dupiate forum

Forum Ogólne - Nasze polskie morze

Major - Nie Maj 21, 2006 23:35
Temat postu: Nasze polskie morze
Przenieśmy dyskusje tutaj na temat plaż z tematu "Kąpielisko Leśne".
p4cz3k - Pon Maj 22, 2006 08:49

nie przepadam za morzem...przynajmniej za tym polskim...jakos tak...nie lubie lezec plackiem na sloncu...i co chwile biegac do wody zeby sie ochlodzic...nad baltykiem bylem osttani raz chyba 6 lat temu...pozniej byl krotki epizod w holandii tam jakos inaczej bylo :P moze dlatego ze siedzialem nad zatoka...

preferuje wyjazd w gory na kilka dni i spacerek...czy tez mazury :hyhy: :hyhy: slonko / woda / i bardziej aktywny wypoczynek niz placek na plazy :)

---
znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk :)

---

trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu :P ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]

Major - Pon Maj 22, 2006 11:23

Jakoś nie zauważyłem żeby tam samoloty latały, a co dopiero jakiś uciążliwy hałas.
Fenix - Pon Maj 22, 2006 12:04

p4cz3k napisał/a:
znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk

Jak ma sporo kasy to tak ja nienarzekam jestem nad bałtykiem przeważnie 2 miechy i nie nażekam na nudę i na plaży plackiem nie leże zabieram rower i nudy nie ma

jak mam coś za darmo to czemu mam za coś płacić pozatym klimatu takiego jak nad morzem bałtyckim nie znajdę nad morzem śródziemnym :D Takie jest moje zdanie.

trunks - Pon Maj 22, 2006 14:55

p4cz3k napisał/a:
trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]

no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-.

Alinka - Pon Maj 22, 2006 18:26

:) no ale przeciez nikt nie karze ci jechac akurat do Ustki.. jest tyle innych fajnych miejsc.. Dąbki, Mrzezyno.. ?eba.. tam nie ma lotnisk i nic nie zepsuje twojego spokojnego wypoczynku
Bożka - Pon Maj 22, 2006 19:37

trunks napisał/a:
p4cz3k napisał/a:
trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]

no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-.

Cwicz, cwicza, zwlaszcza wiosna i jesienia , wlasnie pare dni temu moj chlop stamtad wrocil :) Nad morzem jest jednak tyle pieknych innych miejscowosci - Pobierowo, Pogorzelica, Sliwin i jeszcze pare. Ogolnie kocham Baltyk, nad innym morzem nie ma drogocennnego jodu.

Dorothea - Pon Maj 22, 2006 19:38

jeszcze dodam Dąbki, Darłow, Darłowek, Kołobrzeg
Bożka - Pon Maj 22, 2006 19:43

Zapomnialam o Kolobrzegu, ach chetnie bym pojechala :) nawet Swinoujscie ma swoj urok, Miedzyzdroje odpadaja- przereklamowane.
Fer - Pon Maj 22, 2006 21:02

Na wybrzeżu jest wiele ładnych nadmorskich miejscowości gdzie można troche wypocząć - Mrzeżyno, Rogowo (powojskowa nadmorska mieścina), Dźwirzyno, Sarbinowo, Mielno - to są mniejsze miejscowości położone niedaleko Kołobrzegu gdzie można naprawde wypocząć. Nad morzem nie trzeba tylko siedzieć na plaży i leżakować, ale także można aktywnie spędzać czas - jakieś spacery po ścieżkach utworzonych na wydmach, jazda rowerowa, nauka/pływanie na windsurfingu, a także zwiedzanie większych miast na wypożyczonych skuterach, którymi możemy praktycznie wszędzie dojechać :)
Major - Pon Maj 22, 2006 21:47

Niechorze też ładna mieścina. Przynajmniej wtedy gdy ja tam byłem, a było to jakieś parenaście lat temu :P
Bożka - Pon Maj 22, 2006 21:51

Niechorze nadal ladne, ale coraz wiecej ludzi tak uwaza, w ubieglym roku bylo ich tam mnostwo, w sasiedniej Pogorzelicy zdecydowanie mniej ( a jest bardziej urokliwie).
Dorothea - Pon Maj 22, 2006 21:55

