dupiate forum

Forum Ogólne - Skad jestes?

atena - Pią Cze 30, 2006 18:09
Temat postu: Skad jestes?
Wiekszosc z nas mieszka w Gliwicach, ale pewnie nie wszyscy sie tu urodzili. Podzielcie sie tym, z jakich regionow Polski pochodzicie?
Ja urodzilam sie w Golubiu-Dobrzyniu: to byle wojewodztwo torunskie (stad sentyment do tego miasta ;) ). Jest to male miasteczko z gorujacym nad nim pieknym krzyzackim zamkiem z XIII wieku, na ktorym odbywaja sie latem turnieje rycerskie! A w Gliwicach mieszkam od 26 lat!

Gmeras - Pią Cze 30, 2006 18:14

W Gliwicach w położniczym :P 3 listopada 1987 ok godziny 18 (chyba) :P

o Gliwicach opowiadac wam nie musze :D

Frycek - Pią Cze 30, 2006 18:16

ja we Wrocławiu :)
kisia - Pią Cze 30, 2006 18:22

urodziłam się w Zabrzu :wstyd: ale tylko dlatego że był to jedyny w pobliżu szpital gdzie dziecko było z matką, od urodzenia mieszkam w Gliwicach najpierw na Sikorniku, potem była ul. Świętojańska, następnie Dąbrowskiego, Brzozowa i osiadłam na stałe na Chorzowskiej :D
Piotrulek - Pią Cze 30, 2006 18:24

ja urodzilem się w Gliwicach,moich kochanych Gliwicach w szpitalu miejskim 11.09.1963 roku nad ranem,gdy wszyscy spali na świat przyszedł wasz kochany i oczekiwany moderator,czyż to nie piekne przeżycie,wszystkie położne bardzo się cieszyly,że zobaczyly na 54 cm i 3,5kg ważacego Piotrulka(Piotrusia,bo tak mnie mama zawsze nazywała i do dzisiaj tak ładnie do mnie mowi(i nie tylko mama),a tatuś mówil i mówi Pioniu)...wspaniale mialem narodziny....
Gmeras - Pią Cze 30, 2006 18:25

a zeby nie było od urodzenia mieszkam na lotników :P w jendym tym samy miejscu ;p
znalazłem ksiazeczke zdrowia :P
waga 3700g dł ciała 55cm obw głowy 35 obw klatki 34 a dokładna godzina to była 18:35 :P

Dana - Pią Cze 30, 2006 19:08

urodziłam się w Knurowie ,mieszkam w Knurowie ,uczyłam się w Gliwicach ,pracuje w Gliwicach - a więc 2:2 :super:
Mariusz - Pią Cze 30, 2006 19:57

Gliwice, 26.09.1987, ok. godz. 10:30,
Szpital na ul. Nowy Świat.
No i mieszkam tu :)

Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:28

Ja sie urodzilam w Katowicach, pewnego pieknego dnia :P o9.1o.1989r. n.e :P.Tatu$ oczekiwal syna i na imie mialam miec Sebastian :/ (hanba),no ale przyszlam na swiat i tatu$ w ramach protestu chcial mnie nazwac Mariola :dobani: .Dobrze, ze mamusie mialam madra i dala mi na imie sabina, teraz jestem wladza i potezna :P
Gmeras - Pią Cze 30, 2006 20:32

MorQaNa napisał/a:
a sie urodzilam w Katowicach, pewnego pieknego dnia :P o9.1o.1989r. n.e :P .Tatu$ oczekiwal syna i na imie mialam miec Sebastian :/ (hanba),no ale przyszlam na swiat i tatu$ w ramach protestu chcial mnie nazwac Mariola :dobani: .Dobrze, ze mamusie mialam madra i dala mi na imie sabina, teraz jestem wladza i potezna :P
nie zebym się czepiał ale nie łatwiej było by napisać 09 zamiast o9 albo zamiast tatu$ tylko tatuś :P

p.s ja miałem sie nazywac Agnieszka a moja siostra Piotr :P ale tu odbieglismy troche od tematu :P

Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:34

gmeras :krzeslem: to sie nie czepiaj :kibol:
praz - Pią Cze 30, 2006 20:40

z góralki i mieszkańca wschodnich rejonów Polski zrodziłam sie ja, w środku samiuśkiego Śląska czyt. w Katowicach dnia 5 października 1980 roku :)
atena - Pią Cze 30, 2006 20:43

Tyle lat sie znamy, a nie wiedzialam, ze urodzilas sie w Katowicach! :rotfl:
Gmeras - Pią Cze 30, 2006 20:46

praz napisał/a:
Polski zrodziłam sie ja, w środku samiuśkiego Śląska czyt. w Katowicach
Katowice nie sa w sierodku śląska chyba ze patrzysz sie na nowe wojewódstwa :P
Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:50

gmeras :krzeslem: choloefcia co ty sie tak dzisiaj czepiasz !! !! !! :idiota:
Gmeras - Pią Cze 30, 2006 20:54

zmienny harakter ? :niepewny:
kisia - Pią Cze 30, 2006 20:55

MorQaNa napisał/a:
to sie nie czepiaj

ja tez się czepię :P
Gmeras napisał/a:
nie łatwiej było by napisać 09 zamiast o9 albo zamiast tatu$ tylko tatuś

:P:P:P

Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:57

:kijemgo:
Szamanka - Pią Cze 30, 2006 22:40

Slazaczka....urodzona w Gliwicach....dokladnie Pszyczynka...obecnie zamieszkala gdzie indziej ale jest w trakcie przeprowadzki
kisia - Pią Cze 30, 2006 23:20

Szamanka napisał/a:
jest w trakcie przeprowadzki

przeprowadzasz sie na "stare śmieci" :?:

Dorothea - Pią Cze 30, 2006 23:27

Urodziłam sie w Gliwicach w Szpitalu miejskim.
19 lat w Sosnicy
rok na Sikorniku ul. Mewy
Pozniej łabedy a dokładnie przyszowka
Kilka lat Argentyna
Teraz znowu Sosnica.
Los jest łaskawy, gdyby nie pewne okolicznosci to nigdy juz nie byłabym w Polsce a tym samym nie poznałabym Was moi drodzy forumowicze :calus:

Harcerka - Pią Cze 30, 2006 23:28

Gliwice, Gliwice, Gliwice - za wyjatkiem miejsca pobierania nauki:))

a tak btw. Piotrulku ja zdem z 10.09 heh:)))II dekada Panny:)

Harcerka - Pią Cze 30, 2006 23:35

ja juz bym nie wracala..
Dorothea - Pią Cze 30, 2006 23:42

Harcerka napisał/a:
ja juz bym nie wracala..

czasami trzeba wybierac, a wybory nie wszystkie sa łatwe.
Jeszcze tam wroce

kisia - Pią Cze 30, 2006 23:55

no to ja tez uzupełnie swoje dane i napisze ze w tym szpitalu, w Zabrzu urodziłam sie 14 listopada roku małoważnego ;) :D
madziar - Sob Lip 01, 2006 07:44

Gliwice :D
Bożka - Sob Lip 01, 2006 08:24

Urodzilam sie w Rudzie Slaskiej, mieszkalam tam przez piierwsze 15 lat swego zycia.
Frycek - Sob Lip 01, 2006 09:20

to ja tez sie troche sprostuje...a jak znajde ksiazeczke to napisze wiecej :P
Urodzony we Wroclawiu 29 maja xxxx :P następnie ,Strzegom,Tarnowskie Góry ,Gliwice - gdzie chodziłem do przedszkola, szkoły ,gdzie pracowałem...wylądowałem w Zabrzu już na swoim

Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 10:49

GLIWICE to moje miejsce urodzin.GLIWICE po nad wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:
atena - Sob Lip 01, 2006 11:28

Chyba przewazaja rodowici Slazacy?
Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 11:38

Masz coś przeciwko rodowitym Ślązakom :looka: :looka: :looka: :looka:
atena - Sob Lip 01, 2006 11:41

Tylko tym przemadrzalym :zly:
Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 11:48

