Sztuczne ognie na krakowskim |
Autor |
Wiadomość |
kisia
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 01:44
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Piotrulek, ZWM is my home, może nie rozwijajcie dalej tego tematu bo to raczej nie jest właściwe do tego miejsce :)
kiju, ZWM ma prawo wyrazić swoje zdanie na temat pokazu sztucznych ogni, Ty masz prawo oczywiście się z tym nie zgadzać, ale trochę łagodniej proszę :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 07:07
|
|
kisia napisał/a: | może nie rozwijajcie dalej tego tematu bo to raczej nie jest właściwe do tego miejsce |
rozkaz szefowo... ;) ;) |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 12:36
|

|
ja juz wyzej alarmowałem ze to nie miejsce (to nie portal ani forum historyczne) na taka dyskusję. wracajac do tematu, czy ktoś z Was wie moze ile kosztował ten ostatni "szoł" pirotechniczny i czy płaciło miasto (jezeli tak to hańba dla RM), czy moze jacys sponsorzy. był tu jeden delikwent ktory probował robic wrazenie poinformowanego w temacie, wiec moze uswiadomi takiego ignoranta jak ja... |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 15:10
|

|
Zauwaz ze byl to srodek tygodnia wiec nastepnego dnia ludzie szli do pracy / szkoly, wiekszosc mlodzierzy musi byc w domu o 22:00 a nie wychodzic o 22:00 z placu krakowskiego dlatego tez impreza miala sie skonczyc o godzinie 21:00. i skonczyla sie. Decyzje taka podjal wydzial promocji miasta mieszczacy sie w Urzedzie Miejskim. Organizatorem imprezy byl wlasnie Urzad Miasta Gliwice i to oni placili za pokaz sztucznych ogni jak i za cala reszte. Ile kosztowaly sztuczne ognie napewno mozesz sie dowiedziec w urzedzie miejskim. Akurat nie wiem ile kosztowaly tym razem, ale koszt tego typu pokazu to kilka tysiecy zlotych (kwestia dogadania sie). ZWM_in_home pisal ze sztuczne ognie to hanba dla RM. Nierozumiem dlaczego jakby nie bylo sztucznych ogni to mieszkancy naszego miasta byli by niezadowoleni ze nie bylo, byly tez zle. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 15:25
|

Imię: Piotr
|
to co było ostatnio to napewno nie kosztowało kilka tysiecy ;) więcej niz tysiąc na bank nie :] |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 15:51
|

|
oficjalne plakaty UM o tej imprezie informowały, ze pokaz fajerwerkow odbedzie sie o 21.30, byla to pora gdy juz na tyle byloby ciemno zeby pokaz ten byl efektowny, w czym chyba rzecz robiac takie show... niestety organizatorzy spaprali w tej kwestii sprawe calkowicie, gadanie ze mlodziez o 22 musi byc w domu, a nie dopiero z placu krakowskiego wychodzic jest z leksza naiwne, w poprzednich latach jakos rozpoczecie poakzu sztucznych ognii wlasnie ok. godz. 21.30 nie bylo problemem, mam nadzieje ze UM nie wziął sie za wychowywanie mlodzieży i dzieci (od tego są rodzice)...
Gmeras, mam niestety duze watpliwosci, ze kwota za ten ostatni pokaz nie zamknela sie w okolicach 1000 zł, swego czasu zajmowalem sie tego typu pirotechnika i wiem ze firma kasowala za tego typu pokzy niezle tysiace...
nie neguje organizowania tego typu pokazow fajerwerkow, jestem tylko zniesmaczony wydaniem miejskich pieniedzy na tak MARNY pokaz, uwazam ze za ta sume mozna bylo np ustawic troche wiecej smietnikow w miescie, zeby bylo gdzie wyrzucic papierek, butelke, a nie ciepać to na trawniki... |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 16:02
|

|
No ja plakatu nei widzialem, widzialem natomiast program imprezy i wedlug niego wszystko bylo prowadzone i nie mow mi ze cos spapralismy bo tak mialo byc. Mozesz zlozyc pretensje do wydzialu promocji miasta bo to oni ustalili co i o ktorej ma byc.
Gmeras niestety za 1000 zlotych to pokazu fajerwerkow nie zrobisz:) ale nieukrywam ze fajnie by bylo. Co do wydania tych pieniedzy na smietniki to nie bylo by to mozliwe. Zastanow sie jak dzial budrzet miasta i pomysl jak pieniadze przeznaczone na promocje miasta mozna wydac na smietniki ehhhh;/ ZWM gdzie pracowales? Pytam z ciekawosci bo ja imprezy robie ladnych pare lat i jezeli zajmowales sie tego typu pokazami to powinienes wiedziec jak to wyglada od kuchni. |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 17:43
|

