Zamknięty przez: kisia Pią Sie 01, 2008 17:11 |
A może kwesta dla dzieci z Domu Dziecka? |
Autor |
Wiadomość |
kisia
Wysłany: Pon Lis 01, 2004 00:08 A może kwesta dla dzieci z Domu Dziecka?
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Co o tym myślicie :?: :?:
Tak sobie pomyślałam, że można by zebarać troszkę pieniążków dla dzieci z Domu Dziecka.
Każdy dałby tyle ile może i chce i za te pieniążki kupilibyśmy (w porozumieniu z dyrekcją Domu D.) coś dzieciaczkom np. na Mikołaja lub ¦więta Bożego Narodzenia :) |
Ostatnio zmieniony przez kisia Nie Lip 15, 2007 01:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Pon Lis 01, 2004 09:25
|

|
Dobry pomysł , ale na tym forum jest wiele ludzi młodych korzystających jeszcze z dobrodziejstw rodziców wiec niewiem jak to pójdzie.
Ja osobiście jestem za :) a jak myslisz jaka jest minimalna kwota którą należy uzbierac??? |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pon Lis 01, 2004 23:04
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
NO widzicie i do takich celow np. potrzebuje was........
bo czym wiecej bedzie tutaj ludzi rozmawiac ... wtedy mozna poszukac sposora ktory by zainteresowal sie forum i np. opacal utrzymanie serwera ,i inne rzeczy ...
Co do kwesty jestem za....to takze dobra reklama dla forum :) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Lis 02, 2004 23:48
|

|
Cytat: | a jak myslisz jaka jest minimalna kwota którą należy uzbierac??? |
w sumie to nie wiem. Musze najpierw wybrać się do domu dziecka, zeby się dowiedzieć czy p. dyrektor zgodzi się na takie coś i co by się dzieciom przydało. |
|
|
|
|
grzech_art_team
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 08:46 jestem za
|

|
Jestem jak najbardziej za. Proponuje Drugi Dom Dziecka w Gliwicach na ul. zygmunta starego. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 16:48
|

|
dlaczego drugi??
Z tego co wiem te dzieci otrzymuja pomoc z zewnątrz.
Ja byłam dziś w Domu dziecka na ul. ¦w, Barbary, to mały Dom Dziecka o , którym zapomniano, dzieci potrzebuja wszystkiego, środków czystości, butów, kurtek, art. spożywczych, zabawek i myślałam zeby kupić właśnie coś dzieciom z tego D. Dziecka |
Ostatnio zmieniony przez kisia Czw Lis 04, 2004 20:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
grzech_art_team
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 19:20 dlatego.....
|

|
pytasz dlaczego......? hmm. W zasadzie dlatego że znam p.dyrektor i wiem że jest to Kobieta godna zaufania, i że robi wszystko aby pomóc dzieciakom-to przecież najważniejsze. Ostatnio, chyba na przełomie wiosny i lata ( tego roku ), zorganizowała duży koncert w Gliwicach na placu krakowskim na rzecz domu dziecka. Wszystko zebrane środki pomogły jej wybudowac plac zabaw dla dzieci. I mógł bym tu wymieniac całą listę ale nie w mojej gesti robić tu jakąs propagande. To po prostu propozycja. Pozdrawiam |
|
|
|
|
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 19:39
|

|
a czy to przypadkiem nie dla tego domu dziecka byla impreza w platanie w kozłowie picnic cuountry?? |
|
|
|
|
grzech_art_team
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 19:45
|

|
powiem szczerze że nie mam bladego pojęcia. |
|
|
|
|
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 19:51
|

|
hmmm moze powinienes się tym zainteresowac skoro pani dyrektor to twoja znajoma, ??!!??!!??!!??!!??!!??!!?? bo wiesz to troszkę dziwne zeby jeden dom dziecka byl faworyzowany a inny nie dostawal nic, a z tego co kojarzę bo bylam na tym pikniku rok temu to niemale pieniązki się przewijaly?? no zresztą nie bylam tam sama?? w tym roku poszla siostra więc dokladie nie wiem ale sytuacja byla ponoc podobna |
|
|
|
|
grzech_art_team
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:06 bravo
|

