|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - PArki rozrywki
Tonio - Sob Lip 29, 2006 14:34 Temat postu: PArki rozrywki zakladam temat bo nigdzie takieg nie widzialem...
Zdarzylo mi sie juz byc w paru europejskich parkach rozrywki, w tym roku tez zamierzam cos odwiedzic. Jako ze jak w sumie co roku jade do Niemiec do Babci wiec zaczalem zaliczac parki w jej okolicach. W zeszlym roku byl to Movie Park Germany w Bottropie, w tym roku za cel wzialem sobie Phantasialand w Bruhl kolo Koln... Moze ktos tez odwiedzil takie miejsca i chce sie podzielic wrazeniam :p... ja potem tez cos od siebie dopisze ale chce narazie poznac opinie i wrazenia innych :]
Major - Sob Lip 29, 2006 14:40
Tonio napisał/a: | Phantasialand w Bruhl |
Moja siostra tam była dobrych pare lat temu, więc zapewne się tam wiele zmieniło, ale długo była pod wrażeniem tych atrkacji. Najbardziej podobał jej się jakiś taki co wyrzuca w góre i potem spada.
tuchałowa - Sob Lip 29, 2006 14:59
W zeszłym roku byłam w Europa Parku w Rust (Niemcy) Bilet kosztuje 17 euro za cały dzień. Jest tam bardzo duży wybór tych wszystkich zjeżdzalni, karuzeli, kino trójwymiarowe itd. Niestety na te lepsze trzeba czasami było stać w kolejce ok 40 minut. Albo na przykład na pierwszy rząd do Silver Star ponad godzinę - ale to było świetne, najlepsze ze wszystkiego (ach te emocje) jak będziecie mieli okazję to polecam :D
Z góry ten tor wyglądał jakby było pionowy
Tonio - Sob Lip 29, 2006 15:53
w Movie Park bilet kosztowal chyba 23euro, w Phantasialand 28 :/ .... w Movie Parku kapitalne sa atrakcje tematyczne... super byla przejazdzka "tratwa" po Ice Age :P nie wspomne o kolejkach gorskich :P ktore mimo wlasnie dos sporych na poczatku kolejek zaliczalismy z bratem po kilka razy :D
Asienka - Sob Lip 29, 2006 15:57
Ja byam we Włoszech w Mirabilandi
h t t p;//w w w mirabilandia, c o m/
Dużo wodnej rozrywki
Gmeras - Sob Lip 29, 2006 16:16
h t t p;//w w w heide-park, p l/ najwieksza drewniana kolejka górska :P
Tonio - Sob Lip 29, 2006 16:17
tiaa tez bylem w Mirabilandii no i w Gardalandzie :] . Chyba nic jak narazie nie jest w stanie pobic Katun'y z Mirabilandii... najlepsza kolejka gorska bez dwoch zdan
Asienka - Sob Lip 29, 2006 16:22
Tonio napisał/a: | Katun'y z Mirabilandii... najlepsza kolejka gorska bez dwoch zdan |
yes yes yes :D
De_Luca - Sob Lip 29, 2006 17:21
Phantasialand- byłam dawno temu jak jeszcze byłam mała (5 lat?) i to jest jedno z moich najfajniejszych wspomnień =D <najgorszych mojej mamy-szczególnie taka kolejka że jedzie sie w ciemności i wszedzie są gwiazdki, nigdy nie zapomne jej miny po wyjściu z wagonu kiedy zobaczyła jak gnam do kolejki żeby jechać jeszcze raz =D > było super =))
kisia - Sob Lip 29, 2006 21:50
a ja byłam na karuzeli na pracu zabaw czy to też się liczy ;) :rotfl:
madziar - Sob Lip 29, 2006 22:35
byłam w heide park, świetna kolejka na stronce znalazlam nazwę LIMIT, rewelacja jeśli ktoś lubi adrenalinę, powieki wywijają sie na zewnątrz hehe, ogólnie świetny park atrakcji. Poza tym byłam w disneylandzie, też kilka fajnych atrakcji, ale mi sie kino trojwymiarowe najbardziej podobało. W asterixlandzie skolei jest fajny drewniany rollercaster, ale poza tym świetny nastrój, własny klimat. Każdy park ma swoją specyfike i polecam każdy :)
Uwielbiam taka zabawę, prawie nie można było mnie wyciągną stamtąd :super:
Dorothea - Nie Lip 30, 2006 09:34
Byłam w Parque de la costa w Argentynie.
Niezapomniane wrazenia, zabawa przez cały dzien.
Bilet, tak zwany paszport rodzinny(byłam z mezem i z corka) kosztował 16 pesos,czyli 16 złotych.
Takich karuzeli to w zyciu nie widziałam, były tez takie na ktorych jezdziłam sama, bo Paula bała sie wejsc....
roller- coaster naprawde zapierał dech w piersi, strach sie było bac....
Tonio - Nie Lip 30, 2006 14:25
Ja w Movie Parku na jednym roller coasterze ktrory wygladal na malutki smieszniutki stwierdzilem ze jade bez trzymanki... zalowalem tego bo wszystkie wygibasy byly poukrywane i latalem jak szmata, ale postanowienia dotrzymalem :] dziwne bylo uczucie przy zakretach do gory nogami ale adrenalina to rekompensowala :]
Szamanka - Pon Lip 31, 2006 16:20
Polecam tez Geiselwind
moze nie jest tak wielkie jak Europa Park, ale swietne przezycia
h t t p;//w w w freizeitlandgeiselwind.de/index.php?func=attr#
Bot - Pon Lip 31, 2006 16:27
Ja fajnie wspominam h t t p;//w w w heide-park, p l/webcm]HEIDE PARK w Soltau i mam nadzieje się kiedyś znów wybrać :]
katarzyna35k-ce - Pon Sie 14, 2006 20:59
a ja bym chciała jechac do dysneylandu do paryza :)
frohike - Pon Sie 28, 2006 10:08
hmm a gdzie jest najblizej jakis duzy park rozrywki?
katarzyna35k-ce - Pon Sie 28, 2006 10:34
w chorzowie :Dfrohike, :rotfl: :rotfl: :rotfl:
frohike - Pon Sie 28, 2006 11:38
katarzyna35k-ce, no tak a cos dalej, ten mam za blisko :rotfl:
Appo - Wto Sie 29, 2006 15:55
Ja polecam Mirabilandię ( IT ) , oraz Garda Land ( Lago Di Garda - IT ) ... kawałek drogi , ale polecam wszystkim którzy będą w włoszech :P
glewitz - Wto Sie 29, 2006 16:01
Appo napisał/a: | Ja polecam Mirabilandię ( IT ) | podpisuję się pod tym obiema rękami. Wprawdzie byłem tam dobrych kilka lat temu, ale wspomnienia mam do teraz niesamowite. Szczególnie kolejka Azteków była świetna, nie mówiąc o windzie i paru inszych atrakcjach. Na próżno szukac takiego czegoś na Śląsku, ba, nawet w Polsce.
Appo - Czw Sie 31, 2006 11:42
glewitz, wiem o czym mówisz ... ;) Najbardziej mi się podobają kolejki typu 'winda' jak TurboDrop z Gardalandu ;) to poprostu czysta adrenalina :D
glewitz - Sob Wrz 09, 2006 00:17
Jak sobie teraz o tym przypominam to aż mi podskakuje adrenalina :]
|
|
|