|
tak czułem, ze jestes z UM... twoja obrona tego "szoł" była dla mnie wskazówka. ja nie znam sie na budzecie miejskim, ale nie rozumie jakim problemem byłoby przesuniecie srodków z jednej puli do innej??? poza tym jak napisałem wyzej zajmowałem sie pirotechniką, a nie organizowaniem imprez masowych, to chyba jednak różnica no nie? wiec nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem...
aha skoro znasz od kuchni organizacje takich imprez, w tym przyłożyłes ręke do ostatniej imprezy na pl. karkowskim, dlaczego nie chcesz podać kosztów pokazu fajerwerków, to nie są żadne tajne dane, urzędasy z prezydium jeżeli tylko bym chciał muszą mi podać tą kwotę, jednak ja ne mam na to czasu aby latać do UM i wypytywać babilon o to, jak i zapewne wiekszość forumowiczów, a myśle ze pare osób chciałoby wiedzieć jak są wydawane pieniadze z kasy maista... |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 17:58
|

|
Nie ja nie jestem z UM;-) ale mam z ta instytucja duzo wspolnego. Wiesz pokazy pirotechniczne maja duzow wspolnego z imprezami masowymi dlatego myslalem ze cos o tym wiesz:) Nie nie ze nie chce podac ale poprostu niepamietam akurat ile kosztowal pokaz ogni (nie pamietam dokladnej kwoty umknelo mi to) a nie chce nikogo wprowadzic w blad. |
|
|
|
|
PAKuS
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 18:00
|

Zaproszone osoby: 3
Imię: RAFA?
|
i tak powinno byc nie trzeba nikogo wprowadzać w błąd |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 18:02
|

|
Dlatego napisalem ile kosztuje tego typu pokaz (kilka tysiecy zlotych) a na tej imprezie zamawial to UM wiec oni wiedza. Ja niezwrocilem na to bacznej uwagi bo pilnowalem tego co nalezy do mnie |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 18:15
|

|
kiju napisał/a: | Organizatorem imprezy byl wlasnie Urzad Miasta Gliwice i to oni placili za pokaz sztucznych ogni jak i za cala reszte. |
kiju napisał/a: | No ja plakatu nei widzialem, widzialem natomiast program imprezy i wedlug niego wszystko bylo prowadzone i nie mow mi ze cos spapralismy bo tak mialo byc. |
piszesz trochę niejasno, więc po analizie tych dwóch wypowiedzi można było odnieść wrażenie, że pracujesz w UM.
zdziwiło mnie jedno, ze wedlug Ciebie wszystko było wg planu, a nie zgadzało sie to z rozkładem na plakacie UM...
fakt iż pokazy pirotechniczne mają duzo wspolnego z imrezami masowymi ,ale nie zgodze sie iż ja jako były pracownik takiej firmy "fajerwerkowej" powinienem znac organizacje w/w imprez od kuchni, niby po co? od tego byli szefowie, aby być na styku organizator imprezy-nasza firma...
wciaż pozostaje przy twierdzeniu iż skopaliście całkowicie ten pokaz i za to wieszam na Was psy oraz za beznadziejne wydanie miejskich pieniedzy! |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 19:10
|

|
No i masz prawo wieszac psy;-) Ja jednak pozostaje przy zdaniu ze nie masz najmniejszego pojecia o czym piszesz. Wiesz co nie wiem co bylo na plakacie z UM`u ale wedle tej kartki co mi dali to bylo wszystko tak jak ma byc. |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 19:45
|

|
po twojej desperackiej obronie, odnosze wrażenie ze nie masz najmniejszego pojecia co robicie...
to tyle,zakonczmy to dogryzanie sobie nawzajem bo walka na słowa nie ma tu najmniejszego sensu, ja mam swoje racje ty swoje, dyskusja zmierza na drazliwe tory
peace! |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 20:07
|
|
hmm to we wtorek byly jakies sztuczne ognie ? :zdziwko: kurcze nie zauwazylem :| :D
a w ogole co to za dzien europy ten 9 maja ? :> przeciez polska do uni zostala przyjeta 1 maja ;)
ZWM is my home, znowu robisz burdy :P
ps moze ktos mu dac banana bo mnie koles drazni :| przychodzi robi burdy o byle co :looka: |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 20:43
|

