Poprzedni temat «» Następny temat
MOJA SPECJALNOŚć TO.....................
Autor Wiadomość
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 16:07     



Dołączyła: 09 Sie 2006
Skąd: katowice
Dorothea napisał/a:
katarzyna35k-ce, nie wiedziałam, ze z Ciebie taka kuchara ;)

Dorota Ty nawet sobie sprawy nie zdajesz jakie ja teraz wymyslam przepisy dietetyczne . sama jestem w szoku jak mi sie umysł otworzył na tworzenie takich cudactw ze szok!
Profil
PW Email Cytuj
Monique
[Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 21:40     

ja ostatnio zaczelam jesc dynie.. w roznych postaciach :D
Cytuj
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 14:42     



Dołączyła: 09 Sie 2006
Skąd: katowice
Monique napisał/a:
ja ostatnio zaczelam jesc dynie.. w roznych postaciach :D

o to ja chce jakis dobry przepis....
Profil
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 17:57     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
tak zupla dyniowa była przepyszna, ktorą ostatnio zrobiła moja corcia
Profil
PW Email Cytuj
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 13:23     



Dołączyła: 09 Sie 2006
Skąd: katowice
Dorothea, daj przepis. Chętnie spałaszuje :)
A ja jadłam ostatnio pyszny makaron pene zapiekany ze szpinakiem z czosnkiem , pomidorami,duzo ziół i przypraw . Musze go zrobic sama bo był przepycha.
Mam pytanie czy ktos z Was ma dobry przepis , ale taki sprawdzony osobiscie, na małże? kiedys jadłam pyszne takie w skorupkach jeszcze z ryżem.
Profil
PW Email Cytuj
Asia29 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 13:36     


Dołączyła: 08 Sty 2010
Skąd: Gliwice
Też poproszę o przepis na zupę dyniową. Jadłam ostatnio taką w hotelu podczas konferencji, była pyyyszna!

Katarzyno - dwa moje przepisy na małże znajdziesz w wątku o owocach morza, może Ci zasmakują :)
Profil
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 14:21     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
kupujemy dynie, wywalamy pestki, obieramy ze skory , kroimy na kawałki gotujemy w wywarze warzywnym lub miesnym , jak kto woli, kiedy dynia juz jest miekka wszystko miksujemy na pape, wkładamy do gara dodajemy smietane i pietruszke (natke) , doprawiamy do smaku podgrzewamy i jemy:)
Proste a jakie smaczne
Profil
PW Email Cytuj
Asia29 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 14:24     


Dołączyła: 08 Sty 2010
Skąd: Gliwice
Dziękuję bardzo! :)
Profil
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 14:28     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
do takiej zupy mozna zrobic grzanki, kroimi bułke na kostke i obsmazamy na tłuszczu czosnkowym
Profil
PW Email Cytuj
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 18:51     



Dołączyła: 09 Sie 2006
Skąd: katowice
Dorothea, thank u :) zrobie na 100% tylko ta śmietana mnie troche razi ale zastosuje zamiennik :)
Profil
PW Email Cytuj
Lady Nyks 
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 13:37     



Dołączyła: 21 Sie 2008
Ehm, jako, że od miesiąca zaczęłam sama sobie gotować, niewiele jeszcze dań wychodzi mi tak dobrze, jakbym tego chciała, i tak dobrze, jak czyniła to moja mama i tata :) Oni są świetni w kuchni!
Zatem razu jednego, kiedy naprawdę zgłodniałam, zrobiłam sobie na szybko tak:
pierś kurczaka duszoną z pieczarkami i pokrojonym w kostkę jabłkiem, do tego mrożonkę z tesco, zwącą się mieszanka na patelnię z przyprawą włoską. Jabłko nadało mięsu niesamowity posmak, lekko słodki, wspaniale komponujący się z pieczarkami i drobiem, warzywa dopełniły resztę.
Zatem to nic specjalnego, jesli chodzi o stopień trudności (pamiętałam, żeby piersi za długo nie dusić, bo to delikatne mięso, szybko robi się miękkie), a efekt mnie zaskoczyl. To była zdecydowanie najlepsza rzecz, jaką upitrasiłam :]
Profil
PW Email Cytuj
sebek 
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 13:43     



Dołączył: 28 Paź 2008
Skąd: daleka
nie ma to jak trafić na taki wątek w momencie jak jest się głodnym :rotfl:

hmmm, ja właśnie ugotowałem ziemniaki, zaraz idę je przetrzeć, do tego jakaś surówka się zrobi i ryby smażone, jakiś mintaj w panierce :)

szkoda że w akademiku taki mały blat w tej "kuchni" jest ...
Profil
PW Email Cytuj
zelma 
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 08:47     



Imię: Ania
Dołączyła: 04 Lis 2008
moja specjalność przed prywatką to:
dip czosnkowy, do chipsów, jajek i wszystkiego:)
majonez mieszamy w miseczce z przecierem pomidorowym/ketchupem, wgniatamy czosnek (ilość wg. upodobań) i odstawiamy na 10 minut aby się przegryzło :) Doskonałe też na grilla :oczami:
Profil
PW Email Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008