dupiate forum

O Szkole... - "Jedynka"

ANIUS - Wto Gru 14, 2004 10:45
Temat postu: "Jedynka"
A czemuz to nikt z LO 1 sie nie odzywa? :lol: wszyscy sie ucza...hmm zakuwaja :rotfl:

dobrze, ze ja juz mam za soba te czasy...

jednak byloby milo podyskutowac z kims i dowiedziec sie "co w trawie piszczy" w mojej "znienawidzonej" / "ukochanej" szkole..

kochani odezwijcie sie..hophop

S-A-S-I-K - Pon Gru 20, 2004 12:41

oj_ja_tez_mam_te_czasy_za_soba..... :)

ale_jeszcze_siedzi_jedynka_w_mojej_glowie
i_chetnie_usiadlaym_tam)_w_lawce...

oj_piekne_czasy
pelne_stresow_narzekan...i_zabawy :D :rotfl:
jakos_zawsze_bede_wspominala_jedyne_raczej_dobrze-choc_z-matma_rozie_bywalo :roll: :P

aaaaah_jakos_nie_pasuje-do_mnie_slowo_STUDEnTKA
ja_chce_do_jedynki :!: :!: :!:

:P :D :) :rotfl: :mg: :]

ANIUS - Pon Gru 20, 2004 15:37

:D ciesze sie, ze sie ktos znalazl:) kto tez na matme narzekal :mg:
S-A-S-I-K - Pon Gru 20, 2004 21:38

hehehehehe :D

e_tam
nie_jestesm_-wyjatkami.....
chociaz_ja_moze_troche_tak_hehe_zaliczac_matme_jeszcze_po_pronej_maturze..._lol :P
ale_jakos_sie_udalo
jedynke_ukonczylam
maturke_zdalam
heh
stresow_sie_najadlam-akle_co_tam
adrenalinka_czasem_fajna_a_jedynka_potrafila_mi_ja_zapewnic_hehe :rotfl:

ANIUS - Wto Gru 21, 2004 10:49

wiesz adrenalinka mobilizuje do działania... :lol:

w jakiej klasie bylas, tzn profil?

S-A-S-I-K - Wto Gru 21, 2004 16:24

rozszerzony_angielski :D

co_pol_roku_zmiana_nauczyciela_z_angola :lol: :lol: :lol:

ale_wesolo_bylo :P

Asienka - Wto Gru 21, 2004 17:02

Cytat:
rozszerzony_angielski

to dasz mi korepetycje :D

S-A-S-I-K - Wto Gru 21, 2004 22:04

hehe

chwilowo_cofam_sie_do_tylu :P

teraz_zaczelam_znowu_od_podstaw_hehe
nie_ma_na_moim_kierunku_ang_dla_zaawansowanych_
ale_o_tyle_fajnie_ze_mi_jeden_przedmiot_na_zaliczeniach_odpada_jesli_chodzi_o_nauke :P

heh_a_pomoc...jasne_nie_ma_sprawy_o_ile_cos_jeszcze_pamietam :P

ANIUS - Sro Gru 22, 2004 10:21

hmm:) ja mialam przez 4 lata tylko 2 anglistki
pania cajs i obecna pania mikule
hmmmm skonczylo sie na tym, ze skonczylam filologie angielska :lol:
a z kim Ty mialas?

S-A-S-I-K - Czw Gru 23, 2004 10:55

oj_to_musze_pomyslec_
troche_tych_zmian_bylo :P

hmmmm_pierwszy_rok_z_p.skrzyszewska
pozniej_pol_roku_z_p.jakubowska-kowol
nastepne_pol_roku_z_pania_ktorej_nazwiska_nie_pamietam
pozniej_o_ile_sie-nie_myle_caly_rok_edukowalismy-sie_znowu_pod_okiem_p.jakubowskiej-kowol
a_czwarta_klasa_to_lekcje_z_p.krzton-mikula

nie_wiem_czy_czegos_nie_pomieszalam :P :wink: :]

ANIUS - Czw Gru 23, 2004 12:09

wiec z nazwisk, ktore wspomnialas znam jeszcze tylko p.skrzyszewska, ktora uczyla mnie ROSYJSKIEGO!!! i w miedzyczasie edukowala sie z angielskiego:) ale bardzo sympatyczna pani i naprawde milo ja wspominam
S-A-S-I-K - Czw Gru 23, 2004 13:34

ja_rowniez_ :D
ANIUS - Czw Gru 23, 2004 14:42

a kto byl Twoja wychowawczynia?
S-A-S-I-K - Czw Gru 23, 2004 19:18

p.Machi :D
ktora_o_ile_kojarzysz_to_pewnie_z_nazwiska_Dyrnowska

pani_o_typowo_rzymskim_imieniu_Tatiana :P :wink:

ANIUS - Sob Gru 25, 2004 10:41

ooooo, pamietam:) ale na szczescie mnie nie uczyla hihihi
S-A-S-I-K - Nie Gru 26, 2004 13:07

hehe
Cytat:

na szczescie

:P

ANIUS - Nie Sty 02, 2005 17:03

Sasik, a co teraz porabiasz? studiujesz?
S-A-S-I-K - Wto Sty 04, 2005 17:13

taaaaaaaaa

i_kurcze_sesja_nadchodzi :cry:

