Poprzedni temat «» Następny temat
TBS
Autor Wiadomość
Sober 
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 20:13     

Imię: Tomek
A umnie mieszkanko nie wytrzymało mrozów :przestraszony: Pekło mi jedno okno połaciowe i popękały ściany... :|
PW Email Cytuj
Frog 
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 19:25     

Imię: Damian
Ktos sie orientuje gdzie mamy przychodnie ? Tzn. widzialem ze jedna jest na os. Pokoju ale znow wjezdzajac w Graniczna juz obok naszych blokow jest jakis znak z reklama LEKARZ RODZINNY 1100m... tam w strone lasu i domkow.... tam tez jest przychodnia ? Jutro musze tez kardy chipowe z NFZ zalatwic. Nie wiecie tez gdzie to w Gliwicach sie zalatwia ?
PW Email Cytuj
Muminek 
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 19:33     

Witam

Jeśli chodzi o przychodnie to jest na Obrońców koło przedszkola niedaleko od biedronki. Karty wyrabia się na rogu Górnych Wałów i Ziemowita koło katedry.
Napiszcie sąsiedzi gdzie zamawialiście meble do kuchni i jakieś szafy na wymiar. Robił ktoś w Lechboxie na Hutniczej.
PW Email Cytuj
Solid_Wood 
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 19:34     

Karty załatwiasz na Górnych Wałów róg z Ziemowita, na parterze.

Delegatura NFZ w Gliwicach

ul. Górnych Wałów 9, 44-100 Gliwice
tel. 32/ 237 85 70, 32/ 237 85 72
fax 32/ 237 85 71
Kierownik Delegatury: Anna Spalony
PW Email Cytuj
Frog 
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 21:43     

Podziekowal za namiary ! co do Mebli kuchennych to mysmy w Bodziu zamawiali. A Szafe duza w Mekonie. Tylko to gotowa jakas jaka mieli na sklepie nie specjalnie wymiarowana. Ale bardzo fajna :)
PW Email Cytuj
M 
  Wysłany: Pon Lut 06, 2012 06:57     

[quote="Muminek"]Witam

Jeśli chodzi o przychodnie to jest na Obrońców koło przedszkola niedaleko od biedronki. Karty wyrabia się na rogu Górnych Wałów i Ziemowita koło katedry.
Napiszcie sąsiedzi gdzie zamawialiście meble do kuchni i jakieś szafy na wymiar. Robił ktoś w Lechboxie na Hutniczej.[/quot

Tylko LechBOX zrobili pięknie za rewelacyjną cenę. Naprawdę warto!!! Można wymyślac cuda wianki termin 3-4 tyg. Bodzio, IkEA można kupić i wymieniać co dwa lata! Nie można tego porównywać z wykonaniem Panów z Hutniczej. Gorąco polecam.
PW Email Cytuj
michoo7 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 08:30     

Imię: michał
Sober a to okno to pękła szyba czy rama okienna???

Macie też taki problem z oknami, ze teraz w czasie mrozów zbiera się wilgoć na szybie przy ramie okiennej?
PW Email Cytuj
mktran 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 08:54     

michoo7 napisał/a:

Macie też taki problem z oknami, ze teraz w czasie mrozów zbiera się wilgoć na szybie przy ramie okiennej?

Sprawdź czy Ci wentylacja działa sprawnie.
PW Email Cytuj
Frog 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 14:39     

michoo7 napisał/a:

Sasiad dzwonilem wczoraj do ciebie ;P Bys wpadl to zobaczylbys czy mam wilgoc czy nii ;P ;)
A propo pekania to u mnie w dwoch miejscach pojawily sie pekniecia na sufitach na laczzeniu tych plyt chyba. Nie wiem czy to zglaszac juz cos czy dopiero jak zrobi sie to jakies wieksze bo tak to teraz zalataja mi kawalek a za troche dalej pojdzie... Jak myslicie ?

