dupiate forum

Forum Ogólne - Wasza podatnosć na reklamy

kisia - Sob Paź 16, 2004 14:40
Temat postu: Wasza podatnosć na reklamy
Mała ? duża ?

Wydaje mi się moja podatnoSć jest mała.

Pamietam fajne reklamy - ale nieczesto daję się skusić,

Reklamy traktuje jako informatory z nich dowiaduje się o nowych produktach. Zdarza mi sie wyprobowac- tzn. nie ze biegne do sklepu kupic ale gdy np. mam coś kupić to mysle sobie ,ze moze wyprobuje ten reklamowany produkt. Natomiast jeżeli czegoś nie potrzebuję to nawet genialnie zrobiona reklama nie skusi mnie by ta rzecz kupic.

Czarnulka - Sob Paź 16, 2004 14:47

Ja w ogóle nie oglądam reklam. Nie mam pojęcia co teraz reklamują.
kazidelko - Sob Paź 16, 2004 15:12

Kisiu...na tym ta rzecz polega.

Pamietam olbrzymiego bilboarda na Toszeckiej.Były na nim dwie butelki piwa "Żywiec" i podpis,który rozbawił mnie do łez..."To nieprawda,że meżczy?ni myślą tylko o jednym".

Nie popedziłem do sklepu w celach zakupu.Ale ilekroć sobie tę reklamę przypomnę,to wraca mi humor jak go nie mam... ;)

kisia - Sob Paź 16, 2004 17:40

pytam dlatego że znam osoby, które pod wpływem reklamy leca do sklepu lub kupują coś z czystej ciekawości
locos_1982 - Sob Paź 16, 2004 21:19

:arrow: :idea: :cwaniak: Kisia ale produktu który wyrobi sobie dobra Renome nie potrzeba reklamowac , chyba ze dobry produkt dopiero powstał to wtedy trzeba go zareklamowac ale tylko pod tym wzgledem aby wprowadzic go na rynek i zeby potencjalni klijenci mogli wogóle dowiedziec sie ze istnieje nowy i alternatywny produkt :] heeeh w sumie zaczynam poznawac tajniki reklamy jako słuchacz Studium Projektowania i Reklamy :wink: :wink: a to ze Publiczna Telewizja (TVP1,TVP2) puszcza mało reklam spowodowane jest tym ze maja pieniadze z PANSTWOWEGO BUDZETU :] a takie telewizje jak POLSAT czy tez TVN musza puszczac co chwile reklamy gdyz z te reklamy dostarczaja im dochodów :] :idea: :| a pozatym jak myslicie :| czy kiedykolwiek TVN lub POLSAT pusci jakis film bez przerywania go reklamami :?: :?: :| :twisted: :twisted: :twisted: :?:

:arrow: A ?YŻKA NA TO NIE MOŻLIWE :!: :!:

Czarnulka - Sob Paź 16, 2004 21:22

:brawo: Pięknie :D

To było bardzo..głębokie :!: :mg:

locos_1982 - Sob Paź 16, 2004 21:28

:wink: :arrow: =CzArNuLkO=jak juz jestesmy przy tej reklamie to która jest najbardziej głupią reklamą :wink: :?: :?: :?: :?:
Czarnulka - Sob Paź 16, 2004 21:29

locos_1982 napisał/a:
:wink: :arrow: =CzArNuLkO=jak juz jestesmy przy tej reklamie to która jest najbardziej głupią reklamą :wink: :?: :?: :?: :?:

Patrz wyżej :wink:

locos_1982 - Sob Paź 16, 2004 21:36

=CzArNuLkA= napisał/a:
Ja w ogóle nie oglądam reklam. Nie mam pojęcia co teraz reklamują.
:| :shock: To ogladasz tylko TVP1 i TVP2 :shock: bo w sumie tylko tam najmiej leci reklam a reszta stacji to juz puszcza wiecej reklam niz filmów , programów itp :wink: :wink: :wink: :twisted: :wink:
Czarnulka - Sob Paź 16, 2004 21:44

Nie oglądam ani TVP1 ani TVP2 ani TVN itd :] Jestem za programami typu VIVA+, VIVA,MTV,a tam nie zasypują raczej relkamami,a nawet jeśli to w tym momencie albo wrzucam inny kanał,albo sama siebie wyłączam sama siebie :)
locos_1982 - Sob Paź 16, 2004 21:48