ANIUS - Wto Sty 04, 2005 17:15

jaki kierunek?
S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 00:21

pedagogika

ale_zaocznie_:(
troche_sie_zagalopowalam-w_wakacje_i_nigdzie_nie_zlozylam_papierow :P

S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 00:22

aaaaaaa
i_sorry_ze_tak_nie_pytam_hehe
mozna_wiedziec_gzdie_ty_sie_edukujesz_o_ile_sie_edukujesz :?:

ANIUS - Sro Sty 05, 2005 09:32

moze i dobrze, ze nie pytasz..
jak juz sie wyedukowalam:)

mgr filologia ang

a co takiego robilas w wakacje? jakas dalsza podroz? :spoko:

S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 12:41

eeeeeeee
nie_zupelnie

podrozowalam_jedynie_w_swych_myslach_faktycznie_dosc_daleko :wink:

po_prostu_troszke_za_bardzo_zaszalalam
zabawilam_sie_jak_nigdy

wyszlo_jak-wyszlo :P

S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 12:43

i_gratuluje_tytulu_magistra... :)

trzymaj_za_mnie_kciuki_a_moze_tez_kiedys-do_tego_dojde :D

ANIUS - Sro Sty 05, 2005 13:25

dziekuje:)

i nie watpie, ze dojdziesz:)
(dodam po cichutku..po jedynce napewno) :jupi:

S-A-S-I-K - Czw Sty 06, 2005 11:59

hehe
wielcy_ludzie_z_jedynki :lol: :P

nie-wiem_czy_slyszalas
ale_kiedy_bylam_w_III_klasie_lol_to_pisali_o_nas_gazecie :rotfl: :jupi:
"dzieki_dzieciakom_z_LO_nr_1_Klodnica_jest_zanieczyszczona" :lol: :lol: :lol:

tak_jakby_bez_nas_miala_byc_czysta_lol :mg:

ANIUS - Czw Sty 06, 2005 17:55

O TYM NIE SLYSZALAM:) ale widocznie za moich czasow dzieciaki tez ja zanieczyszczaly, bo wtedy tez byla brudna:P
S-A-S-I-K - Pią Sty 07, 2005 14:45

a_moze_wtedy_zanieczyszczali_ja_studenci_polibudy
kto_wie...

:lol:

ANIUS - Pią Sty 07, 2005 19:04

czy ,ze tak powiem "za twojej kadencji" byla zmiana dyrektora?
czy moze przezylas czesc rzadow starej dyrektorki? jesli tak, zmienilo sie duzo ze zmiana ekipy rzadzacej?

S-A-S-I-K - Sro Sty 12, 2005 11:28

oj_ardzo_duzo_sie_zmienilo...
pan_dyrektor_przeprowadzil_multum_remontow
w_piwnicy_powstaly_klasy
wymiana_okien...
strych_chya_tez_zaczal_funkcjonowac...
a_poza_tym_jak-to_wuefista...
iegal-za_palaczami_za_poli_ :P :lol: :rotfl:

Ilonka - Sob Lut 05, 2005 09:05

Heja :P
Ja w 2004 napisalam mature ;P Pomimo, ze bylam na jezykowym, nie oszczedzili mnie z maty, fizy i chemii. Trzy przedmioty, z ktorymi nigdy nie chcialam i nie bede miec nic do czynienia! :P Dlatego nie lubie tej glupiej konserwatywnej szkoly. Na razie ciezko mysle nad tym, gdzie isc na studia :] Malo humanistycznych kierunkow jest na Slasku :/

S-A-S-I-K - Pon Lut 07, 2005 19:39

hmmm_heh_owszem_dostalam_wycisk_z_matmy
ale_ogolem_szkole_wspominam_dobrze
gdybym_miala_wybierac_jeszcze_raz_szkole_srednia_poszlabym_do_technikum
ale_to_ze_wzgledu_na_zawod
:]

ANIUS - Sob Lut 12, 2005 17:10

ja pomimo profilu ogólnego, tez dostałam niezły wycisk z maty....
ojj ciezko bylo:) a prawda jest taka, ze osoby z dopuszczajaca na koniec dostaly sie z niezlym wynikiem na wiele kierunkow na politechnice ...wiec ten wycisk przyniosl wiele dobrego:) sumarycznie do tego podchodzac.
na szczescie :) bylo, minelo:)
pieniazki liczyc umiem:)

ANIUS - Sob Lut 12, 2005 17:11

wynika z mojego postu, ze mialam dopuszczajaca i studiowalam na polibudzie:)

NIEPRAWDA:)

S-A-S-I-K - Sob Lut 19, 2005 19:20

za_to_z_fizyki_mialam_lajtowo :P
ANIUS - Sob Lut 19, 2005 19:33

tez nie narzekam...jakos przeszlam na opini:) w koncu 1 klasa to nie byla jeszcze taka trudna...a potem :) coz robi ladnyy usmiech? :wink: :rotfl: :rotfl:
S-A-S-I-K - Nie Lut 20, 2005 10:48

Cytat:
coz robi ladnyy usmiech?

ja_tam_i_mate_i_fize_mialam_z_pania_profesor...
a_sor_poczatkowo_z_panem_alke_potem_z_pania

ANIUS - Nie Lut 20, 2005 12:25

ja nigdy nie miałam z panem:) ...(wiemy o kogo chodzi)
takze mialam z kobietami....
jedej do dzis nie wspominam mile....
ale coz nie bede tutaj nazwiaskami operowac, bo to niebyloby ladne:)