Bożka, a znasz Gryfice???
Mariusz - Pon Maj 22, 2006 21:58

Ale się rozmarzyłem ...
Ja od małego prawie co roku jeździłem na wakacje właśnie nad nasz Bałtyk. Zawsze lubiłem się tam kąpać, lubiłem budować babki z piasku przy tym morskim wietrze, potem powroty do domu z piaskiem w sandałach, których nie lubiłem, potem wyjście na obiad (zawsze to samo: frytki, frytki i frytki), następnie spacerek, powrót do domku i gra w karty, a wieczorem wyjście do jakiejś knajpki ... i te ... wakacyjne zakochania :)
Fajne momenty, czas super płynął z tą osobą, a najgorszy był moment rozstania się. Niby został mail, numer gg czy nr tel, ale to nie to samo ...
Ogólnie wakacje nad morzem były super !

W tym roku też postaram się coś wykombinować :)

Bożka - Pon Maj 22, 2006 22:00

W Gryficach bylam tylko na wycieczce kolejka waskotorowa, dosc ladne miasteczko, nad morze jest kawal drogi .
Dorothea - Pon Maj 22, 2006 22:02

Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km

Bożka - Pon Maj 22, 2006 22:06

Dorothea napisał/a:
Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km

Niestety nie kojarze, po parku latalam :D

Dorothea - Pon Maj 22, 2006 22:17

Bożka napisał/a:
po parku

w tym parku zawsze fajne imprezki były organizowane, muzyka swietna i zabawa do rana

Bożka - Pon Maj 22, 2006 22:22

To prawda, niestety z malym dzieckiem wiele takich przyjemnychh imprez przeszlo mi bokiem. Co tam, wazne ze ryby swieze i sloneczko swiecilo :D Przypomniala mi sie jeszcze jedna miejscowosc - Trzesacz- piekne tarasy widokowe, ruiny kosciolka. Wszedzie mozna rowerem dotrzec :)
trunks - Pon Maj 22, 2006 23:24

nad Baltykiem bylem tylko raz na wycieczce szkolnej w 6 klasie podstawowki we Władysławowie...niewiele pamietam.
Alinka - Pon Maj 22, 2006 23:39

haha:D tez bylam nad morzem tylko raz na zielonej szkole w Mrzezynie, fajniee bylo fakt te wakacyjne miłosci ;) i do dzisiaj jest co wspominac... grac w karty nauczylam sie jak pojechalam z ciocia na dzialke .. ahh to ona nauczyla mnie grac w remika hah, ciagle gralysmy bo to strasznie wciaga.. jak wrocilam z morza to przywiozlam do domu wode w butelce, piasek w woreczku i smierdzaca rozgwiazde.. :P mah te czasy .. a teraz chce jechac w wakacje do Szczecina, zawsze to blizej morza niz slask
trunks - Wto Maj 23, 2006 15:26

Szczecin to duzy port, pewnie woda nie za czysta...
Monique - Wto Maj 23, 2006 16:47

To moze ja teraz sie wypowiem:) tak tylko doloze swoje 5 groszy bo jakies 9 miesiecy temu.. mieszkalam jeszcze nad morzem:( dokladnie w Koszalinie.. wiec mam po lini prostej 4 kilometry do Mielna:) a na okolo 12:) przy bardzo dobrej pogodzie i lornetkah morze widze z kona swojej kuchni.. co do Kolobrzegu pieknie tam jest.. i co najwazniejsze ta miejscowosc jest tak jaby podzielona na dwa.. na wypoczynkowa.. gdzie znajduja sie same hotele pensjonaty.. i domy letniskowe.. bardzo blisko morza.. ona cenrtum gdzie mieszkaja ludzie.. i zycie jest calkiem normalne morza pozwiedzac.. pospacerowac w pieknym parku.. a tak wogole to urodzialam sie w Kolobrzegu:) dla ludzi mlodych rozrywkowych polecam. Mielno i Uniescie.. jest tam w czasie sezonu ok 40 dyskotek barow.. gdzie odbywaja sie imprezy do samego rana.. Miejscowosc bardzo lubiana przez Poznaniakow.. naprawde.. ludzie ktorzy mysla o spokoju.. ciszy i szumu fal.. dostana tam lubu dubu do 5-6 rano..ta miejscowosc wlasnie utrzymuje sie z takich imprez... A dla takich ktorzy walsnie chca wypoczac.. to proponuje malo znana miejscowosc niedaleko Koszalina ?azy.. tam jest pieknie.. co prawda nic tam sie nie dzieje.. ale wlasnie tam jest cisza i spokoj.. mozna wieczorami spokojnie pospacerowac po plazy i spokojnie polozyc sie spac.. piekne sa tez Dąbki gdzie wlasnie mozan troche sobie na desce posmigac::).. (moi bardzo dobrz znajomi maja tam szkole gdzie naucza ciebie plywac na desce, nurkowac i takie tam).. Darlowo tez jest ciekawe.. co roku jest tam impreza.. zjezdzaja sie pojazdy wojskowe.. ale wiecej nic ciekawego tam zobaczyc nie moglam.. jak spobie przypomne inne miejscowosci godne polecenia to napisze:)
Alinka - Wto Maj 23, 2006 17:52

