|
|
dupiate forum
|
 |
Forum Ogólne - Od jutra wydłużamy numery telefoniczne
Frycek - Nie Gru 04, 2005 17:12 Temat postu: Od jutra wydłużamy numery telefoniczne Już od jutra, wybierając połączenie lokalne, będziemy musieli wybrać dłuższy numer telefoniczny - podaje RMF. Numer kierunkowy trzeba będzie wykręcić nawet wtedy, gdy przyjdzie nam ochota porozmawiać z sąsiadem zza ściany.
Teraz wykręcamy tylko 7-cyfrowy numer abonenta. Jednak od jutra jego częścią stanie się „0” i numer kierunkowy danej strefy numeracyjnej. W Warszawie np. będzie to „22”, zaś w Krakowie – „12”.
Zmiana uzasadniona jest wyczerpywaniem się wolnych numerów telefonicznych dla nowych użytkowników.
Asienka - Nie Gru 04, 2005 17:31
Ja wykonuje około 100 telefonów dziennie , bede musiała sobie ochraniacze na paluszki kupić :D :rotfl:
p4cz3k - Nie Gru 04, 2005 18:39
hehe...ja i tak kozystam tylko z komorki :=] a tam wszystkie nr zaczynaja sie od kierunkowego :=]
Gmeras - Nie Gru 04, 2005 19:28
nie mam domowego takze uzywam tylko komórki bo taniej i poręczniej
Szamanka - Nie Gru 04, 2005 20:13
:przestraszony: a jak ja bede chciala zadzwonic?...to jak to bedzie sie odbywac? :kwasny:
tylko co bym przez 30 min nie musiala numeru wykrecac,o blizsze namiary wiec prosze :hyhy:
p4cz3k - Nie Gru 04, 2005 20:45
hmm jesli z zagranicy to : 48 (chyba taki mamy numerek:=]) + kierunkowy + numer stacjonarny :
czyli np 48 32 123 45 67
a jesli z polski do polski to poprsotu kierunkowy dodajesz...nawet jesli dzwonisz do sasiada z klatki obok
kisia - Nie Gru 04, 2005 21:26
ło matko i córko :przestraszony:
muszę 50 nr w faxe zmienic :przestraszony:
Asienka, jak bedziesz kupować ochraniacze to kup tez dla mnie :)
Dla mnie to bez sensu :dobani:
PAKuS - Pon Gru 05, 2005 12:45
kisia napisał/a: | Dla mnie to bez sensu |
dlamnie też jestem ciekawy kto miał takie głupi pomysł
kobi - Pon Gru 05, 2005 12:48
kisia napisał/a: | Dla mnie to bez sensu |
Dzięki temu możliwe jest zwiększenie puli numerów :P Można było po prostu wydłużyć numer, ale włączenie do niego kierunkowego jest o wiele prostszym rozwiązaniem :) To ma sens :)
niezgrzeszona Stysia - Pon Gru 05, 2005 13:48
normalnie przerąbane z ta telekonumikacją
dzisiaj w pracy musialam na nowo wprowadzic do pamieci telfonu jakieś 20 numerów. :zdegustowany:
Major - Pon Gru 05, 2005 14:17
co to jest 20 numerów ?
:P
Taki zabieg ma sens i jak widać był konieczny.
Piotrulek - Pon Gru 05, 2005 14:43
kobi napisał/a: | Dzięki temu możliwe jest zwiększenie puli numerów |
a czy ktoś pomyślal,że teraz trzeba przerobić pieczątki,firmówki ,wizytowki,ogloszenia,reklamy i wiele wiele innych rzeczy,a to są wszystko pieniądze,ktore trzeba wydać,bezsensownie i tylko dlatego ,że jesteśmy w unii,natomiast nie wierzę w jałową motywację telekomunikacji o "zdobyciu"3000000 nowych numerów,gdyż nie ma kolejek po telefony i nie czeka się na nie 18 lat jak kiedyś... :dobani: :dobani:
niezgrzeszona Stysia - Pon Gru 05, 2005 14:52
TP naprzykrza sie ludziom :zdegustowany:
Piotrulek napisał/a: | a czy ktoś pomyślal,że teraz trzeba przerobić pieczątki,firmówki ,wizytowki,ogloszenia,reklamy i wiele wiele innych rzeczy |
i tu masz racje Piotrulek
Major - Pon Gru 05, 2005 15:23
Wybacz Piotrulek, ale jeżeli ktoś robi wizytówki to i tak powinien pomyśleć o wpisie kierunkowego. Wkońcu tego przedrostka do numeru nie od dzisiaj się używa. Nie rozumię takich pretensji. Nie bronie tu TPSA, bo wiem, że sobie w ch... lecą i klientów to tylko jako złotówke widzą, ale bez przesady.
Olaa - Pon Gru 05, 2005 17:12
dobrze ze mnie to malo obchodzi :P
Piotrulek - Pon Gru 05, 2005 19:00
Major napisał/a: | tego przedrostka |
ten przedrostek nie jest obowiązkowy,gdy widnieje nazwa miasta,wszak żyjemy w cywilizowanym świecie i nie myśl ,że ja się czepiam naszej ukochanej telekomuniakcji :dobani: ,uważam tylko tyle,że gdyby ludzie byli poinformowani 2 lata temu to nikt by na unię nawet nie nacharkał :mur: ,a tak znajdujemy się w coraz to nowszej rzeczywistości i co raz to droższej rzeczywistości :hyhy: ,a może warto zapytać rzecznika TP ile osób w tej chwili oczekuje na telefon w calym kraju,zapewne będzie to ciekawe doświadczenie...więc do dziela... :D :D
Gmeras - Pon Gru 05, 2005 19:09
trąbili o tym ok 3-4 miesiace mysle ze wystarczająco
Piotrulek - Pon Gru 05, 2005 19:26
Gmeras napisał/a: | trąbili o tym ok 3-4 miesiace mysle ze wystarczająco |
może ty te trąby z przed 4 miesięcy slyszaleś,ja niestety nie...wszak słuch we moim wieku może być lekko przytlumiony... :D
Gmeras - Pon Gru 05, 2005 19:47
Piotrulek napisał/a: | może ty te trąby z przed 4 miesięcy slyszaleś,ja niestety nie...wszak słuch we moim wieku może być lekko przytlumiony... |
moze nieogladasz tv tam leciały te glupie reklamy
Bea.tka - Pon Gru 05, 2005 20:16
a mnie sie tam reklama z Kajtkiem nowym narzeczonym podoba :P ;)
kobi - Pon Gru 05, 2005 20:17
Piotrulek napisał/a: | ten przedrostek nie jest obowiązkowy,gdy widnieje nazwa miasta,wszak żyjemy w cywilizowanym świecie |
Nie wymagaj by wszyscy znali kierunkowy do Pcimia Dolnego :P Wizytówki są nie tylko dla miejscowych, ale dla ludzi z różnych części kraju. Ja nie widzę problemu ze zmianą tak jak to przedstawiacie. Prawdziwy orzech do zgryzienia mają ci, którzy w firmach posiadają stare centralki telefoniczne :kwasny: To się wiąże z kosztami a nie jakieś głupie wizytówki :kwasny:
kisia - Wto Gru 06, 2005 01:10
paluszki mnie dzić bola od tego wybierania numerów.
moja firma ma podpisaną umowę preselekcji z netią. Dzięki wspaniałej TP, która bezprawnie blokuje połączenia lokalne musiałam wybierać 15 cyferek 001033321234567 :kwasny:
Piotrulek napisał/a: | może ty te trąby z przed 4 miesięcy slyszaleś,ja niestety nie |
od jakiegoś czasu taka informacja była dołączana do rachunku.
Piotrulek napisał/a: | en przedrostek nie jest obowiązkowy,gdy widnieje nazwa miasta,wszak żyjemy w cywilizowanym świecie |
Właśnie dlatego ze żyjemy w cywilizowanym świecie powinno się umieszczać nr kierunkowy na wizytówkach, przeciez to nie kosztuje, a ile czasu zaoszczędza osobom chcącym z tego nr skorzystać.
niezgrzeszona Stysia - Wto Gru 06, 2005 12:16
aaaaaaaaaa przez tą zmianę numerów mniej osbób dzwoni do pracy :rotfl: a jak już ktos sie dodzwoni to nie skromią w narzekaniach heehe
Piotrulek - Wto Gru 06, 2005 19:47
kobi napisał/a: | a nie jakieś głupie wizytówki |
"glupie"wizytówki to kosz za 100 sztuk okolo 45zl netto,może dla ciebie to głupie natomiast dla mnie to pieniądze wydane z mojej wlasnej kieszeni,wolę za to kupić gorzalę,a nie wydawać za darmo... :D :D :D :D
MajkeL - Pią Gru 09, 2005 09:51
Frycek napisał/a: | Już od jutra, wybierając połączenie lokalne, będziemy musieli wybrać dłuższy numer telefoniczny |
Wiem, wiem......
Dzwoniła do mnie "Krystyna" i sama mi to powiedziała :D ;)
dzierlatka - Sob Sie 06, 2011 17:08
no jest bez "0"...
|
|
|