Poprzedni temat «» Następny temat
SZYBKIE TANIE CIACHO
Autor Wiadomość
ANIUS 
Wysłany: Wto Gru 07, 2004 10:21   SZYBKIE TANIE CIACHO  



Dołączyła: 11 Lis 2004
Skąd: Gliwice-Os. Politechniki Śl.
wczoraj robilam po raz pierwszy: udalo sie :brawo:
dzisiaj robilam z ranca po raz drugi pewna wariacje z wczoraj: udalo sie :beer:
a teraz podam Wam przepis, naprawde latwo, szybko i przyjemnie:)

10 lyzek cukru
10 lyzek maki
10 lyzek oleju, jest napisane slonecznikowego, aja dalam rzepakowego:)
4 cale jaja
szczypta soli
lyzeczka proszku do pieczenia

wszystko zmiksowac, wylac do malej blachy wysmarowanej tluszczem i buleczka tarta i na 45 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
nic mi sie nie przypala, wyglada jak biszkopcik z gotowych takich okraglych opakowanych w sklepie spodzikow pod rozne masy i galareteczki:)jasniutkie i sliczniutkie:)

a co do wariacji na temat:
dzis przed wlaniem masy wrzucilam na dno blaszki jabluszka w plasterkach i posypalam cynamonem:) :jupi:

zycze smacznego
Profil
PW Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Gru 07, 2004 23:56     



Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Dołączyła: 01 Lip 2004
Skąd: Gliwice
można zrobić tez do tego masę budyniową lub z bitej śmietany, wyłozyc na wierzch owoce i zalać galaretką :D
Profil
PW Email Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 09:57     



Imię: Mariusz Damian
Dołączył: 05 Gru 2004
Skąd: Gliwice
Mniam mniam ;-) Może mnie ktoś zaprosi na takie coś ?;-) :jupi:
Profil
PW Email Cytuj
frohike 
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 15:48     



Dołączył: 21 Lis 2004
Skąd: Gliwice
może na spotkanie użytkowników ktos takie ciasteczko.

ja jestem za tylko moje zdolności kulinarne są dosyć mizerne.
Profil
PW Email Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 17:58     



Dołączyła: 11 Lis 2004
Skąd: Gliwice-Os. Politechniki Śl.
frohike, to jest naprawde proste:) wrzuc wszystko do mikserka i gotowe:)







tak, nastepne bedzie z owocami i galareteczka:) mniam :D
Profil
PW Cytuj
kisia 
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 22:43     



Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Dołączyła: 01 Lip 2004
Skąd: Gliwice
albo można dodać bakalie

lub zrobić czekoladowe dodając kakao :mg:
Profil
PW Email Cytuj
Asienka 
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 12:36     



Dołączyła: 22 Lip 2004
Skąd: Aktualnie niewiem
Trzeba wypróbowac :)
Profil
PW Email www Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Nie Sty 02, 2005 13:59     



Dołączyła: 11 Lis 2004
Skąd: Gliwice-Os. Politechniki Śl.
hmm, na wierzch proponuje jeszcze krem karpatka.
mleko i proszek z torebki, zmiksowac , nalozyc na biszkopcik i mniam mniam :jupi:
a do tego moze jakies owoce zalane galaretka
pycha:)
Profil
PW Cytuj
FlashMan 
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 23:13     


Dołączył: 15 Wrz 2004
Skąd: Polska
Właśnie dzisiaj robiłem to ciasto... - tak jak radziłaś zrobiłem z różnego rodzaju swoimi dodatkami, ciasto wyszło mi bardzo dobrze (również użyłem oleju rzepakowego) - wszystkim ciasto bardzo smakowało (to było moje pierwsze ciasto, które robiłem w życiu) :) - a co do moich dodatków to wsypałem dosyć dużą ilość wiurków kokosowych i kawałki jabłka - to wszystko bylo mieszane w tym samym czasie co jajka, mąka, cukier...) - Bardzo sie cieszę, że zauważyłem ten przepis - bardzo dziękuję i prosze o umieszczanie więcej akich przepisów (pysznych), jeśli znacie, a napewno znacie... ;) - POZDRAWIAM!!! :)
Profil
PW Email Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Wto Mar 08, 2005 11:18     



Dołączyła: 11 Lis 2004
Skąd: Gliwice-Os. Politechniki Śl.
FlashMan bardzo sie ciesze, ze smakowalo:)
i, ze wyszlo, bo to najwazniejsze:) pozdrawiam
Profil
PW Cytuj
Frycek 
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 06:34     


Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
Dołączył: 25 Maj 2004
Skąd: Zabrze-Gliwice
to ja tez sproboje
Profil
PW Email Cytuj
LuKaSh
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 10:44     



Dołączył: 27 Lis 2004
Skąd: GLiWiCe
Ja się za to nie biore :D jak są więcej niż 3 składniki to coś zwale... :D:D:D
Profil
PW Cytuj
FlashMan 
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 19:10     


Dołączył: 15 Wrz 2004
Skąd: Polska
Eee, tam - to jest banalne :)) - naprawdę!!!
Profil
PW Email Cytuj
LuKaSh
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 21:24     



Dołączył: 27 Lis 2004
Skąd: GLiWiCe
Musze przeczytać to dokładnie :D spojrzałem tylko na ilość składników i dałem sobie z tym spokój :D
Profil
PW Cytuj
Iza 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 09:26     



Dołączyła: 15 Sty 2006
Skąd: Gliwice
jesli chcecie to podama wam przepis na ciasto Lodowiec!!
jest pyszne i latwe do zrobienia! tylko niech was nie przerazi to iz robi sie go z jajecznicy bo ciasto jest naprawde PYCHOTKA!!
Skladniki:
1szkl cukru
1szkl mleka
6szt jajek
kostka masla

jajka z mlekiem i cukrem gotowac na srednim ogniu ciagle mieszajac az powstanie jajecznica dosc gesta! Potem ta jajecznice odstawic az wystygnie!jak juz bedzie zimna to przetrzec ja przez sitko tak aby nie bylo grudek! Do przetartej masy dodac maslo i miksowac! Potem ciasto podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao! na spod np tortownicy (lub innej formy)poukladac biszkopty takie zwykle okragle na to polozyc ta ciemna mase(z kakaem)a potam jasna mase!na to mozna dac rozne owoce np brzoskwienie z puszki i zalac galaretka! calosc odstawic do lodowki! ciasto je sie na zimno i moim zdaniem jest pyszne!!!
Zycze wszystkim smacznego
Profil
PW Cytuj
klaus 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 16:06     



Dołączył: 20 Lis 2005
Skąd: kopernik
a ja polecam mrówkowca ,moje koronne ciacho,przygotowanie trwa tylko ok 10 minut a pieczenie 45 w temp.180 stopni.

kostka marysi
2 szklanki cukru
0.5 kg mąki
6 jaj
szklanka maku
rodzynki
2 łyzeczki proszku do pieczenia
olejek migdałowy

mieszamy marysie z cukrem a potem stopniowo dodajemy jajka i mąke(np2 jajka i pół szklanki mąki na raz i mieszamy)
mieszamy ,mieszamy i dodajemy olejek proszek i mak i rodzynki i mieszamy aż sie składniki ładnie wymięszają.
zapodajemy to do foremki i do pieca.
po 45 minutach mamy super ciasto do herbaty(i nie tylko hihi)

życzę smacznego ,bon apetite
Profil
PW Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:53     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
klaus, a ten mak dajemy taki od razu ,czy trzeba go ucierac ????
Ostatnio zmieniony przez Dorothea Pon Sty 16, 2006 17:59, w całości zmieniany 1 raz  
Profil
PW Email Cytuj
klaus 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:55     



Dołączył: 20 Lis 2005
Skąd: kopernik
od razu,nie trzeba ucierać
Profil
PW Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:59     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
klaus, to dobrze bo ucieranie maku mnie wnerwia..... :kwasny:
Profil
PW Email Cytuj
klaus 
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 18:01     



Dołączył: 20 Lis 2005
Skąd: kopernik
to dlatego sie nazywa mrówkowiec ,bo mak jest rozrzucony i wygląda jak mrowisko
Profil
PW Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008