Utopence |
Autor |
Wiadomość |
kaszanna
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 14:06 Utopence
|
Dołączyła: 28 Paź 2004 Skąd: Gliwice
|
Składniki
1 kg kiełbasy parówkowej albo serdelek
150g cebulki
50g papryczki peperoni lub czosnek
papryka mielona
pieprz
Zalewa:
600 g wody
400 g octu
pieprz cały w kulkach
ziele angielskie
Wykonanie:
Serdelki ponakrajamy wzdłuż bardzo delikatnie (nie kroić, maja być delikatne nacięcia!) Połowę serdelki popieprzyć, druga połowę sproszyć papryka, na serdelki ułożyć skrojona w plasterki cebulkę i kawałki peperoni, potem tak przygotowane serdelki powkładać jedna na druga do słoików i zalać zimna zalewa, która wczesniej należy pogotować, do słoika można dodać łyżeczkę oleju. Utopence należy odstawić w ciemnym miejscu.
Dobre do
:beer: |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 00:30
|
Dołączyła: 16 Cze 2005 Skąd: Gliwice - Kopernik
|
kaszana ile musi to stać w ciemnym miejscu:>
słyszałam że pychotka jak byłam na słowacji ale zapomniałam zapytać:> |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 07:38
|
Dołączyła: 28 Paź 2004 Skąd: Gliwice
|
Zależy jak długo wytrzymasz ;)
Koleżanka trzyma około 2 dni. |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Sie 29, 2005 07:55
|
Dołączyła: 16 Cze 2005 Skąd: Gliwice - Kopernik
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|