Jak masz coś do mnie to napisz otwarcie.Bo mi niezależy na rozmowach z osobami nieszczerymi. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Bizon - Sob Lip 01, 2006 12:09

ja urodzilem sie w Gliwicach i nadal mieszkam tutaj,ale moja cala rodzinka pochodzi ze wschodu dawne wojewodztwo zamojskie :)
tuchałowa - Sob Lip 01, 2006 14:52

Jestem ze Wschodu :D Urodziłam się w Tomaszowie Lubelskim i w tych okolicach spędziłam też część swojego życia. Bardzo lubię tam przebywać , bo człowiek może się dowiedzieć czym jest środowisko naturalne. Polecam :D
Gmeras - Sob Lip 01, 2006 14:54

tuchałowa napisał/a:
czym jest środowisko naturalne.
a w gliwicach nie ? :rotfl:
tuchałowa - Sob Lip 01, 2006 15:03

Gmeras napisał/a:
a w gliwicach nie ? :rotfl:

Niestety..ale mieszkanie w Gliwicach też ma swoje zalety :D :D

Alinka - Sob Lip 01, 2006 15:11

Frycek napisał/a:
Tarnowskie Góry
a gdzie dokladniej w TG?? ;)

Ja urodzilam sie 26.01.1987 poniedzialek o 8:50 w tarnowskich Górach, podobno byla straszna zima i duzooo sniegu, mieszkam w dzielnicy TG, ale nie mam zamiaru tutaj mieszkac zawsze..

atena - Sob Lip 01, 2006 15:12

Ja sobie na dzien dzisiejszy nie wyobrazam mieszkania gdzie indziej :dobani: A juz napewno nie w miasteczku, w ktorym sie urodzilam ;) Mam tam sporo rodziny i bywam od czasu do czasu, jednak dla mnie jest ....za male! Lubie atmosfere duzego miasta, ale niekoniecznie metropolii i Gliwice swietnie odnajduja sie w tej roli :super:
Piotrulek - Sob Lip 01, 2006 16:37

atena napisał/a:
Chyba przewazaja rodowici Slazacy?

nie całkiem się zgodzę z tobą gdyż pochodzenie liczy się od rodzicow,więc w moim wypadku miejsce urodzenia Gliwice moim synom dało miano Ślązakow,natomiast ja nie mogę tego po sobie powiedzieć,gdyż moja mama pochodzi z obecnej Bialorusi,a tato z Ukrainy...

Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 16:42

Piotrulek napisał/a:
mama pochodzi z obecnej Bialorusi,a tato z Ukrainy...
Polska dla Polaków :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze:
ansc - Sob Lip 01, 2006 16:54

Jacek13 napisał/a:
Piotrulek napisał/a:
mama pochodzi z obecnej Bialorusi,a tato z Ukrainy...
Polska dla Polaków :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze:

:przestraszony: :szok: :wsciekly:

Ja urodziłam się w ślicznym, spokojnym, Rybniku, dzieciństwo spędziłam tu i ówdzie, lata wspaniałego panieństwa spędziłam znów w Rybniku a potem przywiało mnie do Gliwic byłam :przestraszony: ale już się przyzwyczaiłam ;)

Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 17:01

ansc napisał/a:
Polska dla Polaków
Sorry to tylko wolne głupie żarty :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
ansc - Sob Lip 01, 2006 17:11

Jacek13 napisał/a:
ansc napisał/a:
Polska dla Polaków
Sorry to tylko wolne głupie żarty :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Masz szczęście :]

atena - Sob Lip 01, 2006 17:56

Cytat:
tak juz sobie tu mieszkam choc nie wykluczone ze nie zmienie miejsca zamieszkania kolejny

Jak to?! :orany:

jasiu101 - Sob Lip 01, 2006 21:09

jam tez sie urodzil w gliwicach :) :D :D :D
Major - Nie Lip 02, 2006 00:24

W Gliwicach urodzony :) wage miałem 3900 i chyba mi pozostała do dzisiaj :rotfl:
Krzysio - Nie Lip 02, 2006 01:03

Bizon napisał/a:
ale moja cala rodzinka pochodzi ze wschodu dawne wojewodztwo zamojskie :)

