Ostrzegam !!! |
Autor |
Wiadomość |
MacSen
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 19:32
|
Imię: Matthias
|
Cytat: | Witaj!
Zapraszam Cię do odwiedzenia mojej
stronki:
http:/xorn.ovh.org
Na co dzień zajmuję się bezpieczeństwem systemów informatycznych co przez wielu nazywane jest hackingiem.
Dotychczas trzymałem wszystkie swoje sekrety dla siebie. Teraz postanowiłem się nimi
podzielić z resztą świata pisząc proste dla każdego w obsłudze programy!
Na stronie znajdziesz m.in.:
Program GronoHaxior 2008:
Włam się na konto kolegi na stronce
Grono.net!!
Program Torrent HAX v1.00:
Dzięki niemu będziesz mógł wchodzić na konta użytkowników stron takich jak:
TT, FL, RevTT, PT, HDBits, What.cd, Elektronik, PB, Czone
WypasKey - Tibia edition
Najlepszy keylogger do gry Tibia!
ZAPRASZAM!! |
Takie coś ostatnio krąży po różnych forach listach majlingowych a nawet GG.
Nazwy programów i zastosowanie mogą się różnić. Sama strona zawiera w sobie trochę ciekawych apletów i ukrytych dodatków grożących wypłynieciem wszelkich danych z waszego komputera... omijać z daleka za wszelką cene .
//zmieniłem linka na bezpieczniejszy - khaman |
Ostatnio zmieniony przez Bot Sro Mar 12, 2008 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Reb
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 20:38
|
Imię: Paweł
|
Gdzieś to miałem ostatnio, ja w sumie każde obce źródła z linkami nie klikam. |
|
|
|
|
Lama71
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 22:23
|
|
MacSen napisał/a: | Takie coś ostatnio krąży po różnych forach listach majlingowych a nawet GG... |
hehe... no fajne coś.Sam dostałem też kilka podobnych "wzniosłości". Tego typu ogłoszenia przypominają nieco grę w 3 karty na Balcerku. Choć, kurde, rozwalimy go, rozwalimy...
W kwestii tego, na GG dostawałem kiedyś teksty w rodzaju "cześć, poklikamy, wiesz, mam 17 albo 25 albo ileś tam lat. Poznajmy się bliżej, masz adres mojej stronki, z foto itp.
:kwasny: :/ :zdegustowany: |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 20:11
|
Imię: Mjeetek
|
Kod: | Witam.
Przedwczoraj mialo miejsce wlamanie na konto serwisu przemo.org szczegoly znajduja sie tutaj: http://w w w przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=54830 oraz dokladniejsze tutaj: http://w w w przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=54831
Hacker skopiowal cala baze danych uzytkownikow.
W tym miejscu chcielismy po raz setny i po raz ostatni podkreslic ogromna wage nieuzywania tych samych lub podobnych hasel na roznych serwisach w internecie.
Hasla w naszej bazie sa zakodowane mechanizmem md5 jednak gdy haslo jest krotkie lub proste jest ono mozliwe do rozkodowania.
Jednak niezaleznie czy mamy haslo dlugie i skomplikowane czy nie, powinnismy w kazdym serwisie uzywac innego hasla gdyz nieuczciwy administrator lub podstepny hacker modyfikujac pliki moze dostac nasze haslo w postaci golego tekstu (w przypadku przemo.org hasla golym tekstem nie wyciekly)
Dlatego tez pamietajcie, uzywajcie wszedzie innych hasel !!! |
źródło: przemo.org
Ja musze pozmieniać bo niektóre moje hasła się powtarzają :/ |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 15:18
|
Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Dzieki za ostrzezenie, trzeba bedzie pozmieniac :D |
|
|
|
|
Reb
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 16:16
|
|
khaman, mnie to raczej nie grozi :P |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 21:53
|
|
Reb, to dobrze ale ogólnie wart pamiętać aby nie używać wszędzie tych samych haseł. |
|
|
|
|
Reb
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 21:58
|
|
khaman, no tu zdecydowanie masz racje, ale to zależy jeszcze gdzie posiadasz np owe konta e-mail/ftp/itd wiadomo o co chodzi.. ja mam wszystko w jednym dobrze strzeżonym miejscu. |
|
|
|
|
Jacek_s
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 17:41
|
Imię: Jacek
|
Oj co sie dzieje co sie dzieje Tu juz tylko Czak Noris pomoze :P. |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 08:34
|
|
Kod: | Firma Secunia poinformowała o wykryciu luki w przeglądarce Mozilla Firefox 3.5. Została ona oznaczona bardzo krytycznym wskaźnikiem ważności.
Błąd dotyczy sposobu, w jaki przeglądarka przetwarza kod JavaScript, na przykład znacznik font, i pozwala na nadpisanie pamięci. Pomyślna eksploatacja usterki umożliwia zdalne wykonanie kodu, a co za tym idzie przemycenie na komputer ofiary szkodliwego kodu, który pozwoli przejąć kontrolę nad systemem. Do wykorzystania luki niezbędne jest nakłonienie użytkownika do otwarcia witryny zawierającej złośliwy kod.
Luka dotyczy Firefoksa 3.5. W Sieci dostępny jest już exploit wykorzystujący usterkę. Do czasu ukazania się poprawki użytkownicy Firefoksa powinni zachować ostrożność przy odwiedzaniu stron niewiadomego pochodzenia wykorzystujących JavaScript. |
|
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 08:48
|
|
MajkeL napisał/a: | Kod: | Firma Secunia poinformowała o wykryciu luki w przeglądarce Mozilla Firefox 3.5. |
|
Majkel Adblock+ , QuickJava, NoScript, i mam święty spokój. zaś co do owego exploita już go sprawdziłem i na noscripcie się zabawa z nim kończy :] |
Ostatnio zmieniony przez MacSen Sro Lip 15, 2009 08:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 10:17
|
|
OK, ale wiesz że większość ludzi używa "gołego" lisa.... (wyjątkiem jest Adblock) |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 12:09
|
|
Gorsze dziury są w IE. Firefoxa w miare szybko załatają. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:44
|
Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 22:09
|
|
trunks napisał/a: | a Opera jest gites :) |
A założymy się że jest również dziurawa jak FF.
Tyle że to jest jak z linuxem... mało dziur bo i mała popularność
Wystarczyło by tylko żeby FF z O się miejscami zamieniły i naraz by wyszło ileż to dziur i dziurek O posiada.
Czy CI się to podoba czy nie ilość dziur jest proporcjonalna do popularności danego softu.
muahahaha XD |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 09:09
|
|
Dla niektórych Opera jest OK, dla innych FF, nie piszac już o IE :oczami:
h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1480&postdays=0&postorder=asc&start=0]Teamt rzeka.... więc zapraszam do dyskusji....
Tutaj ostrzegamy przed wszelkiego rodzaju niebezpieczeństwie czyhającym w sieci. |
|
|
|
|
Grzegorz
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 10:01
|
Imię: Grzegorz
|
Ja używam IE tylko do jednej rzeczy. Do ściągnięcia FireFoxa |
|
|