pytanie do gliwiczan co potrzebne w centrum ? |
Autor |
Wiadomość |
limnea
Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 09:31
|

|
W empiku jest kawiarenka internetowa ale tylko dla słuchaczy. Zdaje mi się że jest jakaś (lub była) w Domu Usług na Matejki |
|
|
|
|
limnea
Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 09:41
|

|
mnie nie brakuje wogóle sklepów w Centrum.
Za to brak mi tu stojaków na rowery |
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 19:09
|

|
na osiedlu politechniki, w okolicy przedszkola brakuje mi sklepu/piekarnii z naprawde dobrym pieczywem...bo to co jest w okolicy to jest godne pożalowania, a piekarnia na rogu pszczynskiej i wroclawskiej to ehhhh JA CHCE dobre cemne buleczki z ziarenkami....!!!! a tu nie ma:( |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 22:49
|

Imię: Bartłomiej
|
odświeżam stary temat, bo mi się nudzi. Mi w centrum brakuje sklepów, atmosfery średniowiecza, kiedy to Starówka była budowana i zamku |
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 23:51
|

|
a mi brakuje cukiernii/kawiarnii z prawdziwego zdarzenia! Takiej gdzie serwuja kilka rodzajow kaw, herbat, zimne napoje, wiele rodzajo ciast, desery i jest duzo miejsca, nikt nie siedzi sobie na glowie, jest toaleta i mila nastrojowa atmosfera... |
|
|
|
|
cinque
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 11:18
|

|
glewitz napisał/a: | atmosfery średniowiecza |
tak! dybów na środku rynku ;) (albo dyb...., nie, no chyba dybów :) ) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 19:49
|

|
wiesz jaka to by była atrakcja ??? Tłumy by do tego waliły. Chociaż lepiej jakby była szubienica, bo nie jestem pewien czy w przeszłości w Gliwicach były dyby... Aither może ty wiesz ??? |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 10:46
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
glewitz dyby byly ale nie na rynku... tylko [o ile sie nie myle] gdzies w okolicach zameczku... ale to nie potwierdzone informacje. Dowiem sie jak pojde do biblioteki :)
A co do atrakcji... to tutaj sie zgadzam z kolega... jest za bardzo wspolczesne... a przeciez to sredniowieczne miasto [chodzi mi tutaj glownie o ryneczek] prawde mowiac... to mogloby cos byc bardziej sredniowiecznego... na przyklad jakis jeden lokal... podajacy typowe jedzonko i z wystrojem typowo sredniowiecznym :) nawet z domieszka atrakcyjnych dyb :)
P.S bylam juz zakuta w dyby :D ale frajda :] |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pon Sie 08, 2005 11:38
|

|
na Festynie Archeologicznym w Biskupinie zamykają w dyby i innne "cudeńka". Ale wracając do tematu... ja bym też chciał aby Starówka była cała odrestaurowana i aby był zakaz poruszania się pojazdów po niej |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 19:41
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Nie jestem tam na codzien,ale przydalo by sie wiecej miejsc czytelniczyc,ksiegarn,gdzie mozna by bylo sobie spokojnie usiasc,poczytac przegladnac i nikt nie patrzyl by spod" byka" |
|
|
|
|
Asia_:)
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 00:38
|

|
mnie brakuje zakazu wjazdu na odcinek zwyciestwa przynajmniej od urzedu rdo rynku :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 20:47
|

Zaproszone osoby: 2
|
Nóż i pistolet na przetrwanie :P
Przydałby się większy porządek i latarnie w parku koło MOSIR`u |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 20:47
|

|
Przydała by się średnicówka :D |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 21:33
|
|
A dla mnie brakuje TYLKO porządku i normalnych ulic dla samochodow,mądrego Prezydenta,likwidacji korupcji i łapowkarstwa w zbm-ach i UM,likwidacji nierobstwa w Almix-ie,obsra....... trawników,uczciwego i prawego Szefa Straży Miejskiej,mniejszych kolejek w Opiece Spolecznej,lepszych warunkow w szpitalach dla chorych,smaczniejszych i nie oszukiwanych wyrobow w hiper marketach.... i wieli innych przymiotów,aby to miasto bylo WSPANIA?E |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 00:01
|
|
welug mnie brakuje w centrum gliwic deptaka :>
w zabrzu zrobili ladny na wolnosci, jedynie te tramwaje przeszkadzaja :P
brakuje tez jakiegos duzego centrum rozrywki, czy takiego kompleksu, akurat ponoc maja budowac jedno kolo lipowej, chyba huta szkla tam byla, a drugie ponoc ma powstac niedaleko bo na miejscu huty gliwice :)
najabardziej to mi brakuje sciezek rowerowych z prawdziwego zdarzenie, a nie jakies dorgi polne z kamieniu i zuzlu, po jakis haldach, komu to potrzebne ? :| |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 09:11
|

|
Bzyki napisał/a: | welug mnie brakuje w centrum gliwic deptaka :> |
Takie plany już są i ma on być zrobiony na ul. Zwycięstwa (na początku od ul. Wyszyńskiego do Rynku), ale to pewnie dopiero za pare ładnych lat....... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 12:52
|

Imię: Piotr
|
MajkeL napisał/a: | Takie plany już są i ma on być zrobiony na ul. Zwycięstwa (na początku od ul. Wyszyńskiego do Rynku), |
naprawde długi lepiej żeby go wcale nie było
Jesli był by na całej długości zwyciestwa a tylko puścić tramwaje to był by ok :) |
|
|
|
|
MajkeL
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 23:03
|

|
Na całej lub 2/3 długości ulicy także ma być ....... z tym że na taki plan dłuuuuugo sobie poczekamy.... |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 22:27
|

|
ja bym wogóle zamknął ścisłe centrum Gliwic dla ruchu samochodowego i zrobił wilkie deptaki |
|
|
|
|
|