S-A-S-I-K - Pon Lut 21, 2005 16:44

Cytat:
ja nigdy nie miałam z panem:) ...(wiemy o kogo chodzi)

hehe_dokladnie
pan_profesor_opuscil_nasza_skzole_kiedy_szlam-do-drugiej_klasy_
szkoda_hehe
ciekawy_czlowiek_ :)
legenda_jedynki...

daciek - Nie Lut 27, 2005 14:25

A ja dopiero zaczynam swoją przygodę w I LO :P
Jestem na rozszerzonym angielskim i również dostaję wycisk z matmy :P
Ale przynajmniej na fizyce są luzy :]

ANIUS - Nie Lut 27, 2005 14:37

no to milo nam spotkac "blizniego":) powodzenia
S-A-S-I-K - Pon Lut 28, 2005 15:38

daciek napisał/a:
A ja dopiero zaczynam swoją przygodę w I LO :P
Jestem na rozszerzonym angielskim i również dostaję wycisk z matmy :P
Ale przynajmniej na fizyce są luzy :]

czyli_dokladnie_tak_jak_ja_ :)
rozszerzony_angiel;ski,wycisk_zmatmy_i_luzy_z_fizyki_ :D
hehe
powodzenia_ :]
nie_jest_zle_ :rotfl:

daciek - Sro Mar 02, 2005 17:23

Dziękuję :D
Basik - Czw Kwi 14, 2005 21:40

A pani Skrzyszewska byla moja wychowawczynia:) Bardzo milo ja wspominam, z angola zawsze mialam 5:) Przydalo sie - od 3 miesiecy siedze w Irlandii i na problemy z jezykiem nie narzekam:)
Basik - Czw Kwi 14, 2005 21:41

Ale co do matmy, to rzeczywiscie co ja sie stresu najadlam, chyba mam wrzody po tej szkole...koszmar (o matmie mowie), bo tak ogolnie to spoko bylo...
ANIUS - Czw Kwi 14, 2005 22:24

Witaj Basik w progach forumowej "Jedynki"
Takkkk chyba kazdy wspomina matme nienajlepiej:)
Kiedy skonczylas szkole?

Gosiak - Czw Kwi 14, 2005 22:38

Czesc Wam...jestem nowa na forum ale oczywiscie pierwszy post napisze tu :) .
Wiec co o jedynce :) . Miło wspominam te lata, ale nie chemię...chemia to moja zmora. Bleee...ochyda
Ale powiem, że mam dobre wspomnienia z lekcji matematyki :) Pewnie myslicie, ze zwariowalam, ale ja naprawde lubilam zajecia z p.U. Angielski tez byl w porzadku i fizyka, bo zeby dostac 6 wystarczyło "napisać" (czyt. sciagnac z neta) gora 2 referaty i pozniej byl luz. Polski, byl zawsze nudny jak flaki z olejem - zreszta z moja wychowawczynia.
Ale najbardziej mnie zlosci to, ze dopiero po mojm odejsciu wprowadzili w Jedynce szafki.

~~Pozdrawiam wszystkich!!!~~

ANIUS - Pią Kwi 15, 2005 05:19

za moich czasów tez szafek nie bylo:( wnioskuje, ze bylas w klasie jezykowej :) mam racje?
Gosiak - Pią Kwi 15, 2005 21:45

A niee :) ...byłam na profilu ogólnym.

Zapomniałam napisać wyżej, że uwielbiałam biologię i przedsiębiorczość z Dzidkiem :) .

Basik - Sob Kwi 16, 2005 00:02

Dzidek byl cool:) Mialam z nim biologie. Zawsze jezdzil z moja klasa na wycieczke i czesto przychodzil do mojego pokoju pogadac sobie:):):) Tylko bez skojarzen prosze;) A jedynke skonczylam rok temu...calkiem milo wspominam (oprocz matmy oczywiscie) no i za chemia tez nie przepadalam a dokladniej mowiac za p. Maczko (bleeee), wredna baba...
ANIUS - Sob Kwi 16, 2005 08:35

uhuhm:) bo tak wlasnie patrze na te Twoje nazwiska w poście powyżej i ich nie znam:) ale skoro rok temu skonczylas to jest to usprawiedliwione (tzn ta moja niewiedza) :P
Gosiak - Sob Kwi 30, 2005 22:02

Basik :) p.Mączko to moja zmora nocna :przestraszony: .Strasznie fałszywa kobieta. Miałaś matę z p.Husak?? :]
ANIUS - Nie Maj 01, 2005 12:30

ja miałam matematyczne zwiłości z p.H. :kwasny:
Basik - Wto Maj 03, 2005 19:16

Gosiak! Mialam mate z p.Husak:) Pierwszy rok to byla tragedia, balam sie , ze nie zdam ale w nastepnych latach juz bylo lepiej. Ona tak w ogole to mieszka na moim osiedlu wiec czesto ja widywalam i mowilam dzien dobry - to chyba pomoglo ;)
ANIUS - Sro Maj 04, 2005 20:50

hihihihih u mnie w klasie wiele osob mialo problemy z zoladkiem z powodu :) pani H:) hihihhihihi
Basik - Sro Maj 04, 2005 22:23

z zoladkiem? ja to mialam problemy z calym ukladem nerwowym...
ANIUS - Czw Maj 05, 2005 04:56

calkiem fajne stwierdzenie, ale...koniec koncow milo wspominam:) tamte czasy , po latach wielu:) oooo:)
Gosiak - Czw Maj 12, 2005 21:04