|
weź odbij ode mnie człowieku, jeżeli nie jesteś na tyle odważny zeby pisać o niewygodnych rzeczach, to nie utrudniaj tego innym... widac lubisz jedynie lizusowy styl postów, ale to twoja sprawa, mnie również drażnią wypowiedzi kilku osób, ale nie wypominam im tego, nie podjudzam nikogo aby cenzurować i banować te osoby!!! uwazam ze kazdy ma prawo wyrazic własne, nawet najbardziej kontrowersyjne i ostre zdanie, myslalem ze czasy gdy za wyrazanie swoich pogladów groził "ban" w roznej postaci, minęły bezpowrotnie... pomysl nad tym...
co do twojej propozycji "bana" to sam sobie daj bana, czasy cenzury sie skonczyły, po to jest forum aby dyskutować, a co do burdy, to smieszny jesteś, jakie burdy??? czy ty wiesz co to jest burda? ciekaw jestem jak można dokonać burdy przy pomocy klawiatury??? :szok: mam poprostu bezkompromisowy styl wypowiedzi, a jeżeli drażni cię to co pisze, to nikt nie zmusza cie do czytania moich postów. jezeli natomiast uwazasz za "byle co" wydawanie miejskich pieniedzy na marne przedstawienie, to załuje ze mienisz sie byc gliwiczaninem...
natomiast swoja wypowiedzia poniekad potwierdziles moje zarzuty wobec wtorkowego wydarzenia na pl. krakowskim, przeszlo to bez echa i niezauwazenie...
poza tym popisałeś sie swoją niewiedzą. 9 maja to Dzień Europy, obchodzony nie na cześć wstąpienia Polski do UE, a dla upamietnienia ogłoszenia przez francuskiego polityka Roberta Schumana dekalaracji nazwanej od jego imienia w ktorej m.in proponował utworzenie zorganizowanej Europy, w celu utrzymania pokoju w Europie, w ten sposób powstała Europejska Wspólnota Węgla i Stali, prekursorka dzisiejszej UE. deklaracje tą podpisano właśnie 9 maja 1950 roku. to tak w skrócie dla niezorientowanych... |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 21:01
|
|
ZWM is my home napisał/a: | poza tym popisałeś sie swoją niewiedzą. 9 maja to Dzień Europy, obchodzony nie na cześć wstąpienia Polski do UE, a dla upamietnienia ogłoszenia przez francuskiego polityka Roberta Schumana dekalaracji nazwanej od jego imienia w ktorej m.in proponował utworzenie zorganizowanej Europy, w celu utrzymania pokoju w Europie, w ten sposób powstała Europejska Wspólnota Węgla i Stali, prekursorka dzisiejszej UE. deklaracje tą podpisano właśnie 9 maja 1950 roku. to tak w skrócie dla niezorientowanych... |
wiedza jak wiedza :D wszystkiego wiedziec nie musze :D no ale teraz juz wiem bo mi to wytlumaczyles :P :ok: teraz rozumiem ze dlaczego te byly fajerwerki, chociaz nie wiem po co :| :P
ZWM is my home napisał/a: | natomiast swoja wypowiedzia poniekad potwierdziles moje zarzuty wobec wtorkowego wydarzenia na pl. krakowskim, przeszlo to bez echa i niezauwazenie... |
ale ja wcale nie mialem zamiaru negowac twoich "zarzutow", moze ty tego nie zauwazasz ale twoje wypowiedzi nie sa jak to ujales "bezkompromisowe" tylko bardziej konfliktowe i z kazdym slowem dolewasz oliwy do ognia :]
ZWM is my home napisał/a: | weź [...] niezauwazenie... |
musialem nie co skrocic twoja wypowiedz :P jesli nie wiesz o co mi chodzi to moze ja powiem o co :] o to ze na kazde slowo przeciwko tobie ty wystukujesz 30 ktore i tak nie maja nic do rzeczy :] tylko do osoby ktora smiala napisac cos nie po twojej mysli :] |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 21:16
|

