dupiate forum

Forum Ogólne - Pomocy! Co na prezent dla chłopaka?!

Czarnulka - Pią Wrz 02, 2005 19:41
Temat postu: Pomocy! Co na prezent dla chłopaka?!
Nie wiem czy mogę w tym dziale umieścić tej topic... :niepewny: Najwyżej nasze kochane Modki mnie poprawią :) Słuchajcie...ja i kupowanie prezentów to katastrofa :znudzony: Nigdy nie wiem co mam ofiarować :zdegustowany: Niedługo zbliża się Dzień Chłopaka i...jak zwykle jestem zielona :zdegustowany: To pytanie kieruję w szczególnosci do płci męskiej-co chcielibyście dostać w tym dniu?! Wiem,że to zależy od człowieka,ale tak orientacyjnie chciałabym wiedziec :) Dziewczynki,Wy też podrzucćie jakiś pomysł,co byście kupiły :D
Od razu bedzie mozna prościć o pomoc przy innych okazjach ;)

Mariusz - Pią Wrz 02, 2005 22:04

Ja zawsze byłem zakochany w srebrze :) Jeśli ktoś nie wiedział co mi kupić na daną okazje to kupował/-a srebrną bransoletke. To wydatek ok. 60 zł (średniej grubości). Można kupić jeszcze grubszą, ale to już ok. 150zł ;)
kisia - Pią Wrz 02, 2005 22:12

=CzArNuLkA=, kup piekna koronkowa bieliznę :D dla Twojego chopaka bedzie to cudowny prezent jak bedzie mogł Cie w niej ogladać ;) :rotfl:
Mariusz, w takim razie na urodziny dostaniesz ode mnie sztabke srebra :rotfl:

Szamanka - Pią Wrz 02, 2005 22:22

Ciezka sprawa z tymi prezentami :kwasny:

ja tam nigdy nie wiem co komu kupic...biegam potem jak szalona po sklepach i sie wsciekam

w sumie pomysl kisi, z bielizna brzmi niezle...ale fajnie by bylo aby chlopak Czarnulki mial cos tylko dla siebie

a moze jakis bryloczek na klucze?..jakis mily wizerunek czegos tam...a fajnie tez wyglada ze zdjeciem...oczywiscie Twoim

fajnie tez wyglada podusia ze zdjeciem ukochanej osoby,ktora mozna zawsze przytulic

zobaczymy jakie pomysly beda miec inni a wtedy Czarnulko pozbierasz to w calosc i cos wymyslisz

Mariusz - Pią Wrz 02, 2005 22:41

kisia napisał/a:
Mariusz, w takim razie na urodziny dostaniesz ode mnie sztabke srebra :rotfl:

Hehe, a kółeczka sam sobie zrobie :) Dłutko i wio ... :)

Dev - Pią Wrz 02, 2005 23:39

no wiec..

- suplementy
- talerze na silownie
- glosniki estradowe
- wzmacniacz

a tak na serio :D to mi to w sumie obojetne;]
chociaz ja juz wiem co dostane;p:D

Mariusz - Pią Wrz 02, 2005 23:42

Mamy różne gusta, co innego nam się podoba, czym innym się interesujemy :)
Będzie Ci ciężko coś znaleźć Czarnulko ;-)

Dev - Pią Wrz 02, 2005 23:45

moze bokserki + jakis dezodorant, zel pod prysznic czy cos:]
kisia - Sob Wrz 03, 2005 00:11

Dev napisał/a:
suplementy
- talerze na silownie
- glosniki estradowe
- wzmacniacz

Dev, ty zboczony jakiś jesteś ;) :rotfl:

[ Dodano: 2005-09-03, 00:12 ]
=CzArNuLkA=, a może ramke na Wasze wspólne zdjęcie,mozesz od razu tam jakies umieścić

