GLIWICKA CYKLO-MASA KRYTYCZNA ruszyła! |
Autor |
Wiadomość |
Aither
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 23:51
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Tonio, zgadzam sie z tym w 100% i rowerzystom i kierowcom brakuje wyobrazni... ale to nie znaczy ze oboje musza zniknac z ulic :) musi byc jakies rozwiazanie aby wilk byl syty i owca cala :) i nie mowie ze takie "bydlo rowerowe" na ulicy to przyklad bezpieczenstwa... zagrozenie jest z obu stron... ale to sygnal ze jednak wspolzycie rowerzystow i kierowcow nie jest najlepsze... uwazam ze to dobra akcja uswiadamiajaca a nie wymuszajaca :) ze na ulicy sa nie tylko samochody ale i rowery :) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 08:25
|

|
Napewno jest mnóstwo rowerzystów którzy poruszają się po drogach w nieprawidłowy sposób... i to jest problem... ale nawet najbardziej poprawny rowerzysta przez kierowców samochodów jest traktowany jako ten "gorszy" Wymuszanie... spychanie... wciskanie się na siłę że do rowu trzeba uciekać... zero wyobraźni....
Nie wolno się zbytnio bać i obawiać na drodze.. bo często to włansie tacy bojaźliwi rowerzyści powoduja jakieś dziwne sytuacjie.... jazda po chodniku.. przejeżdzanie przez przejśćia etc... Na drodze należy się poruszać uważnie ale zdecydowanie wtedy inni urzytkownicy moga przewidzieć Twoje zachowanie :) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 08:57
|

|
a propos wypowiedzi Kobiego:
Kto odpowiada za bezpieczeństwo na spotkaniach forumowych ?? Przecież są organizatorzy... a co jeśli coś mi się stanie w trakcie takiego spotkania?? Hę?? |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 12:25
|

|
ja też sie chetnie wybiorę:)
i sama będę odpowiadać za siebie:) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 12:29
|
Smoczyca

|
asik, no to pojedziemy razem :D uprzedzam panikara ze mnie na rowerze jakich malo :D a i ciagnie mnie niemilosiernie w krzaki :D :oczami: |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 12:30
|

|
Aither, damy rade:) a może i w tych krzakach coś ciekawego się znajdzie:) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 12:41
|
Smoczyca

|
hahahahaaaa :D no to kuszaca propozycja :D zobaczymy ale ja chetnie bym pojedzila :) |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 12:42
|

|
Aither, ja też chętnie sobie pojeżdzę na rowerku:)
a co do tej odpowiedzialności to sobie myślę że każdy odpowiada za siebie a jak rodzice puszczają dzieci na takie imprezy to już oni się muszą zatroszczyć o bezpieczeństwo swoich pociech i niech z nimi się wybiorą:> |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 13:04
|
Smoczyca

|
oczywiscie chyba ze jest to stricto zorganizowany wyjazd np jakas pielgrzymka rowerowa czy cos... wtedy odpowiedzialnosc ponosi organizator bo ma ich pod opieka :) w przypadku cyklo-masy to zbiorowisko przypadkowych ludzi ktorzy sie sami zdecydowali na taki "przemarsz" na rowerze :) nie ma organizatora ani nic :) wiec nie widze powodu dla ktorego osoba, ktora "wymyslila" ten zjazd ma ponosic cala odpowiedzialnosc za uczestnikow :) poza tym od zawsze bylo ze kazdy odpowiada sm za siebie :) i dobre pytanie zadal Ziutek... kto ponosi odpowiedzialnosc za wypadki np u nas na spotkaniach forumowych? Frycek? no przestancie :) kazdy odpowiada za siebie :P |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 15:37
|

|
Aither napisał/a: | chetnie bym pojedzila |
a to dobre :zdziwko: a ja Cię dobre kilka miesięcy próbowałęm namówić na rower :P
No dobra w takim razie w tym roku Ci nie odpuszczę :) zresztą i tak miałem dzisiaj zaproponować jakieś np. cotygodniowe wycieczki :) (oczywiście jak tylko zrobi się troszkę cieplej) :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 15:59
|
Smoczyca

|
ziutek997, z Toba nie jezdze jestes brutal :P a asik mi nic nie zrobi :) poza tym przejedz sie z masa :P |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 15:59
|

|
Piotrulek napisał/a: | frohike, nie za ostro trochę z tymi porownaniami Krzysiu?? |
no ale przeciez nie obrazilem kobiego
tylko slowo ze jest maruda bylo skierowane do niego, ale on o tym wie i nie powienin sie obrazac :D |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 16:03
|

|
Aither, eee... tam... znowu marudzisz...
Poprostu wykręcasz się sianem :) Ale ze mną nie pójdzie Ci tak łatwo :D |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 16:07
|
Smoczyca

|
frohike, aj no nie lasdnie tak obrazac moderatorow :) wstydz sie :P juz Cie za to nie lubie :P |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 23:54
|

Zaproszone osoby: 2
|
Jeśli trzeba kask, to ja go nie mam, a wedle przepisów jest wymagany :P
Więc ta cyklomasa nie będzie już taka "eloprzepisowa" |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 08:22
|

|
Mąż jak się o tym dowiedział to zapalił się jak dziecko ;) Jeśli druga zmiana mu nie bedzie wypadać w pracy to na pewno się wybierze. Ja na pewno nie bo panikara straszna jestem. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 18:54
|
Smoczyca

|
ja tez nie ma kasku a jezdzilam na rowerze... jeszcze nie przytrafilo mi sie zebym zostala zlapana przez gliny :) e tam sie przejmujesz :D |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 19:13
|

|
Kask mi juz glowe nie raz uratował, mojemu bratu tez... mam nawet wierzchnie obicie pekniete po spotkaniu z galezia w lesie... wole nie wiedziec jakie bym mial ała na glowie gdzyby nie kask |
|
|
|
|
ARO
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 20:38
|

|
Ostanio 02.03.2006r. na masie było, aż 6-ściu rowerzystów.
Ps. kask to tylko na rolkach (od tego roku :ok: ) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 21:05
|

|
No tak kask dobra sprawa :P ale troszkę kosztowna :P a narazie w Polsce nie ma obowiązku jeżdzenia w kasku :) |
|
|
|
|
|