|
Bzyki[quote="ZWM is my home napisał/a: | natomiast swoja wypowiedzia poniekad potwierdziles moje zarzuty wobec wtorkowego wydarzenia na pl. krakowskim, przeszlo to bez echa i niezauwazenie... |
ale ja wcale nie mialem zamiaru negowac twoich "zarzutow", moze ty tego nie zauwazasz ale twoje wypowiedzi nie sa jak to ujales "bezkompromisowe" tylko bardziej konfliktowe i z kazdym slowem dolewasz oliwy do ognia :]
ZWM is my home napisał/a: | weź [...] niezauwazenie... |
musialem nie co skrocic twoja wypowiedz :P jesli nie wiesz o co mi chodzi to moze ja powiem o co :] o to ze na kazde slowo przeciwko tobie ty wystukujesz 30 ktore i tak nie maja nic do rzeczy :] tylko do osoby ktora smiala napisac cos nie po twojej mysli :][/quote]
nie twierdze wcale ze negujesz moja wypowiedz!!! nie odebralem tego jako negacji mojej opinii o ostatnich fajerwerkach. byl to dla mnie poprostu pewien dowod ze byl to marny pokaz. mam nadzieje ze zrozumiales o co mi chodzi.
mysle ze te "30 słów" które wystukuje przeciwko jednemu, maja coś do rzeczy inaczej bym tego nie robił ;) a to że lubie bronić swoich racji... no cóż myślałem że każdy to lubi...
a poza tym nie widzisz, bądź nie chcesz widzieć że to ja często chce łagodzić pewne sprzeczki, poczytaj dokładnie moje wypowiedzi. naprawde nie jest moja intencja jak juz kiedys pisałem kłótnia, ani przekonywanie do mich racji, lecz bezkompromisowe pisanie o rzeczach złych, gnębiących nasze miasto (nawet tych z pozoru najdrobniejszych) i napiętnowanie ich! miałem nadzieje na znalezienie tu sojuszników przeciwko hultajstwu zawadzającemu dobru naszego miasta, a nie chetnych na wymiane niegrzeczności ;) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 21:30
|
|
ZWM is my home napisał/a: | to tak w skrócie dla niezorientowanych... |
popatrz,popatrz jaki ty zorientowany jesteś,prawie jak encyklopedia ;) ,a teraz wyjaśnij,tylko grzecznie i powolutku,że nawet jeśli pokaz byl farsą :D ,w/g ciebie,to nie są to jedyne wyrzucone w błoto pieniądze przez pracownikow UM :ok: .Za rok i za dwa ktoś kolejny wynajmie firmę pirotechniczną i w niebo pofrunie kilka tysięcy zlotych,a może kilkanaście, :hurra: zauważylem również ,że jesteś doskonale zorientowany w kwestii komunizmu,skoro tak to przypomnij sobie co wtedy(z okazji dnia zwyciestwa)urządzał komitet miejski PZPR i UM??byly pochody,majówki,"nagrody za osobowość",awanse w wojsku :zdrowko: ,a dzisiaj sztuczne ognie,koncerty muzyczne imprezy podobne tylko ustrój i pracownicy UM inni :D ,więc po co zaraz sobie do gardel skakać,my i tak tego nie zmienimy,tylko do pyskowek niepotrzebnych dochodzi... |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 21:38
|

|
Piotrulek napisał/a: | ZWM is my home napisał/a: | to tak w skrócie dla niezorientowanych... |
popatrz,popatrz jaki ty zorientowany jesteś,prawie jak encyklopedia ;) ,a teraz wyjaśnij,tylko grzecznie i powolutku,że nawet jeśli pokaz byl farsą :D ,w/g ciebie,to nie są to jedyne wyrzucone w błoto pieniądze przez pracownikow UM :ok: .Za rok i za dwa ktoś kolejny wynajmie firmę pirotechniczną i w niebo pofrunie kilka tysięcy zlotych,a może kilkanaście, :hurra: zauważylem również ,że jesteś doskonale zorientowany w kwestii komunizmu,skoro tak to przypomnij sobie co wtedy(z okazji dnia zwyciestwa)urządzał komitet miejski PZPR i UM??byly pochody,majówki,"nagrody za osobowość",awanse w wojsku :zdrowko: ,a dzisiaj sztuczne ognie,koncerty muzyczne imprezy podobne tylko ustrój i pracownicy UM inni :D ,więc po co zaraz sobie do gardel skakać,my i tak tego nie zmienimy,tylko do pyskowek niepotrzebnych dochodzi... |
oczywiście ze nie są to jedyne pieniadze wyrzucone w błoto z kasy miasta, ale temat jak zapewne zauwazyłeś brzmi "sztuczne ognie na krakowskim", a nie "pieniadze wyrzucone w błoto przez UM", jezeli takowy zalozysz to zapewniam ze znajde do niego odpowiednie przykłady :] . a co do komunizmu i czasów obecnych jest taka miedzy nimi róznica ze dzisiaj mamy wpływ na poczynania RM, mozemy ich rozilczyc z ich działan, czyż nie??? wowczas mogles byc co najwyzej biernym (bynajmniej nie wiernym) obserwatorem tego co miejscy partyjniacy wyprawiali. wystarczy jedynie patrzec urzedasom na rece, a nie prezentowac postawe ze nie zmienimy tego, nie damy rady nic zrobic, nie uwazasz?? |
|
|
|
|
|