Poprzedni temat «» Następny temat
Pieczywo
Autor Wiadomość
Szamanka 
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 15:04     



Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Dołączyła: 22 Lip 2005
Skąd: kiedys Gliwice
Aither, nie wiem,nie jestem w tym dobra,z reszta zadne ciastka ktore sa spozywane w moim domu nie wychodza z mojej reki :hyhy:

jednak wydaje mi sie,ze chlebek pieczony w maszynce ma lepsze "szanse" byc smaczniejszy....on tam juz wyrasta,dostaje odpwiedniej temperaturty,jest dobrze wymieszany

burek czy ja dobrze kombinuje? :kwasny:
Profil
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 15:14     
Smoczyca



Zaproszone osoby: 1
Dołączyła: 24 Lut 2005
Skąd: Grottgera
hehehehe :D trening czyni mistrza :D zepsuje 100 chlebow ale ten 101 bedzie dobry :]
Profil
PW Email Cytuj
espi 
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 16:32     



Imię: Ania
Dołączyła: 06 Gru 2004
Skąd: z mamy ;)
W maszynie chlebek jest mieszany już w odpowiedniej temperaturze, potem rośnie i jeszcze raz jest mieszany, wszytsko w czasie pogrzewania. Podejrzewam że tu tkwi kłopot, lub w zbyt niskiej temperaturze pieczenia. Mnie wychodzi czasem zbyt ciężki jeśli dam za duzo wody (mleka) lub przegnę z ilością razowej mąki. Nie wiem czy pomogłam. :niepewny:
Profil
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Sob Lis 05, 2005 22:17     
Smoczyca



Zaproszone osoby: 1
Dołączyła: 24 Lut 2005
Skąd: Grottgera
mhm mozliwe ze to z ta razowa maka chodzi.... dalam 3/4 razowej i 1/4 pszennej... ale to taki przepis... moze zmienie proporcje na "odwrotna" moze jakis blad w druku... sprawdze to dam znac :) ale dzieki burek :) bede zdawac relacje jak przebiega eXperyment :)
Profil
PW Email Cytuj
De_Luca 
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 09:29     



Dołączyła: 28 Gru 2005
Skąd: Żernica CitY
skoro mowa o pieczywku- z racji tego co dzisiaj jadłam na śniadanko postanowiłam przedstawić swój (no dobra- mojej Bunii ukoffanej =))) sposób na przepyszną reaktywacje starego, megatwardego chlebka (niektórzy pewnie już go znają). Otóż taki stary chlebek należy chwilke pomoczyć w mleku i wrzucić na patelkę z roztopionym masełkiem, podsmażyć na złocisto-słomiany kolor z obu stron, posypać cukrem podziękować Panu za dary które nam zsyła, po czym spożyć z wielkim apetytem - nosz po prostu leckerrrr =)) polecam
Profil
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 10:16     



Dołączyła: 20 Paź 2005
Skąd: okolice radiostacji
Moja babcia wlasnie tak robila z czerstwym chlebkiem , dawno tego nie jadlam , przypomnialas mi dobre chwile :)
Profil
PW Email Cytuj
De_Luca 
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 10:32     



Dołączyła: 28 Gru 2005
Skąd: Żernica CitY
Bożka cieszy mnie Twój uśmiech =)
Profil
PW Email Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 17:57     

De_Luca napisał/a:
posypać cukrem podziękować Panu za dary które nam zsyła, po czym spożyć z wielkim apetytem

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
sprobuje tak zrobic, mam nadzieje ze pan bog nie odpowie mi "a udlaw sie" :P
Cytuj
Bożka 
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 17:25     



Dołączyła: 20 Paź 2005
Skąd: okolice radiostacji
Chlebek, mniam, odkad kupilam maszyne to chlebek pieke sama. Niebo w gebie :D

w w w fotosik, p l]
Profil
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 18:37     



Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Dołączyła: 22 Lip 2005
Skąd: kiedys Gliwice
Bożka, a jaki dorodny ten chlebus :D

Fakt...taka maszynka ma swoje wielkie zalety.
Profil
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 18:40     



Dołączyła: 20 Paź 2005
Skąd: okolice radiostacji
To fakt, dla mnie urzadzenie jest bombowe :D
Profil
PW Email Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 19:42     

Bożka napisał/a:
To fakt, dla mnie urzadzenie jest bombowe


a gdzie go kupilaś i ile dalaś??
Cytuj
Bożka 
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 19:44     



Dołączyła: 20 Paź 2005
Skąd: okolice radiostacji
W Lidlu kupilam to cudo, zaplacilam 199 zl, ale warto bylo :)
Profil
PW Email Cytuj
aniol 
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 13:04     



Dołączyła: 08 Wrz 2006
Skąd: południe
Nie ma lepszego pieczywa nad pieczywo ciemne pełno ziarniste.... ;)
Profil
PW Email Cytuj
tuchałowa 
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 14:00     


Dołączyła: 17 Cze 2006
Skąd: Gliwice
Pieczywo ryżowe - 27 kalorii kromka ;) Chyba wrócę do niego z powrotem. No i jest dobre i zdrowe. :)
Profil
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 22:24     



Zaproszone osoby: 2
Dołączył: 19 Wrz 2005
Skąd: Londyn
A mi brakuje polskiego pieczywa. W Angli pieczywo jest ochydne. Swieze miesiacami i nigdy nie traci zapachu. Chyba ze jest to pieczywo tostowe, te w przeciwienstwie do poprzedniego po otwarciu albo juz jest splesniale, albo splesnieje za 2dni. Jedyne co dobrze smakuje, ale dalej sztucznie to bagietki z tesco. :dobani:
Profil
PW Email www Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008