A co do wentylacji to @MKtran miales na mysli te kratki wentylacyjne ktore wala zimnem do srodka ? ;) No i te male wywietrzniki kolo okien sa to tez troche wpuszczaja....
PW Email Cytuj
wiola2204 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 18:29     

Muminek napisał/a:
Witam

Napiszcie sąsiedzi gdzie zamawialiście meble do kuchni i jakieś szafy na wymiar. Robił ktoś w Lechboxie na Hutniczej.

moge polecić firmę :tomex" z gliwic gość robił nam szafę w sypialni szybko , rzetelnie ,dokładnie i cały czas po sobie sprząta wszystko w przystępnej cenie .
PW Email Cytuj
wiola2204 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 18:40     

Mam wiadomość dla wszystkich sąsiadów, którzy chcą skorzystać z internetu firmy IMPERIUM, jest taka możliwość, ale musi uzbierać się kilka osób. Korzystałam z tego internetu mieszkając na osiedlu Obrońców Pokoju i nie chcę żadnej innej firmy. Nigdy nie było problemów z przesyłem a cena konkurencyjna( dużo niższa od Club Net-u). Dla zainteresowanych podaję swój numer tel. 796258408.
PW Email Cytuj
Tassadar 
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 20:28     

Imię: Michał
Nowe budynki osiadają latami, w związku z tym nie ma sensu usuwania pęknięć wcześniej niż po roku. W moim przypadku fachowcy pojawili się po ponad roku i bez zapowiedzi. Po prostu wpadli usunąć pęknięcia na korytarzu i przy okazji spytali lokatorów, czy chcą redukcji pęknięć. Pęknięcia załatali Cekolem, maznęli białą farbą, a to wszystko trwało nie dłużej jak godzinę. Minął następny rok, pojawiły się nowe pęknięcia i szczerze mówiąc cieszę się, że po odebraniu mieszkania nie rzuciłem się od razu do malowania. Co nagle, to po diable.

Temat dmuchających zimnem przewodów wentylacyjnych administracja zna bardzo dobrze. Lokatorzy zgłosili ten problem i doczekali się odpowiedzi w postaci... instrukcji obsługi nawietrzników okiennych :rotfl: Według adminów problem rozwiąże się po otwarciu nawietrzników, którymi wiatr wejdzie, a wyjść musi jedyną słuszną drogą, czyli przez przewód wentylacyjny. Drodzy admini - wiatrów wstrzymywać nie wolno, bo uderzają do głowy i stąd się w niej biorą po$r@ne pomysły :] Przez chwilę ucieszyłem się gdy z wizytą wpadli kominiarze. Przez chwilę, bo wpadli jedynie po grosik na szczęście, za co otrzymałem kalendarz w którym można zaznaczać wizyty kolejnych naprawiaczy usterek :ok:
PW Email Cytuj
mktran 
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 08:27     

Frog napisał/a:
michoo7 napisał/a:

Sasiad dzwonilem wczoraj do ciebie ;P Bys wpadl to zobaczylbys czy mam wilgoc czy nii ;P ;)
A propo pekania to u mnie w dwoch miejscach pojawily sie pekniecia na sufitach na laczzeniu tych plyt chyba. Nie wiem czy to zglaszac juz cos czy dopiero jak zrobi sie to jakies wieksze bo tak to teraz zalataja mi kawalek a za troche dalej pojdzie... Jak myslicie ?

A co do wentylacji to @MKtran miales na mysli te kratki wentylacyjne ktore wala zimnem do srodka ? ;) No i te male wywietrzniki kolo okien sa to tez troche wpuszczaja....

Jak Ci wali zimnem do środka przez kratki wentylacyjne to znaczy, że masz ciąg wsteczny - nieprawidłowa wentylacja. Zasada jest taka aby powietrze mogło wyjść przez kratkę musi najpierw wpaść do mieszkania - dlatego przy szczelnych oknach stosuje się nawiewniki, które dostarczają powietrze do pomieszczenia. Problemem moga byc za krótkie przewody wentylacyjne - jeśli mieszkasz na poddaszu. Zgłoś problem do TBS. Ja przy otwartych nawiewnikach nie mam problemu ale mieszkam na 1 piętrze.
PW Email Cytuj
Marek 
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 12:41     

ClubNet daje 20Mb w cenie 37 zł, ale przy umowie na 4 lata.
PW Email Cytuj
Tassadar 
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 17:00     

Marek napisał/a:

W dzień czy w nocy? Netto czy brutto? Na stronie internetowej tego dostawcy cennik milczy na ten temat.
PW Email Cytuj
DarZabo 
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 17:15     

Tassadar napisał/a:
Marek napisał/a:

W dzień czy w nocy? Netto czy brutto? Na stronie internetowej tego dostawcy cennik milczy na ten temat.

