Poprzedni temat «» Następny temat
MOJA SPECJALNOŚć TO.....................
Autor Wiadomość
Jacek13
[Usunięty]
  Wysłany: Pią Maj 18, 2007 12:27   MOJA SPECJALNOŚć TO.....................  

Moją wizytówką jest Schab po Sztygarsku.1,5kg schabu b/k,kiełbasa podwawelska lub inna(taka długa jak schab),sól,pieprz,majeranek,kminek,papryka słodka.Kiełbasę zamrozić,następnie szpikulcem zrobić otwór w schabie nadziać go kiełbasą.Nasmarować przyprawami i smażyć w brytfannie na złoty kolor,podlać wodą i dusić do miękkości.Z wywaru zrobić sos.Podawać z młodymi ziemniakami obficie posypując zielonym koperkiem. :super: :super: :super:
Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 18:51     

A moja specjalnościa jest pieczeń rzymska z sosem keczupowo-musztardowym,czerwona kapusta,tzatziki,jajecznica na kielbasie ze szczypiorkiem i... zagotowanie wody w czajniku bezprzewodowym bez jej przypalenia...hahahahaahahahah
Cytuj
Grand 
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 12:29     



Dołączył: 03 Mar 2007
Skąd: Marseille
A moją jajecznica :wstyd:

Ale, każdy mężczyzna to potrafi, więc nie ma sie czym chwalić :D
Profil
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 16:07     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
kiedys moja specjalnoscia bylo spaghetti, w chwili obecnej juz mi sie nie chce, czasem cos przygotuje ... ale zazwyczaj jest to cos na zasadzie : cos z niczego :P
Profil
PW Email Cytuj
Noemi 
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:51     



Imię: Katarzynka
Dołączyła: 30 Kwi 2007
;) .....może cudy z rybkami....ale ja nie mam za bardzo talentu kulinarnego...więc również podzielam zasadę...
p4cz3k napisał/a:
cos z niczego
Profil
PW Email Cytuj
Wojownik 
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:59     



Imię: A......
Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Gliwice
A moja specjalność to ... gotowanie wody - tylko tego nie można przypalić :hyhy:
Profil
PW Cytuj
Aisha Yildirim 
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 10:53     



Dołączyła: 30 Maj 2006
Skąd: Gliwice
doskonała pamięc do nr telefonów pizzy i chinszczyzny z dostawa pod wskazany adres :| ,
ups, naprawde nie ma byc z czego dumnym :/
Profil
PW Email www Cytuj
Grabarz 
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 15:43     



Imię: Jak wyżej ;)
Dołączył: 06 Mar 2007
Skąd: Gliwice
...jajecznica. Zrobię ją ze wszystkiego, jeden warunek - muszą być jajka :hyhy:
Profil
PW Email Cytuj
Monique
[Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 17:12     

zapieknka ze szpinakiem..
Opakowanie szpinaku.. makaron rurki.. smietana 2 lub 3 jajka i bardzo duzo przeroznistych przypraw..
Makaron gotujemy na aldente dodajemy jajka wczesniej wymieszne ze szpinakiem i zolami.. razem to ladnie wszystko mieszamy.. dodajemy smietane.. z 2 lyzki (kwaszona koniecznie!) i znowu mieszamy.. pozniej wkladamy do naczynia zaroodpornego posypujemy pysznym serem.. zoltym.. i tak na 200 stopni w czasie 20 minut.. oczywiscie naczynie przykrywamy przykrywa :) smacznego.. pychota :)
Cytuj
Arex30 
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 20:19     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
Jajecznica na cebulce z kiełbaską
Lubie też robic rybe w jażynach z piekarnika pod masełkiem i białym winem.
Albo rolada z drobiu z warzywami, ziołami i żółtym serem z pieca w sosie z kolorowego pieprzu, oliwy i wina.
Profil
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 22:40     



Zaproszone osoby: 2
Dołączył: 19 Wrz 2005
Skąd: Londyn
ryż z ananasem polany syropem ananasowym, w zasadzie lepszy to deser niz obiad, bo za 15min po tym jestem glodny:P
Profil
PW Email www Cytuj
Jacek13
[Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 10:45     

Czy już nie ma tu nikt swojej specjalności?????Chwalcie się bo warto!!!!!!!!!!!!!! :foto: :foto: :foto: :foto:
Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 11:52     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
ostatnimi czasy kroluje u mnie nastepujaca potrawa :

w sumie 12 - 15 minut i jest gotowa :=]

co bedzie nam potrzebne ?
-gleboka patelnia
-filet z kurczaka
-paczka mrozonych warzyw
-przyprawy

fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=]
Profil
PW Email Cytuj
Amal 
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:40     



Dołączyła: 04 Lip 2006
Skąd: Gliwice
pierogi- każde i naleśniki ;D biszkopty z galaretką i owocami i co sobie kto życzy i torciki :)
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 15:57     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 29 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Amal napisał/a:
co sobie kto życzy

To ja przyjde na pierogi :D

Moją specjalnością jest jajecznica... i umiem gotować wode na kawe :) A tak poważnie to coś by się tam znalazło ;)
Profil
PW Email Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 01:57     

p4cz3k napisał/a:
fileta kroimy w drobna kostke, wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej, dodajemy curry, pieprzu, papryki, gdy ladnie miesko sie zarumieni dodajemy warzyw i po chwili mamy calkiem smaczna, szybko przygotowana sycaca potrawe :=]

kurcze, gulasz z kangura :D pierwsza potrawa mojej siostry, której nie spaliła:P

ostatnio posmakowała mi tortilla po meksykańsku :) tylko ino ta tortilla mi się łamała jak szybko nie zawinąłem,
nigdzie nie mogłem dostać mąki kukurydzianej (o ile taka istnieje) a byłem głody i nie miałem czasu na polowanie :D
następnym razem kupie gotowe i po sprawie ;)
Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:25     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową(przepis podała Monique) , musze stwierdzic,ze byla przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu
Profil
PW Email Cytuj
Jacek13
[Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 10:46     

Dorothea napisał/a:
wczoraj zrobilam zapiekanke makaronowo szpinakową
[quote]Dorothea toż to PLAGIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kijemgo: :kijemgo: :kijemgo:
Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:02     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
Jacek13, jakos to chyba przezyje :D
Profil
PW Email Cytuj
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:22     



Dołączyła: 09 Sie 2006
Skąd: katowice
moja specjalnoscia swego czasu były śledzie w sosie pomidorowym.
potrzebne sa sledzie takie matjasy w oleju , przecier pomidorowy ( bron boze kethup) bardzo duzo cebuli . Przyprawy: sól pieprz.
na patelni na maśle na małym ogniu przysmażamy tony cebuli pokrojonej w wiórki dość cienko.jak cebulka sie lekko zrumieni dolewamy troszke oleju zeby nam sie masełko nie spaliło. nastepnie dodajemy kilka łyzeczek przecieru pomidorowegoi przesmażamy to jeszcze chwilke.odstawiamy do przestygniecia.doprawiamy.
sledzie kroimy w kawałki 2cm na 2cm . mozna dogotowac 2 jaja na twardo i pokroic je w kostke . w naczyniu układamy na spód nasza cebule , nastepnie warstwe śledzia i jajek i znów warstwe cebuli. układamy tak zeby na wierzchu była warstwa cebuli jako ostatnia. zostawiamy do wystygniecia i do lodówki na 24 h. no i wcinamy. :)
Profil
PW Email Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008