Anoreksja |
Autor |
Wiadomość |
Major
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 22:08 Anoreksja
|

Zaproszone osoby: 2
|
h t t p;//zdjeciaany.blog.onet, p l/2,ID26795304,index.html
Blog zawiera troche fotomontarzy, ale dużo też realnych zdjęć.
No to mamy temat o wpływie dzisiejszej mody na umysły kobiet. W zasadzie to już wczorajszej mody, bo coraz częściej prezentuje się naturalne kobiety.
Co sądzicie o takim stanie ? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 22:19
|

Imię: Piotr
|
zapraszam na godzine 22:30 na super wizjer na tvn o tym bedzie temat |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 22:54
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
niestety taka jest prawda, że media ksztaltuja obraz "idealnej" kobiety, a potem jest problem z anoreksja :kwasny: |
|
|
|
|
praz
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:04
|

|
okropna podstępna choroba, niestety moja koleżanka choruje na nią od 13 lat, przeszła już pare zpaści, straciła zęby itp ale nie wiem czy kiedykolwiek będzie całkowicie zdrowa, pomomo terapii ta choroba wciąż powraca i ją niszczy, a bliscy nie są w stanie jej pomóc
nie życzę nikomu, a wszystko zaczelo sie od tego , że ktoś napomknął, że jest troche za gruba :( |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:07
|

|
Z tej choroby nie da się wyleczyć całkowicie. To tkwi w głowie i nie dokońca jest powodem tego, że ktoś coś powiedział. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:10
|

|
to jest choroba psychiczna której tak jak major wspomniał nie da sie całkowicie wyleczyc
dorzucam linka h t t p;//superwizjer.onet, p l/1298694,archiwum.html |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:10
|
|
praz napisał/a: | okropna podstępna choroba |
choroba powiadasz,no określenie warte zastanowienia,choroba,a może glupota i bezmyślność,brak wyobraźni,w innym temacie dot.grubasów prawie nikt nie napisal,że nadwaga to choroba,tylko obżarstwo,brak samokontroli(sam tak pisalem,choć do anorektykow nie należę)itp,a anoreksja to choroba,no,no,cóż za tolerancyjnośc i obiektywizm... :) :) |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:12
|

|
Piotrulek napisał/a: | glupota i bezmyślność |
głupota i bezmyślność która prowadzi do choroby |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:16
|

|
Głupota też jest chorobą tylko delikatnie określona. Jak dla mnie głupota to niedorozwój intelektualny :D, ale nie w tym rzecz. Anoreksa jest chorobą umysłową, która prowadzi do samozniszczenia organizmu. Na początku te osoby nie jedzą, żeby się odchudzić, ale później już mózg steruje potrzebami organizmu. |
|
|
|
|
praz
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:16
|

|
Major napisał/a: | To tkwi w głowie i nie dokońca jest powodem tego, że ktoś coś powiedział. |
no nie zawsze ale dość często, ponieważ choroba ta dotyka głównie osoby bardzo ambitne, dążące do ideału w każdej dziedzinie i takie stwierdzenie może zapoczątkować takie dzialania jak diety itp , a że taka osoba ma względem siebie wysokie wymagania to często przeradza sie to w anoreksję z samokaleczeniem włącznie |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:18
|

|
Zdjecia zupełnie mnie przeraziły |
|
|
|
|
praz
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:20
|

|
Piotrulek napisał/a: | w innym temacie dot.grubasów prawie nikt nie napisal,że nadwaga to choroba,tylko obżarstwo |
nadwaga może być również skutkiem zaburzeń psychicznych, ludzie róznie reagują na różne rzeczy, niektórzy odragowuja jedząc i wtedy to już jest choroba, bo jemy nie z głodu ale po to by zagłuszyć coś innego typu strach, stres i zazwyczaj ciężko jest to kontrolować |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:30
|

|
Dobra dopisze taką ciekawostke, która świadczy o tym, że wszystkie choroby związane z brakiem lub nadmiarem tłuszczu są problemem umysłowym.
Operacje odsysania tłuszczu robione przez nieodpowiednich ludzi mogą prowadzić do śmierci. Zaduża ilość odsyśniętego fetu powoduje, że mózg zaczyna w dziwny sposób reagować i traci kontrole nad funkcjami życiowymi. W extremalnych sytuacjach doprowadza do odcięcia funkcji życiowych. W zasadzie naukowcy jeszcze do końca nie wiedzą jak to się dzieje, ale może to jest jakiś powód dlaczego tak dziwnie zachowują się osoby z tego typu chorobami. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 23:43
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
anoreksja to choroba, tak jak są choroby psychiczne. Mi to trudno pojąć... |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 08:58
|
|
praz napisał/a: | ponieważ choroba ta dotyka głównie osoby bardzo ambitne |
czyżbym ja nie był ambitny?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
Bea.tka
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 09:41
|

|
trunks napisał/a: | anoreksja to choroba, tak jak są choroby psychiczne. Mi to trudno pojąć... |
mnie równiez :| |
|
|
|
|
madi
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:15
|

|
oglądałam wczoraj super wizjer, jedna dziewczyna która wypowiadała się była z gliwic, filmowała przejście koło dworca ... jest to straszna choroba, kurcze pozosteje tylko współczuć ... bo zwykły człowiek nie moze pomóc |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:30
|

|
madi napisał/a: | kurcze pozosteje tylko współczuć ... bo zwykły człowiek nie moze pomóc |
w reportazu było to widać ,ze zwykły człowiek ,rodzina mozw tylko wspomagać ,a pomóc moze tylko specjalista i terapia .List tej zmarłej dziewczyny był dowodem jak trudno jest się wyleczyć z tej choroby ,pomimo strachu o siebie i chęci niejednokrtnie jest za póżno- droga bez powrotu :( |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 12:08
|

|
madi napisał/a: | zwykły człowiek nie moze pomóc |
no bo zwykły człowiek myśli, że to tylko kwestia nakarmienia kogoś a na ogół nie ma pojęcia skąd w tej drugiej - czasem bardzo bliskiej osobie - wielki lęk przed życiem, brak poczucia własnej wartości czy straszliwe kompleksy. Niewiarygodne jest dla mnie to, że można mieć świadomość tego że się umrze i dalej brnąć w to swoje "panowanie nad jedzeniem" i "nie tyciem". To tak jakby się w człowieku zupełnie wyłączył instynkt samozachowawczy. Jak strasznie nieszczęśliwym trzeba być żeby umrzeć na własne zyczenie w taki sposób. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 14:36
|

|
madi napisał/a: | jedna dziewczyna która wypowiadała się była z gliwic, |
tez zwróciłem na to uwage |
|