trunks napisał/a:
Szczecin to duzy port, pewnie woda nie za czysta...

haha:) ale ja nie pisałam ze bede porty i wody w Szczecinie zwiedzac ;) jest jeszcze tyle innych rzeczy do zobaczenia :rotfl:

Major - Wto Maj 23, 2006 18:08

Chyba jedynie samo miasto. Z tego co widziałem na zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie :)
Asienka - Wto Maj 23, 2006 18:22

kiedyś co roku jezdziłam nad morze i mi się znudziło , wole teraz góry jeziora ....
madziar - Wto Maj 23, 2006 20:41

kocham polskie morze, kiedys miedzyzdroje, teraz świnoujscie. Uwielbiam ten zapach, szum od morza, wiatr we włosach, pasek między palcami, zarówno ciepły, jak i ten zimny wieczorem. Ach te zachody mmm, rozmarzyłam się :|
Alinka - Wto Maj 23, 2006 20:59

Cytat:
w Szczecinie?? jest duzo rzeczy do ogladania?? nie sadze

nie ważne CO się zwiedza, ale ważne z KIM się spędza czas :D

darkenstein - Wto Maj 23, 2006 23:53

Miejscowosc bardzo lubiana przez Poznaniakow
fakt bo jest to najblizsza miejscowosc liczac z poznania niecale 300 km
a tak naprawde to mi sie wszedzie podoba nawet w Gliwicach :P i wcale sie nie podlizuje :)

darkenstein - Wto Maj 23, 2006 23:56

a jeszcze jedno podoba mi sie Pobierowo i Niechorze - bo tu mam dostep do dzialki kolegi przez caly sezon :)
trunks - Sro Maj 24, 2006 00:10

madziar napisał/a:
teraz świnoujscie

hmm no znam kolesia ze swinoujscia, ktory mówi, ze to obskurne miasto i nie poleca na wakacje :)

Co do Szczecina, to zabytkow za duzo tam nie ma. To ogromny port, wiec woda napewno nie jest tak czysta jak na srodkowym wybrzeżu.

Major - Sro Maj 24, 2006 00:13

Ale nie chodzi o zabytki w Szczecinie tylko samą zabudowe, której kształt jest dość ładny i jeszcze do tego pare miejsc, które naprawde są ładne.
voyteck - Sro Maj 24, 2006 10:04

A ja byłem nad morzem w weekend 13-14 Maja - Jastrzębia Góra / Sopot / Gdynia . I było super .
Nie ma lepszego klimatu jak stać na skarpie w Jastrzebiej Górze ,
na najbardziej wysunietym punkcie Polski na północ . W dół przepaść a przed sobą widzisz morze :ok:

madziar napisał/a:
Uwielbiam ten zapach, szum od morza, wiatr we włosach, pasek między palcami, zarówno ciepły, jak i ten zimny wieczorem.

I dlatego też tam pojechałem .

Alinka - Sro Maj 24, 2006 10:45

Trunks , ale sie uparłes nad czystoscia wody w Szczecinie :P
h t t p;//w w w southbalticarc, p l/pl/gfx/gal_szczecin-ponorama.jpg Szczecin to miasto portowe z ładna architekturą, gdybys chciał można się doszukać zabtyków i ciekawych budowli ktore maja jakis wpływ na historię tego miasta, ale przeciez to nie o to chodzi.. a pozatym każde miasto ma swoje uroki :) a Szczecin to nie morze.. bo do morza jeszcze kawałek jest..

