Zamknięty przez: Bot Wto Cze 21, 2016 13:20 |
Dentyści w Gliwicach |
Autor |
Wiadomość |
Dorothea
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:30
|

|
super_sonic, dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 17:49
|
|
bylam dzisiaj u dentysty.. kolo Placu Pisatow.. polecam wszystkim.. |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 19:44
|

Imię: Mariusz Damian
|
Mam ktoś jakichś ostatnio sprawdzonych dentystów ?
Jeden ząbek mi strasznie reaguje na nagłe zmiany temperatur.
Poza tym u dentysty byłem jakieś 9 miesięcy temu. Pora na kontrolę. |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 19:58
|
|
Mariusz,
polecam dr. Ewelina NYCZ w gabinecie na Sikorniku, ul. Derkacza 15.
jej dokładnośc rozbraja, jest świetna
DENTES
tel 032/232-49-49, 032/232-45-91 |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:46 Dentysta
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
Często w naszym szarym codziennym zyciu spotykamy osoby którym osioł był powiedzieał: "Zainwestuj w tic-tac'i bo Ci jedzie"
Czy to jest norma w społeczeństwie czy nasze zakłady dentystyczne robią byle jak czy też ...
W temacie oczekuje zarówno dyskusji na temat zakładów dentystycznych ,samych dentystów jak i profilaktyki. |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:53
|

|
Arex30, wszystko zależy od ludzi, chęci a przede wszystkim od pieniędzy. Sama profilaktyka często nie wystarcza, są różne zęby i niektórych, choćby nie wiem jak się starali, próchnica atakuje często. Wyobraź sobie sytuację: zarabiasz niewiele, ledwo wystarcza Ci do wypłaty. A tu bach: dziura w zębie. I tu masz wybór - albo nie płacisz za czynsz albo idziesz do dentysty. Tu już sprawa priorytetów wychodzi.
Jeśli chodzi o zapaszek ;) Często jest to sprawa żołądkowa, a nie zębów. Wystarczy wybrać się do lekarza, dowiedzieć się co i jak i tik-taki niepotrzebne ;)
Jeśli chodzi o profilaktykę: jestem zaskoczona jak wiele dzieci w wieku mojej córki ma próchnicę :kwasny: Opinia, że to mleczaki i tak wypadną jest dla mnie nieporozumieniem. Szczoteczkę do zębów córce dałam kiedy nawet zębów nie miała. Od zawsze mówiłam jej jak ważne jest mycie zębów, zresztą widzi, że sama dbam o swoje więc ma skąd brać przykład. Gdy nie ma możliwości - żuje gumę. Nauka żucia była poświęceniam dla jej żołądka bo ilości połkniętych nie liczyłam ;) Teraz nawet nie muszę jej przypominać o myciu zębów, weszło jej to w nawyk. |
|
|
|
|
Sou
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:41
|

|
A ktos cos wiecej poleca? Od razu piszcie czy NFZ czy nie bo to raczej wazne;) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 23:54
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
kiedys chodziła do dr Kondratowicz, przy ul Kościuszki 21 ale nie miała umowy z NFZ więc dużpo kasy poszło na zaledwie pare ząbków. W wakacje byłam zmuszona iść z najmłodsza i wybrałam (za radą Burka)Eurodent na Pl Piastów obok warsztatu smochodowego. Wizyty nie sa drogie bo mają podpisana umowę z NFZ. Moge polecic dr. Mateusza Grucę i dla dzieci panią dr Wieczorek :) |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 06:33
|

Imię: Ania
|
Heh, a ja już zmieniłam gabinet. Najpierw zmieniłam samej Emi, potem poszedł mąż a na końcu ja. Niestety gabinet, do którego chodzimy teraz nie ma umowy z NFZ, za to podejście do dzieci mają rewelacyjne. |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 12:52
|

|
Ja chodze do dr.Karmanskiej i jestem bardzo zadowolona. Ma gabinet prywatny ale przyjmuje tez w przychodni na ul.Opolskiej. |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 19:47
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
poszukuje takiego dentysty co to ma wszystko łącznie z rentgenem bo nie mam czasu na robienie fotek... :( |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 21:21
|

|
magusia24, czy kiedykolwiek będąc u tej pani stomatolog czułas jakikolwiek dyskomfort?Najbardziej oczywiscie chodzi mi o ból. Ból w czasie borowania, czy ból w czasie wyrywania, cokolwiek?! |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 23:03
|

|
Arex30 napisał/a: | poszukuje takiego dentysty co to ma wszystko łącznie z rentgenem bo nie mam czasu na robienie fotek... | W Eurodencie na Placu Piaastów mają rentgena. |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 11:02
|

Imię: Jak wyżej ;)
|
Arex30 napisał/a: | poszukuje takiego dentysty co to ma wszystko łącznie z rentgenem bo nie mam czasu na robienie fotek... |
Arex masz do takiego dentysty 2 minutki piechotą - na Kozielskiej. Mniej więcej na wysokości tej budki z kurczakami, ale po drugiej stronie. Minus jest taki, że tam nie ma umowy z NFZ |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 12:34
|

|
Dorothea napisał/a: | magusia24, czy kiedykolwiek będąc u tej pani stomatolog czułas jakikolwiek dyskomfort?Najbardziej oczywiscie chodzi mi o ból. Ból w czasie borowania, czy ból w czasie wyrywania, cokolwiek?! |
Zawsze do borowania biore znieczulenie wiec o bolu nawet nie ma mowy.Zebow u niej jeszcze nie wyrywalam.Za to leczylam zęba kanalowo i jestem zadowolona. A poza tym w/w dentystka ma tez bardzo dobre podejscie do pacjentow. Kiedys bylam prywatnie u dentystki na ul.Rybnickiej i jej zachowywanie pozostawialo wiele do zyczenia.Nie czulam sie u niej dobrze. |
|
|
|
|
Sou
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 00:24
|

|
magusia24 napisał/a: | Zawsze do borowania biore znieczulenie wiec o bolu nawet nie ma mowy. |
A kto nie bierze znieczulenia ? o_O |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 06:30
|

Imię: Piotr
|
Sou napisał/a: | A kto nie bierze znieczulenia ? o_O | chyba wiekszosc ja np nie biore do borowania |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 09:37
|

Imię: Ania
|
Ja nie biorę zwykle. :niepewny: |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 09:49
|

|
Polecam pania Joanne Kokoszke z ul. Daszynskiego. Jest przemila , cierpliwa osoba, znakomitym fachowcem... a jej najlepsze referencje to moja tchorzliwa i histeryczna niewyobrazalnie corka ktora po wizycie u niej przestala bac sie dentysty :) .... a miala robiona ekstrakcje....:).... nie ma kolejek , wszystkie wizyty umawiane na telefon, super wyposazony gabinet.... jedynym minusem sa ceny :kwasny: |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 10:28
|

|
Sou napisał/a: | A kto nie bierze znieczulenia o_O |
Jak widzisz sa osoby ktore nie biora :] |
|
|