Poprzedni temat «» Następny temat
Ubuntu
Autor Wiadomość
Bot 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 08:28     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Arex30, Aplikacje / "dodaj usuń" Instalujesz "Advanced Desktop Effects" potem System / Preferencje i tam masz ustawienia tego.
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:08     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
nVidia......seria 7
narzie odpuszczam se compiz
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 07:50     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Arex30 napisał/a:
nVidia......seria 7
narzie odpuszczam se compiz

Też mam nVidie, działa wszystko bez problemów
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 08:26     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
khaman, może ja mam za małą wiedzę....
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 14:24     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Arex30 napisał/a:
khaman, może ja mam za małą wiedzę....

Spoko, dasz rade.. Ja też sie na linuxie nie znam :)
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 18:21     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
mam wapros
moja stacja bazowa to AMD 64 3200+
i mamm problem czy instalować ubuntu 64 czy 32.......
mam na razie U64 ale nie ma duzego wsparcia dla niego ( drukarka i takie tam )
czy moge zainsatlować 386 ??
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 19:24     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Arex30, gadałem z kumplem linuxowcem i można i 386, ja też mam AMD 64 i strzeliłem sobie wersje 64... wszystko mi wykrył nawet drukarke.
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 20:58     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
386 moge mimo iz mam AMD64 ?
no to super już ssam 7,10 na 386
jupiiiiiiiiii
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:14     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Arex30 napisał/a:
386 moge mimo iz mam AMD64 ?

Ano :)

Arex30 napisał/a:
już ssam 7,10 na 386

Mam na płytce, trza było mówić i flaszke schłodzić w lodówce :D
Ostatnio zmieniony przez Bot Wto Lis 06, 2007 21:22, w całości zmieniany 1 raz  
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:27     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
khaman, jeszce moment i bede miał :)
jutro reinstalacja
:D
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 00:21     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
ma juz oryginały 7.04 w wersji 32 i 64 wraz z gazetkom ;) i 7.10 i386 oraz AMD64 ....
jupiiiiiiiiiiiii
tera tylko czas i zabawa z instalacją heheheh
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 17:07     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
A tera to ja mam juz Ultimate hehehe fajnie
mieć alternatiwe no i ma Wine 1,0
Profil
PW Email Cytuj
kobi 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 08:09     



Imię: Bożydar :]
Dołączył: 31 Lip 2005
Skąd: G-ce
Arex30 napisał/a:
Wine 1,0

No i jak te Wine śmiga? Wszystko łazi? :niepewny:
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 08:18     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
No własnie mam najnowszego 8.04

A co do Wine... w sumie nigdy nie zagłebiałem się jak to działa, w zasadzie odpowiedniki wszystkiego są na linuxa więc nie miałem takiej potrzeby :)
Profil
PW Email Cytuj
kobi 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 11:33     



Imię: Bożydar :]
Dołączył: 31 Lip 2005
Skąd: G-ce
khaman napisał/a:
A co do Wine... w sumie nigdy nie zagłebiałem się jak to działa, w zasadzie odpowiedniki wszystkiego są na linuxa więc nie miałem takiej potrzeby :)

No niby tak, ale nie pogiercujesz :P
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 13:09     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
kobi, i tak nie giercuje ale jakby co lepsza do pogiercowania jest Cedega
Profil
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 13:22     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
to wcale nie jest takie hop - siup :)

bawilem sie mandriva / ubuntu - bla bla bla ...

super to wyglada ... mandriva troszke slabiej w porownaniu do najnowszego ubuntu...

przez piewien czas chcialem na stacjonarnym miec xp / viste wlasnie w celu pogrania sobie ...

a na lapku ubuntu ... lecz problem polega na tym ze driverow lapkowych nie uswiadczysz pod inny system niz vista ;) cudem udalo mi sie cos znalesc pod xp...i to i tak po miesiacu walki ...

---

linux i cedega przydawal sie w grach jedynie po to aby odpalic aplikacje w wyzszej rozdzielczosci niz dany produkt obslugiwal...ale to juz zupelnie inna historia :)

---

a nowe ubuntu naprawde robi wrazenie :)
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:35     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
A ultimate ma wszystko co potrzeba
nawet duzo wolnych sterowników jest
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:43     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
p4cz3k napisał/a:
driverow lapkowych nie uswiadczysz pod inny system niz vista ;) cudem udalo mi sie cos znalesc pod xp...i to i tak po miesiacu walki ...

kumpel miał ten sam problem - xp: brak sterowników karty wifi. Po doinstalowaniu ubuntu, bach... wifi działa. :)
Profil
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:57     



Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 18 Lip 2006
Skąd: Gliwice
u mnie na kompie działa all no moze przesadziłem bo walcze z kamera i skanerem ( ale to tak od niechcenia ) a po zostałe wszystko śmiga
zresztom tak naprwde do czego służy komp w wiekszości urzytkowników...... do Gier i netu.
Profil
PW Email Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008