Za co Kochacie/ Lubicie/Nienawidzicie Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
carmen
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 20:38
|

|
uwielbiam Gliwice za to że jest tu taka drużyna jak Piast jestem z tego bardzo dumny!! |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 00:20
|

Imię: Piotr
|
|
|
|
|
Seana
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 21:57
|

|
Ja uwielbiam Gliwice, a szczególnie moje miejsce zamieszkania (na przeciwko urzędu miasta). Tu zawsze się coś dzieje... Mam zapewnioną rozrywkę przez cały dzień. Raz samochód uderzył w bar na dole i nie miałam wody przez kilka godzin, czasem jakaś strzelanina w nocy, sąd się palił i miałam niezły widok, chcieli też zrobić napad na bank :P, a ja to wszystko obserwuję siedząc na parapecie :D. Nom i jeszcze fajerwerki z krakowskiego odbijają się w oknach prezydium... To jest życie! :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 23:27
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
hehe no w takim scislym centrum bym nie chcial mieszkać - za glosno pod oknem i zapach spalin... |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 10:49
|
|
Seana,
widzialm w TV reportaz o ludzich zamieszkujacych ta okolice i nikt nie powiedzial ani jadnego dobrego słowa a Ty sama superlatywy, a trzesące sie okna nie przeszkadzaja, jak przejeżdzaja te tysiace samochodów dziennie?? |
|
|
|
|
Seana
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 13:49
|

|
Anula, ja się po prostu przyzwyczaiłam :) Kiedyś jak tutaj przez Zwycięstwa przejeżdżały tiry to aż cała kamienica się trzęsła. Niekiedy nawet moje łóżko podskakiwało :P Ale teraz za bardzo mi to nie przeszkadza. :)[/b] |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 19:13
|
|
Anula napisał/a: | nikt nie powiedzial ani jadnego dobrego słowa a Ty sama superlatywy, |
bo polacy to marudy :]
widocznie Seana, jest inna niz wiekszosc :P
zawsze trzeba widziec ta lepsza strone zycia :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 23:52
|

|
jaka moze byc lepsza strona w przejezdzających pod oknami tirach ? :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 00:00
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Ja rozumie o czym pisze Seana
mimo, iz nie ma pieknego zalesionego lasu czy tez zielonej laki gdy wychyla sie przez okno, potrafi dojrzec w tym halasie, brudzie jakis urok.
Sama mieszkalam na Pszczynskiej i znalam kazdy kat i zakamarek tej ulicy
Jakos nie przeszkadzaly mi ciezkie auta przejezdzajace bez przerwy, zapach spalin i wielkachny kurz.
Nie balam sie wchodzic do zaciemnionej klatki schodowej, gdzie nie raz lezal ktos po duzych %...poprostu czulam sie bezpieczna.......i za to kochalam i kocham to miejsce. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 23:39
|

|
bo to kwestia przyzwyczajenia i przywiązania do miejsca, gdzie sie wychowalo, ale jak sie zamieszka w "lepszych" warunkach, to sie idzie od tamtego odzwyczaic :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 23:46
|

Zaproszone osoby: 2
|
Anula napisał/a: | Ty sama superlatywy, a trzesące sie okna nie przeszkadzaja, jak przejeżdzaja te tysiace samochodów dziennie?? |
Powiem Ci, że jak byłem mały i przeprowadziliśmy się z ulicy Pszczyńskiej na os. Warynskiego to często mi właśnie brakowało hałasu przejeżdżajacych aut i tirów i nie potrafiłem bez tego zasnąć. Później przywykłem do totalnej ciszy na osiedlu i teraz jak gdzieś w oddali słychać jak remontują dk88 to nie potrafie spać, mimo że to minimalny hałas. |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 08:57
|
|
Dziuryyyyy to mi sie nie podoba.. i komunikacja :( stare autobusy |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 10:13
|

Imię: Ala
|
Monique napisał/a: | komunikacja stare autobusy |
haha, zaprASZAM na przejazdzke autobusem z TG do zabrza linia 83- toś Ty jeszcze starych autobusow nie widziala :przestraszony: , cala droge sie człowiek modli , zeby sie ten zolty staruch nie rozlecial :P |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 10:27
|
|
niecierpie w Gliwicach Placu Piastów, nigdy nie wiem z którego przystanku odjeżdza jaki autobus, latałam ostatnio jak wściekła po całym placu i w końcu zauważyłam jak mój autobus już odjeżdza z któregoś przystanku , a ja daleko... daleko.... :kwasny: |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 19:23
|

Imię: Piotr
|
Anula napisał/a: | niecierpie w Gliwicach Placu Piastów, | tak 5 przystanków rozłozonych po ilus tam setnych metra kwadratowego przydał by sie dwozec autobusowy taki jaki jest w zabrzu ale zeby był o wiele estetyczniejszy :P |
|
|
|
|
efen
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 11:41
|

|
kocham za: piękne miasto;) i wspaniały klub Piast:D |
|
|
|
|
efen
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 13:54
|

|
a tak poza tym to najładniejsze i szybko rozwijające sie miasto w GOPie |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 16:08
|

Imię: Bartłomiej
|
co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości :P |
|
|
|
|
Danielo
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 08:27
|

|
Miasto rozwija sie w dobrym kierunku ;) ale daleko do ideału;p |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 20:51
|

Imię: Bartłomiej
|
właśnie ze niedaleko do ideału. Wystarczy tylko parę poprawek i mamy cudowne miasto |
|
|
|
|
|