Wysłany: Nie Lut 07, 2010 17:30 Dieta to za mało ...
Witajcie
Dla wszystkich które się zastanawiają ....
Udało mi się kupić wielgaśny budynek w dzielnicy Gliwic - Łabędach, 20 min od centrum, 3 km od strefy, 4 km od autostrady, niedaleko Bumaru i cukierni Kobzik 5 linii autobusowych + przystanek PKP, dokładnie 6 min koleją, dookoła las łabędzki i piękne trasy rowerowe.
Mamy ponad 2.000 metrów do zagospodarowania w dwupiętrowym budynku z wysokimi, widnymi piwnicami, na działce 2.500 m. Zamierzam wszystko pięknie i nowocześnie wyremontować a za rok lub szybciej przenieść tam nasze Centrum Dietetyczne Ventis.
No tak, dieta i co dalej? Co chciałybyście mieć Oczywiście część pójdzie pod wynajem dla firm, ale sporo mogę zrobić specjalnie dla tych osób, dla których sama dieta to za mało.
Czego Wam brakuje i po co warto byłoby do nas przejeżdżać? Czego brakuje w naszym mieście, albo jest zbyt mało lub kiepskiej jakości?
Autorki najciekawszych pomysłów otrzymają 7 dniowy jadłospis dostosowany do swoich potrzeb.
1. Napisz co chciałabyś mieć w naszym nowym Centrum Dietetycznym poza standardem czyli dietetykami? Mamy 2 tyś metrów budynku w Łabędach koło lasu i coś w nim trzeba zrobić. Część pójdzie pod wynajem, ale część przeznaczona jest tylko dla Was!
2. Jak mamy ułatwić Ci życie?
3. O czym marzysz, a czego nie ma w Gliwicach
4. Czy dojazd do nas tzn do Łabęd jest dla Ciebie problemem?
DOTYCHCZASOWE PROPOZYCJE:
1. darmowe przedszkole dla dzieci dla mam które w tym czasie mogą skorzystać z porad dietetyka
2. fitness dla mam czyli aktywne 9 miesięcy w pakiecie z dietą
3. Nordic walking z instruktorem nad małe Dzierżno ( godzina spokojnego marszu) lub trasami rowerowymi Lasku Łabędzkiego
4. Kursy zdrowego gotowania
5. Maszyny spalające tłuszcz typu Power Slim
6. Porady wizażysty i stylisty
7. Siłownia dla kobiet
8. cukiernia z zdrowymi słodyczami
9. klimatyczny barek z sokami i zdrową żywnością do spotkań z przyjaciółkami na pogaduchy
10. turnusy oczyszczania organizmu połączone z noclegiem, zajęciami z psychologiem d/s żywienia i motywacji, fitnesem, tańcem, szkoleniami itp
Jakie macie jeszcze pomysły? Które z podanych wyżej Was zachwyciły?
Pozdrawiam - Aleksandra
_________________ Centrum Dietetyczne Ventis ul. Kozielska 142 ( Za cmentarzem centralnym) tel. do rejestracji 7.00-20.00: 604-967-967
bo wszyscy, to parę osób, które jeszcze zaglądają na to forum, a ze nie mają zamiaru sie odchudzać, to nie maja pomysłów na to czego im brakuje.
Gdybym miała korzystać z Waszych usług to
Cytat:
4. Czy dojazd do nas tzn do Łabęd jest dla Ciebie problemem?
na pewno, zwłaszcza jak nie ma się samochodu.
dietetyczka napisał/a:
Które z podanych wyżej Was zachwyciły?
osobiście pkt
dietetyczka napisał/a:
6. Porady wizażysty i stylisty
reszta mnie nie dotyczy bo w ciąży nie jestem, dziecka w wieku przedszkolnym nie mam, zdrowo sie odżywiam, w wytapianie tłuszczu nie wierze, siłownia dla kobiet jest w Gliwicach. Wasze plany i wizje sa świetne, ale wszystko zależy od ceny i profesjonalizmu zatrudnionych osób.
