Trójkąt Bermudzki <dzielnica cudow> |
Autor |
Wiadomość |
fekete
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 19:00
|
|
Jeżeli masz w sobie coś z Chucka Norrisa :kibol: :hyhy: |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 19:03
|
|
fekete juz nie przesadzaj, nie jest wcale tak zle jak sie mowi.Po prostu nasluchaliscie sie tego, oprocz niektorych INCYDENTOW, jest to dzielnica taka sama jak inne... |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 19:13
|
|
Oczywiście, MorQaNa, przecież żartowałem :D. |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 19:53
|
|
no ta ja tez wtrącę swoje 3 grosze ;) mieszkałam tam chyba ze 4-5 latek i mi wystarczyło, żule chlejący w bramie, miałam to nieszczęście mieszkać nad bramą, smród, hałas ryczących podrostków, no i nagminne kradzieże od aut począwszy do portfeli i napaści babć wracających z rentą czy emeryturą. Mnie akurat nic złego się nie stało ale nie chciałabym żeby moje dzieci dorastały w takim środowisku, dzieciaki z nudów bawią się w bandy ( pewnie jest tak nie na jednym podwórku) Oczywiście nie każdy kto się wychował na tej dzielnicy musi być z patologi, poznałam tam mojego męża ;) |
|
|
|
|
zochol
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 18:13
|
|
e tam gadanie;]
ja zalwazam jak z roku na rok calkowicice sie wsyztsko zmienia.
jest coraz mnie pijakow<pewnie dlatego ze powoli wsyzscy kituja>
a mlodsze pokolenie nie jest juz tam zdegenerowane i patologia staje sie powloli mniejszoscia.
zreszta ta dzielnica zdobyla swoja zła slawe lata temu tylko .
i tak naprawde spokojnie mgoe powiedziec ze nie ejst gorsza od np trynku czy innych dzielnic. |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 18:59
|
|
zochol napisał/a: |
i tak naprawde spokojnie mgoe powiedziec ze nie ejst gorsza od np trynku czy innych dzielnic. |
No nie wiem. Trynek to najspokojniejsza i najbezpieczniejsza dzielnica w mieście. |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 19:15
|
|
To prawda Trynek jest bardzo bezpieczna dzielnica :) Ale zochol nie przesadzaj, nasza dzielnica moze na lepsze sie nie zmienia, mlodziez jest taka sama, nadal przerazaja mnie te osobniki,ktore przesiaduja na skrzyzowaniu Cecylia-Franciszkanska. Hmm, dzielnica cudow?:| |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:27
|
|
manexxl napisał/a: | Trynek to najspokojniejsza i najbezpieczniejsza dzielnica w mieście. |
zgadzam sie :D chociaz dzisiaj chyba kogos pobili przed moim blokiem :| |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:30
|
|
Asienka napisał/a: |
zgadzam sie :D chociaz dzisiaj chyba kogos pobili przed moim blokiem :| |
Bo to napewno przyszli ci z Frańciszkańskiej i okolic. :P |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:32
|
|
manexxl napisał/a: |
Bo to napewno przyszli ci z Frańciszkańskiej i okolic. :P |
Myślę że w tym moze być wiele racji :) |
|
|
|
|
zochol
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:45
|
|
jak trynek to jst jedna ze spokojniejszych dzielnic w miescie to zatorze to Nowy York.
dzieja sie tam takie same burdy jak i tu i sa tez miejsca poobsadzane przez bardzo sympatyczna mlodziez;]
dzielnice te roznia sie tym ze nasza architektura wyglada nieco gorzej;p
i starsi mieszkancy zbytnio umilowali picie w tzw. plenerze
wedlug mnie mlodsza czesz nie wiele sie rozni ;] |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 21:17
|
|
zochol, nie bierz tego wszystkiego na poważnie, według wypowiedzi policji na antenie radio ccm najbardziej kryminogenną okolicą w Gliwicach jest ul. Jana Śliwki z przyległościami tzn. z Szobiszowicką, Dworską, Uszczyka i paroma mniejszymi uliczkami czyli Szobiszowice. Nie można jednak powiedzieć żeby całe Szobiszowice takie były. O Trójkącie w ccm nawet nie wspomnieli :) . |
|
|
|
|
zochol
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:53
|
|
hahahaa
pewnie ich dziennikarze boja sie tu dojsc:PP |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 10:42
|
|
Jacy dziennikarze? To była wypowiedź policji :] . |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:01
|
|
w Takim razie policja nie chce przyjsc :P Chociaz ja ja czesto widze :niepewny: ... chyba....ale niewiem czy zdazaja wyjechac :zdziwko: :hyhy: |
|
|
|
|
zochol
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 16:55
|
|
oni sobie tylko przejezdzaja :P
patrol...
tyle ze jak przychodzi co do czego to sie szybko zmywaja :wstyd: :/ |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 17:31
|
|
A co taki patrol może?? A w KM Policji jest tylko jeden konkretny pluton interwencyjny. |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 11:42
|
|
No tak uważam żę na trójkącie przydałby się poprostu posternunek policji. Ostatnio byłęm świadkiem jak grupka dzieciaków biła jednego chłopaczka... straż miejska przejechała nawet sie nie zatrzymali.
Ja jednak do mieszkania wybrałbym zupełnie inną dzielnicę. Nie demonizuję ani nic z tych rzeczy ale poprostu się mi tam nie podoba. Jest brzydko i niezbyt bezpiecznie. |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 12:15
|
|
ziutek997 napisał/a: | Jest brzydko i niezbyt bezpiecznie. |
To prawda. Ale niestety jest to też wina władz miasta. Szkoda bo jakby tam wpompować trochę kasy. Zająć się problemem bezpieczeństwa w dzielnicy. Odnowić domy, kamienice. Skwerki trawniki, zrobić jakiś konkretny plac zabaw. Myśle że dało by radę.
Jak mieszkałem na trynku to spółdzielnia wynajęła agencję ochrony. I co noc od 18 do 6 rano dzielnicę patrolowały 2 patrole piesze pracowników ochrony. Poza tym co jakiś czas osiedle objeżdzała grupa interwencyjna. I to naprawde podziałało. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 12:26
|
Smoczyca
Zaproszone osoby: 1
|
ja sie tam dobrze czuje... mialam tam kiedys kolezanke do ktorej jezdzilam mieszkala na hutniczej i prawde mowiac nie bylo klopotow :) wracalam kilka razy z miasta o 3 rano i nikt mnie nie zaczepial, sadze ze legendy o tym miejscu sa takie same jak o Sosnicy czy Koperniku :) Nie jest tam atrakcyjnie bo to stare budynki, ktorym przydaloby sie troche pieniedzy zainwestowanych w ich renowacje... ale uwazam, ze trawniki, klomby z kwiatami czy odmalowane domy nie wystarcza aby tam bylo ladniej... a czy komisariat policji cos pomoze ? nie sadze... ale warto to sprawdzic :) moze to jakis sposob uwazam ze w kazdej dzielnicy powinien takowy byc :) ale znowu kwestia pieniedzy :) jak zawsze :) |
|
|
|
|
|