dupiate forum

Forum Ogólne - Antyrama - gdzie zamówić

mefkm - Pon Wrz 10, 2007 10:23
Temat postu: Antyrama - gdzie zamówić
Witam wszystkich

Poszukuję antyramy o dość dziwnych wymiarach, a mianowicie 107x65 - lub ciut wieksza/mniejsza, ale z zachowaniem proporcji. Czy wiecie gdzie mozna taka ramke kupic - ew przyciac z 100x70 na 100x60.

Dzieki za wszelkie info

MajkeL - Pon Wrz 10, 2007 10:53

mefkm, zapytaj się w Biuromarket-Gliwice, ul. ?użycka 2
kisia - Pon Wrz 10, 2007 11:09

mefkm, w Leroy Merlin ( czy jak to sie tam pisze) słyszałam ze można zamówić
kobi - Pon Wrz 10, 2007 11:25

kisia napisał/a:
w Leroy Merlin ( czy jak to sie tam pisze) słyszałam ze można zamówić

Dokładnie. Sam muszę się tam wybrać :)

mefkm - Wto Wrz 11, 2007 11:36

kobi napisał/a:
kisia napisał/a:
w Leroy Merlin ( czy jak to sie tam pisze) słyszałam ze można zamówić

Dokładnie. Sam muszę się tam wybrać :)

niestety dzwonilem na dział dekoracji i juz sie tym nie zajmuja - wylacznie sprzedaja tylko standardowe antyramki - a szkoda

na allegro znalazlem gostka co sprzedaje antyramy prosto od producenta i moze przyciac - za dodatkowa oplata - mi zaspiewal dodatkowe 20zł za przyciecie antyramy ze 100x700 na 100x60 - dodam ze antyrama 30zł kosztuje u niego, ale trudno przyjmniej bedzie to profesjonalnie przyciete

kisia - Wto Wrz 11, 2007 13:57

mefkm, na ul. Lipowej jest facet zajmujący sie ramami, obrazami może on mógłby Ci pomóc ?
Żegolewski Stanisław. Ramiarstwo
tel/fax. 0 32 279 00 82
Gliwice, Lipowa 9

mefkm - Wto Wrz 11, 2007 15:11

tak, ale ja mam obrazek ktory chcialbym oprawic w antyramke - nie ramke - dzwonilem tam - niestety tylko ramy wchodza w gre
kisia - Wto Wrz 11, 2007 15:32

mefkm napisał/a:
ja mam obrazek ktory chcialbym oprawic w antyramke - nie ramke
wiem, ale myślałam że bedą mogli Ci pomóc, przeceż to dla nich żaden problem, mają odpowiednie narzędzia, ale cóż ...
Piotrulek - Wto Wrz 11, 2007 18:31

na Dworcowej przed sklepem Polamu jest sklep dla artystów malarzy,bylem tam kiedyś i widzialem ,moze tam sie udać,myśle,ze nie bedzie żądnych klopotow z antyramą
kisia - Wto Wrz 11, 2007 22:43

Piotrulek napisał/a:
na Dworcowej przed sklepem Polamu jest sklep dla artystów malarzy
o nazwie Van Gogh :D
mefkm - Sro Wrz 12, 2007 07:51

kisia napisał/a:
Piotrulek napisał/a:
na Dworcowej przed sklepem Polamu jest sklep dla artystów malarzy
o nazwie Van Gogh :D

dzieki za wszystkie podpowiedzi, ale niestetyi w tym sklepie tylko i wylacznie standardowe wymiary - pozostaje mi tylko zamowic z allegro - gostek ma mozliwosc przyciecia antyrama na wymiar - ale niestety tylko ze standardowego formatu - a mi zalezaloby na ciut wiekszym - trudno jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma lub sie moze miec, heh

damian - Nie Lis 11, 2007 21:20

Jesli chodzi o antyramy to mozesz to zrobić u każdego szklarz np Szkło-Usługi Gliwice na Matejki 17 boczna Dworcowej a Zwycięstwa. Budynek banku WBK.
mefkm - Nie Lis 11, 2007 23:02

damian napisał/a:
Jesli chodzi o antyramy to mozesz to zrobić u każdego szklarz np Szkło-Usługi Gliwice na Matejki 17 boczna Dworcowej a Zwycięstwa. Budynek banku WBK.

i tu sie troche muyslisz - obdzwonilem mnustwo zakladow i jedynie co robia to tylko w ramach standardowych wymiarow - wiec pozostaje mi wylacznie oprawic w amy, ale thx

damian - Pon Lis 12, 2007 17:01

Idz do tego zakładu szklarskiego na Matejki Podaj wymiary antyramy szkło 2 mm bezbarwnne lub antyrefleks. Bedzie na wymiar i oszlifowane. Ja w tym zakładzie pracowałem przez 3 lata więc wiem co mówię i nie jedna antyrame juz zrobiłem wraz z cieciem plyty pilsniowej na zawieszenie na sciane badz napisz mi maila to ci to załatwie.
mefkm - Pon Lis 12, 2007 17:23

ale ja potrzebuje wymiar 105x57 a takich duzych w szkle i w pleksi nie robia
damian - Pon Lis 12, 2007 21:36

robią, bo robilem wieksze formaty idz tam i zamów. Chyba ze chcesz to ja Tobie ją zamówię. A Ty sobie ją odbierzesz na miejscu i zapłacisz.
mefkm - Pon Lis 12, 2007 23:08

e to byloby super - ja sobie jeszcze tylko dokladnie pomieze i bedzie git

tylko czy przy tak duzym formacie 2mm nie bedzie za malo - chodzi oczywiscie o gr szyby??

zamowilem sobie z pleksi 100x55 bo tylko taka mogli mi wyciac ale przyszla naszczescie uszkodzona - wiec dostalem zwrot kasy - okazalo sie ze byla tak goietka ze nie wiem jakby to na scianie wygladalo - a po sciagnieciu zatrzaskow juz ich spowrotem nie dalo sie zalozyc

damian - Wto Lis 13, 2007 15:52

nic sie nie martw. wyniary sa ok. idź i zamów a grubosc tez jest wporzadku!