Kisia to ja może uzupełnię co my tak naprawdę robimy, bo dietetyk większości osób kojarzy się niestey tylko z odchudzaniem, a u nas tak nie jest, bo każda z nas jest dietetykiem medycznym z inną specjalizacją. Może wtedy będzie łatwiej z tymi pomysłami ....
Nie będę się rozpisywać co w którym jest, bo forum to nie miejsce na reklamę. Nie mniej jednak stoimy przed dylematem co zrobić z takim metrażem. Wiosna to świetny czas na remonty, więc im szybciej nasze pomysły dostanie architekt tym lepiej.
Nasze programy czyli co u nas można mieć w standardzie:
PROFILAKTYKA
NIEDOWAGA
NADWAGA
OTYŁOŚĆ
WE DWOJE czyli programy rodzinne lub z przyjaciółką
DLA AKTYWNYCH
DZIECKO
BĘDĘ MAMĄ
VEGE
DIETA W NOWOTWORACH
SPECJALIZACJE - czyli to co lubimy robić najbardziej poza leczeniem nadwagi, otyłości czy niedowagi
mgr Aleksandra Banaszkiewicz-Filipiak: cały układ pokarmowy ( szczególnie choroby jelita grubego), choroby skórne, dieta wegetariańska i wegańska, autorska dieta w nowotworach.
mgr Marzena Okoń: sportowcy zawodowi i wszyscy aktywnie uprawiąjący sport niezawodowo, przyszłe mamusie oraz te które już mamusiami zostały i są na etapie karmienia
mgr Katarzyna Preidl - układ krążenia, choroby nerek
Dieta to za mało. A zatem, co chciałybyście mieć poza nią, żebyście poczuły się wyjątkowo dobrze?
Chodzi mi tutaj o czystą przyjemność, rozrywkę, wygodę, coś po co trzeba jeździć daleko, a mogłoby być w Gliwicach. Czego zazdrościmy kobietom z innych miast, a jak się okazuje nasze wcale nie jest gorsze. Wprawdzie Łabędy to dzielnica i tym autobusem, pociągiem czy samochodem trzeba będzie podjechać, ale zapewniam, że będzie warto.
Pozdrawiam - Aleksandra
_________________ Centrum Dietetyczne Ventis ul. Kozielska 142 ( Za cmentarzem centralnym) tel. do rejestracji 7.00-20.00: 604-967-967
W zasadzie nie tylko i wyłącznie dla kobiet, ale po 15 latach pracy zawodowej z czego 3 ostatnie w własnej firmie stwierdzam, że 99 % naszych pacjentów to kobiety. Mężczyźni też są mile widziani, tylko, że oni omijają dietetyków szerokim łukiem bojąc się zakazu w stylu"zero alkoholu i pizzy".
Wszyscy Ci którzy u nas byli zostali wręcz zmuszeni przez swoje żony, które widząc problemy zdrowotne swoich mężów chciały to zmienić. W tym problem, że tylko one ... Mężowie tłumaczyli nam, że wolą brać tabletki a żyje się tylko raz.
Wyjątkiem są mężczyźni będący sportowcami zawodowymi, którzy są naszymi wzorowymi pacjentami.
Dlatego proszę nie odbierać mojego pytania w kategoriach dyskryminacji płci. Praca z zdecydowanymi i zdeterminowanymi mężczyznami tak naprawdę należy do przyjemności, ale prawda jest taka, że więcej jest u nas babeczek
Pozdrawiam - Aleksandra
Kisia, to wykasuj ten temat, bo pacjentów mi nie brakuje i nie potrzebuję dodatkowej reklamy. Chyba, że uda Ci się to tak zmodyfikować, żeby nie wyglądało na reklamę... No nie wiem. Dla mnie ważne jest zdanie ludzi, bo taki obiekt to wyzwanie, a ja chcę mu sprostać i nie wyrzucać kasy w błoto.
Napiszę jakie propozycje dostałam na mail:
1. darmowe przedszkole dla dzieci dla mam, które w tym czasie mogą skorzystać z wszystkich zajęć i atrakcji znajdujących się w obiekcie.