Hehe...Basik fajnie, że zamieściłaś Swoje zdjęcie bo w końcu wiem, co za Basik jestes ;) . A tak myslałam, że to Ty :D .
Basik - Sob Maj 14, 2005 20:46

Gosiak
zamiesc swoje zdjecie zebym wiedziala kim Ty jestes;)

Gosiak - Nie Maj 15, 2005 14:40

Dlaczego skasowalas zdjecie? Ja swojego prawde mowiac nie mam na kompie, ale, żeby przyblizyc z Ci moj wizerunek ;) to powiem, że mnie znasz... ;).
Ale podpowiedz.
No dobra... IV "g" :p

frohike - Nie Maj 15, 2005 15:44

Gosiak Basik koniec tych szemranych ciekawostek,
:]

madzia_madzik - Sob Maj 28, 2005 18:24

witam wszystkich :) ja w tym roku zaczełam edukacje w LO nr 1 i na poczatku było ok i zupelnie nie kumałam o co tym wszystkim ludziom chodzi, że ta skoła jest max zryta... w krótce niestety sama sie o tym przekonałam :/ dla ścisłości wylądowałam w klasie europejskiej z językiem angielskim i niemieckim :) ludzie są całkiem spoko gorzej z kadrą dydaktyczną:
1) Szanowna Pani Urgarcz ---> nie trawie kobiety :/ mamy 3 godziny maty w tygodniu z czego normalnie przeprowadzana jest 1 godzina :| a to dlatego, że babka utwierdziła się w przekonaniu, iż nam mata do szczęścia nie jest potrzebna :| i tu się z nią moge nawet zgodzić, gdyby nie chodzące od dłuższego czasu średnio wiarygodne informacje mówiąc o powrocie obowiązkowej maty na maturce, ale olać to... Co mnie u niej boli to to, że na sprawdzianach, klasówkach i innych tego typu katorgach bierze zadanka, które większość osobników widzi 1 raz na oczy (sprawdzaliśmy wg kartki czy chociaż jedno jest takiego typu jak w podręczniku i nic :/), wiecznie ma do nas pretensje, że jesteśmy najmniej zorganizowaną klasą jaką miała podczas swojej kariery :P...
2) Szanowna Pani Majewska ---> sepleniąca się i zakompleksiona kosa z histy :P nie trawi mnie zrasztą z wzajemnością ;) na początku roku szkolnego wywaliła mnie do pierwszej ławki centralnie na przeciwko niej :/ jedyne co w niej podziwiam to o dziwo jej zawzięcie w tępieniu uczniów ---> zdąrzyliśmy już uzyskac tytuł najgorszej klasy w LO nr 1 :P <autografy później :D> a tak po za tematem... słyszeliście o dojść szybko rozwijającym się miedzy nią a Dzidkiem romansiku?? :D i tu się potwierdza hasło, że miłość jest ślepa :rotfl:
3) Szanowna Pani Mączko ---> niewiarygodnie wredna i fałszywa babka z chemii... bleee mimo, że jestem w klasie europejskiej to ona po za tą swoją chemia
4) Szanowna Pani Melzacher ---> Nasza słynna i kochana pani kisia :P lekcje z nią są po prostu zabójcze... takie emocje naprawde mówie Wam :D:D
5) Szanowna Pani Krztoń-Mikuła ---> I wreszcie moja wychowawczyni :D:D Cały czas jęczy, że jej łeb pęka, non stop na nas wrzeszczy, że się nie uczymy i takie tam, ale da sie do tego przyzwyczaic ;)

POZDRAWIAM <cmok>

Gosiak - Sob Maj 28, 2005 23:42

Madziu...tak to są uroki jedynki :) .
Kochana pani kisia była moją wychowawczynią - najlepsze są z nią wypracowania, kiedy to wychodzi na fajeczkę i można ściągać do woli :) .
Majewska - też jej nie trawiłam, ale na szczęście nasz kochany kumpel umiał ją udobruchać i mieliśmy przecieki na sprawdziany :D . Tak...słyszałam o jej romansiku... BIEDNY DZIDEK!!!!!! Przeciez ona w ogóle do niego nie pasuje, ale szczegół.
Co do pani Urgacz...to polubiłam ją kiedy skończyłam Jedynkę - nas naprawdę dużo nauczyła...a sprawdziany rzeczywiście robiła dość kosmiczne - szczególnie w IV klasie :p .
Mączko - nie wspomnę, bo nie znam słów na określenie tej kobiety. Do końca życia bedzie mi spędzać sen z powiek :D . No i to na tyle wspominanek :).
Pozdrawiam i życzę wytrwania :) .

P.S. Z kim masz WF?? :) .
Ja w I i chyba II klasie miałam Bilską - wrrr...jak ja jej nie trawie :)
później z Kierat...ale poszła na macierzyński. Super kobieta :) ....może wróciła??
A na koniec z Niegowską - też fajna :) .

Ilonka - Nie Maj 29, 2005 07:58

Ja wiem jedno, na pewno swojego dziecka nie poslalabym na te rzez.
Ja nie mam nic przeciwko wymagajacym nauczycielom. Ale czego nie znosilam w jedynce, jesli chodzi o wiekszosc nauczycieli, to niesprawiedliwosc, klapki na ooczach, a z pedagogiki stawiam kape.