A co domojej podatnosci na reklamy :twisted: to wyzwala we mnie :devil2: zawsze takiego "Agresora " gdyz zawsze przerywaja film w najbardziej nieodpowiednim momecie kiedy jest momet kulminacyjny filmu :aniolek: :] :] :oops: :oops: na szczescie nikomu sie jeszcze nie stała krzywda z mojego otoczenia :aniolek: ale jakby sie stała to mam nadzieje ze akurat ta firma przez której reklame wpadłem w szał bedzie tez oskarzona o współ udział :rotfl: :rotfl: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Asienka - Nie Paź 17, 2004 13:02

Myślę że nie jestem za bardzo, mam juz swoje wypróbowane rzeczy , no może jak jakas reklama dotycząca nowych produktów żywnościowych to jak bede przy okazji w sklepie to kupie i spróbuje. :)

Z reguły jestem osoba oszczędna i staram sie niewydawac pieniędzy na niepotrzebne rzeczy :)

Często pytam znajomych czy juz probowali tego nowego produktu :lol:

kazidelko - Nie Paź 17, 2004 13:10

Joanno...jesteś młodą i rozsądną Kobietą :)
Asienka - Nie Paź 17, 2004 13:12

Staram sie jak mogę :D
kazidelko - Nie Paź 17, 2004 13:25

Niektórzy to mają szczęście...O wieku nie wspomne a i z rozsądkiem jestem czasami na bakier... ;)
Bea.tka - Wto Paź 19, 2004 11:49

>> Moim zdaniem dobre reklamy nie sa złe :D:D:D

Jest taki program 'zakazane reklamy' chetnie go ogladam :D:D:D

Toster - Wto Paź 19, 2004 18:04

Mnie reklamy nie skłaniają do kupna czegokolwiek. Czyli nie jestem podatny na reklamy. :D
kisia - Wto Paź 19, 2004 21:04

Cytat:
Jest taki program 'zakazane reklamy' chetnie go ogladam

ostatnio nazywał sie "niezakazane reklamy " i też oglądam chętnie ten program, a najlepszy jest w nim początek :D

Bea.tka - Wto Paź 19, 2004 22:23

" niezakazane " hmm ciekawe ... ja pamietam " zakazane " :P :P :P
kisia - Wto Paź 19, 2004 22:45

tak bo najpierw były zakazane i puszczali je jakoś chyba po 22 a póżniej zmienili na niezakazane i puszczali wcześniej tak mi się wydaje
Bea.tka - Wto Paź 19, 2004 22:48

mozliwe nie pamietam ; ) ... oglądałam zakazane hehehe
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 13:45

Mowia niby,ze dobry towar nie potrzebuje reklamy,sprzedaje sie sam

pytanie jednak....skad mam wiedziec czy jest dobry skoro mi go nie zareklamuja ( sit ale mieszam :zawstydzony: )

ogladam czasami reklamy...w przerwie filmu,bo wstawac mi sie nie chce a przelaczac kanaly jakos nie w moim stylu

siedze wiec i czekam ogladajac coz tez maja tam do zaoferowania

trzeba przyznac,ze niektore rzeczy warto kupic

cale szczescie,ze nie lubie zakupow :hyhy: :hyhy:

ANIUS - Wto Sie 16, 2005 14:30

lubie reklamy nie dlatego, ze ktos mi powie, ze to jest najlepsze i dlatego to cos kupuje, ale dlatego, ze wskazuja wiele rzeczy, ktorych na rynku nie wiedze, nie widzialam, a dzieki reklamie mamswiadomosc, ze takie produkty sa i moge je wyprobowac, napewnoe nie sugeruja sie opinia jaka jest wyrazona w reklamie, bo zawsze kazden produkt przedstawiany jest the best:)
Admike - Wto Sie 16, 2005 14:41

Czy jestem podatny na reklamy? Trudno powiedzieć.Oceniam siebie,że nie,ale i tak nie jest to ocena obiektywna.

Bo nie wiem,czy rzeczywiście jest tak,że jeśli ktoś kupi jakiś produkt po obejrzeniu jego raklamy w telewizji bądź gdziekolwiek indziej to jest od razu podatnym.Czy chęć spróbowania jest czymś złym? Mi się wydaje,że o "podatności" mówimy wtedy,gdy jakaś osoba po obejrzeni takiego spotu od razu musi nabyć dany towar.