2. fitness dla mam czyli aktywne 9 miesięcy np w pakiecie z dietą
3. Nordic walking z instruktorem nad małe Dzierżno
4. Kursy zdrowego gotowania czyli Szkoła Gotowania Ventis połączona z degustacją
5. Maszyny spalające tłuszcz typu Power Slim
6. Masaże
7. Zabiegi kosmetyczne czyli ekskluzywne SPA dla kobiet
8. Kurs wizażu i stylizacji
9. Siłownia osobno dla kobiet, osobno dla mężczyzn
10. cukiernia z zdrowymi słodyczami dla dzieci i dorosłych np domowej roboty pełnoziarniste batoniki, sezamki, ciasto marchewkowe, buraczane lub pomidorowe
11. ekologiczny barek z sokami i zdrowymi przekąskami do spotkań z przyjaciółkami na pogaduchy
12. Sklep z zdrową żywnością czyli produktami do diety
13. kilkudniowe turnusy oczyszczania organizmu połączone z noclegiem, zajęciami z psychologiem d/s żywienia i motywacji, fitnesem, tańcem, szkoleniami itp
14. Diagnostyka komputerowa z kropli krwi
15. Diagnostyka oparta na metodzie biorezonansu magnetycznego aparatem MORA SUPER wykonywana przez lekarzy z taką specjalnością
16. Hydrokolonoterapia czyli oczyszczanie jelita grubego ze złogów
17. Bilard i kręgle dla facetów
Jeszcze jakieś pomysły, bo sama dieta to za mało?
Pozdrawiam - Aleksandra
sama widzisz, że nie ma zainteresowania tematem bo mało kto tu zagląda, a napisałaś w tym temacie 4 długaśne kolorowe posty. Sorki, ale skoro tak dużo ludzi pisze Ci propozycje na maila, to chyba masz już pogląd co potrzebne jest ludziom
Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Dzielnica: poza Gliwicami
Eski: 10425
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 16:35
Ja uwazam, ze to dobra mysl, bo wiele kobiet ( mezczyzn) boryka sie z problemem " otylosc" i zdaje sobie sprawe jak ciezko jest samemu dojsc do idealnej wagi.
Dietetyk-super sprawa i jeszcze jak w takim miejscu cos sie dzieje.
Szkoda, ze nie mieszkam w Gliwicach, pewnie i ja bylabym stala bywalczynia u Ciebie Olu
Te propozycje, ktore podalas sa swietne i napewno kazdy znajdzie cos dla siebie. Ja osobiscie wybralabym
Cytat:
3. Nordic walking z instruktorem nad małe Dzierżno
Cytat:
8. Kurs wizażu i stylizacji
Cytat:
1. darmowe przedszkole dla dzieci dla mam, które w tym czasie mogą skorzystać z wszystkich zajęć i atrakcji znajdujących się w obiekcie.
a jesli tak niesmialo spytam, jak to sie ma cenowo?
Gdybym tak np chciala do was przyjsc, na jednorazowa rozmowe, porade itd?
_________________ Wydawało mi sie...
A moze dzialo sie to naprawde...
Ze widzialam Aniola...
A moze to byl zwykly czlowiek..
Powiedzial, ze na wszystko w zyciu jest miejsce i czas.
Potem zniknal?...
A moze po prostu odszedl....
Imię: Jak wyżej ;)
Eski: 925
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 19:13
Dobra, to ja widzę muszę stanąć w obronie dietetyczki.
Tak się składa, że korzystam z usług Ventisu i wyniki są genialne.
W sumie nie interesuje mnie czy to reklama czy nie, ale gdybym znalazł ten temat rok temu (gdyby był) to na pewno bym skorzystał i moje zdrowie również.
Dlatego bardzo proszę Kisiu o wyrozumiałość - Ty akurat jesteś w świetnej formie, ale może ktoś kiedyś się zreflektuje i skorzysta z tego tematu.
Wcześniej się nie wypowiadałem bo nie było sensu, skoro i tak jestem "klientem".
Oczywiście decyzja należy do modów, ale na pewno jest sporo innych wątków, które nic nie wnoszą, a które sobie wiszą.