|
tak? myślisz że powinienem się tym zaintetresować ?dobre. To że ktoś dostaje więcej a ktoś mniej, to od razu znaczy że coś z tego ma ?bo tak sugerujesz, bzdura i total skrótowe myślenie bez obrazy oczywiście. Więc co ma być jak w komuni?mie, wszyscy po równo niby ??hehehhe, wiec jak ktoś się stara coś zrobić i ma dostać tyle samo czegoś co ktoś kto wszystko olewa?super naprawde.Znasz takie powiedzenie "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz"? całą reszta to już analogia. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:08
|

|
Właśnie dlatego zainteresowałam sie Domem dziecka nr 3 na Barbary., bo jest to Dom jak już pisałam zapomniany przez ludzi. Dom Dziecka na zygmunata Starego jest znanym domiem i ma wielu ofiarodawców. |
|
|
|
|
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:17
|

|
znam to powiedzenie bo sobie sciele i sie ysypiam, niczego nie sugeruję ze ktos dostał czy nie to nie ma znaczenia bo skoro tam poszlam i zaplacilam za wstep to tak jakbym cos dala prawda??. tylko skoro wiesz ze ten dom dziecka dostaje juz cos bo pani dyrektor organizuje, to moze bys pomyslal ze jak ktos inny chce zorganizowac to niekoniecznie musi dla tego samego domu dziecka, a zainteresowac ci się kazalam bo ja zazwyczaj jak mówię o tym co robią moi znajomi to wiem dokladnie co robią ok
kisiupopieram twoją propozycję |
|
|
|
|
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:20
|

|
a poza tym nie uwazam zeby moje myslenie bylo skrotowe |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:32
|

|
hej Kochani spokój, tylko bez kłótni :? |
|
|
|
|
AgnieszkaL
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 20:34
|

|
heh wcale sę nie kłocę ale denerwują mnie takie linijki |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 23:07
|

|
Fajna rozmowa :roll:
Kazdy ma swoje zdanie i o to chodzi :)
Tez bylem na Cantry Piknik :mg: chyba tez rok temu :mg:
Co do koncertu to chyba wiem o ktory chodzi :mg: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 23:29
|

|
No tak my tu gadu gadu ale nikt nie deklaruje ile może się dołożyć :(
ja mogę 50 zł , ale można i pare złotych.Ile kto ma i chce dać.
aha, a co do pieniążków, jeżeli ktoś bedzie chciał się dorzucić niech się ze mną skontaktuje przez pw. Moge tez podac nr konta w Mbanku, którego nie używam jakby ktos chciał póścić przelewem, ale nie wiem czy mi na tyle ufacie. Wogóle nie wiem czy mi ufacie i czy bedziecie chieli powierzyć mi swoje pieniążki.
Moge jedynie przysiądz, że pieniążków nie wydam na cele przywatne i ze wszystkich się rozlicze przedstawiając rachunki.
Ale w sumie kogo to obchodzi przecież prawie nikogo to nie interesuje :( :( :( :( |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 23:31
|

|
w sumie to nie musicie na forum deklarowac żadnej kwoty. Jak będziecie chcieli się dorzucić to poprostu piszcie na pw . |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pią Lis 05, 2004 00:29
|

|
Ja potwierdzam uczciwosc i zaangazowanie Kisi :)
Kisia jest ok 8)
Ja ci uffaaamm
A ja moge dac maskotki :roll: i cos jeszcze , kwestia pieniazkow cos tam mam :mg:
jasne ze sie doloze.
A moze zrobic tak ze kazdy da to co ma. I wtedy sie zaniesie |
|
|
|
|
|