Piotrulek - Nie Maj 29, 2005 08:09

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Urgarcz ---> nie trawie kobiety

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Majewska ---> sepleniąca się i zakompleksiona kosa z histy

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Mączko ---> niewiarygodnie wredna i fałszywa babka z chemii

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Melzacher ---> Nasza słynna i kochana pani kisia lekcje z nią są po prostu zabójcze

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Krztoń-Mikuła ---> I wreszcie moja wychowawczyni Cały czas jęczy, że jej łeb pęka, non stop na nas wrzeszczy, że się nie uczymy i takie tam

Mam doskonałą radę,zmień szkołę,jest tyle innych zapewne fajniejszych i z prawdziwymi nauczycielami,a nie katami twojej mlodej duszyczki...Pogadaj z twórczynią tego podtematu,ANIUŚ,ona jest wytrawnym pedagogiem zapewne ci doradzi co masz w takiej dennej szkole zrobić,aby było ci lepiej... :) :) :) głowa do gory na forum znajdziesz zapewne pomoc... :) :)

madzia_madzik - Nie Maj 29, 2005 09:08

Gosiak WF mam na szczęście z Pania Niegowską :D do niej nic nie mam całkiem spoko babka :) Sks-y mam za to z Bilską łooo normalnie ogień ta to dopiero potrafi wytresować człowiekaa :P Co do tego romansiku Dzidka z Majewską to mnie to naprawde rozwala LoL bynajmniej jest się z czego posmiać :D:D Nie rozumiem tego przecież on nie ma takich grubych szkiełek w okularkach ;)
Piotrulek szkoły zbytnio nie moge zmienić bo moja starsza cche mnie mieć na okuu, także o tym to moge zapomnieć :/ ciotka ---> Husakowa to mam lekki przypał :| najgorsze to bylo przekonywanie klasy do siebie zwlaszcza weteranów ZSO nr 10 :D
Czasami jak tak patrze sobie za okienko na przeciwko sali z chemii to, aż żal mi tyłek ściska, gdy patrze w strony Szkoły Rzemiosł na Konaraa :P jakie oni mają loozy podczas gdy nam każą wchłaniać wiedze jak gąbki :) ale jakoś się w końcu do tego przyzwyczaje :) Pozdrawiam <cmok>
Ps. co do Melzacher :D:D wypracowania z nią to jest po prostu piękna sprawaa :D:D daje nam kartki na początku pierwszej lekcji wychodzi i wraca dopiero po dzwonku konczącym wypracowanie :P lol gorzej z dyktandami... dawno się tak nie ośmieszyłam takiee kapskoo a zaznaczam, że miałam tylko 3 orty :P

ANIUS - Pon Maj 30, 2005 14:46

madzia_madzik
obawiam sie, ze jak niektore twoje nauczycielki trafia na to forum i Cie zdemaskuja to moga Cie jeszcze bardziej nielubic :rotfl: i wtedy nawet
madzia_madzik napisał/a:
ciotka ---> Husakowa

(ja juz trzese gatkami) moze nie pomoc....

madzia_madzik - Pon Maj 30, 2005 15:56

ANIUS mnie już to wali :P i tak mam przewalone... a dzisiaj w szkole miałam ubaw :rotfl: mielismy zastepstwo na macie z ciotunią :] i się zdrowo wkurzyła... qpel zaczął się z niej nabijac i pod nosem przyśpiewywał sobie ,,Halinka, Halinka...'' i go wzieła do odpowiedzi a on nic bo się nie skapnął, zawias zareagował dopiero po chwili :P i na swoje szczęście przekręcił na: ,,Chwilka, chwilka...'' bo gdyby sie skapła to byśmy mieli wszyscy całkiem przwalone... ale i tak wszyscy z tego pruli :P
Gosiak - Pon Maj 30, 2005 16:25

Ja z Malzacher miałam przeważnie 3 z dyktanda :) . wiec sie nie wypowiadam :P .
Eee...no to macie lepiej...Malzia wychodziła u nas z wypracowań na max 20 min. Ale i tak mozna było się konsultować ze wszystkimi :) .
Masz geografię ze Staniek?? Ja ja miło wspominam, choć za dużo zadawała do nauki. O i...i katechetka...hmm...tylko jak jej tam było?? A mniejsza z tym :). Z nia można było pogadać o wszystkich nauczycielach, poobgadywać ich równo, a ona nigdy nic nikomu nie powiedziała :). Widzę, że już jej nie ma w kadrze dydaktycznej :( . Może z powodu zżywania się z uczniami ;) .
Pozdrowionka!

madzia_madzik - Pon Maj 30, 2005 16:30

Gosiak Staniek jest całkiem spokoo :D:D nigdy mi nie podpadła ;) co do katechetki to mamy z Lipką taka fajna drobna blondynka :P może znasz:P z nią można o wszystkim pogadać :D
Gosiak - Pon Maj 30, 2005 22:10

madzia_madzikChyba Twoja katechetka zaczynała prace w tamtym roku...bo coś mi świta ten wygląd :D .
A właśnie przypomniało mi się nazwisko mojej katechetki - Dubel :D .