Dorothea - Sro Maj 24, 2006 10:46

Alinka, piekna panorama Szczecina
Szamanka - Sro Maj 24, 2006 14:35

Osobiscie kocham gory..ale woda i piachem tze nie pogardze.

Tym bardziej ze jestem typkiem, ktore kocha slonce i calodzienne wylegiwanie sie

Jest wiele pieknych miejsc nad naszym polskim morzem.

Mnie zachwycil Dziwnow i Rowy...male, przytulne miescinki..a jednak maja w sobie jakis urok

trunks - Sro Maj 24, 2006 15:02

heh no panoramy miast zawsze jakos ladnie wyglądają, ładniej od rzeczywistości :).
voyteck - Sro Maj 24, 2006 15:41

trunks napisał/a:
panoramy miast zawsze jakos ladnie wyglądają, ładniej od rzeczywistości

Za to Morze wygląda zawsze cudownie

p4cz3k - Czw Maj 25, 2006 12:06

jak juz mowimy o baltyku to przypomniala mi sie pewna historyjka...moze dla czytelnikow nie smieszna...ale ja jak ja sobie przypominam placze ze smiechu :p

impreza (18 urodziny) klub (??) beata (boczna zwyciestwa kolo balcerka) wychodzimy ze znajomymi przed knajpe ... cos tam pijemy...cos tam palimy (papierosy...oczywiscie :P ) ... nagle kumpel sie zawiesil...po chwili patrzy w niebo (godzian 1 - 2 w nocy .. niebo , gwiazdy , ksiezyc ) ... mysli mysli...i po chwili...mowi do mnie...ej stary... BALTYK widze... O_O

---

Monique - Czw Maj 25, 2006 12:16

p4cz3k, no to musialo byc smieszne.. jak sobie to wyobraze to tez sie smieje.. :rotfl: :rotfl:
voyteck - Czw Maj 25, 2006 12:20

p4cz3k napisał/a:
mysli mysli...i po chwili...mowi do mnie...ej stary... BALTYK widze... O_O

Hmmm ........... Paliliście coś ? :cwaniak:
:hyhy:

p4cz3k - Czw Maj 25, 2006 12:27

voyteck,

p4cz3k napisał/a:
cos tam palimy (papierosy...oczywiscie )

oczywiste nie zawsze jest takie oczywiste :=]

Fenix - Czw Maj 25, 2006 12:33

voyteck i p4cz3k jak chcecie rozmawiać o paleniu to w innym topiku....... :offtopic:
p4cz3k - Czw Maj 25, 2006 13:40

Fenix wiesz, rozmawialismy o "wizji baltyku" gdzie baltyk - jako nasze polskie morze...czyli raczej nie mozna tego nazwac "offtopikiem" :zdegustowany:
voyteck - Czw Maj 25, 2006 14:58

p4cz3k, Nie ma jak Bałtyk - plaża i zapalić sobie na luźno ;)
RaFeN - Sro Maj 31, 2006 18:48

Nad bałtykiem jest nieźle. Fajnie jest uwielbiam to może.Plaża słońce zimna woda troszke glonów . Cudownie. Ma z nim związane dużo miłych wspomnień.
Sceenia - Pią Cze 02, 2006 21:09

Podoba mi sie w naszym morzu to, ze patrzac na nie widzisz tylko i wylacznie horyzont. Bez zadnych wysp, brzegow itd.
I to, ze mamy paszczyste plaze :)

Mariusz - Pią Cze 02, 2006 21:17

.. i brudną wodę :P
Sceenia - Pią Cze 02, 2006 21:38

Mariusz napisał/a:
.. i brudną wodę :P

Czepiasz sie ;p

Major - Pią Cze 02, 2006 21:43

Sceenia napisał/a:
Podoba mi sie w naszym morzu to, ze patrzac na nie widzisz tylko i wylacznie horyzont.

Na wielu morzach można to zobaczeć. Jeszcze lepiej widać to na oceanach :D

Jacek13 - Czw Cze 22, 2006 14:58

Polskie morze jest piękne.Miałem możliwość oglądania go zimą i latem.Szczególnie polecam zachodnie wybrzerze bo tam woda jest cieplejsza i czystrza.W tym roku wybieram się z rodziną do Pogorzelicy.Wiem że będzie fajnie :hurra: :hurra: :ok: :super: :super: :ok: :hyhy: ;) ;) ;) ;) ;)
Gmeras - Czw Cze 22, 2006 18:29

Jacek13 napisał/a:
W tym roku wybieram się z rodziną do Pogorzelic
byłem polecam
Dorothea - Czw Cze 22, 2006 18:37

Jacek13 napisał/a:
Pogorzelicy.Wiem że będzie fajnie

spaniałe miejsce, dobrze wybrałes

Bot - Czw Cze 22, 2006 19:20

A ja w tym roku nigdzie nie jade... ostatnio byłem nad polskim morzem i pogoda średnio dopisała....
voyteck - Pią Cze 23, 2006 01:03

khaman napisał/a:
nad polskim morzem i pogoda średnio dopisała....
Czasami towarzystwo jest ważniejsze od pogody . A morze zawsze ma super klimat - o każdej porze roku i w każdą pogode .... jest :ok:
Bot - Pią Cze 23, 2006 14:15

voyteck napisał/a:
czasami towarzystwo jest ważniejsze od pogody

Zupełna racja jak fajne towarzycho to jest super ale czasem jak i pogoda nie bardzo to nastroje nieplażowe wtedy :]

Jacek13 - Pią Cze 23, 2006 14:45

Cytat:
Czasami towarzystwo jest ważniejsze od pogody
Z tym się zgadzam!!!!Jak towarzystwo jest drętwe to pogoda może być najlepsza a wczasy się nieudadzą :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko: :zdrowko:
Major - Pią Cze 23, 2006 17:25

khaman napisał/a:
Zupełna racja jak fajne towarzycho to jest super ale czasem jak i pogoda nie bardzo to nastroje nieplażowe wtedy

Może być najlepsze towarzycho, ale jak się siedzi 2tygodnie nad morzem i jedyna rozrywka jaka pozostaje to knajpa to już wszyscy się robią zmierźli i drażliwi. Niestety. Chyba, że ktoś lubi barowe klimaty, tylko po co wtedy gdziekolwiek wyjeżdżać?

Morqana - Pią Cze 23, 2006 17:46

Morze Baltyckie?? O boshe, najwspanialsze chwile tam przezylam, ktore pamietam.Kocham jak nikogo, a juz tak dawno nei bylam, jak zarobie kase w Lipcu to ise wybiore na trzy cztery dni jak sie uda niewiem, popatrzec, fotki orobic, kocham kocham :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
madziar - Pią Cze 23, 2006 20:07

najchetniej to bym juz teraz pojechala nad morze, bardzo tego mi brak :(
perll1 - Pią Cze 23, 2006 23:01

O rany co ja bym oddała za wczasy nad morzem np. Rewal lub Niechorze jejujeju , już słysze szum fal. :piwo:
Fenix - Pią Cze 23, 2006 23:28

Ja jade koło 5 lipca a wróce we wrześniu..... :hyhy: :evil:
perll1 - Pią Cze 23, 2006 23:30

Fenix, zazdroszcze :) i zycze wspaniałego wypoczynku. Ja w tym roku tylko w górki :cool:
kobi - Pią Cze 23, 2006 23:46

A może zrobimy zlot i odwiedzimy Fenixa? ;)
FlashMan - Pią Cze 23, 2006 23:47

Fenix. Zapowiada Ci sie bardzo długi wypoczynek, pewnie popstrykasz tam masę dobrych zdjęć i pokażesz je nam?

Ah, pojechałbym sobie nad Bałtyk jeszcze... :oczami:

Fenix - Pią Cze 23, 2006 23:48

kobi napisał/a:
A może zrobimy zlot i odwiedzimy Fenixa?

ludzie do pracy zawsze się przydadzą ...... :hyhy:

kobi - Pią Cze 23, 2006 23:50

Fenix napisał/a:
ludzie do pracy zawsze się przydadzą ...... :hyhy:

Taaa... będziemy zasypywać Bałtyk coby nam Polski przybyło :D

Morqana - Sob Cze 24, 2006 00:04

Baltyk, nmajwaspnielasze miejsce
Bot - Sob Cze 24, 2006 17:09

Monique, ty netoholiczka jesteś :P ładna pogoda a ty w kafejce :D. Ja jak byłem ekipą 2 tyodnie neta nie widziałem i się nabijaliśmy z kumpla co zobaczył kafejke w pobliskiej mieścinie i mu się oczy zaświeciły :]
trunks - Sob Cze 24, 2006 17:27

MorQaNa napisał/a:
Baltyk, nmajwaspnielasze miejsce

no juz bez przesady, jakies cieplejsze morza są lepsze ;)

ansc - Sob Cze 24, 2006 17:53

Wybrałabym się nad morze z dzieciakami, nawet sprawdzałam połączenie koleją ale jakoś tak nie mam odwagi jechać z maluchami w ciemno i to na weekend ;)
trunks - Nie Cze 25, 2006 00:11

na weekend sie nie oplaca nad morze bo za daleko, szkoda tego czasu straconego na dojazd no i kasy za bilet...
Major - Nie Cze 25, 2006 13:12

trunks napisał/a:
na weekend sie nie oplaca nad morze bo za daleko, szkoda tego czasu straconego na dojazd no i kasy za bilet...

To prawda, więcej czasu spędziłabyś w samym pociągu niż nad morzem. Nawet nie zdążyłabyś wypocząć. Tydzień moim zdaniem to minimum. Dwa dni na wyjazd i przyjazd i 5 dni pobytu.

Bot - Nie Cze 25, 2006 14:45

ansc, samolotem krócej :]
ansc - Nie Cze 25, 2006 15:16

khaman napisał/a:
ansc, samolotem krócej :]

fundujesz? ;)

Morqana - Nie Cze 25, 2006 15:55

trunks napisał/a:
no juz bez przesady, jakies cieplejsze morza są lepsze

nie przesadzam wiem swoje:P

trunks - Nie Cze 25, 2006 23:29

MorQaNa napisał/a:
nie przesadzam wiem swoje:P

no ale nad iloma morzami oprocz Baltyku bylas ? :>

Gmeras - Pon Cze 26, 2006 09:36

JA byłem nad morzem śródziemnym i powiem ze o wiele lepsze od polskiego ( cieplośc czystos wody plaż itp ) ale miało jedna wade za bardzo słone :P
kobi - Pon Cze 26, 2006 09:55

Gmeras napisał/a:
ale miało jedna wade za bardzo słone

Ano słone ;) Chociaż nie tak bardzo jak Atlantyk ;)
Każde morze ma swoje uroki, zady i walety :) Bałtyk niestety jest chłodniejszy :/

Morqana - Pon Cze 26, 2006 09:59

trunks napisał/a:
no ale nad iloma morzami oprocz Baltyku bylas ? :>

oprocz Baltyku bylam na Polnocnym i Norweskim i faktycznie tam bylo pieknie, ale ja Baltyk ubostwaim :P:)

Gmeras - Pon Cze 26, 2006 10:12

MorQaNa, to sa same zmarzliny :P
Morqana - Pon Cze 26, 2006 11:39

Ale piekne morza :P:P :krzeslem: i tak Baltyk wyrywa... i na Norweskim nawet tak zimno nie bylo :looka:
voyteck - Wto Cze 27, 2006 09:39

MorQaNa napisał/a:
ale ja Baltyk ubostwaim
Ja też - bo jest Nasz :ok: I tego klimatu nic nie przebije :P
madziar - Czw Cze 29, 2006 23:28

ludzie ale teskie za morzem :upal: :rekin:
voyteck - Pon Lip 03, 2006 10:09

Cytat:
moze ktos mnie przygarnie
Heheh Ja przygarne każdego , tylko niech ktoś mi da z 4 dni wolnego ......
:/

Gliwice4ever - Pon Lip 03, 2006 10:19

Jacek13 napisał/a:
Jeszcze dwa tygodnie i będę nad Bałtykiem :camping: :rekin: :camping: :rekin: :camping: :rekin: :marynarz: :camping: :rekin: :marynarz: :camping: :rekin: :marynarz: :camping: :rekin:

Cool! :super:

Gliwice4ever - Nie Lip 09, 2006 07:20

Jacek13 napisał/a:
Jeszcze tydzień ibędę nad Bałtykiem :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin:

Cool x 2 :super:

frohike - Sro Lip 12, 2006 13:10

Jacek13 napisał/a:
Jeszcze dwa dni i będę nad Bałtykiem.

pieknie

Jacek13 - Czw Lip 13, 2006 16:23

Jeszcze jeden dzień i będę nad Bałtykiem :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin: :rekin:
kisia - Czw Lip 13, 2006 20:29

Jacek13, tylko uważaj na rekiny ;) :D
Szamanka - Pon Lip 24, 2006 08:20

...i pojechal Jacus nad Baltyk

nic tylko pozazdroscic :D

Bot - Pon Lip 24, 2006 20:35

A ja sie zastanawiam czy by nie skoczyć na jakieś 4 dni do Kołobrzegu. I tak reszta urlopu zejdzie mi na przeprowadzce. Może ktoś się wybierze? :P
Dorothea - Pon Lip 24, 2006 20:38

khaman, a czemu akurat do Kołobrzegu???
Wybrałabym sie ,ale jakos nie moge :(

Bot - Pon Lip 24, 2006 20:54

Dorothea, a nie wiem jakoś tak :]
kobi - Pon Lip 24, 2006 21:22

khaman napisał/a:
A ja sie zastanawiam czy by nie skoczyć na jakieś 4 dni do Kołobrzegu.

Jeżeli wybierzesz się w długi sierpniowy weekend to jadę z Tobą. Muszę uciec od życia...

Bot - Pon Lip 24, 2006 21:56

kobi, te gorące młode ciałka już na nas czekają :hyhy:

:rekin: :rekin:

trunks - Pon Lip 24, 2006 23:25

W kołobrzegu jest teraz najzimniejsza woda nad calym polskim Baltykiem z powodu zimnego pradu, ale juz soe ponoc ocieplila do 20C. Najcieplejsza jest w swinoujsciu
Bot - Sro Lip 26, 2006 08:56

trunks napisał/a:
W kołobrzegu jest teraz najzimniejsza woda nad calym polskim Baltykiem

Woda i piwo może być zimna. Ważne żeby kobiety były gorące :hyhy:

Szamanka - Sro Lip 26, 2006 16:54

khaman, mowi sie...rozgrzane...rozgrzane moj drogi

a nad morzem podczas gdy slonce przygrzewa, wszystko jest mozliwe :hyhy:

Bot - Sro Lip 26, 2006 19:57

No dobrze.. nie wiedziałem jak się mówi wybacz :P :P :padam:
Dorothea - Nie Lip 30, 2006 10:41

kobi napisał/a:
Muszę uciec od życia...

od tego nie da sie uciec niestety

trunks - Pon Lip 31, 2006 23:24

dobre spostrzeżenie :oczami:
Major - Czw Sie 03, 2006 13:32

Cytat:
siedzialam sobie w cafejce i popijalam kawusie.. a pozniej kiedy przestalo padac.. wyszlam i dobrze bawilam sie na imprezie

No to rzeczywiscie siedzialas nad morzem :rotfl: :rotfl:

voyteck - Czw Sie 03, 2006 14:22

Hmm Kołobrzeg - Jade w ten weekend na 2 dni ;)
Major napisał/a:
No to rzeczywiscie siedzialas nad morzem

No a jak ;) może impreza była na plaży :P

Iza - Nie Sie 06, 2006 08:34

Urlop bedzie ciekawy ale za rok!!bo wtedy moj kochany synus bedzie na tyle duzy ze pojedziemy nad morze :) teraz czas spedzamy na kompielisku lesnym w brodziku :P ale za rok... :super: :camping:
Dorothea - Nie Sie 06, 2006 19:51

Iza napisał/a:
teraz czas spedzamy na kompielisku lesnym w brodziku

obys jeszcze tylko okazje miała, bo ta zimnica nic dobrego nie zapowiada, chyba tylko nieuchronnie zblizająca sie do nas milowymi krokami jesien :(

Bożka - Nie Sie 06, 2006 19:54

Dorothea napisał/a:
Iza napisał/a:
teraz czas spedzamy na kompielisku lesnym w brodziku

obys jeszcze tylko okazje miała, bo ta zimnica nic dobrego nie zapowiada, chyba tylko nieuchronnie zblizająca sie do nas milowymi krokami jesien :(

Od polowy sierpnia, ma byc cieplutko do 30 stopni :) jesli wierzyc magikom od pogody

Basiorek - Nie Sie 06, 2006 19:56

Ha! właśnie oglądałam pogodę na tvn-ie i po 20 sierpnia wraca lato :) 30 i więcej stopni
Dorothea - Nie Sie 06, 2006 19:58

Bożka napisał/a:
Od polowy sierpnia, ma byc cieplutko do 30 stopni

oby, bo juz kostuchy mi wymarzły

Basiorek napisał/a:
i po 20 sierpnia wraca lato 30 i więcej stopni

Basiorku niech sie lepiej nie mylą, bo ja juz im........ :kibol:

Basiorek - Nie Sie 06, 2006 20:01

ja też, Dorotheo, ja też...
kisia - Pon Sie 07, 2006 00:42

w tym roku nie pojadę nad morze :rozpacz:
Bot - Pon Sie 07, 2006 14:40

kisia, nie przjmuj się ja tez nie pojade a patrząc na pogode to nawet bym nie chciał.... A ty pewnie nie uzbierałaś bo kto by chciał za 9,99 rozmawiać :P :P
Harcerka - Sro Sie 09, 2006 22:16

a ja jade prawie nad morze juz w sobote;)))
i na mazurki:))

katarzyna35k-ce - Czw Sie 10, 2006 11:36

a ja chyba tez sie pofatyguje nad morze :) od 25 urlop ... tylko gdzie tu jechac? moze standartowo mielno?

h t t p;//imageshack.us]

Fenix - Sob Wrz 02, 2006 12:38

prosze nie kłócić mi się na forum co wieksze..... ;)
katarzyna35k-ce - Sob Wrz 02, 2006 14:11

i nigdzie nie pojechałam :(
monic@ - Sob Wrz 02, 2006 20:31

katarzyna.. jeszcze nie wszystko stracone :) z własnego doświadczenia polecam Dębki - poza sezonem. W sezonie kaszana.. jeden deptak i pełno ludzi..ale za to poza sezonem - marzenie. Przepiękna szeroka plażą, najszersza jaką widziałam nad polskim morzem... szerokie leśne trakty (zwane pasem technicznym.. ale jak zawał tak zwał:)) ujście rzeki do morza, no i jedynie 3 sklepy czynne... cisza, spokój... wspanialłe miejsce jeśli ktoś chce odpocząć od zgiełku i hałasu. Konieczny jest tam samochod, bo poza sezonem nie jeździ tam NIC oprócz autobusu szkolnego.
monic@ - Nie Wrz 03, 2006 14:03

Dębki są koło Wejcherowa :) to prawda Monique.. jest tam pięknie ... ja w ogóle jestem w tym miejscu totalnie zakochana :)
voyteck - Nie Wrz 03, 2006 14:07

monic@ napisał/a:
Dębki są koło Wejcherowa

Dokładnie :] To wg. Mnie super okolice - Dębki , Jastrzebia Góra , Władysławowo

Dorothea - Pon Wrz 04, 2006 11:01

Dąbki tez są super, Dziwnów i Dziwnówek rowniez
katarzyna35k-ce - Czw Wrz 07, 2006 15:38

:rekin: oki pojade
Jacek13 - Pon Wrz 25, 2006 10:42

Wczoraj wróciłem z Ustki.Było wspaniale,pogoda super mało ludzi i w miarę ciepłe morze(14,15,16.wrzesnia kompałem się woda miała 18st.C)i na nowo się opaliłem. :kwiatek: :upal: :kwiatek: :upal: :kwiatek: :upal: :rekin:
Dorothea - Czw Wrz 28, 2006 11:49

ja poprosze jesli to nie kłopot :D
Dorothea - Czw Wrz 28, 2006 11:57

M, dziekuje Ci bardzo, wszystko co moze wywołac usmiech na twarzy jest mile widziane
katarzyna35k-ce - Pią Paź 20, 2006 11:56

I NIE BY?AM W KONCU NAD TYM NASZYM WSPANIA?YM MORZE M :mur: :mur:
a tak za nim tesknie :(