:D Bizon ziomie :cwaniak:

tuchałowa napisał/a:
estem ze Wschodu :D Urodziłam się w Tomaszowie Lubelskim i w tych okolicach spędziłam też część swojego życia. Bardzo lubię tam przebywać , bo człowiek może się dowiedzieć czym jest środowisko naturalne. Polecam :D

hmm dziwne to tak jak ja :P czy ty przypadkiem nie jestes moja siostra ? :P

hmm no wiec 3 lipiec 1986, w tomaszowie lubelskim, dawne wojewodzctwo zamojskie, obecnie lubelskie, tomaszow jest polozony 33 km na poludnie od zamoscia i jakies nie cale 90 km na wschod od jaroslawia :], blisko granicy z ukraina i wojewoctwem podkarpackim :P mysle ze tyle wystarczy :P

w ogole ciekawy temat, tez kiedys chcialem taki zalozyc, ale mi to z glowy wypadlo :D
moja prababka od strony matki byla rodowita ukrainka a pradziadek polakiem, reszta rodziny to polacy :P
tak wiec w moich zylach plynie nie tylko polska krew, w razie czego moge sie bezpiecznie ewakulowac na ukraine :D
od strony ojca polacy

a w ogole ciekawostka jest ze brat od mojej babki (matka mamy) podczas 2 wojny swiatowej przeszedl, a wlasciwie przejechal caly front od studzianek bodajze do zdobytego berlina, do dzis jego czolg stoi pod studziankami :) o ile sie nie myle to byl dowodzca tego czolgu :P dzis mieszkaw opolu i choduje pszczolki :D
a dziadek w czasach komuny byl dzialaczem w tej jednej i wlasciwej parti pracy :P
ale to chyba nie powod do dumy, bo moge zostac lada chwila zlustrowany :P

Gmeras - Nie Lip 02, 2006 08:58

Cytat:
a w ogole ciekawostka jest ze brat od mojej babki (matka mamy) podczas 2 wojny swiatowej przeszedl, a wlasciwie przejechal caly front od studzianek bodajze do zdobytego berlina, do dzis jego czolg stoi pod studziankami :) o ile sie nie myle to byl dowodzca tego czolgu :P dzis mieszkaw opolu i choduje pszczolki :D
a dziadek w czasach komuny byl dzialaczem w tej jednej i wlasciwej parti pracy :P
ale to chyba nie powod do dumy, bo moge zostac lada chwila zlustrowany :P
to on sławny prawie jak doda :P
tuchałowa - Nie Lip 02, 2006 11:01

Bizon napisał/a:
ale moja cala rodzinka pochodzi ze wschodu dawne wojewodztwo zamojskie

Bizon, a z jakiej wsi? My- okolice Jarczowa :D

atena - Nie Lip 02, 2006 12:12

Bzyki napisał/a:
w ogole ciekawy temat, tez kiedys chcialem taki zalozyc, ale mi to z glowy wypadlo
:ok:
Jak juz pisalam urodzilam sie na terenach obecnego wojewodztwa kujawsko-pomorskiego i stamtad pochodzi takze moj ojciec, mama natomiast z dolnoslaskiego (poznali sie w szkole w Toruniu ;) ). Z kolei dziadkowie ze strony mamy z terenow obecnej Ukrainy -okolice Buczacza, a dziadkowie mojego ojca to Polak ze Stanislawowa i Niemka.
Sporo tych korzeni ze wschodu...

Krzysio - Nie Lip 02, 2006 13:05

atena napisał/a:
Sporo tych korzeni ze wschodu...

normalka :P po wojnie duzo osob ze wchodow z kresow sie osiedlalo albo wlasnie na slasku (w czasach prl-u tez kiedy wczyscy za praca tu zejzdzali ), albo na zachodzie polski na tzw. ziemiach odzyskanych, a zachodnio pomorskie to juz w ogole w wiekszosci zamieszkany przez polakow ze wschodu :D

tuchałowa napisał/a:
Bizon, a z jakiej wsi? My- okolice Jarczowa :D

a moze z miasta, miasteczka ? :P
hmm nie okolice jarczowa tylko wioska o nazwie jurow :] po wojnie w 1945 roku we wsi jurow osiedlo sie wiekoszosc mieszkancow wsi ryczki (spotykana jest tez nazwa rzeczki) dzis na ukrainie, przy granicy z polska, 6 km na polnoc od rawy ruskiej), mieli wybor, albo zyc w zsrr albo opuscic swoje rodzinne strony :/

Admike - Nie Lip 02, 2006 14:34

urodziłem się 12 lipca 19... w szpitalu miejskim w Raciborzu we wtroek o godz. 20

mówię o sobie "Brzezik" z uwagina to,że w tej dzielnicy Raciborza mieszkałem do września 2002r.od tamtej pory mieszkam w Opolu,ale mam nadzieję już nie długo... nigdy nie powiem o sobie opolanin :dobani: czyli ułan :dobani: bo jeżech HANYS pełnom gymbom!!! :ok: :super: :super: :super: a na obczyźnie TYLKO mieszkam,pracuję i studiuję

Gliwice4ever - Pon Lip 03, 2006 09:42

Urodzilem sie w roku 1980 w Gliwicach. Gdy mialem 2 lata moja rodzina wyjechala z Gliwic. Od tego momentu nigdy w Polsce nie bylem. Ale jeden z moich celow na nastepne 5 lat, jest taki aby wszystko sie ulozylo w pracy, i abym znalzl czas na podroz do Polski z rodzina. W Chicago mieszkalem od roku 1982-2004. Tutaj sie wychowalem i pokonczylem liceum i studia. Teraz mieszkam w okolicach Chicago, na polnoc jakies 40 mil, w miescie Gurnee, z zona i dwoma najwspanialszymi dzieciami. :super:
atena - Pon Lip 03, 2006 10:54

W takim razie zapraszamy do Polski! :P
Frycek - Wto Lip 04, 2006 08:03

Zapraszamy na Sierpien :)..bedziemy mieli wizyte Zbyszka,ktory odwiedza Polske :)
Zrobimy miedzynarodowke :)

frohike - Sro Lip 05, 2006 03:00

a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D
Admike - Sro Lip 05, 2006 08:25

frohike napisał/a:
a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D

a Świat jest taki piękny...

Bizon - Sro Lip 05, 2006 12:53

moja mama pochodzi z wioski ?uszczów zas tato z Mojsławic tez wioska,z tamtad mam 20 km do Hrubieszowa (male miasto),40 km do Chełma.Do przejscia granicznego w Zosinie mam z tamtad 25 km.

gdy bylem mlodszy to jezdzilem tam na dwa miesiace na wakacje poniewaz lubilem tam przebywac a szczegolnie lubilem okres gdy zaczynaly sie żniwa,poniewaz uwielbialem jezdzic w kabinie kombajnu a potem zwozic cala slome do stodoly :) ,teraz nie dysponuje takim czasem zeby tam jezdzic na tak dlugi okres ale zawsze gdy nadarzy sie okazja to jestem chetny tam jechac z rodzicami,tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie :)

Gmeras - Sro Lip 05, 2006 18:49

Admike napisał/a:
zawsze mozna go zwiedziac ale nie ma jak w domu ;]
Asienka - Czw Lip 06, 2006 18:36

Gliwice :) od zawsze ale raczej nie na zawsze :)
Krzysio - Czw Lip 06, 2006 20:09

Bizon napisał/a:
tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie :)

dokladnie :D gdybym mogl to bym tam zamieszkal :P jednak juz chyba za bardzo wsiaklem w te gliwice i na razie bede mieszkal tu :) moze na starosc wroce w rodzinne strony :P ale kiedy to bedzie :rotfl:

atena - Czw Lip 06, 2006 21:24

Bzyki, Tobie przeciez juz trzecia dekada sie zbliza ;)
Krzysio - Czw Lip 06, 2006 21:32

atena, no tak, jeszcze troche i zacznie mi rosnac siwa broda :P
atena - Czw Lip 06, 2006 21:48

Najwazniejsze jest poczucie humoru! :super:
tuchałowa - Czw Lip 06, 2006 23:36

Bizon napisał/a:
Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie
Oj tak... :)

Asienka napisał/a:
raczej nie na zawsze
Ja chcę wyruszyć w szeroki świat... :) :)
frohike - Pią Lip 07, 2006 14:30

Admike napisał/a:
frohike napisał/a:
a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic

no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice

Bizon - Pią Lip 07, 2006 16:55

ja w gliwicach tez lubie mieszkac ale nie obrazilbym sie gdybym mial jeszcze jeden domek chocby letniskowy na mazurach lub w gorach blizej rodzinnych stron zebym mial gdzie odpoczac sobie na urlopie lub mial gdzie pojechac gdy znudzi mi sie codzienne zycie :)
perll1 - Sob Lip 08, 2006 19:46

Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok:
Gliwice4ever - Nie Lip 09, 2006 07:17

perll1 napisał/a:
Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok:

Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie :super:

trunks - Nie Lip 09, 2006 14:53

Gliwice4ever napisał/a:
Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie

to prawda jest tam bardzo ladnie, zreszta napewno jest pelno zdjec stamtad w internecie wiec mozna poogladac :)

perll1 - Nie Lip 09, 2006 18:53

Gliwice4ever napisał/a:
Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie

Tak to tam właśnie, tam zawsze spędzałam moje najfajniejsze wakacje :super:

Dorotka - Nie Lip 09, 2006 20:50

korzenie (rodzice) jakby wschodnie - Dobromil, Sambor a ja urodziłam się podobnie jak Kisia w Zabrzu :wstyd: ale tylko dlatego, że ordynatorem oddziału położniczego był tam kolega mojej mamy i u niego urodziła i mnie i moich braci. A potem już tylko Gliwice :)
fekete - Nie Lip 16, 2006 09:42

Ja urodziłem się w Gliwicach (jako pierwsze pokolenie) w szpitalu miejskim ul. Kościuszki 29. Kiedyś miałem dość Gliwic ale od pewnego czasu :)
frohike napisał/a:
Świat jest taki piękny...
no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice

Randall_Memphis - Czw Cze 07, 2007 12:59

Skąd? Mam napisane pod avatarem :)
z pochodzenia - Częstochowa

FlashMan - Czw Cze 07, 2007 17:06

Ja urodziłem się w Tarnowskich Górach, jednak urodziłem się tam tylko i wyłącznie dlatego, że szpital, w którym mieszkali rodzice był w remoncie..., a były to Pyskowice... :)
nemo1125 - Czw Cze 07, 2007 17:09

FlashMan napisał/a:
szpital, w którym mieszkali rodzice
Jesteś pewien, że oni tam mieszkali? :P
Ja urodziłem się w Zabrzu i mieszkam tu prawie całe życie, prawie bo 2 lata mieszkałem na Pszczyńskiej w Gliwicach :)

Arex30 - Czw Cze 07, 2007 21:07

Sie urodziłem w Pyskowicach a mieszkam od zawsze w Gliwicach
FlashMan, mój pierworodny tak miał że sie miał urodzić w P. ale z uwagi na remont oddziału noworodków urodził się w TG. a młodszy już w Pyskowicach :D

FlashMan - Czw Cze 07, 2007 21:25

Nemo, dzięki za uwagę. Oczywiście rodzice w szpitalu nie mieszkali, a w Pyskowicach.

Arex, czyli Twój pierworodny będzie w podobnym wieku do mojego...? :)

nemo1125 - Czw Cze 07, 2007 21:36

Tak właściwie to mój pierworodny też z Tarnowskich Gór :D
FlashMan - Czw Cze 07, 2007 21:38

Także trafiłeś na remont szpitala? :)
Wojownik - Czw Cze 07, 2007 21:43

Ja urodziłem się w Katowicach, jednak od urodzenia mieszkam w Gliwicach.
nemo1125 - Czw Cze 07, 2007 21:47

FlashMan napisał/a:
Także trafiłeś na remont szpitala?
Nie nie :) To było z premedytacją :D
FlashMan - Czw Cze 07, 2007 22:00

Aaa, rozumiem..., ale ok. Ja już lepiej nie schodzę z tematu.. :)
Krzysio - Pią Cze 08, 2007 18:46

a ja ostatnio odkryłem, że mam korzenie armeńskie :D
Frycek - Pią Cze 08, 2007 19:48

Urodzony Wrocław, zamieszkały w Tarnowskich Górach a nastepnie w Gliwicach przez 23lat od 2 lat mieszkaniec Zabrza
Morqana - Pią Cze 08, 2007 20:04

Krzysio napisał/a:
armeńskie
'

Bredzisz :przestraszony:

Moja babka jest Ormianka :D

A ja urodzona Katowice-Ligota, zamieszkała w Gliwicach :D

Jestem z miasta... :cool:

CrazyZELL - Pią Cze 08, 2007 21:35

Urodzilem sie w Pyskowicach w 1975r (wiem staruszek ze mnie)
Od 1979 mieszkam w ?abędach.
"Kiedys" mialem plany "wyemigrowac" do PUCKa. zobaczymy jak bedzie.

:hyhy:

trunks - Pią Cze 08, 2007 22:20

od strony matki - z kresów (Stryj koło Lwowa). Od strony ojca - Rudziniec
wonski - Nie Cze 10, 2007 12:23

A ja od urodzenia i jeszcze wczesniej mieszkam w Gliwicach :cool: :D
katarzyna35k-ce - Nie Cze 10, 2007 12:46

MorQaNa napisał/a:
A ja urodzona Katowice-Ligota,

a ja tu mieszkam :]
urodzona w katowicach mieszkam na ligocie od urodzenia z małymi przerwami ( babcia mnie wychowywała i przez ten czas pomieszkiwałam w katowicach - Zawodziu)

trunks - Nie Cze 10, 2007 14:47

wonski napisał/a:
A ja od urodzenia i jeszcze wczesniej mieszkam w Gliwicach

nom, ale przed wojna Gliwice były w Niemczech, wiec dziadkowie musiali gdzie indziej sie urodzic :)

wonski - Nie Cze 10, 2007 17:05

trunks, to jeszcze wczesniej mialem na mysli tylko 9 miesiecy :P
Jesli juz mam sie zaglebiac tak bardziej w moje korzenie to jedni dziadkowie pochodza z Olsztyna a drudzy z okolic Szczekocin i dopiero oni zamieszkali w Gliwicach dokladnie na Koperniku gdzie sam przez jakis czas zamieszkiwalem :cool:
A dzieki temu, ze dziadek z Olsztyna sie nie przeprowadzil do Gliwic(chociaz tez przez jakis czas tu m ieszkal-chyba lata 80 ? ale nie weim dokladnie) to mam teraz tam domek :hyhy:
A moj prapra dziadek (chyba pra pra albo dalej jeszcze ? ) to az z Francji pochodzil :cool: :cwaniak:

Ta moja rodzina to jak brazylijski serial - zakrecone z pomotanym :P

daniela - Sob Cze 16, 2007 22:37

Gliwice ponad wszystko !!!!
Aessa - Sro Lip 11, 2007 13:08

Ja urodziłam się na Helu, pierwszy rok życia spędziłam w Kamiennej Górze, następne 17 lat w Jeleniej Górze a od ponad pół roku mieszkam w Gliwicach :cwaniak:
nemo1125 - Sro Lip 11, 2007 15:35

Aessa napisał/a:
pierwszy rok życia spędziłam w Kamiennej Górze
Ooooo, mam tam sporą część rodziny :)
Aessa - Sro Lip 11, 2007 20:32

:szok: A ja myślałam, że nikt nawet o tej miejscowości nie będzie słyszał :zabawa:
desperado - Czw Sie 02, 2007 23:09

CHOMECICE
kisia - Pią Sie 03, 2007 23:58

Aessa napisał/a:
a od ponad pół roku mieszkam w Gliwicach
a co Cie do tych pięknych Gliwic przywiało ?
kobi - Sob Sie 04, 2007 08:52

kisia napisał/a:
a co Cie do tych pięknych Gliwic przywiało ?

Wichura pewnie jakaś :P

Aessa - Nie Sie 05, 2007 12:57

kisia skrzydła amora mnie zaniosły. :D