Panowie: czy pamiętacie reklamę piwa, w którym przez 90% spotu było widać tylko i wyłącznie piękne nóżki modelki by na koniec widzieć ją całą (całość też nieczego sobie :D :rotfl: ) ? Jestem pewien,że wielu z Was, już dużo wcześniej piło piwo tej marki,a nie dopiero skosztowało go po obejrzeniu tego filmiku.Jeśli komuś zasmakowało to nabył go mimo wszystko,a komu nie,to nawet reklama nie pomogła.

ANIUS - Wto Sie 16, 2005 14:49

Admike napisał/a:
Mi się wydaje,że o "podatności" mówimy wtedy,gdy jakaś osoba po obejrzeni takiego spotu od razu musi nabyć dany towar.

dodam, ze kiedy musi nabyc, nabywa ten towar i wszem i wobec traktuje, ze dana rzecz jest najlepsza, bo w tv tak mowia ... :kwasny: :) :) :)

PAKuS - Wto Sie 16, 2005 16:15

ale w TV matket co lecw telewizji to am przesadzają za duże
Szamanka - Wto Sie 16, 2005 18:01

PAKuS, bo pieniadz robi pieniadz...a reklama zakupy...i wracamy do konca koleczka ;)
PAKuS - Wto Sie 16, 2005 18:17

ale niekture reklamy są wkużające
morigan - Wto Sie 16, 2005 20:06

nie jestem podatna na reklamy choc nie powiem lubie ogladac je kiedy pojawiają sie jakies nowinki na rynku, zadko chodze po miescie miescie wiec nie wiem czasami co w trawie piszczy. Ale mi wystarczy obejzec ja raz a nie ze 100 razy na dzien, bo sie zaczyna to irytujace robic (jedyny fenomen to reklama heya z czerwonym kapturkiem - moge ją ogladac do upadłego :P ) Pozatym faktycznie reklamowane produkty na ktore nawet gdyby nie one nie spojzalabym czasami milo zaskakują jakoscia czy smakiem. Warto ogladac reklamy ale warto tez miec swój gust i swoje zdanie ;)
frohike - Wto Sie 16, 2005 22:54

e ja nie wiem
nie ogladam tv
wiec i reklam nie widuje

Rafalka - Wto Sie 16, 2005 22:58

A ja jestem. Moze karmia mnie reklamami podprogowymi, pewnie nawet o tym nie wiem...
A potem nie ma ze boli kupic trzeba :] Albo jakies uzalezniacze dodaja?

Aither - Sro Sie 17, 2005 14:49

hehehehe daja do reklamy :D czlowiek jest podatny w wiekszym lub mniejszym stopniu :) czasem nawet o tym nie wie :D
espi - Sro Sie 17, 2005 22:18

A ja lubię oglądac reklamy. Oczywiście nie po raz siedemdziesiąty piąty reklamę tego samego proszku do prania. :kwasny: Lubię reklamy takie "nie dla idiotów". Dzięki reklamom dowiaduje sie o nowościach, na które później poluję w sklepach. Często sprawdzam jakość nowości, natomiast nie kupuję konkretnego produktu tylko dlatego, że go w tv reklamują.
Aither - Czw Sie 18, 2005 20:40

mnie podobaja sie reklamy samochodow... nie wiem dlaczego ale sa na prawde zrobione z klasa.... tak jakos zmyslowo :zawstydzony:
Olaa - Pią Sie 19, 2005 14:07

ja lubie zabawne reklamy..zeby sie mozna bylo posmiac :) takie pomyslowe i inteligentne :) ale zazwyczaj mnie reklamy strasznie nudza i wogole na mnie nie dzialaja..kupuje sprawdzone rzeczy a nie dobrze reklamowane ;) choc nie powiem zawsze maja jakis tam wplyw na swiadomosc konsumentow:) wkoncu po to sa
ANIUS - Nie Sie 21, 2005 18:55

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji na zlecenie minister Srody zrobila badania reklam polskich celem sprawdzenia na ile, o ile wogole, dyskryminuja one kobiety i wiecie jaki byl wynik?

na 1300 reklam 21 budzi zastrzezenia :) Nie wiem osobiscie czy to duzo , czy malo...aczkolwiek jak myslicie ktore moga budzic zastrzezenia?