A do Pani dietetyczki - proponuję bardziej skupić się na tym co jest, bo jest super. Natomiast częstotliwość odpowiedzi... to już prawa forum. Jeśli ktoś akurat nie jest zainteresowany, to się nie udziela Na pewno im bliżej lata, tym będzie więcej wypowiedzi.
Aha - ubolewam nad tymi Łabędami
_________________ Najbardziej wk... się jak ktoś mnie ignoruje
W sumie nie interesuje mnie czy to ,czy nie, ale gdybym znalazł ten temat rok temu (gdyby był) to na pewno bym skorzystał i moje zdrowie również.
Dlatego bardzo proszę Kisiu o wyrozumiałość - Ty akurat jesteś w świetnej formie, ale może ktoś kiedyś się zreflektuje i skorzysta z tego tematu.
no, niestety mnie jako moderatora musi interesować czy cos jest reklamą czy nie. Mimo to zupełnie nie zareagowałabym gdyby faktycznie ludzie pisali swoje propozycje, jednak z powodu braku ruchu na forum nikt tu nie pisze i niestety drażniące jest, przynajmniej dla oczu moderatora sztuczne podtrzymywanie tematu i w zasadzie odpowiadanie samemu sobie, na wcześniej zadane pytania.
Drogi Grabarzu, jest na forum temat od 2006r. Jesteś tym co zjesz gdzie Dietetyczka odpowiadała bardzo rzeczowo i fachowo na wszystkie nurtujące forumowiczów problemy.
W tym temacie chodzi Dietetyczce o Wasze propozycje co byłoby Wam jeszcze potrzebne, więc bardzo proszę skupić się na tym aspekcie.
Ja się nie denerwuję, po prostu nie chcę być odbierana na zasadach "pisze bo widocznie nie ma pacjentów"...
Grabarzu, nie martw się, bo z tymi Łabędami to jeszcze sama nie wiem jak będzie. Z jednej strony w obecnym lokalu brakuje nam pomieszczeń do rozwoju. Z drugiej wszyscy mamy blisko. Tam czyli w Łabędach miejsca jest od groma. Gdyby zaadoptować użytkowo naprawdę wysokie piwnice i strych to na każdym z 4 pięter byłoby po 600 m! Nasi pacjenci mieliby wszystko pod ręką, w jednym budynku. Coś dla zdrowia, coś dla urody, coś dla rozrywki z znajomymi. Tak czy siak potrzebujemy czasu, bo obiekt jest do kapitalnego remontu, a ile tych kredytów można dostać? Tak więc póki co, spotykamy się w starym miejscu.
Szamanko, forum to nie miejsce na podawanie cen i korzyści każdej z wizyt, dlatego jeśli chcesz pytać o takie szczegóły pisz na priv.
Jeśli chcesz mieć bezpłatną konsultację to zapraszam do CH Forum. W każdy drugi weekend miesiąca w godzinach 11-19 na Jarmarkach Pełnych Zdrowia przez trzy dni udzielamy całkowicie darmowych porad. Robimy badania na komputerowym analizatorze składu ciała z oznaczeniem wieku metabolicznego włącznie czyli ile lat mają Twoje narządy i w jakiej są kondycji, czy masz stłuszczone narządy i jak odżywiony jest Twój organizm. Tych oznaczeń jest zresztą dużo więcej ... No i gadamy, gadamy, gadamy ... W styczniu przebadaliśmy darmowo ponad 600 osób. Od lutego badania będą w symbolicznej cenie 5 zł. I tak przez 12 miesięcy w roku Wyjątkowo w lutym będziemy w mniejszym składzie bo niestety jakiś pacjent mnie zaraził tak skutecznie, że leżę sobie w łóżeczku przez najbliższych kilka dni ...
Co jeszcze? Niedługo rusza nasza strona - www.ventis-centrum.pl do której dorzucimy za dwa miesiące forum experckie, tak, żeby jak najwięcej osób miało dostęp do fachowych porad nie płacąc za nie nic.
Dlaczego to robimy? Bo w takim samym stopniu trzeba dawać jak brać. Równowaga w życiu to podstawa
Pozdrawiam - Aleksandra
P.S. Nie za dużo tej reklamy? Ale to Wy pytaliście No i teraz Kisia będzie miała 100 % podstawę do kasacji wątku
No wiem, że nie .... Prawda? Poza tym jest z mojej dzielnicy, a tam mieszkają ludzie tylko z pozoru baaardzo groźni
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 22:20
Ok, wszystko już jasne, także ustosunkuję się do tego co akurat mnie jako facetowi by się przydało.
Siłownia to bardzo dobry pomysł, nawet jeśli kolejna, ale może taka mini dla klientów Ventisu jako takich, lub byłych... nie wiem jakoś może bardziej kameralnie bez Panów bez szyi, a do tego na miejscu jakiś trener rozpisujący trening.
Jednak skoro mężczyzn jest tak mało, to pomysł może być chybiony z punktu widzenia biznesu.
Niestety pozostałe propozycje akurat mnie nie interesują ;)
Wiesz co Grabarzu, masz świetny pomysł :) Mogę Cię jeszcze trochę pomęczyć pytaniami? Oczywiście jeśli ktoś chce coś napisać w tym temacie to bardzo proszę!
Ci Panowie którzy do nas przychodzą, chociaż jest ich bardzo mało zawsze narzekają, że na siłownię nie pójdą bo ... hmm wiadomo. Bardzo często pracują w bankach, w zarządzie, ogólnie na wysokich stanowiskach i reprezentując zupełnie inny poziom intelektualny niż osoby popularnie odwiedzające gliwickie siłownie. Pewnie mają kolegów, którzy też by przyszli, ale się krępują. Dlatego na pewno wezmę to pod uwagę.
Co faceci chcieliby mieć w męskiej siłowni, poza trenerem rozpisującycm treningi?
Jakie urządzenia cieszą się największą popularnością, albo których ciągle jest za mało?
Poza elementarnymi rzeczami takimi jak higiena, szafki itd Czy dobrym pomysłem byłby męski klub? Taki po treningu do pogadania, niekoniecznie wspólny z babkami. Jak miałby wyglądać? Co można byłoby w nim podawać?
Czy mężczyźni oczekują, że oprócz siłowni będzie jakaś suplementacja, sklep z ubraniami na trening? Czy to raczej w większości kupuje się już w necie?
Pomyślałam również o kortach do squasha. Korty koło GZUT-u są wkrótce zamykane, bo zakład wypowiedział umowę.
Mój mąż (podobnie jak córka) kocha sport. Pewnie byłby very happy, gdyby stworzyć coś mega specjalnego tylko dla panów. Dlatego każda męska opinia jest dla mnie równie ważna. To nie koliduje z faktem, że naszymi pacjentami większościowo są kobiety. Te dwa światy można łączyć
Pozdrawiam - Aleksandra
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 14:30
No więc tak - na większości siłowni rzeczywiście są suplementy i odzież, ale nie jest to konieczne, ja przynajmniej zawsze zakupu dokonywałem przez internet, ew. w specjalistycznym sklepie.
Co do przyrządów, to na pewno ławeczki proste i skośne (lub ruchome), sztangielki i gryfy, obciążenie, może być wyciąg, modlitewnik oczywiście, atlasy specjalistyczne, tzn. zamiast jednego atlasu maszyny spełniające jego pojedyncze funkcje, wioślarz, bieżnia albo orbitrek, materace, drabinki.
Jeśli chodzi o wyciągi albo urządzenia trenujące nogi, to w zasadzie Ci którzy nie ćwiczą chociaż na poziomie amatorskim, raczej nie stosują ich.
Do tego dochodzą urządzenia, których nazw nie znam, ale są miłymi dodatkami. Oczywiście mnogość danego sprzętu wpływa na komfort użytkowania.
Męski klub Hmmm to raczej nie dla mnie, ale nie wiem jak lubią spędzać czas biznesmeni
Co do kortów, to ja preferuję tenis, chociażby ze względu na ceny squasha.
Dodam jeszcze jedno - na pewno przydałaby się nawet niewielka sala, którą można by wynajmować na godziny w celu pogrania np. w koszykówkę, siatkówkę, czy nawet badmintona.
A teraz pytanie - czy dla byłych klientów Ventisu przewidziane byłyby zniżki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum