MOJA SPECJALNOŚć TO..................... |
Autor |
Wiadomość |
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 12:27 MOJA SPECJALNOŚć TO.....................
|
|
Moją wizytówką jest Schab po Sztygarsku.1,5kg schabu b/k,kiełbasa podwawelska lub inna(taka długa jak schab),sól,pieprz,majeranek,kminek,papryka słodka.Kiełbasę zamrozić,następnie szpikulcem zrobić otwór w schabie nadziać go kiełbasą.Nasmarować przyprawami i smażyć w brytfannie na złoty kolor,podlać wodą i dusić do miękkości.Z wywaru zrobić sos.Podawać z młodymi ziemniakami obficie posypując zielonym koperkiem. :super: :super: :super: |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 18:51
|
|
A moja specjalnościa jest pieczeń rzymska z sosem keczupowo-musztardowym,czerwona kapusta,tzatziki,jajecznica na kielbasie ze szczypiorkiem i... zagotowanie wody w czajniku bezprzewodowym bez jej przypalenia...hahahahaahahahah |
|
|
|
|
Grand
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 12:29
|
Dołączył: 03 Mar 2007 Skąd: Marseille
|
A moją jajecznica :wstyd:
Ale, każdy mężczyzna to potrafi, więc nie ma sie czym chwalić :D |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 16:07
|
Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005 Skąd: Gliwice - Asnyka
|
kiedys moja specjalnoscia bylo spaghetti, w chwili obecnej juz mi sie nie chce, czasem cos przygotuje ... ale zazwyczaj jest to cos na zasadzie : cos z niczego :P |
|
|
|
|
Noemi
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:51
|
Imię: Katarzynka
Dołączyła: 30 Kwi 2007
|
;) .....może cudy z rybkami....ale ja nie mam za bardzo talentu kulinarnego...więc również podzielam zasadę... p4cz3k napisał/a: | cos z niczego |
|
|
|
|
|
Wojownik
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:59
|
Imię: A......
Dołączył: 14 Maj 2007 Skąd: Gliwice
|
A moja specjalność to ... gotowanie wody - tylko tego nie można przypalić :hyhy: |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 10:53
|
Dołączyła: 30 Maj 2006 Skąd: Gliwice
|
doskonała pamięc do nr telefonów pizzy i chinszczyzny z dostawa pod wskazany adres :| ,
ups, naprawde nie ma byc z czego dumnym :/ |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 15:43
|
Imię: Jak wyżej ;)
Dołączył: 06 Mar 2007 Skąd: Gliwice
|
...jajecznica. Zrobię ją ze wszystkiego, jeden warunek - muszą być jajka :hyhy: |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:12
|
|
zapieknka ze szpinakiem..
Opakowanie szpinaku.. makaron rurki.. smietana 2 lub 3 jajka i bardzo duzo przeroznistych przypraw..
Makaron gotujemy na aldente dodajemy jajka wczesniej wymieszne ze szpinakiem i zolami.. razem to ladnie wszystko mieszamy.. dodajemy smietane.. z 2 lyzki (kwaszona koniecznie!) i znowu mieszamy.. pozniej wkladamy do naczynia zaroodpornego posypujemy pysznym serem.. zoltym.. i tak na 200 stopni w czasie 20 minut.. oczywiscie naczynie przykrywamy przykrywa :) smacznego.. pychota :) |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 20:19
|
Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006 Skąd: Gliwice
|
Jajecznica na cebulce z kiełbaską
Lubie też robic rybe w jażynach z piekarnika pod masełkiem i białym winem.
Albo rolada z drobiu z warzywami, ziołami i żółtym serem z pieca w sosie z kolorowego pieprzu, oliwy i wina. |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 22:40
|
Zaproszone osoby: 2
Dołączył: 19 Wrz 2005 Skąd: Londyn
|
ryż z ananasem polany syropem ananasowym, w zasadzie lepszy to deser niz obiad, bo za 15min po tym jestem glodny:P |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 10:45
|
|
Czy już nie ma tu nikt swojej specjalności?????Chwalcie się bo warto!!!!!!!!!!!!!! :foto: :foto: :foto: :foto: |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 11:52
|
Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005 Skąd: Gliwice - Asnyka
|
ostatnimi czasy kroluje u mnie nastepujaca potrawa :
w sumie 12 - 15 minut i jest gotowa :=]
co bedzie nam potrzebne ?
-gleboka patelnia
-filet z kurczaka
-paczka mrozonych warzyw
-przyprawy
fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=] |
|
|
|
|
Amal
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:40
|
Dołączyła: 04 Lip 2006 Skąd: Gliwice
|
pierogi- każde i naleśniki ;D biszkopty z galaretką i owocami i co sobie kto życzy i torciki :) |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 15:57
|
Imię: Mjeetek
Dołączył: 29 Paź 2005 Skąd: z Marsa
|
Amal napisał/a: | co sobie kto życzy |
To ja przyjde na pierogi :D
Moją specjalnością jest jajecznica... i umiem gotować wode na kawe :) A tak poważnie to coś by się tam znalazło ;) |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 01:57
|
|
p4cz3k napisał/a: | fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=] |
kurcze, gulasz z kangura :D pierwsza potrawa mojej siostry, której nie spaliła:P
ostatnio posmakowała mi tortilla po meksykańsku :) tylko ino ta tortilla mi się łamała jak szybko nie zawinąłem,
nigdzie nie mogłem dostać mąki kukurydzianej (o ile taka istnieje) a byłem głody i nie miałem czasu na polowanie :D
następnym razem kupie gotowe i po sprawie ;) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:25
|
Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica
|
wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową(przepis podała Monique) , musze stwierdzic,ze byla przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:46
|
|
Dorothea napisał/a: | wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową | [quote]Dorothea toż to PLAGIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:02
|
Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica
|
Jacek13, jakos to chyba przezyje :D |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:22
|
Dołączyła: 09 Sie 2006 Skąd: katowice
|
moja specjalnoscia swego czasu były śledzie w sosie pomidorowym.
potrzebne sa sledzie takie matjasy w oleju , przecier pomidorowy ( bron boze kethup) bardzo duzo cebuli . Przyprawy: sól pieprz.
na patelni na maśle na małym ogniu przysmażamy tony cebuli pokrojonej w wiórki dość cienko.jak cebulka sie lekko zrumieni dolewamy troszke oleju zeby nam sie masełko nie spaliło. nastepnie dodajemy kilka łyzeczek przecieru pomidorowegoi przesmażamy to jeszcze chwilke.odstawiamy do przestygniecia.doprawiamy.
sledzie kroimy w kawałki 2cm na 2cm . mozna dogotowac 2 jaja na twardo i pokroic je w kostke . w naczyniu układamy na spód nasza cebule , nastepnie warstwe śledzia i jajek i znów warstwe cebuli. układamy tak zeby na wierzchu była warstwa cebuli jako ostatnia. zostawiamy do wystygniecia i do lodówki na 24 h. no i wcinamy. :) |
|
|
|
|
|