madzia_madzik - Wto Maj 31, 2005 08:49

Gosiak Dubel u nas juz dawno nie ma :P jest tylko Lipka i dwóch księży... a tak w ogóle to kiedy skonczyłaś jedynkę ?? :D
Gosiak - Wto Maj 31, 2005 18:04

madzia_madzik Rok temu...wiec dawno to być nie mogło hehe, bo w IV klasie mialam z nia jeszcze zajecia - ostatnie chyba w kwietniu czy coś takiego :D.
Ciekawe kto jeszcze z rozpaczy za nami uciekł z Jedynki?? :hyhy:

madzia_madzik - Wto Maj 31, 2005 19:07

Gosiak heh no tak :P hmm nie mam pojęcia ja w jedynce dopiero roczek siedze :zawstydzony:
Gosiak - Wto Cze 07, 2005 13:54

Hehe
Jak jechalam w busie to siedziala kolo mnie jakas dziewczyna i uczyla sie j.polskiego. Przeczytalam kilka zdan...i poczulam sie jakbym czytala swoj zeszyt :).
Chcialam sie zapytac czy chodzi do Jedynki i czy ma polski z Malzacher, ale wysiadła na przystanku koło straży :)
Ale jestem w 90% pewna, ze to lekcje Malzi :D. Pewnie umie notatki na pamięć a później dyktuje każdemu rocznikowi to samo :):):):):)

Pozdrawiam!

madzia_madzik - Nie Cze 12, 2005 14:04

hehe... niech zgadne... panienka maglowała oświeceni i Krasickiego?? :D
ANIUS - Pon Cze 13, 2005 09:06

pozwole sobie Kochane poprosic Was i siebie takze, bo takze sie tutaj udzielam, abyscie nie uzywaly nazwisk, ze wzgledu na kulture, bo bardzo czesto kogos "obsmarowujemy", a mysle, ze nie w tym rzecz, aby powiedziec, ze pani x jest wstretna wiedzma wszem i wobec...prosze o xywki, jak juz:)
madzia_madzik - Sob Cze 18, 2005 09:27

No oki to teraz skoncze sypac nazwiskami chociaz kazdy doinformowany bedzie wiedzial o kogo mi chodzi :D:D
To^^uŚ - Pią Paź 28, 2005 16:15

LO1 mat-fiz... oj co to byly za czasy obijania sie uciekania a budy i bajerowania nauczycieli... ale maturke sie zdalo i teraz mozna szalec na architekturze :cwaniak:

A Malti rox... uwielbialem polski z ta kobieta... jak sluchanie nagrania 3 minutowego bez przerwy :hyhy:

Bobson - Czw Gru 22, 2005 20:50

Trzecia klasa w Jedyneczce. Fajna szkoła. Szczególnie PANI PROFESOR HUSAK, która na całe szczęście mnie lubi, więc nie mam z NI? większych problemów.
Najlepsza i najbardziej ciekawa jest jednak bez wątpienia fizyka. Nigdy nie wiadomo jak się skończy. I jeszcze PANI KWITEK zawsze powie coś śmiesznego ;) . Ostanio się cieszyłem, że przetrwałem miesiąc bez kapy z fizy, ale potem przyszła klasówka i wspaniała seria się skończyła :D . Trzeba zacząć następną :P .
I oczywiście PANI MALZACHER, która na każdej lekcji przez 10 minut mówi nam, że nie mamy na nic czasu. A w tym czasie sobie z kumplem krzyżówki rozwiązujemy :) .

dadeck - Sob Cze 03, 2006 12:08

Yea, rowniez uczeszczam do tego budynku, jednak do gim, pierwsza klasa.
Uch... Szkola po czesci fajna, po czesci zla.
Niektorzy nauczyciele (Matematyka - p. Urgacz) sprawiaja mieszane uczucia, a niektorych mozna poprostu chwalic za ich zachowanie (Historia/Wos - p. Mikula, te beki, dzizas, mniam :D).
Ale szkola tak jak szkola jesli chodzi o gimnazjum, to strasznie traci na ocenie poprzez tzw. "ludzi z rejonu" (sam jestem z rejonu, ale niektorzy to przesada), tyle co sie dzieje nieprzyjemnych akcji przez moich "rowiesnikow", czasami az zal.
Na wychowawce nie moge narzekac, wuefista - p. Bialowas, naprawde wporzadku jest z nim.
Raczej nie mam zamiaru kontynuowac nauki w tej szkole (LO), mam nieco inne plany.
Przed mna jeszcze 2 lata, moze bede mial inne zdanie o tej szkole, pozyjemy zobaczymy. :)

adam8854 - Pią Wrz 01, 2006 16:12

Ja też chodzę do jedynki, w tym roku czeka mnie matura ;)
Idzie ktoś nowy w tym roku do jedynki?

zajaFFka - Pon Wrz 11, 2006 21:30

I ja też pomykam do tej szkoły :) Heh Urgacz ojoj :D fucktycznie może budzić mieszane uczucia hah :D
Re-wersJa - Sro Lis 29, 2006 12:54

adam8854 napisał/a:
Ja też chodzę do jedynki, w tym roku czeka mnie matura

jeżeli chodzi o mature w jedynce to nie masz się czym przejmowac :) sama tam zdawałam i co jak co ale oblewa niewiele osob :) w tej szkole chyba wychodza z założenia że kto ma oblać mature leci wcześniej żeby nie psuć "renomy" więc teraz to już masz z górki :rotfl:

nowakm - Pon Gru 11, 2006 13:43

zajaFFka napisał/a:
Urgacz ojoj
heheh, że też wcześniej tu nie zajrzałam :D
Urgacz to mama mojej koleżanki, Kaśki, która też zresztą chodziła do jedynki. Z Kaska chodzilaml do przedszkola i podstawowki, ale nasze drogi rozeszly sie w szkole sredniej.
Odkad pamietam Urgaczowa uczy w Jedynce :]
Pozdrowienia dla Urgary... :D :rotfl:

zajaFFka - Nie Sty 07, 2007 15:11

Tej baby nigdy nie trawiłam... jest strasznie nieobiektywna czego wręcz nienawidzę... dobrze, że bynajmniej ja u niej nie mam jakieś większej podpadówy. :P
sqbi - Sro Sty 10, 2007 20:07