Dev - Sob Wrz 03, 2005 00:36

:rotfl: :rotfl:
kisia - Sob Wrz 03, 2005 01:00

albo butelkę dobrego wina, które razem wysączycie w czasie kolacji przy świecach :)
Czarnulka - Sob Wrz 03, 2005 11:04

O wow..no trochę tewgo mamy,dzięki :D
kisia napisał/a:
=CzArNuLkA=, kup piekna koronkowa bieliznę dla Twojego chopaka bedzie to cudowny prezent jak bedzie mogł Cie w niej ogladać

To niestety by mu się chyba najbardziej podobało :zdegustowany: :P Już taki pomysł słyszałam,ale nie wiem nie wiem... :P W sumie to go ostrzegałam,ze kupię kiedyś jemu koronkowe czarne stringi :rotfl: :P
Mariusz napisał/a:
srebrną bransoletke

W sumie to mógłby być dobry pomysł,bo ma łańcuszek na szyję,ale...
Dev napisał/a:
- suplementy
- talerze na silownie
- glosniki estradowe
- wzmacniacz

kisia napisał/a:
Dev, ty zboczony jakiś jesteś

Kisiu,zdziwiłabys się,mojemu by się to spodobało ;)

Podobają mi się Wasze pomysły,piszcie dalej,a napewno coś wykombinuję :padam:

trunks - Sob Wrz 03, 2005 17:52

Najlepszym prezentem to jestes chyba Ty sama :oczami:
Piotrulek - Sob Wrz 03, 2005 17:58

kisia napisał/a:
kup piekna koronkowa bieliznę

nie będe komentowal tej wypowiedzi... :orany: :orany:

kisia - Sob Wrz 03, 2005 18:15

Piotrulek napisał/a:
nie będe komentowal

no własnie szkoda gadać, troszkę się rozpędziłam, czasami zapominam ile niektórzy mają lat. =CzArNuLkA=, tą bielizne i winko zostaw sobie na troszkę później :)

Fenix - Sob Wrz 03, 2005 18:43

Wiesz mi by wystarczyło że jest taka osoba która jest ze mną cały czas i mnie wspiera a czy są prezenty czy ich niema to nie najważniejsze takie jest moje zdanie.... :|
Piotrulek - Sob Wrz 03, 2005 18:44

Fenix napisał/a:
to nie najważniejsze takie jest moje zdanie

mądrze godosz Krzysiu,mądrze

ziutek997 - Sob Wrz 03, 2005 18:49

Fenix, to prawda co mówisz... a w prezencie chodzi o gest.....a nie o to co się dostało :)
Mariusz - Sob Wrz 03, 2005 21:18

ziutek997 napisał/a:
Fenix, to prawda co mówisz... a w prezencie chodzi o gest.....a nie o to co się dostało :)

Dokładnie i na dodatek patrząc na dany prezent przypomina nam się osoba od której to dostaliśmy :)

kisia - Sob Wrz 03, 2005 21:53

=CzArNuLkA=, podaruj chłopakowi forumowy kubek :rotfl:
Czarnulka - Sob Wrz 03, 2005 22:58

Właśnie,gest :)
Kisia ekhm...moim jedynym komentarzem bedzie...wyluzuj :]

[ Dodano: 2005-09-03, 23:00 ]
Kubek :| ...forumowy kubek... :| Buehehe,dobry żart :super: :dontgetit:

Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 11:35

kisia napisał/a:
podaruj chłopakowi forumowy kubek

wspanialy prezent,dobra rada kisiu

Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 14:12

Tak...fantastyczna :|
kisia - Nie Wrz 04, 2005 14:26

=CzArNuLkA=, pijac z niego kawe bedzie myslał o Tobie i o tym jak bardzo musisz go kochać bo zależy Ci na tym by mu kawa smakowała, a z forumowego kubeczka kawa smakuje znakomicie :rotfl:
Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 14:36

Ej dobra dobra :P Teraz prosze poważnie,bo trochę się zagalopowaliśmy ;)
kisia - Nie Wrz 04, 2005 15:25

kup mu stringi :hyhy:
Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 15:30

kisia napisał/a:
kup mu stringi :hyhy:

No właśnie :P Już wcześniej pisałam,ze mu tym zagroziłam :rotfl:
A może to nie jest taki zły pomysł :zdziwko: :oczami:

kisia - Nie Wrz 04, 2005 15:37

dzień chłopaka nie jest w końcu jakimś wielkim świętem ( juz słysze falę oburzenia ) :D więc wystarczy jakiś symboliczny upominek np bombonierka z czekoladkami w ksztalcie serdzuszek, jakies pachnidło
trunks - Nie Wrz 04, 2005 17:58

a kiedy ten dzien wogle jest ? :oczami:
kisia - Nie Wrz 04, 2005 20:17

30 września
espi - Nie Wrz 04, 2005 21:21

Zrób poduszkę ze swoją fotką. Jak Cię nie będzie w pobliżu będzie sie mógł przytulać. :hyhy: Robi takie fotojocker w tesco.
Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 22:24

Burek to dobry pomysł,ale prędzej umrę niż pozwolę mu mieć ente zdjęcie w jego pokoju :zdegustowany:
cinque - Pon Wrz 05, 2005 09:37

Zawsze obiecuję sobie zapamiętać (zanotować) ewentualne wyznania na temat tego, co chciałby ktoś dostać :) Rzadko się to udaje, albo ktoś pragnie rzeczy przekraczającej znacznie możliwości finansowe ofiarodawcy :)
=CzArNuLkA=, dobry topik! :)
Piszcie o tym, co daliście w prezencie, co chcielibyście dać, bo to prawie zawsze jest kłopot, i może coś uda się potrzebującym porady podpowiedzieć?

Albo, na przykład, uświadomimy mężczyznom, że wymarzonym prezentem kobiety niekoniecznie jest otwieracz do konserw (który w desperacji zażyczyła sobie na prezent urodzinowy moja przyjaciółka, na szczęście zdązyłam wybić ten pomysł z głowy jej mężowi ;) :rotfl: )

Polecam w przypadku prezentów nie-osobistych wawelskie lub toruńskie przysmaki, w Wawelu do tego ładnie pakują, i wcale nie kosztuje to majątek :)

kisia - Pon Wrz 05, 2005 09:49

cinque napisał/a:
Piszcie o tym, co daliście w prezencie, co chcielibyście dać

tylko błagam nie piszcie o najnowszym modelu Audi czy kolii z brylantami. potraktujcie ten topik poważnie i piszcie na temat.

Czarnulka - Pon Wrz 05, 2005 19:30

Właśnie po to go stworzyłam :) Bo mam problemy z prezentami :P ;)
Szamanka - Pon Wrz 05, 2005 20:23

Czarnulko i masz juz jakis pomysl?

czy skorzystasz z naszych rad?

Czarnulka - Pon Wrz 05, 2005 21:05

Tak chodzę z nim po mieście i staram się patrzeć na co zwraca uwagę :P
Mam już kilka pomysłów własnych,ale jeszcze nie wiem na 100%.
Dlatego właśnie już myślę o prezencie,aby był naprawdę trafiony i dobrze przemyslany.

trunks - Pon Wrz 05, 2005 23:26

=CzArNuLkA= napisał/a:
Tak chodzę z nim po mieście i staram się patrzeć na co zwraca uwagę :P

To mam nadzieje, ze nie zwraca uwagi na inne dziewczyny :)

bywalec - Wto Wrz 06, 2005 17:39

A może jakiś zwykły przedmiot codziennego urzytku, może być spokrewniony z jego hobby. Tak, żeby na pytanie z kąd to masz mógł się pochwalić - od mojego kochanie to dostałem!
-ale ja się nie znam na prezentach...

Czarnulka - Wto Wrz 06, 2005 20:19

Ale co masz na myśli Bywalec?
Oczywiście ,że zwraca :) Musimy kogoś obgadywac na mieście :P Tak samo ja zwracam uwagę na facetów...i samochody :P

bywalec - Wto Wrz 06, 2005 21:04

Nie wiem jakie ma hobby... :kwasny:
Czarnulka - Wto Wrz 06, 2005 22:42

Eh...hobby to on ma sporo tylko...nie za bardzo idzie to połączyc :/
Coś wymysle :P Ale wciąż i nadal jestem otwarta na propozycje :hyhy: :D

trunks - Wto Wrz 06, 2005 23:11

ja bym sie z flaszki nawet ucieszył :P
Czarnulka - Wto Wrz 06, 2005 23:13

Trunks :zdziwko: Nie będę rozpijała własnego lubego :niepewny:
I tak już za dużo piliśmy w te wakacje :P

trunks - Sro Wrz 07, 2005 23:55

e tam a czemu uwazasz, ze za duzo ? Po to są wakacje zeby pic ;)
Czarnulka - Czw Wrz 08, 2005 07:12

Wszystko dla ludzi,ale z umiarem,Trunks :]
Admike - Czw Wrz 08, 2005 07:23

Czarnulka chyba wiesz,co on lubi,prawda? Przypuszczam,że on ucieszy się z każdego prezentu,jaki od Ciebie otrzyma.Pytanie tylko,co zrobiłby gdybyś mu kupiła coś "zabawnego"
Czarnulka - Czw Wrz 08, 2005 08:24

Zabawnego?:> Na przykład? :hyhy: Ciekawa jestem z czego na przykład Ty byś się uśmiał :P
No to jest facet z ogromnym poczuciem humoru więc...

Dev - Czw Wrz 08, 2005 08:30

w GCH jest taki sklep z roznymi smiesznymi (...), przejdz sie :)
Admike - Czw Wrz 08, 2005 08:50

=CzArNuLkA= napisał/a:
Zabawnego?:> Na przykład?

można kupić takie odjazdowe stringi ... :rotfl:

kisia - Czw Wrz 08, 2005 10:55

no przeciez mówiłam że stringi, takie z trąba słonia :rotfl:
Aither - Czw Wrz 08, 2005 10:55

Admike, dobrze kupimy Ci takiego slonika z fajna stjaca "trombkom" :rotfl: :hyhy: :rotfl:
Admike - Czw Wrz 08, 2005 10:59

kisia napisał/a:
no przeciez mówiłam że stringi, takie z trąba słonia

przepraszam nie doczytałem,a o coś takiego mi chodziło :zawstydzony: :(

Czarnulka - Czw Wrz 08, 2005 13:50

No to i ja pisałam o stringacha,le nie ze słoniem... :znudzony: ....tylko o koronkowych :hyhy:
kaszanna - Czw Wrz 08, 2005 14:20

Ja jestem "łatwa w obsłudze" jeśli chodzi o prezenty ;) Mnie podoba się wszystko :P
Lubię kupować prezenty albo praktyczne, tzn. wiem na że się przydadzą albo takie które wiem że normalnie sobie osoba nie kupiła bo na przykład szkoda kasy ale jednak by chciała tę rzecz mieć (namotałam ;))
Jeśli ktoś lubi kawę to można kupić ładny mini-zestawik tzn. filiżankę + talerzyk, albo śmieszny kubek (ich nigdy za dużo), jakiś kosmetyk bo te mają zwyczaj bezczelnie się kończyć ;). Pomysłów jest mnóstwo ale zawsze wolę jakiś wywiadzik zrobić :)

ziutek997 - Czw Wrz 08, 2005 20:37

Dev napisał/a:
w GCH jest taki sklep z roznymi smiesznymi (...)

a ja nie bardzo lubię takie prezenty.... to jest zbyt proste.... idziesz do slepu z pierdołami i kupujesz cokolwiek....
to tak jakby ktos szedł na łątwiznę.... a zresztą to juz jest nudne..

bywalec - Czw Wrz 08, 2005 21:14

Byłem w kilku sklepach ale nie widziałem nic co mogło by pomóc w rozwiązaniu problemu...

Może jednak te majciochy, sam kiedyś sobie mojej "uwczesnej" podarowałem :oczami: taaką bieliznę :hyhy:

Czarnulka - Czw Wrz 08, 2005 21:58

Jutro jadę do mojej babci na wiochę gdzie jest pond 40 kolesi...może mi pomogą :D
trunks - Czw Wrz 08, 2005 23:28

=CzArNuLkA= napisał/a:
Wszystko dla ludzi,ale z umiarem,Trunks :]

póki nie ma sie delirki wszystko jest wporządku ;)

Admike - Pią Wrz 09, 2005 08:35

Nigdy nie uważałem alkohol za dobry prezent,wręcz przeciwnie.

Natomiast mam pomysła CzArNuLkA na fajnego prezenta,tylko tutaj nie bardzo chyba mogę o tym pisać (pewna miła moderatorka zwróciła mi kiedyś uwagę,że forum czytają też dzieci ;) )... znasz już mnie troszkę,więc chyba się domyślasz,prawda?? :P

Aither - Pią Wrz 09, 2005 12:17

Admike, jak zwykle masz racje :) dzieci tez tu przychodza wiec bardziej ostre pomysly prosze na "pw" :) co do prezent - alkohol... roznie to bywa... jesli bede mogla ten alkohol wypic z osoba ktora mi go wreczyla to lubie tak :D
trunks - Pią Wrz 09, 2005 18:21

alkohol to bardzo dobry prezent praktycznie na kazda okazje ;)
...a i tez mam pomysl na fajny prezent, ale rowniez nie bede tu pisac, bo moze to byc zle zrozumiane :/

Asienka - Pią Wrz 09, 2005 18:51

h t t p;//w w w laser3d, p l/portal/

bardzo mi sie podobają rzeczy jakie można kupić tutaj komuś na prezent :) już coś zamówiłam sibie :D

kisia - Pią Wrz 09, 2005 23:41

Asienka, fajne te rzezy ale ja np nie kupię czegoś czego nie moge wcześniej dotknąć, pooglądać
Asienka - Sob Wrz 10, 2005 17:42

kisia napisał/a:
Asienka, fajne te rzezy ale ja np nie kupię czegoś czego nie moge wcześniej dotknąć, pooglądać

wlaścicielka jest moją klientką :) i polecła mi super prezent na 35 lat po ślubie moich rodziców musze jej tylko ich zdjęcie ślubne wysłąć i i zrobi mi takie grawerowane na szklanej plytce :)

Czarnulka - Nie Wrz 11, 2005 15:19

Hmmm...Asieńka,super.
Ale jak to wygląda cenowo? :/

Asienka - Nie Wrz 11, 2005 18:51

około 130 zł za taką nawet sporą płytkę szkła z wygrawerowanumi buźkami rodziców :)
Czarnulka - Nie Wrz 11, 2005 21:43

Kurcze...super sprawa,ale ja nie mam czasu na czekanie miesiąc :(
kisia - Nie Wrz 11, 2005 23:54

Asienka napisał/a:
grawerowane na szklanej plytce Wesoly

to mi się podoba i nie wykluczone że kiedys skorzystam :)
Asienka napisał/a:
około 130 zł

hmm mało nie jest, wydaje mi się że praezent za taka kase pasuje bardziej na inna okazje niż na dzien chłopaka, aleto tylko moje zdanie

cinque - Pon Wrz 12, 2005 12:19

Ja lubię kupować prezenty na Allegro w działach
"Dziwactwa": "Umiarkowanie osobliwe", "Wyjątkowo kuriozalne" lub "Zupełnie odjechane"
Oczywiście musi być to osoba bliska, której poczucie humoru znam :)
Ale juz parę razy kupiłam, i prezent okazał się być strzałem w 10 i clou imprezy :)

Czarnulka - Pon Wrz 12, 2005 16:08

Kisiu,ja akurat myślałam o breloczku z tej serii :) No,ale jak już pisałam nie mam czasu... :(
Asienka - Pon Wrz 12, 2005 18:17

kisia napisał/a:
hmm mało nie jest, wydaje mi się że praezent za taka kase pasuje bardziej na inna okazje niż na dzien chłopaka, aleto tylko moje zdanie

ale ja sobie myslalam o prezencie na rocznice moich rodziców :) a taka data zdarza siee raz w zyciu :D

oki wracam do tematu ;) acha dnia chlopaka nie obchodze:D

bywalec - Pon Wrz 12, 2005 19:08

=CzArNuLkA= Jeśli to dzień chłopaka to może go zaprosisz na kolację? Wydaje m się, że to nie taki zły pomysł
...ale mogę się mylić ;)

Aither - Pon Wrz 12, 2005 21:28

jezu dzien chlopaka... oj a ja mam taka dluga liste tych chlopakow :rotfl: :hyhy: :rotfl:
Mariusz - Pon Wrz 12, 2005 21:36

:D
Aither - Pon Wrz 12, 2005 21:38

to jest straszne... tylu facetow to ja sie przez kolejny tydzien bede wyrabiac zeby wszystkich obskoczyc :|
Czarnulka - Pon Wrz 12, 2005 21:54

Kolacja...hmmm :hyhy:
Diabelski pomysł przyszedł mi do główki :evil:
Trunks...Adas..tak swoja drogą to genialne macie pomysły :hyhy: A męskie pomysły biorę najjbardziej pod uwagę :P Może je wykorzystam przy okazji kolacji :evil: :evil: :evil: :P

Czarnulka - Wto Wrz 20, 2005 08:12

Chcę osświeżyć temat,bo ten dzień już bliziutko,a ktoś może wpadł jeszcze na jakiś ciekawy pomysł ;)
cinque - Wto Paź 04, 2005 11:17

=CzArNuLkA=, no i jak było? Co wymyśliłaś? :)
Czarnulka - Wto Paź 04, 2005 19:07

cinque, hehehe :D
Wybaczcie mi to,ale Wam nie powiem :zawstydzony: Powiem tylko,ze skorzystałam trochę z pomysłu Admike ,trochę pierwszego pomysłu Kisi...i jeszcze kilka :D :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:
I to był strzał....w 10000 :D :hyhy:

Szamanka - Wto Paź 04, 2005 21:28

:zly: ej no Czarnulka..takie zagrywki Ty tu wyrabiasz?...a ladnie to tak?...wpierw o zdanie pytania,pomysly kradnie :P a teraz nawet pisknac sloweczkiem nie ma zamiaru

co za mlodziez :hyhy:

Czarnulka - Wto Paź 04, 2005 21:29

Szamanka, zwątpiłabyś w polską młodzież gdybym powiedziała :P No wstydzę się no :zawstydzony:
Admike - Sro Paź 05, 2005 12:17

=CzArNuLkA= napisał/a:
Powiem tylko,ze skorzystałam trochę z pomysłu Admike

kurde,co ja Czarnulce podpowiedziałem??????? :rotfl: :D

Szamanka - Sro Paź 05, 2005 12:24

Adasku trzeba wiec wrocic do poczatku tematu :rotfl: :rotfl:
cinque - Pią Lut 10, 2006 17:04

Moja Mama ma w niedzielę okrągłą i szacowną rocznicę urodzin i miałam niezły zgryz z prezentem dla niej
chciałam Wam polecić miejsce, gdzie ostatnio kupujemy sobie prezenty :D
Galeria Pokusa na Zygmunta Starego (koło weterynarza i koło skrętu w Lompy)
rewelacja!
poza wszystkimi pięknymi przedmiotami, właścicielka robi chyba najładniesze bukiety w mieście (kiedyś robiła je w kwiaciarni na rogu Krupniczej i Górnych Wałów, i dostaję od prawie dwóch lat różne wiązanki z jej ręki - i wszystkie są mistrzowskie!)
tak więc jest tam Galeria, Kwiaciarnia, są Antyki i Kominki

i wszystko jest boskie :)
jeśli chodzi o ładny prezent - miejsce jak znalazł :)

Dorothea - Czw Maj 17, 2007 12:36

Urodziło sie dziecko, wlasciwie dziewczynka w poniedziałek, wiec ma 3 dni, niedługo wyjdzie z mamą ze szpitala, dodam,ze jest to dziecko mojego szefa.Chcielibysmy zakupic dla dzidziusia jakis prezencik i nie mam pomysłu co to by miało byc.
Napewno nic do ubrania.

Aither - Czw Maj 17, 2007 12:40

dla dziecka najlepiej kupic wlasnie jakies ciuszki to najlatwiej... zabawki czy pluszaki odpadaja z tego n ie ma porzytku mijesce zajmuje i kurzy sie niepotrzebnie... kosmetyki dzieciece tez roznie bywa... niektore dzieci sa uczulone na kosmetyki wiec to trzeba "wyczuc" :) Najlepiej cos co sie potem przyda :) np jakis ladny kocyk czy poduszeczka do wozka bo teraz "becikow" sie nie uzywa :)
Dorotka - Czw Maj 17, 2007 15:54

zdecydowanie rzeczy, których mama będzie mogła używać - na przykład termosik na butelkę (są ładne steropianowe na jedną albo dwie buteleczki) - teraz jak zacznął się upały dzidzia na pewno będzie "dopajana" na spacerkach, nie wiem jak teraz (za chwilę będzie lato) ale ja używałam czegoś co nazywałam "rożkiem" (nie becikiem) - zawijałam Anę i spała sobie w nim spokojniutko i cieplutko, kocyk jak najbardziej - w sumie w praktyce używam ich kilku - jeden wożę w aucie, jeden mam w łóżeczku, jeden rozłożony na tapczanie jak chcę tam położyć Anę - więc to chyba najrozsądniejszy pomysł - kocyki są teraz śliczne i z pewnością nawet jeżeli to będzie drugi lub trzeci kocyk dzidzi to się nie zmarnuje :)

Jest też rzecz, której pewnie sama bym sobie nie kupiła a uważam ją za bardzo fajną - to jest taka książka - kronika czy album dzidziusia (ja - znaczy Ana - akurat mam inspirowany książką o Kubusiu Puchatku) wpisuje się tam różne rzeczy o pierwszych dniach, tygodniach, miesiącach dziecka, wkleja pierwsze zdjęcia, są kieszonki na paseczek z łapki ze szpitala, pierwsze włoski i takie tam - bardzo fajną pamiątkę się robi dziecku na przyszłość.

Piotrulek - Czw Maj 17, 2007 17:46

Dorothea napisał/a:
Chcielibysmy zakupic dla dzidziusia jakis prezencik i nie mam pomysłu co to by miało byc.

najlepiej kupić wyprawke dla pierwszoklasisty...za pare lat bedzie jak znalazł...hahahahahahahahah,przepraszam,ale dzisiaj mam dzień żartow,hahahahahahahahahhahahaha :D :D :D :rotfl: :rotfl:

Dorothea - Czw Maj 17, 2007 20:20

Dorotka napisał/a:
książka - kronika

Dorotko mysle, ze to dobry pomysł do tego zakupimy cos jeszcze i bedzie oki.
Powiedz mi gdzie moge kupic taka ksiązeczke?

Piotrulek napisał/a:
wyprawke dla pierwszoklasisty.

buahah dobry jestes :D

Arex30 - Czw Maj 17, 2007 20:24

Piotrulek napisał/a:
le dzisiaj mam dzień żartow,hahahahahahahahahhahahaha :D :D :D :rotfl: :rotfl:

ja też :D

:zabanowany:

a " córeczce " kupcie grzechódki i gryzaczki
tego nigdy dosyć

trunks - Czw Maj 17, 2007 20:39

dla takiego małego dziecka nie wiadomo co kupić, wiec lepiej sie powstrzymać niz kupić coś ne takiego. Proponowałbym kupić jakiś dobry alkohol i wręczyć szefowi z gratulacjami ;)
Dorothea - Czw Maj 17, 2007 21:44

trunks napisał/a:
dobry alkohol i

gratulacje juz były i to w dniu narodzin

trunks napisał/a:
małego dziecka nie wiadomo co kupić

to zawsze jest problem, ale jednak chcemy kupic

Dorotka - Czw Maj 17, 2007 21:50

Dorotko, zapytam osoby, która nam ją sprezentowała gdzie ją kupiła i Ci napiszę :) to naprawdę fajna rzecz :)

to chyba najlepszy pomysł biorąc pod uwagę relacje - nie za bardzo zobowiązujący, nie sugeruje niczego - taki zupełnie neutralny, w sam raz :)

Dorothea - Czw Maj 17, 2007 21:53

Dorotka napisał/a:
- taki zupełnie neutralny, w sam raz

dokladnie

Dorotka napisał/a:
zapytam osoby, która nam ją sprezentowała

bede wdzieczna

kisia - Czw Maj 17, 2007 22:08

trunks napisał/a:
dla takiego małego dziecka nie wiadomo co kupić
dla faceta zawsze to jest problem
trunks napisał/a:
Proponowałbym kupić jakiś dobry alkohol i wręczyć szefowi z gratulacjami
no tak facet najmniej we wszystko sie angażuje, poza chwilą by spłodzić dziecko, ale najwięcej gratulacji to dla niego :/
To co chciałam zaproponować już zostało powiedziane
Aither napisał/a:
jakis ladny kocyk czy poduszeczka do wozka
Dorotka napisał/a:
kocyki są teraz śliczne i z pewnością nawet jeżeli to będzie drugi lub trzeci kocyk dzidzi to się nie zmarnuje
Dorotka napisał/a:
książka - kronika czy album dzidziusia
to jest świetne, z roku na rok coraz ładniejsze. Zazwyczaj rodzice sami tego nie kupują bo mają do kupienia wiele bardziej potrzebnych rzeczy, dlatego jest to świetny prezent :)
Wojownik - Czw Maj 17, 2007 22:18

Ja w pracy dostałem od znajomych po urodzinach synka matę do zabawy z dwoma pałąkami na których wisiały zabawki - taką rozkładaną na której mógł leżeć i wyciągać rączki. Od 3 miesiąca kładliśmy go z małżonką na macie i miał fajną zabawę a przy okazji uczył się chwytać.
Dorotka - Czw Maj 17, 2007 22:22

Wojownik, też super pomysł, ale dla starszego malucha - ja jestem właśnie na etapie wmawiania moim braciom, że to oni wymyślili jako dobrzy wujkowie, żeby coś takiego Ance kupić na dzień dziecka. Już się zdarzyło, że wiercipięta spadła z tapczanu na którym sobie leżała, więc poziom podłogi jest jak najbardziej...właściwy :)

Ale to dopiero gdzieś od trzeciego, czwartego miesiąca rzeczywiście.

Dorothea - Pią Maj 18, 2007 10:16

Wojownik napisał/a:
matę do zabawy z dwoma pałąkami na których wisiały zabawki - taką rozkładaną

tez o tym pomyslałam,ale przeprowadziłam wywiad jak kobieta szpieg i dowiedziałam sie ,ze takie cos to dziecie juz posiada :/

trunks - Pią Maj 18, 2007 10:48

kisia napisał/a:
dla faceta zawsze to jest problem

:oczami:

kisia napisał/a:
no tak facet najmniej we wszystko sie angażuje, poza chwilą by spłodzić dziecko, ale najwięcej gratulacji to dla niego

no bez sensu faktycznie :P