GWARDII LUDOWEJ |
Autor |
Wiadomość |
morgoth
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 12:24
|

|
Anula napisał/a: | wszystko co potrzebne jest na miejscu. Podobał mi sie plac zabaw w parku ale niestety go zlikwidowali z niewiadomych przyczyn.
|
No nie do konca wszystko niestety, nie ma wypozyczalni vhs/dvd bo ta w ksiegarnii padla przez p2p. nie ma dobrej cukierni!!Niby jest Widera ale ona zeszla na psy.Co do parku to sa 2 wersje.
1.Powstanie nowy plac zabaw
2.Bedzie przywracany wyglad z przed lat parku
Obie wersje napawaja mnie optymizmem. |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 19:19
|

|
morgoth napisał/a: | Niby jest Widera ale ona zeszla na psy |
No bo Widera z rok temu zmarła.. |
|
|
|
|
morgoth
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 20:21
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | morgoth napisał/a: | Niby jest Widera ale ona zeszla na psy |
No bo Widera z rok temu zmarła.. |
Mi nie chodzi o sama sp. Wande Widere,ktora zmarla ponad 2 lata temu(ale ten czas leci) lecz o firme, ktora nadal funkcjonuje pod tym szyldem. |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 23:02
|

|
morgoth, ale ona tu była najwazniejsza,bo to przede wszystkim ona kierowala praca w piekarni i sama piekla :] |
|
|
|
|
morgoth
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 09:33
|

|
Ona dlugo tam nie pracowala w ost. latach ale niewazne. ja mowie o tym, ze przez rok nawet po jej smierci dobrze to funkcjonowalo. :) |
|
|
|
|
flourella
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 17:19
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | flourella napisał/a: | boczna Kozielskiej, Gagarina, |
Tylko tyle : :super: |
CzArNuLkA -> a może coś więcej powiesz?
Trochę mnie "odstraszają" te dwa stare budynki na Kozielskiej przy wjeździe na Gagarina :/ spokojnie tam jest czy można się bać :przestraszony:
Możesz mi powiedzieć jak jest z internetem w tym rejonie? Jakaś sieć osiedlowa ? ale nie sądzę, czy trzeba korzystać z TPSA?
I z tego co zauważyłam sklepów jest tam jak na lekarstwo :( gdzie można kupić świeże pieczywo rano? :oczami:
W każdym bądź razie dzięki za wszelkie info! |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 19:11
|

|
Są totalnie niegroźne.Chodze tamtedy każda porą dnia i nocy i nic mi sie dotychczas nie stało ;) Świeze dobre pieczywko jest w Guciu (w jednej z tych strasznych kamienic ;) ) i w sklepie pod Herkulesem jak sie idzie do plusa (sa tam przepyszne,cieple (bo pieczone w sklepie) bułeczki).No ja mieszkam na Gagarina a do Areny mam 4 min wiec i Carrefour blisko ;)
jest BMJ (osiedlowy) ale to jest cholera nie siec.Wszyscy sie na nią skarza,jest zreszta o nim topic na forum.Ja sie zaopatruje w internet w Brewecie.Tez ścierwo,ale szybsze niz BMJ ;) |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 15:41
|

|
hejka!! ja się przeprowadziłam we wrześniu na Gwardii
a przeprowadziłąm się aż z Gdyni i na dodatek całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym
całkowita zmiana...
powiem Wam jedno...jak na takie blokowisko to jest nieźle, bloki tworzą zamknięte podwórko, dużo zieleni, spokój-no moze czasami pod Pandą jakieś impezki ;) a ze mieszkam nad \pandą to słyszę ;)
bliziutko do centrum-chodze na piechotę, więc to ważne
sklepików zatrzęsienie, super warzywniak przy Pandzie i spożywczy przy Herkulesie, męsko na przeciwko Róży-mniami
Lidl, Tesco, no i teraz Arena
wniosek: nie narzekam!! jest ok :ok: |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 23:50
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
Madzia napisał/a: | a przeprowadziłąm się aż z Gdyni |
to gdzie Ci sie bardziej podoba w Gliwicach czy w Gdyni ?
A tak swoją drogą to Gdynia sie teraz reklamuje np. na tvn24, że jest to miasto z przyszłością, robi sie tu wielkie interesy i jest to idealne miasto, zeby w nim zamieszkać itp....hehe jak widac muszą uciekac sie do reklam, bo im ludzie wyjeżdżają :) |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 23:52
|

|
oj ale ja wcale nie uciekłam :)
wyszłam za mąż za rodowitego gliwiczanina i się tutak dlatego przeprowadziłam ;) |
|
|
|
|
Revenge
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 17:01
|

|
GwaRD :D Rulezzzzzzzz Mieszkam Tu Od Urodzenia :D I Każdy Wie Co Powinien Wiedzieć :D Reszta nie Musi Być Wtajemniczona :D w Nasza PRO Społeczność :D Pozdrawiam :D Szczególnie Dobrych Imprezowiczy :D |
|
|
|
|
Revenge
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 17:02
|

|
Po Drugie Jezeli Mieszkasz Na GWRDI Tyle Lat i kazdy cie zna Masz spokój :offtopic: |
|
|
|
|
Revenge
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 17:04
|

|
morgoth napisał/a: | Oj tak kiedys to byl syf i azbest. Teraz widac, ze sie dzieje dobrze lecz nadal czekam na renowacje boiska do kosza, usuniecia murkow sprzed Technika etc. Jedno co mnie zdenerwowalo to, ze sklep panda ktory funkcjonowal 24/h skrocil dzialalnosc do 22,powodem niby byly ekscesy lecz wiecie jak dobrze wyskoczyc w nocy po cos do jedzenia lub picia :D
tego wlasnie trzeba, sklepu calodobowego! |
Na Dodatek Popieram Sklep Całodobowy, a co do Murków :D To chciałbym żeby zostały rozpieprzone <te sprzed technika> i Zostały by Zbudowane ławeczki :D |
|
|
|
|
super_sonic
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 01:09
|

|
"Szczególnie Dobrych Imprezowiczy "
mam nadzieje ze nie tych ktorzy wyja mi pod oknem o 2 w nocy bo sobie naprawde kupie wiatrowke :) |
|
|
|
|
Revenge
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 08:43
|

|
Hehh Nie :D Kulturka Musi być :D Ale w Piątek Czasami Można Poszaleć :D :hyhy: :hyhy: :hyhy: |
|
|
|
|
pytlarka
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 13:03
|

|
witam wszystkich......
hahahahhhhaaaaa widzę, że na tapecie murki i ławeczki ..... hmmmm fakt czasami są kłopotliwą sprawą (imprezową).
Ale swoją drogą, to takich normalnych ławek jest za mało, są miejsca gdzie nie ma na czym usiąśc !! |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 16:37
|

|
GWARDIA RULEZ ;) uwielbiam zachaczyc o osiedle jak wracam z Areny mimo iz mam nie po drodze :] |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 21:26
|

|
Witam :)
Odswieże trochę ten temat gdyż chciałbym wiedzieć czy smród z oczyszczalni czuć na osiedlu. |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 12:11
|

|
W lecie przejeżdżając koło oszyszczalni czuć, w zimę nie czułam. A mieszkam dość blisko ;) |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 09:30
|

|
Czarnulka, dzięki za info ale chciałbym wiedzieć czy na samym osiedlu jest to wyczuwalne. |
|
|
|
|
|