Jedynka wymiata :) skonczylem ja, a teraz mi jej brakuje :)
kuzyn197 - Sro Sty 10, 2007 21:24

Mi tez dane bylo skonczyc ta szkole i wspomnienia calkiem mile mi pozostaly szczegolnie w stosunku do ludzi ktorzy sie tam uczyli :)

A co do nauczycieli to moge tylko nadmienic ze szanowna p. Maczko to moja byla wychowawczyni heheh wiec ciekawie bylo ;)

sqbi - Sro Sty 10, 2007 22:07

huhu Maczko :szok: dobrze ja znam :) 2 lata gimnazjum i 3 liceum sie meczylem :P na szczescie w maturalnej troche odpuscila :)

PS. po wodorze tlen :P - tego nie zapomne do konca zycia :)

nowakm - Czw Sty 11, 2007 08:46

acha, i jeszcze jedno, odnośnie Urgaczowej, mijam ją czasem jak wracam z pracy, a ona wychodzi ze szkoły - masakra, ta kobieta chyba od wieków nie zminiała zimowej kurtki, zawsze występujew tym samym fiolecie :] no ale cóż,heh ;)
Re-wersJa - Czw Sty 11, 2007 10:27

jeżeli chodzi o nauczycieli to warto wspomniec pana Kucharuka... człowiek legenda... :D
kuzyn197 - Czw Sty 11, 2007 10:43

Re-wersJa zebys wiedziala :) do teraz mam rogala na twarzy jak wspomne te sprawdziany na ktore kupowalo sie kawe paczki i gazete :) a pozniej podkladalo gotowce :) albo pytanie sie czy ogladal pan mecz :):):) i pozniej wywod na cala lekcje ktory konczyl sie na rosyjskich lokomotywach :)
sqbi - Czw Sty 11, 2007 16:27

hehe tez pamietam Kucharuka :) mialem z nim rok fizyke w gimnazjum :p pamietam te opowiesci o tym jak "przykorbil" swoja syrenka w drzewo :) albo jak sprowadzal Porsche zza granicy :):):)
Re-wersJa - Pon Sty 22, 2007 19:57

no tak... światowy człowiek :hyhy: wszędzie był, wszystko widział ;)
w każdym bądź razie bardzo urozmaicał życie jedynki swoją osoba :super:

nie zapomne odpowiedzi... albo 5 albo bomba! skala ocerniania zminimalizowana :]
no i to że każdy był tylko raz pytrany w kolejce.... najgorzej kiedy spokojnie idzie sie do szkoły z myslą że było sie już pytanym a ze starej kolejki zostało jeszcze z 5 osób więc luzik... a tu! nagle na fizyce znika owe 5 osób no cóż w tym wypadku też trzeba było zniknąć :P albo adrenalina przez całe 45 minut bo w sumie wczoraj odbyły sie skoki narciarskie ale... zawsze pan K. mógł mógł sie odwiesić 5 minut przed dzwonkiem a wtedy... no cóż bomba :rotfl:

adam8854 - Wto Sty 23, 2007 14:40

Szkoda że nie znałem Pana Kucharuka, ale znalazł on godnego następne w postaci Mumina (profesora Drzyzgi), który uczył jeden rok i został zwolniony. Ten koleś miał mniej więcej to samo, znał się na wszystkim tylko nie na fizyce :] . Mógł opowiadać o II Wojnie Światowej, odrzutowcach, historii Grecji, a nawet o budowie miecza świetlnego :D . I te jego powiedzonka, np: "Wynik to rzecz względna" (jak mu nie wyszło zadanie).
sqbi - Wto Sty 23, 2007 22:18

hehehe muminka tez przerobilem jeden rok w liceum :D i faktycznie pare razy nam opowiadal o wojsku i komandosach :P (ze niby byl ;P)

a co do BOMBY pana Kucharuka to byly niezle jaja jak kiedys sie kumpel zapytal
- prosze pana a co mi tu wychodzi?
- No jak to co...(popatrzal w dziennik) BOMBA ci wychodzi!!! :)

"i cala sala w smiech"

Re-wersJa - Sro Sty 24, 2007 20:16

ja z kolei nie znałam mumina ale muszę stanąc w obronie pana kucharuka bo on sie na fizyce chyba znał .... (tzn. nie jestew w stanie tego ocenić bo ja się raczej nie znam :P ) ale sprawiał wrażenie jakby się znał tylko no czasem lubiłm odpłynąć trochę ... :P a nam to raczej nie przeszkadzało :rotfl:
Tom@k - Wto Cze 19, 2007 15:19

ja chodze do LO 1 i nie zamienilbym tej szkoly na zadna inna :]
opsJ - Pią Sie 24, 2007 17:43

