Poprzedni temat «» Następny temat
Prodiż
Autor Wiadomość
kk 
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 22:24   Prodiż  



Imię: Krzysztof
Dołączył: 27 Sty 2006
Skąd: Gliwice
Witam

Ostatnio podczas sprzątania spiżarni, wykopałem razem z mamą stary (Pe-eR-eL-owski) prodiż
stan - niezły, prawie nie używany, w środki instrukcja z kilkoma przepisami.

Od razu przetestowałem - zrobiłem szarlotkę - wyszła pyszna :)

Teraz, jak już się "rozpędziłem", zapytam Was drodzy forumowicze, czy znacie jakieś ciekawe, fajne, smaczne, użyteczne, smerfastyczne przepisy, na potrawy przyrządzane w prodiżu ?

Z góry dziękuję.

Jak wyjdzie coś fajnego, to może kiedyś zaprosze jakąś forumenkę :)


Swoją drogą, ciekawe czy można w tym czymś zrobić pizzę :-)
Profil
PW Email www Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 22:29     

kk napisał/a:
smerfastyczne przepisy, na potrawy przyrządzane w prodiżu ?

nie wiem czy to jest strawa smerfa :P ale da sie zrobic takie duze pierogi (dokladnie nie znam fachowej nazwy :P), albo z serem albo z jablkami :d
Cytuj
kk 
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 22:47     



Imię: Krzysztof
Dołączył: 27 Sty 2006
Skąd: Gliwice
Bzyki napisał/a:
kk napisał/a:
smerfastyczne przepisy, na potrawy przyrządzane w prodiżu ?

nie wiem czy to jest strawa smerfa :P ale da sie zrobic takie duze pierogi (dokladnie nie znam fachowej nazwy :P), albo z serem albo z jablkami :d


Ten pieróg, to chyba większy niż te trzy pierogi z CasaAustria razem wzięte :)
Ba, pewnie nawet większy od "naleśnika drwala" :P

Masz może przepis ?
Profil
PW Email www Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 23:09     

hmm, niestety nie mam :P musze spytam may ;)
ale to jakos sie robilo zwykle ciasto na drozdzach, chcoby takie same jak na paczki (pozdrowienia dla moderatora :rotfl: ) czekalo az urosnie, potem sie lepilo takie duze kawalki i nadziewalo serem lub jablkami :] wkladalo do prodiza i sie czekalo :) a potem zostalo tylko wsuwac :P
Cytuj
Olaa 
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 23:39     



Dołączyła: 31 Lip 2005
Skąd: Obrońców
prodiż fajna sprawa nawet :) co prawda teraz nie mam ale pamietam ze zawsze tam sobie kurczaki robilam bo prosciutko sie robilo :P takie mniam pyszne :oczami:
Profil
PW Cytuj
kk 
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 13:20     



Imię: Krzysztof
Dołączył: 27 Sty 2006
Skąd: Gliwice
Olaa napisał/a:
prodiż fajna sprawa nawet :) co prawda teraz nie mam ale pamietam ze zawsze tam sobie kurczaki robilam bo prosciutko sie robilo :P takie mniam pyszne :oczami:


Jakoś specjalnie były te kurczaki przygotowywane przed włożeniem do prodiża, czy tylko umyte, posypane przyprawami i voi la ?

Jak długo sie piekły? Pewnie "aż się zrumieniły" :)
Profil
PW Email www Cytuj
Dorotka 
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 14:22     


Dołączyła: 25 Maj 2005
Skąd: ...
Właściwie w prodiżu można piec dokładnie wszystko to, co piecze się w piekarniku - przez jakiś czas nie miałam w domu piekarnika i używałam w zastępstwie właśnie prodiża. Robiłam w nim różne zapiekanki - na przykład taką z ułożonych warstwami ziemniaków, cebulki jajek i boczku ... mniami :oczami:, często piekałm w nim różniste mięsa, dusiłam gołąbki, piekłam w nim nawet ciasta. Długość pieczenia sobie trzeba "wyczuć, można zerkać przez szybkę w pokrywce albo poprostu otworzyć i sprawdzić czy już się coś tam upiekło :)
Profil
PW Cytuj
Olaa 
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 22:24     



Dołączyła: 31 Lip 2005
Skąd: Obrońców
kk napisał/a:
, czy tylko umyte, posypane przyprawami i voi la ?


wlasnie tak :D dlatego jako smyk bylam w stanie sobie to szybko zrobic i bez zadnych specjalnych przygotowan ;) a na jak dlugi czas??? patrzylam co jaki czas w jakim stanie jest ten kurczak i tyla :)
Profil
PW Cytuj
~pAaAuLiNeK~ 
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 11:59     



Imię: Paulina Magdalena
Dołączyła: 16 Paź 2005
Skąd: z zadupia ;p
Olaa, a tłuszcz jakis dodawałas???
Profil
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 18:56     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
Oooo i temat umarł i nie wiemy Olaa, co z tym tłuszczem????? :D
Profil
PW Email Cytuj
Fenix 
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 06:11     



Imię: Krzysztof
Dołączył: 23 Cze 2004
Skąd: Gliwice - Targowa
kk napisał/a:
Jak długo sie piekły? Pewnie "aż się zrumieniły"
Aż sąsiedzi pod drzwiami z wywalonymi jezorami latali.... wiekszość co można zrobićw piekarniku wyjdzie też w prodiżu......
Profil
PW Email www Cytuj
Aither 
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 11:52     
Smoczyca



Zaproszone osoby: 1
Dołączyła: 24 Lut 2005
Skąd: Grottgera
mam tez prodiz... ale go juz nie uzywam :) switne babki wychodzily i biszkopty :) ale najlepiej co wychodzilo to pieczony kurak :D mniam :D z grzybowym farszem :)
Profil
PW Email Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008