dupiate forum

Ciekawe Strony - Firmy Hostingowe

Fenix - Pon Sty 10, 2005 07:20
Temat postu: Firmy Hostingowe
:) Witam szukam dobrej i zarazem taniej firmy hostingowej znacie jakieś adresy www :?: :?:
Frycek - Pon Sty 10, 2005 18:36

troche tego jest,podam cie na gg
Demmo - Nie Sty 30, 2005 21:59

serwery nie należące do najtańszych, ale mogę polecić jako niezawodne i szybkie

h t t p;//w w w cHosting, p l

uprzedzę wszelkie pytania i odpowiem: "tak, mam z nimi powiązania" :) ale między innymi dlatego wiem co to za serwery i mogę je szczerze polecić...

of - Nie Sty 30, 2005 23:03

:lol: wiedzialem ze Demmo tu sie pojawi... wiedzialem :lol:
Demmo - Pon Sty 31, 2005 15:06

no a jak :P to była tylko kwestia czasu.. musiałem mieć go trochę na znalezienie tego ;) ale jeszcze zanim znalazłem wiedziałem że tu trafię :lol:
jak wiesz moge napisac jeszcze 2 inne adresy, które również polecam :]

PAKuS - Sro Lut 02, 2005 11:38

to je napisz bo Ja chętnie je zobacze
Demmo - Sro Lut 02, 2005 17:22

magiczne 3 adresy to:

w w w comvision, p l
- strony www, domeny - lol.. mieliśmy zrobić redesign, zaczęliśmy i nie ma czasu dokończyć.. niedługo pojawi się w nowej formie (mam nadzieję)
w w w cStore, p l - sklepy internetowe
w w w cHosting, p l - hosting

Frycek - Sro Lut 02, 2005 17:55

Cos mi tu pachnie reklama :?
PAKuS - Sro Lut 02, 2005 18:04

Frycek napisał/a:
Cos mi tu pachnie reklama :?

a co Ci pachnie relkamą FRYCKU :?: :?:

of - Sro Lut 02, 2005 18:22

slusznie.... za reklame sie placi... :lol:
Frycek podaj Demmo nr konta a ja powiadomie skarbowke :mg:

LuKaSh - Sro Lut 02, 2005 18:31

PAKuś napisał/a:
a co Ci pachnie relkamą

Podanie adresów 3 firm Hostingowych :P

Frycek - Sro Lut 02, 2005 19:40

Cytat:
a ja powiadomie skarbowke

A po co masz informowac skarbowke :P
Pienizaki ida na rozwoj strony :)
to jest tak jakby poprostu ta kasiorke byl mi winny :roll:

Demmo - Czw Lut 03, 2005 00:04

czekaj czekaj... to ile proponujesz za ten design na stronkę? :P
Fenix - Czw Lut 03, 2005 00:59

Hmm jak widze rozmowa zaczyna się toczyć innym torem oftopa ale nie o to chodzi po 1 h t t p;//w w w chosting, p l/ wydaje mi sie drogą ofertą po 2 Frycek "Cos mi tu pachnie reklama" prosilem nie o reklame tylko o linki bodajrze ifo na temat firm hostingowych a i tak firmę już wybrałem i dziękuje za wszystkie wypowiedzi ...
Frycek - Czw Lut 03, 2005 10:28

Fenix napisał/a:
a i tak firmę już wybrałem i dziękuje za wszystkie wypowiedzi ...

Prosze :roll: :mg:

ale nie zamykajmy bo moze ktos bedzie jeszcze szukal..albo bedzie sie chcial dowiedziec :rotfl:

Demmo - Czw Lut 03, 2005 12:29

Fenix napisał/a:
po 1 h t t p;//w w w chosting, p l/ wydaje mi sie drogą ofertą

bo to oferta skierowana głównie do firm ceniących sobie niezawodność i szybkość...
porównaj np z home, p l ;)
bo serwer serwerowi nie równy... jezeli przy wyborze serwera kierować sie jedynie ceną to rzeczywiście nie ma tam za bardzo czego szukać...
to tak jak ktoś może sobie kupić mojego poldka bo jest tani, albo dać więcej i kupić sobie np łopla ;) oba zamykają się pod okresleniem samochód, ale zbytnio nie ma co porównywać..

i zaznaczam że nie twierdzę że nie ma dobrych, tanich serwerów... :P

FlashMan - Sob Lut 05, 2005 14:23

Fenix, a czy mógłbyś mi zdradzić link do tej formy hostingowej? Ja również rozglądam sie za jakimś miejscem na WWW, ale nie umiem znaleÄ?ć nic odpowiedniego...
marek220 - Nie Lut 06, 2005 02:11

Hehe, witam wszystkich. Tak przegladam statystyki serwera i w oczy rzucila mi sie nazwa forumgliwice, c o m, widze ze Demmo robi niezla reklame ;) Nazywam sie Marek i narazie starczy ? :) postanowilem dorzucic swoje 5 groszy na temat hostingu :)

Aby dobrze zrozumiec sytuacje jaka sie dzieje polecam przeanalizowac sytuacje z drugiej strony.