Eh, Ja tez jestem juz z 7 lat po maturze... to byly czasy... chociaz na mysl o Kwiatkowskiej (nie Plewik) przechodza mnie dreszcze, trauma ...

nowakm napisał/a:
zajaFFka napisał/a:
Urgacz ojoj
heheh, że też wcześniej tu nie zajrzałam :D
Urgacz to mama mojej koleżanki, Kaśki, która też zresztą chodziła do jedynki. Z Kaska chodzilaml do przedszkola i podstawowki, ale nasze drogi rozeszly sie w szkole sredniej.
Odkad pamietam Urgaczowa uczy w Jedynce :]
Pozdrowienia dla Urgary... :D :rotfl:

Powaznie?? Bo ja tez chodzilam z Kaska do szkoly podstawowej - ten sam rocznik ale inna klasa:)

Tom@k - Sob Wrz 01, 2007 14:07

opsJ napisał/a:
chociaz na mysl o Kwiatkowskiej (nie Plewik) przechodza mnie dreszcze, trauma ...

sie nie dziwie :rotfl: :rotfl:

zajaFFka - Sro Wrz 12, 2007 18:59

Heh z Kwiatkowską to ja miałam tylko zastępstwa ;)
Na szczęście ;P

Tom@k - Nie Wrz 16, 2007 13:35

:D

angielski można przeżyć w tej szkole, ale gorzej z chemii, mieliśmy Czaple, a teraz mamy Mączko :/

zajaFFka - Nie Wrz 16, 2007 14:08

Ja z Mączko miałam :) spoko kobieta, choć nie powiem potrafi być momentami złośliwa. Najbardziej mnie wkurzało jej dowalanie zadanek weekendowych z ,,Pozdro''. Bleee. :P
asq - Nie Wrz 16, 2007 15:24

Mączko była dla mnie najgorszym koszmarem, do dziś mam ciarki jak tylko sobie przypomnę.
zajaFFka - Nie Wrz 16, 2007 15:40

Do Mączko w sumie nie mam nic, bo mi dała spokój, ale znam osobniki, które przed lekcją chemii dostawały ataku histerii. Heh prawie taka sama reakcja jak moja przed histą.
asq - Nie Wrz 16, 2007 20:01

Ja miałam historię z Mikułą. Wspominam bardzo miło a to dlatego, że nie paliłam i byłam kapitanem w drużynie :)
zajaFFka - Pon Wrz 17, 2007 07:57

No tak, na palaczy i niekulturalnych facetów był mega cięty. Za to żona Mikuły - Krztońka byla naszą wychowawczynią. ;)
Tom@k - Pią Wrz 28, 2007 22:19

zajaFFka napisał/a:
Najbardziej mnie wkurzało jej dowalanie zadanek weekendowych z ,,Pozdro''.

zdążyłem już to poznać.. ;)

histeria jest u nas przed matematyką oO.

a hista z Mikułą.. dostajemy oceny za notatki/recenzje, więc mi to pasuje^^

asq - Sob Wrz 29, 2007 09:51

A czy Tatianka nadal uczy polskiego?
inamorata - Nie Wrz 30, 2007 09:58

Ohoho :P nie wiedziałam, że ofiar jedynki tak dużo jest na tym forum :P a Tatiana Machii dalej męczy poprawną dykcją :P ja z nią na szczęście tylko pół roku zajęć miałam. ;)
Tom@k - Nie Wrz 30, 2007 11:48

a ja tylko jedno zastępstwo.. i więcej już nie chce :P się cieszę, że mam polski z Korek, a nie z Machi.
asq - Nie Wrz 30, 2007 12:40

Dla mnie zajęcia nią to była okropność i jeszcze ta niezapomniana wycieczka....No ale to było jeszcze przed jej ślubem, więc jej hormony buzowały
inamorata - Nie Wrz 30, 2007 18:14

Jaka wycieczka? :P
asq - Nie Wrz 30, 2007 18:44

Wycieczka do Krynicy w AD 2000
inamorata - Nie Wrz 30, 2007 20:01

A czym to sie popisała Tatianka jeśli można wiedzieć? Humorki to ona miewa, a z tego co mi wiadomo w tym czasie coś z Dzidkiem kręciła.
asq - Pon Paź 01, 2007 09:41

Chodzi o to, że ona kręciła z jednym z czwartoklasistów i zapraszała go do swojego pokoju. Czy tam był tego już nie wiem i pewnie się nie dowiem
inamorata - Pon Paź 01, 2007 13:54

O loooool :zdziwko: z tej strony to ja tej kobiety nie znałam.
Tom@k - Sob Paź 13, 2007 12:15

asq napisał/a:
Wycieczka do Krynicy w AD 2000

my byliśmy w tym roku w składzie Mączko, Staniek, Jakubowska-Kowol.

asq - Nie Paź 14, 2007 09:09

My byliśmy w właśnie z Tatianką i z MAlec-Pytal
Tom@k - Sob Paź 20, 2007 17:26

znam je z widzenia;] bo lekcje mam z innymi.
hunrid - Pią Maj 16, 2008 14:04

halo czy ktos tu chodzi do tego "swietnego" liceum nr 1?:>
inamorata - Sob Maj 17, 2008 11:02

Ja w zeszłym roku je skończyłam :)
hunrid - Sro Maj 21, 2008 15:52

a ja wlasnie jestem w trakcie...koncowka 2 klasy oO i lekka masakra :P