To prawda - ofertę dostałem do skrzynki i napisali, że dotyczy tylko kilku budynków.
20 w dzień i 30 w nocy jest, a 37 brutto.
PW Email Cytuj
Tassadar 
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 19:51     

Czyżby ClubNet poczuł na karku oddech konkurencji? :hyhy: Operator powinien mieć na uwadze fakt, że umowy telekomunikacyjne dłuższe niż 24 miesiące są niezgodne z pewną dyrektywą UE :]
h t t p;//komorkomania, p l/2011/03/06/umowa-na-36-miesiecy-juz-niedlugo-tak-sie-nie-da
h t t p;//media2, p l/telekomunikacja/82016-MI-Gwarancja-Internetu,-krotsze-umowy,-koniec-z-naciaganiem.html
PW Email Cytuj
Sober 
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 23:25     

Imię: Tomek
michoo7 napisał/a:

Szyba na szczęście... jeśli można to tak nazwać ;)

Właśnie w jednym z pokoi, gdzie pękła szyba mam w kącikach lód.
PW Email Cytuj
Frog 
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 07:45     

mktran napisał/a:

Jak Ci wali zimnem do środka przez kratki wentylacyjne to znaczy, że masz ciąg wsteczny - nieprawidłowa wentylacja. Zasada jest taka aby powietrze mogło wyjść przez kratkę musi najpierw wpaść do mieszkania - dlatego przy szczelnych oknach stosuje się nawiewniki, które dostarczają powietrze do pomieszczenia. Problemem moga byc za krótkie przewody wentylacyjne - jeśli mieszkasz na poddaszu. Zgłoś problem do TBS. Ja przy otwartych nawiewnikach nie mam problemu ale mieszkam na 1 piętrze.

Tzn. mowilem o tych kratkach wentylacyjnych w scianie i suficie. Nie tych przy oknach. To te scienno sufitowe to u mnie prawie jak dmuchawy dzialaja :/ W lazience mam kaloryfer na miedzy 4/5 a i tak nie ma szans ogrzac pomieszczenia. Rano czlowiek siada na zimna deske klozetowa:/ A jak sie kapie to czuc zimne powiewy co jakis czas :/

Co do oferty ClubNetu to faktycznie jest SPECIAL OFERTA dla NOWYCH BUDYNKOW NA GRANICZNEJ jak ktos napisal. Ale tylko przy umowie na 4lata. Ja niestety wczesniej zawarlem umowe:/ A ta 4letnia wydaje mi sie LEPSIEJSZA...
Ostatnio zmieniony przez Frog Czw Lut 09, 2012 07:47, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
mktran 
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 08:19     

Frog napisał/a:
mktran napisał/a:

Tzn. mowilem o tych kratkach wentylacyjnych w scianie i suficie. Nie tych przy oknach. To te scienno sufitowe to u mnie prawie jak dmuchawy dzialaja :/ W lazience mam kaloryfer na miedzy 4/5 a i tak nie ma szans ogrzac pomieszczenia. Rano czlowiek siada na zimna deske klozetowa:/ A jak sie kapie to czuc zimne powiewy co jakis czas :/

Co do oferty ClubNetu to faktycznie jest SPECIAL OFERTA dla NOWYCH BUDYNKOW NA GRANICZNEJ jak ktos napisal. Ale tylko przy umowie na 4lata. Ja niestety wczesniej zawarlem umowe:/ A ta 4letnia wydaje mi sie LEPSIEJSZA...

Dokładnie o tych kratkach pisałem, powinno Ci wciagać do nich powietrze (jak przystawisz płomień do kratki to powinen odchylać się do kratki). Uchyl okno i sprawdź czy dalej wieje z kratki.
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu