| 
		MOJA SPECJALNOŚć TO..................... | 
   
    
   
      | Autor | 
      Wiadomość | 
   
            
   	
         
		 Jacek13 [Usunięty]		  
		 
		 
				                 			    Wysłany: Pią Maj 18, 2007 11:27   MOJA SPECJALNOŚć TO.....................
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
               | Moją wizytówką jest Schab po Sztygarsku.1,5kg schabu b/k,kiełbasa podwawelska lub inna(taka długa jak schab),sól,pieprz,majeranek,kminek,papryka słodka.Kiełbasę zamrozić,następnie  szpikulcem zrobić otwór w schabie nadziać go kiełbasą.Nasmarować przyprawami i smażyć w brytfannie na złoty kolor,podlać wodą i dusić do miękkości.Z wywaru zrobić sos.Podawać z młodymi ziemniakami obficie posypując zielonym koperkiem. :super:  :super:  :super: | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Piotrulek [Usunięty]		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pią Maj 18, 2007 17:51   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
               | A moja specjalnościa jest pieczeń rzymska z sosem keczupowo-musztardowym,czerwona kapusta,tzatziki,jajecznica na kielbasie ze szczypiorkiem i... zagotowanie wody w czajniku bezprzewodowym bez jej przypalenia...hahahahaahahahah | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Grand  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sob Maj 19, 2007 11:29   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączył: 03 Mar 2007 Skąd: Marseille 
                         | 
      
         
            
               A moją jajecznica  :wstyd: 
 
 
Ale, każdy mężczyzna to potrafi, więc nie ma sie czym chwalić :D | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 p4cz3k  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sob Maj 19, 2007 15:07   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: Marcin 
                  Dołączył: 08 Lip 2005 Skąd: Gliwice - Asnyka 
                         | 
      
         
            
               | kiedys moja specjalnoscia bylo spaghetti, w chwili obecnej juz mi sie nie chce, czasem cos przygotuje ... ale zazwyczaj jest to cos na zasadzie : cos z niczego :P | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Noemi  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Nie Maj 20, 2007 10:51   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: Katarzynka 
                  Dołączyła: 30 Kwi 2007 
                         | 
      
         
            
               ;) .....może cudy z rybkami....ale ja nie mam za bardzo talentu kulinarnego...więc również podzielam zasadę... 	  | p4cz3k napisał/a: | 	 		  | cos z niczego   | 	 
  | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Wojownik  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:59   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: A...... 
                  Dołączył: 14 Maj 2007 Skąd: Gliwice 
                         | 
      
         
            
               | A moja specjalność to ... gotowanie wody - tylko tego nie można przypalić  :hyhy: | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Aisha Yildirim  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pon Maj 21, 2007 09:53   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączyła: 30 Maj 2006 Skąd: Gliwice 
                         | 
      
         
            
               doskonała pamięc do nr telefonów pizzy i chinszczyzny z dostawa pod wskazany adres  :| ,
 
ups, naprawde nie ma byc z czego dumnym  :/ | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Grabarz  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pon Maj 21, 2007 14:43   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: Jak wyżej ;) 
                  Dołączył: 06 Mar 2007 Skąd: Gliwice 
                         | 
      
         
            
               | ...jajecznica. Zrobię ją ze wszystkiego, jeden warunek - muszą być jajka  :hyhy: | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Monique [Usunięty]		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pon Maj 21, 2007 16:12   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
               zapieknka ze szpinakiem..
 
Opakowanie szpinaku.. makaron rurki.. smietana 2 lub 3 jajka i bardzo duzo przeroznistych przypraw..
 
Makaron gotujemy na aldente dodajemy jajka wczesniej wymieszne ze szpinakiem i zolami..  razem to ladnie wszystko mieszamy.. dodajemy smietane.. z 2 lyzki (kwaszona koniecznie!) i znowu mieszamy.. pozniej wkladamy do naczynia zaroodpornego posypujemy pysznym serem.. zoltym.. i tak na 200 stopni w czasie 20 minut.. oczywiscie naczynie przykrywamy przykrywa :) smacznego.. pychota :) | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Arex30  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pon Maj 21, 2007 19:19   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Zaproszone osoby: 10 
                  Imię: Arkadiusz 
                  Dołączył: 18 Lip 2006 Skąd: Gliwice 
                         | 
      
         
            
               Jajecznica na cebulce z kiełbaską
 
Lubie też robic rybe w jażynach z piekarnika pod masełkiem i białym winem.
 
Albo rolada z drobiu z warzywami, ziołami i żółtym serem z pieca w sosie z kolorowego pieprzu, oliwy i wina. | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Major  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Pon Maj 21, 2007 21:40   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Zaproszone osoby: 2 
                  Dołączył: 19 Wrz 2005 Skąd: Londyn 
                         | 
      
         
            
               | ryż z ananasem polany syropem ananasowym, w zasadzie lepszy to deser niz obiad, bo za 15min po tym jestem glodny:P | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Jacek13 [Usunięty]		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sro Maj 30, 2007 09:45   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
               | Czy już nie ma tu nikt swojej specjalności?????Chwalcie się bo warto!!!!!!!!!!!!!! :foto:  :foto:  :foto:  :foto: | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 p4cz3k  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sro Maj 30, 2007 10:52   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: Marcin 
                  Dołączył: 08 Lip 2005 Skąd: Gliwice - Asnyka 
                         | 
      
         
            
               ostatnimi czasy kroluje u mnie nastepujaca potrawa :
 
 
w sumie 12 - 15 minut i jest gotowa :=]
 
 
co bedzie nam potrzebne ? 
 
-gleboka patelnia
 
-filet z kurczaka
 
-paczka mrozonych warzyw 
 
-przyprawy
 
 
fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=] | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Amal  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sro Maj 30, 2007 12:40   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączyła: 04 Lip 2006 Skąd: Gliwice 
                         | 
      
         
            
               | pierogi- każde i naleśniki ;D biszkopty z galaretką i owocami i co sobie kto życzy i torciki :) | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Bot  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Sro Maj 30, 2007 14:57   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Imię: Mjeetek 
                  Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: z Marsa 
                         | 
      
         
            
                	  | Amal napisał/a: | 	 		  | co sobie kto życzy | 	  
 
To ja przyjde na pierogi :D
 
 
Moją specjalnością jest jajecznica... i umiem gotować wode na kawe :) A tak poważnie to coś by się tam znalazło ;) | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Krzysio [Usunięty]		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Czw Maj 31, 2007 00:57   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
                	  | p4cz3k napisał/a: | 	 		  | fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=] | 	  
 
kurcze, gulasz z kangura :D pierwsza potrawa mojej siostry, której nie spaliła:P
 
 
ostatnio posmakowała mi tortilla po meksykańsku :) tylko ino ta tortilla mi się łamała jak szybko nie zawinąłem,
 
nigdzie nie mogłem dostać mąki kukurydzianej (o ile taka istnieje) a byłem głody i nie miałem czasu na polowanie :D
 
następnym razem kupie gotowe i po sprawie ;) | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Dorothea  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Czw Maj 31, 2007 09:25   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica 
                         | 
      
         
            
               | wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową(przepis podała Monique) , musze stwierdzic,ze byla przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Jacek13 [Usunięty]		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Czw Maj 31, 2007 09:46   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
                  
                         | 
      
         
            
                	  | Dorothea napisał/a: | 	 		  | wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową | 	  [quote]Dorothea toż to PLAGIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kijemgo:  :kijemgo:  :kijemgo: | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 Dorothea  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:02   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica 
                         | 
      
         
            
               | Jacek13, jakos to chyba przezyje :D | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
   	
         
		 katarzyna35k-ce  		  
		 
		 
				               			    Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:22   
                              
               
												                 
               	 
		 
	 | 
   
   
      
          
  
  
                  Dołączyła: 09 Sie 2006 Skąd: katowice 
                         | 
      
         
            
               moja specjalnoscia swego czasu były śledzie w sosie pomidorowym.
 
potrzebne sa sledzie takie matjasy w oleju , przecier pomidorowy ( bron boze kethup) bardzo duzo cebuli . Przyprawy: sól pieprz.
 
na patelni  na maśle  na małym ogniu  przysmażamy tony cebuli pokrojonej w wiórki  dość cienko.jak cebulka sie lekko zrumieni dolewamy   troszke oleju zeby nam sie masełko nie spaliło. nastepnie dodajemy  kilka łyzeczek przecieru pomidorowegoi przesmażamy to jeszcze chwilke.odstawiamy do przestygniecia.doprawiamy.
 
sledzie  kroimy w kawałki 2cm na 2cm . mozna dogotowac 2 jaja na twardo i pokroic je w  kostke . w naczyniu  układamy na spód nasza cebule  , nastepnie warstwe śledzia  i jajek  i znów warstwe cebuli. układamy tak zeby na wierzchu była warstwa cebuli jako ostatnia. zostawiamy do wystygniecia  i do lodówki na 24 h.  no i wcinamy.  :) | 
             
						          
       | 
   
	
		
						 						
		 | 
		
			
                   | 
   
	  
      
		 | 
   
   
         
      | 
         
       |