|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - Sklepy z fajerwerkami w Gliwicach.
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 16:39 Temat postu: Sklepy z fajerwerkami w Gliwicach. Nie licząc Tesco, Lidla, itp. gdzie mamy w naszym mieście (ewentualnie sąsiednie miasta) sklepy lub hurtownie z takimi artykułami ? Może na waszych osiedlach są sklepy ze sprawdzonym sprzętem ?
Piszcie co wiecie :)
Piotrulek - Wto Gru 27, 2005 16:54
Kupiklem dzisiaj strzelawki własnie w Lidlu i Tesco,jestem bardzo zadowolony,ceny umiarkowane,asortyment bogaty...
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 17:08
Te z Lidla to możesz już wystrzelać, bo potem będzie wstyd w noc Sylwestrową ;-)
One są "made in China" ;-) Nie mają żadnej konkretnej firmy :)
Kupiłem rok temu właśnie w Lidlu 25 strzałową baterie i co ? 4 strzały i po zabawie. Oczywiście wziąłem ją do domu i wyciągnąłem stary proch i pozawijałem w chusteczki higieniczne. Następnego dnia dopiero strzelały ;-)
Nie wiem jak te z Tesco.
W razie czego polecam fajerwerki z firmy Jorge i Hestia :) Śmieszek też może być :)
Piotrulek - Wto Gru 27, 2005 17:57
Mariusz napisał/a: | z firmy Jorge i Hestia |
a ty myślisz mój chłopcze,że dla firmy Jorge i Hestia to prawdziwi Amerykanie lub Kanadyjczycy produkują te strzelawki,cały świat zaopatrywany jest przez Chińczyków przeca???
Krzysio - Wto Gru 27, 2005 18:35
no wlasnie :P ciekawe kto by im kupowal te fajerwerki gdyby je w usa produkowano
nie rozumiem po co kupowac jakies "markowe" fajerwerki skoro i tak kazde strzelaja ? :P:P
kisia - Wto Gru 27, 2005 19:00
ja tam boję się kupować takie cuda w lidlu,tesco czy tym podobnych, ponieważ jakość tych wyrobów jest taka jak ich cena. Jeżeli jakikolwiek wystrzeli to naprawde tak jak pisze Mariusz Mariusz napisał/a: | będzie wstyd w noc Sylwestrową | , coś tam puknie, strzeli, błysnie i po sprawie.
w tamtym roku moi znajomi zachwalali jakies miejsce w Gliwicach( nie pamiętam tylko gdzie :() fajerwerki nie były dużo droższe od tych tescowych ale za to o niebo lepsze :)
idę poszukać do nich nr telefonu :)
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 19:05
Piotrulek napisał/a: | a ty myślisz mój chłopcze,że dla firmy Jorge i Hestia to prawdziwi Amerykanie lub Kanadyjczycy produkują te strzelawki,cały świat zaopatrywany jest przez Chińczyków przeca??? |
Pewnie, że nie :) Ale te firmy wiedzą jak się robi fajerwerki ;-)
Krzysio - Wto Gru 27, 2005 19:10
to nie firmy robia, tylko ludzie :)
ciekawe jaka jest roznica miedzy chinczykiem robiacym fajerwerki dla tesco
a chinczykiem robiacym fajerwerki dla Jorge i Hestia :P
w sumie ja tez bym w zyciu nie kupowal fajerwerkow w tesco, teraz juz tego nie robie, za stary jestem, ale z tego co wiem to przed sylwestrem w pierwszym lepszym sklepie mozna bylo kupic fajerwerki :]
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 20:45
A właśnie nie ;) Polacy robią te fajerwerki ;)
Krzysio - Wto Gru 27, 2005 21:02
to zes mnie zaskoczyl :P:P hehe, polak potrafi :evil:
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 21:06
Tylko proch ten sam co w innych ;-)
Krzysio - Wto Gru 27, 2005 21:13
to ja nie wiem w czym jest roznica ? :|
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 21:28
W samej produkcji ;)
Polacy robią to staranniej dlatego wszystkie kulki, które mają wylecieć - wylatują :)
Krzysio - Wto Gru 27, 2005 21:55
skoro wylatuja to chyba nie staranie je tam upychaja :P:P
Mariusz - Wto Gru 27, 2005 23:40
Bzyki, Bzyki, Bzyki ... nie kombinuj :P
Jutro jade chyba z ojcem do Bytomia po fajerwerki ;-) Tam jest hurtownia.
Major - Sro Gru 28, 2005 00:01
Zawsze żal było mi wydać pieniądze tylko po to, żeby je wypie^^$%# w kosmos :P
Tak naprawde jak się chce mieć dobre fajerwerki trzeba je samemu zrobić i tyle.
Mariusz - Sro Gru 28, 2005 10:27
No tak ... ale ja, ani mój ojciec nie znamy się na tym ... a usługi pirotechników to kosmosowe pieniądze ...
Lepiej nakupić sobie wyrzutni, rakiet i innych pierdół za tą kase i strzelać od 20:00 do 1:00 :)
Byliśmy w tej hurtowni w Bytomiu i kupiliśmy tylko kilka rzeczy, bo reszta to pic na wode.
Kilka z Jorge'a, Hestii i Hanev'a.
Krzysio - Sro Gru 28, 2005 19:23
zamiast na fajerwerki ja wole na cos innego wydac kase i bede latal rowniez jak fajerwerki... tylko ze te z tesco ;) :P
Cytat: | a usługi pirotechników to kosmosowe pieniądze ... |
swoja droga mielismy z kumplem kiedys pomysl aby cos mocnijeszego zmontowac i zdetonowac, ale po dluszym zastanowieniu stwierdzilismy ze nogi i rece jeszcze nam sie w zyciu przydadza :]
Cytat: | Lepiej nakupić sobie wyrzutni, rakiet |
ciekawe jakby to wygladalo gdyby inni strzelali petardami a ja bym sobie przed blokiem dzialo przeciwlotniecze ustawil i dawal salwy :D :D
Mariusz - Sro Gru 28, 2005 19:25
W GCH-y przy wejściu są fajerwerki Jorge.
Kupiłem sobie wulkanik za 13zł ;)
kisia - Czw Gru 29, 2005 02:01
Mariusz napisał/a: | W GCH-y przy wejściu są fajerwerki Jorge. |
właśnie to chciałam napisać :)
Mariusz - Czw Gru 29, 2005 11:56
Byłem w Tesco dzisiaj zobaczyć i o dziwo ... chyba się tam właściciel zna na fajerwerkach ;)
Wszystkie z Jorge'a :)
Kupiłem pare rakietek, wyrzutni i tyle :)
kisia - Wto Gru 18, 2007 23:47
dziś sie zastanawialam nad fajerwerkami na sylwestra i jak narazie nigdzie nie widziałam żeby sprzedawali :niepewny:
Szamanka - Sro Gru 19, 2007 13:30
Bo to chyba tak jest, ze maja zezwolenie na sprzedaz dopiero pare dni przed Sylwestrem ( u mnie np tak obowiazuje)
Gmeras - Sro Gru 19, 2007 16:48
Cytat: | dziś sie zastanawialam nad fajerwerkami na sylwestra i jak narazie nigdzie nie widziałam żeby sprzedawali :niepewny: | w Plusie sprzedają
Mariusz - Sro Gru 19, 2007 20:33
Przed Tesco jest stoisko, przed M1 w Zabrzu też ... poza tym w Tarnowskich Górach na ul. Towarowej jest hurtownia jak ktoś chce więcej ...
kisia - Sro Gru 19, 2007 23:09
Cytat: | w Plusie sprzedają |
Mariusz napisał/a: | Przed Tesco jest stoisko, przed M1 w Zabrzu też | ja to chyba jakaś ślepa byłam, dziś sama zauważyłam że w carre4 pełno tego
|
|
|