Dobre lacze internetowe to koszt 1.000-3.500zl miesiecznie + sprzet ok. 10 tys. zl (ktory trzeba modernizowac) + opieka administratora (srednio kasuja 100zl za godzine) plus wiele innych oplat ze szkoda gadac. Teraz ludzie narzekaja jakie to drogie ceny sa home, p l i inne dobre serwer, przeciez inni sprzedaja po 3zl miesiecznie - no wlasnie jak to mozliwe - przeciez to sie nigdy nie zwroci.

Otoz na dzien dzisiejszy sprawa nie wyglada zbyt ciekawie, bo ok. 60-70% hostingodawcow w Polsce oferuje serwery w USA. Glownie chodzi Matrix i The Planet. Wystarczy wejsc na strone, zaplacic 199$ i juz mozna posiadac niezla maszynke z CPanelem i sprzedawac konta reseller i uzytkowe z wszystkimi bajerami. Do tego sie posiada niezla maszynke typu 2x Athlon 64 z 1GB ECC... Wszystko za 600zl miesiecznie, bez oplaty instalacyjnej wiec jeden dzieciak z drugim majac 16 lat robi sciepe i tworzy taki serwer hostingowy i sprzedaje po 30zl za rok serwery wirutalne, problemy zaczynaja sie gdy serwera nie ma po 3 miesiacach :)

Taka sytuacja to juz norma w Polsce wiec zaczelo sie tym zajmowac Biuro Ochrony Witryn Interenetowych (w w w bowi.org, p l) i w miare dobrze sobie radza z "zamykaniem" takich stron kierujac sprawy na policje. Jednak marne szanse odzyskania czegokolwiek.

Sa oczywiscie tez solidne firmy majace tam serwery, np. kylos, p l, ale problem polega na tym ze pingi tych serwerow (w USA) sa zazwyczaj na poziomie 160ms. Polecam zanim wybierzecie serwer spingujcie go.

np. Start / Uruchom / ping sync, p l -n 10

nastpenie

np. Start / Uruchom / ping chosting, p l -n 10

to wlasnie taka mala roznica. Jest to zauwazalne np. przy wyswietlaniu duzej ilosci malych zdjec, firmy sobie nie moga pozwolic aby klient szedl robic herbate zanim strona sie wladuje, a 15zl miesiecznie to.... szkoda gadac, wystarczy przypomniec sobie poprzednie dni - np. bylem przedwczoraj w krakowie, stanalem sobie i parkingowy 5zl wzial, poszedlem sobie zjesc malego hamburgera - 7zl, nastpenie mala cocacole - 5zl, a pozniej siusiu - 1zl, zrobilem sobie zdjecie z gosciami co mnie skasowali 3zl, w sumie w 15 minut wydalem 21zl - szybko ucielkem, gdyz ja za 13zl miesiecznie musze administrowac, pocic sie jak z serwerem cos sie dzieje itd, przez caly miesiac, robic backupy itd... niewdzieczne to jest strasznie ;) hehe

Ale za bardzo zeszlem z topicu

Jezeli zalezy na szybkosci dzialania polecam kupic taki ktory znajduje sie w Europie (najlepiej Polska), oraz z mozliwoscia bezplatnego przetestowania - ew. poslanie listu z zapytaniem odnosnie wybranego hostingodawcy do bowi.org, p l.

W innym wypadku setki ofert znajdziecie na allegro, p l ;)

FlashMan - Nie Lut 06, 2005 10:39

Hmmm, bardzo ciekawe jest to o czym napisałeś Marku, to dało mnie wiecej do zastanowienia, ale patrzac na chosting, p l (m.in. pingi) ich oferta jest całkiem fajna... (?) Co Ty na to???
Demmo - Nie Lut 06, 2005 16:29

he he.. no ani ja, ani Marek raczej nie napiszemy Ci że nie jest fajna :lol:

chodzi o to że wiemy co polecamy i po sprzedaży konta na serwerze nadal mozemy spojrzeć takiej osobie prosto w oczy, a nie chować głowę w piasek, żeby tylko ktoś się nie kapnął itd...
większosć serwerów za 30zł rocznie działa właśnie na zasadzie opisanej powyżej i nie mozna się zbyt wiele po nich spodziewać...

dlatego jeżeli ktoś potrzebuje porządnego serwera, szybkiego i niezawodnego.. wtedy powinien zwrócić się do cHosting, p l..
bo jak ktoś chce jak najmniej zapłacić i wystarczy mu, że jego materały są w necie, to nie ma problemu... co z tego że zaparzysz kawę i zjesz obiad zanim coś się wyświetli? ;) czasem to też jest przydatne bo przynajmniej nie umrzesz z głodu przed komputerem ;)

Fenix - Nie Lut 06, 2005 19:59

:) Aktualnie pliki mam na serwerze boo, p l ale z reką na sercu nie polecam ich z pingu wynika ze home, p l jest najszybszy ale i tez nie jest tani z 2 stroni nie potrzeba mi az 5gb na serwer acha czy ktos zauwazył ze teraz firmy hostingowe zwiekszaja pojemnosc kont ... ale jesli o mnie chodzi to wybrałem superhost, p l....
Frycek - Pon Lut 07, 2005 06:51

Cytat:
ale jesli o mnie chodzi to wybrałem superhost, p l....

Mialem doczynienia z ta firma jak chcialem wytestowac serwer...ceny ok - tanio ale jesli chcialem proporic o kontakt - dajcie spokoj ,odrazu mi podpadli, ich wypowiedzi - a popierwsze trzeba sie jeszcze skontaktowac.

nasz serwer jest na ehost, p l - troszke drozej , ale Admina mamy :spoko:
Zawsze mozna sie dogadac i szybko dziala - dzieki niemu ostatnio nie siadla stronka :)
w tej chwili posiadamy 6 giga transferu ,mam nadzieje ze uda sie jeszcze dogadac :)

poniewaz z ehostem jestem zwiazany juz 2 lata moge powiedziec ze sa OK
w w w ehost, p l

marek220 - Pon Lut 07, 2005 12:37

wlasnie, slusza uwaga, bardzo wazny jest kontakt.

nigdy nie ma gwarancji ze serwer bedzie caly czas dzialac - czasem jest tak ze padnie dysk, czy cokolwiek, to tylko glupie maszyny naszpikowane elektronika - inaczej jest gdy administrator zadba o szybka naprawde, ew. dorzuci jakies gratisy itd...

tragedia gdy nie ma kontaktu.

lepsze serwisy typu home, p l po awarii automatycznie sie przelanczaja na inne komputery i dzialaja dalej, niesamowite jest to wszystko jak to dziala, dlatego tez komputer serwerowy tyle kosztuje, bo np. mozna wyjac dysk podczas jego pracy podlaczyc inny i wszystko dziala :) och chcialbym taki komputer :)

pozatym zdradze pare serwisow jakie sa godne zaufania choc nigdy tego nie robie ;)

jesli chodzi o tanie - rodu USA to calkiem dobry jest Cyberdusk, p l jesli chodzi o tzw. UPTIME -chlopaki sa naprawde niesamowici jak potrafia administrowac tym wszystkim...

jesli chodzi o Polskie - te z tych najtanszych to polecam webd, p l - maja lacza Futuro - wydaje mi sie ze sa resellerami, ale za cholere w takim wypadku nie wiem jak oni wychodza na plus przy tych cenach :) Futuro to lider wsrod polskich firm dostarczajacych nam internet, nie ma mowy o jakiejkolwiek awarii lacza.
W miare dobre tez ma IBC, p l - krakowskie, tylko chlopaki mnie wkurzaja bo ciezko z nimi sie gada - niby czloweik a gada jak komputer, wkolko to samo i zero myslenia ludzkiego, no ale sa pewni w 100% i napewno nie znikna.

tyle ode mnie w tym temacie :)

Frycek - Pon Lut 07, 2005 12:56

Własnie przeprowadzilem rozmowe z Adminem i na dzien dzisiejszy mamy juz 8 giga :mg: - Uwielbiam mojego Admina
FlashMan - Pon Lut 07, 2005 16:16

Marek, mam nadzieję, że na w w w chosting, p l - kontakt jest dobry :)
marek220 - Wto Lut 08, 2005 08:40

Kontakt jest bardzo dobry :)

Jednak nie przepadaja jak ktos podaje niepelne dane adresowe - przewaznie wtedy nie odpisuja (no sa wyjatki ;p) hehe...

pozdrawiam

FlashMan - Wto Lut 08, 2005 11:08

A to ciesze sie, bo ja własnei zarejestrowałem się na w w w cHosting, p l - narazie na próbę, jeśli spodoba się konto dyrekcji szkoły z pewnościa zostanie zakupione ;)