Na miejscu nr 1 jest ta, ktorej bardzooo nie lubie...
Axe - deo dla mezczyzn, kiedy chloptas wodzi palcem po mapie...wiecie co sie dzieje dalej... a feeeee

Piotrulek - Nie Sie 21, 2005 21:14

ANIUS napisał/a:
kiedy chloptas wodzi palcem po mapie

lepiej jest gdy reguluje radio hahahahahahahahaha,a o reszcie nie wspomnę :hyhy: :hyhy: :hyhy:

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:16

no wlasnie ta reklama jest oburzajaca i max sexistowska!!!!!!
Piotrulek - Nie Sie 21, 2005 21:22

ANIUS napisał/a:
reklama jest oburzajaca i max sexistowska

mi osobiÂ?cie w niczym ta reklama nie przeszkadza i wcale nie uważam jej za jak??Â? tam"brzydk??" :) :) :)

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:23

to zalezy co znaczy slowo "brzydka" dla Ciebie ?
Piotrulek - Nie Sie 21, 2005 21:26

ANIUS napisał/a:
to zalezy co znaczy slowo "brzydka" dla Ciebie

nie widzialem w niej nic zdrożnego i tyle...

espi - Nie Sie 21, 2005 21:29

Nie cierpię reklam Calgonu. Te wszytskie panie takie oburzone, że pan Zając,który od 30 lat naprawia pralki śmie zabierać im pralkę w połowie prania. No bezczelny po prostu.
I brefa też nie trawię. Pani Sural mnie doprowadza do szewskiej pasji tym swoim przyklejonym uśmiechem.
Aaaa i jeszcze Ariel. Jakie to polskie kobiety mają probllemy i tylko laboratorium gdzieś tam w UE da radę i znajdzie odpowiedni proszek, a nie jakieś polskie badziewie. Wrrrr

Piotrulek - Nie Sie 21, 2005 21:32

burek napisał/a:
Nie cierpię reklam Calgonu. Te wszytskie panie takie oburzone, że pan Zając,który od 30 lat naprawia pralki śmie zabierać im pralkę w połowie prania. No bezczelny po prostu.
I brefa też nie trawię. Pani Sural mnie doprowadza do szewskiej pasji tym swoim przyklejonym uśmiechem.
Aaaa i jeszcze Ariel. Jakie to polskie kobiety mają probllemy i tylko laboratorium gdzieś tam w UE da radę i znajdzie odpowiedni proszek, a nie jakieś polskie badziewie. Wrrrr

to najprawdziwsz prawda te reklamy o ktorych piszesz,pomimo tego,że s?? kompletnie bez zadnego przekazu i wyrazu to z tego glupiego polaczka robi?? jeszcze większego kretyna,a to już nie jest uczciwie... :zly: :zly:

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:33

taaaaaa bo polka to tylko sprzataczka i kucharka ...
ziutek997 - Nie Sie 21, 2005 21:38

te reklamy są robione jakby specjalnie dla ślązaków (nikogo tutaj nie chcę urazić) bo juz wielokrotnie spotkałem się tu ze stwierdzeniem:
"Niemieckie to dobre" lub " niemieckie czyli nasze" ( drużyna piłkarska, papiez itd...)

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:40

Piotrulek napisał/a:
nie widzialem w niej nic zdrożnego i tyle...

ja widzialam zdrozny przekaz, nie sam obraz , nie "boje" sie kobiecych piersi etc, ale ukazuje kobiete jako taka , ktora albo ma sprzatac (wszelkie srodki czystosci),albo uslugiwac mezczyznie (wersja seksualna) Tak, tak...:)

Rafalka - Nie Sie 21, 2005 21:50

Powtorze sie ale chodzilo mi o lek przed reklama podprogowa :)
A to wyczytałam:
"Na szczególną uwagę zasługuje reklama podprogowa, czyli lęk przed manipulowaniem naszą psychiką z pominięciem świadomości.
Na czym więc polega siła sugestii podprogowej?

Postrzeganiem podprogowe jest postrzeganiem tych bodźców, które są zbyt słabe lub zbyt krótkotrwałe. Nasz umysł odbiera wtedy informacje, mimo, iż nie jesteśmy tego świadomi. (...) Sugestia podprogowa jest wbrew pozorom dość skuteczna - m.in. właśnie z tego powodu nie wolno jej wykorzystywać w mediach (w reklamach).

"Kariera" reklamy podprogowej rozpoczęła się w roku 1957, gdy amerykańskie czasopismo "Saturday Review" opublikowało artykuł Jamesa M. Vickary'ego. Autor był właścicielem regionalnej agencji reklamowo-marketingowej. W publikacji przedstawił wyniki eksperymentu przeprowadzonego na 45 599 widzach kin w Fort Lee (New Jersey). Dla potrzeb badania taśmę filmową spreparowano w ten sposób, że w odstępach około jednominutowych wmontowano w nią dwa rodzaje pojedynczych klatek. Pierwsze zawierały napis: Jesteś głodny? Jedz popcorn! Drugie: Jesteś spragniony? Pij coca-colę! Następnie taśmę tę eksponowano podczas seansów filmowych nie uprzedzonym o tym fakcie widzom. Rezultatem eksperymentu miał być wzrost sprzedaży w sąsiadujących z kinami sklepach popcornu o 57% i coca-coli o 18%. Podsumowując uzyskane wyniki, autor stwierdził, iż odkrył nowy rodzaj reklamy wykorzystującej znane już od dawna psychologom zjawisko tzw. sumowania się bodźców podprogowych - pojedynczy taki bodziec nie mógł zostać spostrzeżony przez człowieka, gdyż miał zbyt małą siłę, a oko nie jest w stanie wykryć tak krótko trwający obrazów"
a tu wyczytałam :) :
chhttp://prace.sciaga, p l/20939.html

[ Dodano: 2005-08-21, 21:52 ]
A co do uzależniaczy to pewnie w słodyczach są :rotfl: :) :D ;) :rotfl:

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 22:11

mm, Rafalka, madrze prawisz, aczkolwiek wiekszosc z nas tutaj nie jest specami od marketingu i reklam, moim skromniutkim zdankiem, wzrosla sprzedaz tych produktow glownie dlatego, ze tresc przekazu odnosila sie do potencjalnego konsumenta w formie zakladajacej , ze jest on spragniony, ze jest glodny ...wtedy taka reklama dziala bardziej skutecznie niz reklama przedstawiajaca w formie opisu cechy danego produktu, tak samo bylo kiedys w przypadku reklamy samochodu
dwa spoty reklamowe tego samego autka, sukces odniosla reklama, ktorapytala "czy to samochod dla Ciebie"- zakladajac ze konsument chce nabyc autko wiec zachwalala jego zalety, a pierwszy spot to pytanie bylo "nowy samochod"? i zwykly opis produktu...

espi - Nie Sie 21, 2005 22:19

Z tego co wiem to reklama podprogowa jest zabroniona w cywilizowanch krajach, ale po pierwsze nie jest to 100% pewne ( gdzieś czytałam, ale gdzie?),a po drugie nie wiem czy można do konca wierzyc wielkim koncernom, które maja tyle kasy, ze zawsze się znajdzie ktos kto da sie zmanipulowac i taka reklame podprogowa zmontuje.
Mnie przeraża wizja reklamy na orbicie okołoziemskiej. Nie wyobrażam sobie, żeby zamiast Księzyca było widać logo Coca-coli, :przestraszony: a niestety już się pojawiły takie pomysły.

frohike - Nie Sie 21, 2005 22:41

mi sie ta reklama AXE podobała
Admike - Pon Sie 22, 2005 11:16

może to nie do końca na temat,ale czy ktoś z Was widział wczoraj ok.21.55 w TVP reklamę prezerwatyw takiej znanej amerykańskiej marki?? :D czy Wam się tez podobała?? :D
ANIUS - Pon Sie 22, 2005 11:18

chodzi Ci o te w przymierzalnii?
kaszanna - Pon Sie 22, 2005 11:25

Niektóre reklamy naprawdę mnie bawią :hyhy: Są ciekawie zrobione, zabawne itd. Owszem, czasami zdaża mi się kupić reklamowany produkt, ale tylko dlatego że większość tych produktów jest w sklepie. Ciężko kupić niereklamowany proszek do prania ;)

A reklama prezerwatyw: :rotfl:

cinque - Pon Sie 22, 2005 11:52

kaszanna napisał/a:
Niektóre reklamy naprawdę mnie bawią

ostatnie reklamy Plusa, powtarzam się tu zresztą :)
dla mnie są zabójcze :rotfl:
uwielbiam je
gdybym nie miała Plusa, natychmiast przeszłabym do nich :)

ANIUS - Pon Sie 22, 2005 11:54

Plus ma fajne reklamy, ale to co prezentuje soba Era w wykonaniu Wojewodzki i Figurski to totalna zenada, mysle, ze chcieli troszke pojsc za Plusem i ich oryginalnoscia...ale calkowicie im nie wyszlo, sa "smieszni", bo po prostu tragiczni...ehhhh
tylko Heyah im sie udala, ale to inna marka:)

ziutek997 - Pon Sie 22, 2005 11:57

tak apropos hejaha to emisja ich reklam została odgórnie wstrzymana ( tych z czerwonym kapturkiem) i ich już nie zobaczymy... w telewizji teraz powinna pojawić się inna wersja tej reklamy... (może juz jest ale ja z tv nie jestem na berząco) :)
ANIUS - Pon Sie 22, 2005 11:58

jest juz inna wersja:) z łowieczka!!!
najlepszy jest koniec " W Krakowie juz jestem spalona" hahahahahahahaha

kaszanna - Pon Sie 22, 2005 11:59

No nie ma już tego krzyku które moje dziecko uwielbia i krzyczy razem w kapturkiem tylko napisy się pojawiają.
A swoja drogą, komu ten krzyk przeszkadzał? Reklama fajna, piosenka super.

ANIUS - Pon Sie 22, 2005 12:00

tez nie widzialam nic zlego w tym kapturku:)
ziutek997 - Pon Sie 22, 2005 12:03

To nie chodziło o krzyk... tylko o to że reklama bardzo interesowała dzieci... a nie została uznana za dydaktyczną ... itd... itp.....
ANIUS - Pon Sie 22, 2005 12:04

hmmmmmm:)
Admike - Pon Sie 22, 2005 12:05

ANIUS napisał/a:
chodzi Ci o te w przymierzalnii?

tak :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ANIUS - Pon Sie 22, 2005 12:16

dobra reklama:) zaskakuje kiedy ogladasz po raz pierwszy, bo do konca nie wiesz co przedstawia:) dopiero po marce poznajesz :) i dopiero wtedy dociera :P
Piotrulek - Pon Sie 22, 2005 18:35

ziutek997 napisał/a:
te reklamy są robione jakby specjalnie dla ślązaków

tylko nie wszystko co jest na rekalmach jest niemieckie,a slazacy tak mowi?? bo rdzenni hanysi bardzo się z niemcami utożsamiaj?? i to jest ich prawo,tak jak prawo każdej mniejszoÂ?ci na terenie naszego państwa :padam: :padam: :padam:

Anula - Wto Cze 20, 2006 14:04

kisia, no pewnie czemu by nie odświeżyć, oststnio caly czas mysle o wyrzuceniu telewizora przez okno, jak tylko mój syn zasiądzie do patrzenia na reklamy, a potem tylko: mamo kupimy mi to?, mamo a może jednak to bo tamto juz miałem........ uhhh... zgroza, naprawde
sama tez lubie sobie pomagac przy zakupach poprzez rekalme ale nie wplywaja na mnie tak drastycznie, najpioerw jednak spoglądam na cene :hyhy:

Appo - Wto Cze 20, 2006 14:17

Moja podatność na reklamy jest mała , ponieważ oglądam reklamy z pewnym skrzywieniem, mianowicie szukam w nich praktyk teorii negocjacji, psychologi, programowania i kilku innych spraw ;) ( wszystko związane z moim hobby ;) )
p4cz3k - Sro Cze 21, 2006 09:11

hmmm czasem jest tak...ze reklamowane produkty przewyzszaja o kilka klas innych producentow...na wysokim poziomie sa reklamy coli i pepsi :) czasem fajnie to wyglada...w tyle rowniez nie pozostaje reklama pumy z shakira :) ogolnie koncerny takie jak cola/pepsi/puma/umbro/adidas/nike dbaja o to aby ich reklamy byly "zauwazalne", draznia mnie reklamy proszkow do prania (zygmnut poprostu mnie zabija - nie wiem czy jest jeszcze emitowana), pasty itd itp...kiedys swietne reklamy mial koncern FA (tak zaraz uslysze ze jestem erotomanem lub czyms w tym guscie) ale reklamy w subtelny sposob pokazywaly kobiece piekno (nie mowie tu o tych z seri laska biegnie przez pustynie i sie nie poci...) swietne reklamy maja rownie z koncerny samochodowe :=]

a najbardziej ostatnio smieszy mnie reklama ETOPIRYNA :D hahaha klos ...no i tp'sa gdzie niby polskie orly ... na czele z frankiem i dudkiem :P

a no zeby emocje opadly...to najbardziej obciachowe reklamy to reklamy zabki i biedronki...poprostu strach na sali

Major - Nie Cze 25, 2006 13:23

Trudno określi swoją podatność na reklamy, bo jeśli już wpadniemy w sidła którejś z nich możemy tego nie zauważyć, lub tłumaczyć sobie, że jednak kupiło się ten produkt, a nie inny, bo jest lepszy :)
Na reklamy marek ubrań nie zwracam uwagii, bo te co kupuje i tak nigdzie reklam nie widziałem, cole pije, bo smakuje najlepiej z tych wszystkich syfiatych podrób. Za to zauważam, że bardzo łatwo wpłynąć na ludzi pisząc pseudo wartościowe recenzje produktów. Ludzie wieżą ludziom, którzy według nich są mądrzejsi, bądź też są obeznani w temacie i coś im polecają. Słusznie, ale w czasach gdzie pieniądz ma większą wartość niż słowność jest to zgubne. Pisze tu o przyadku sprzętu komputerowego, bo do niego mam duże odniesienie.

tuchałowa - Sro Cze 28, 2006 20:05

Wolę produkty reklamowane, bo zazwyczaj są o wiele lepszej jakości, no i droższe też o dużo więcej, dlatego gdyby było mnie na to stać to na pewno zawsze wybrałabym to, co zareklamowano, choć zdaję sobie sprawę z trochę przejaskrawionego obrazu, np. wiem, że jakiś tam proszek omo nie uczyni mnie szczęsliwą osobą :P
Mariusz - Sro Cze 28, 2006 20:11

Cena produktu reklamowanego, a niereklamowanego jest wyższa - wiadomo. A dlaczego ? Ano właśnie dlatego, że kampania reklamowa kosztuje ;)
Natomiast z tą jakością jest różnie :-)

Major - Sro Cze 28, 2006 20:19

To nie o tym mówie :D To o czym Ty piszesz jest połączone z myjnią. Ja myśle o serwisie tylko i wyłącznie ogumienia. Które ma zjazd zaraz za stacją LOTOS. Nad ulicą wisi też ich baner. Jedzie się taką niepozorną uliczką do końca i po prawej stronie jest serwis. Fachowy sprzęt i dobra robota.
Dorothea - Czw Cze 29, 2006 13:30

Major, jestes pewien,ze tu to chciałes napisac????
Major - Czw Cze 29, 2006 15:48

ouaa dziwne bo miałem pewność, że pisze to gdzie trzeba, już coś takiego nie tylko mi się zdarzyło z tego co zauważyłem :szok:
krystian - Czw Cze 29, 2006 16:42

co do reklam to podobala mi sie jedna. chyba rok temu pewien bank chyba PKO reklamowala taka fajna blondynka. ubrana byla w czerowna sukienke i czerwone oprawki okularow. caly czas mowila o tym banku, pozniej usiadla na jedynym meblu w pomieszczeniu jakim bylo krzeslo. i caly czas mowila. pozniej zrobila motyw z "nagiego instynktu" czyli przekladanka nozki na nozke:) a na samym koncu zadala pytanie poprawiajac sobie okulary...'czy sluchali mnie panstwo uwaznie??".... i wiecie co??...ogladalem ta reklame kilka razy i do tej pory nie wiem o co w niej chodzilo:P hehehe reklama po prostu super:)
Dorothea - Czw Cze 29, 2006 21:10

krystian, tak pamietam ta reklame tez mi sie podobała.Jestem pełna podziwu jak dokładnie ją zapamietales, ciekawi mnie co najbardziej utkwiło Ci w pamieci??Blondynka, sukienka, przekładanie nogi, okulary a moze krzesło????
kisia - Pią Cze 30, 2006 21:30

krystian napisał/a:
taka fajna blondynka

chyba Tamara Arciuch.
Ja uważam ze większość reklam jest kretyńskich :kwasny:

tuchałowa - Pon Lip 24, 2006 19:33

Dziś dałam się złapać na "chwyt reklamowy". Idąc przez zwycięstwa zaczepił mnie jeden koleś "Ma pani szczęście, gratuluję, wygrała pani ulotkę" :hurra:
Basiorek - Pon Lip 24, 2006 20:51

:rotfl: zwraca uwagę :) a nie zwykłe wyciągnięcie ręki w Twoim kierunku...
Alinka - Pon Lip 24, 2006 21:19

Kiedy ja rozdawałam ulotki , pewnej siłowni, ktora akurat organizowala darmowe zajęcia z Jogi, wręczałam ludziom ulotke i z usmiechem mowilam "Zapraszamy na JOGE", tez to nie bylo zwykle wyciegniecie reki heh :hyhy:
kisia - Pon Lip 24, 2006 21:29

tuchałowa, i co było na ulotce:?:
Alinka - Pon Lip 24, 2006 21:31

pewnie reklama Profesji albo Progresu.. tylko to rozdaja na zwyciestwa..
Basiorek - Pon Lip 24, 2006 21:43

a z tym sie nie zgodzę :) wiele ulotek krąży, profesji i progresu jest poprostu najwięcej... :)
rozdawałam ulotki dwukrotnie, więc wiem z doświadczenia, że uśmiech i bardziej osobiste słowa niż "proszę" działają na ludzi jakoś bardziej pozytywnie, trudniej im się wtedy odmawia ;) mój rekord to 1000 ulotek w 2 godziny :D

tuchałowa - Pon Lip 24, 2006 21:50

Alinka napisał/a:
pewnie reklama Profesji albo Progresu.. tylko to rozdaja na zwyciestwa..
To prawda.

Basiorek napisał/a:
bardziej osobiste słowa niż "proszę" działają na ludzi jakoś bardziej pozytywnie, trudniej im się wtedy odmawia
To też prawda. Właśnie tylko dlatego wzięłam tę ulotkę, bo zaskoczył mnie taki tekst :) :) Zwykle odmawiam, bo i tak potem trafia do kosza, a to nic innego niż marnowanie środowiska naturalnego, zresztą otrzymanie 100 takich za jedną przechadzą po Zwycięstwa każdego wyprowadza z równowagi. Basiorek, ulotkarzy to tylko na odstrzał :P :P Nie no, a tak poważnie, to jakie chwyty Ty miałaś?
Basiorek - Pon Lip 24, 2006 22:12

na odstrzał? :szok: wiesz co dla mnie praca jak każda inna. oczywiście, że nic przyjemnego, ale młodzi ludzie rzadko przyjmowani są do innej...
Jakie chwyty miałam? to było tak dawno... nic zaskakującego.. np. proszę specjalnie dla pana/pani, proszę bardzo ( z szerokim uśmiechem) itp. itd. :D

tuchałowa - Wto Lip 25, 2006 00:22

Basiorek napisał/a:
wiesz co dla mnie praca jak każda inna.
Praca powinna nieść ze sobą pożytek dla społeczeństwa :P :P
Major - Wto Lip 25, 2006 00:25

tuchałowa napisał/a:
Praca powinna nieść ze sobą pożytek dla społeczeństwa

To jestem przekonany, że stanowcza większość prac takiego pożytku za sobą nie niesie.
Troche ten tekst zaciąga anarchizmem. Wymiana usług.

tuchałowa - Wto Lip 25, 2006 00:58

Nom, zapełnianie koszy na śmieci.
Alinka - Wto Lip 25, 2006 19:24

ee, jestescie niesprawiedliwi! ja tez roznosilam ulotki i to nie jest wcale taka łatwa praca! chodzic 5 godzin po najwiekszym osiedlu i wsadzac 5 tys ulotek do kazdej skrzynki na listy.. co z tego ze to sie wyrzuci do kosza. dla mnie liczy sie kasa z tego ze wrzuce ta ulotke do skrzynki :) ta praca nauczyla mnie szacunku dla pracujacych. i kiedy ide ulica to biore ulotki mimo iz wyladuja w koszu , ale wiem ile kosztuje takie stanie i wciskanie ich ludziom, a jak ona trafi do kosza to inni panowie śmieciarze tez maja prace..
Gmeras - Wto Lip 25, 2006 21:02

tylko ze ci co stoja na zwyciestwa maja płacone nie od ulotki tylko od godziny chyba 3,50 za godzine :]
Basiorek - Wto Lip 25, 2006 21:03

no właśnie Alinko każda praca powinna być szanowana
kobi - Wto Lip 25, 2006 22:25

Ekhm... A może pszczółki wrócimy do tematu? :P :offtopic:
darkenstein - Pon Lip 31, 2006 23:35

na mnie reklamy dzialaja jak na oziebla kobiete zaloty :hyhy: