Dobry kardiolog |
Autor |
Wiadomość |
izula
Wysłany: Czw Cze 01, 2006 21:38
|

|
Witam mam pytanie gdzie w Gliwicach przyjmuje dobry kardiolog dziecięcy?Jestem zarejestrowana ale dopiero na sierpień w Zabrzu,ale córka narzeka na ból w mostku i chcę się wybrać prywatnie wcześniej.Bo do tego czasu wykończe się psychicznie. |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 08:32
|

|
WIm że w przychodni na Zubrzyckiego był , ale nie wiem czy jest dalej |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 08:55
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Cytat: | córka narzeka na ból w mostku |
zazwyczaj takie bóle nie sa sprawa kardiologiczną.
Patrząc na Twój wiek, podejrzewam że Twoja córka jest w wieku intensywnego dojrzewania, to może być jedna z przyczyn, do tego dochodzi stres związany z egzaminami/maturą. Nie jestem jednak fachowcem w tej dziedzinie i swoje zdanie opieram jedynie na podstawie tego z czym sama się borykam. Od wieku dojrzewania dokuczają mi takie bóle i kardiologicznie niby nic mi nie dolega, a przynajmniej twierdzi tak pani doktor, która nie dała mi skierowania do kardiologa, a do kilku innych specjalistów. Jednak każdy niepokojący stan trzeba sprawdzić więc życze powodzenia.
Osobiście nie znam dobrego kardiologa.
Czy córka miała miała robione EKG |
|
|
|
|
izula
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 10:46
|

|
Mam syna w tym wieku,ale córka ma 5 lat i pediatra usłyszała szmery na serduszku dlatego dostałam skierowanie do kardiloga .Tylko u Nas na wizytę czeka się niestety ok 3 miesięcy.I myślę wybrać sie z Nią wcześniej gdzieś może prywatnie. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 11:24
|

|
Cytat: | córka ma 5 lat i pediatra usłyszała szmery na serduszku |
ojej :(, to juz jest poważna sprawa :(, przypomniałam sobie ze mam znajomego którego chyba ciocia jest dobrym kardiologiem przyjmuje w Zabrzu, ale tam też czeka się ze 3 misesiące :(, jednak zapytam go. |
|
|
|
|
izula
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 14:48
|

|
Dziekuje Kisia za zainteresowanie się moim problemem,może panikuje ale Sama wiesz bo masz dzieciaczki.Pozdrawiam :) |
|
|
|
|
Tonio
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 14:53
|

|
Asienka napisał/a: | WIm że w przychodni na Zubrzyckiego był , ale nie wiem czy jest dalej |
Jest dalej bo bylem z bratem na "przegladzie" tam, ale to i tak zapewne nic nie da bo czas oczekiwania bedzie spory... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 01:37
|

|
niestety chyba do każdego nawet prywatnego kardiologa sa kolejki :( |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 16:12
|
|
Miałem podobny problem ze swoim młodszym synem!!!!Jedynym wyjściem aby szybko dostać się do kardiologa to napis na skierowaniu CITO.To otwiera wszystkie drzwi natychmiast.Zyczę powodzenia. :D |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 16:24
|

Imię: Mariusz Damian
|
Cito z łaciny oznacza "natychmiast" :-)
Ale nie wszędzie reflektują te oznaczenie. Zależy jaki lekarz to napisze. Jeśli są układy między lekarzem, a szpitalem to działa. Inaczej nie. |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 16:35
|
|
To że cito oznacza "natychmiast to wiem!!!A szpitel respektuje a nie reflektuje.I dopisek CITO jest respektowany przez wszystkich lekarzy bez względu na układy!!!!A w dodatku jak chodzi o dziecko. |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 17:08
|

|
Mi chodziło o reflektować, nie respektować.
Reflektować w sensie odpowiadać na moją prośbę --> CITO.
Jesteś lekarzem ? Nie sądze, więc nie bądź taki pewien swoich wywodów. |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 17:12
|

|
Mariusz, widocznie w ten sam sposob Jacek13, dostał sie do lekarza ze swoim synem.
Skoro pisze to pewnie wie.
Przeciez serce to nie "byle co" i lekarze muszą brac pod uwage dodatkowe zapiski na skierowaniu. |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 17:42
|
|
CITO to niejest twoja prośba tylko zalecenie lekarza kierującego.I nietrzeba być lekarzem żeby trochę mieć pojęcie o medycynie.Dzięki Dorothea za wsparcie :D :padam: |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 17:44
|

|
Serce to nie zabawa, więc jeśli jest skierowanie to i CITO nie powinno być potrzebne. |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 18:28
|

|
Ale czasami lekarz Cie kieruje do kardiologa aby wykluczyc ewentualne podejrzenia i nie zagraza to zyciu, wiec taki pacjent moze sobie czekac w kolejce trzy miesiace, natomiast skierowanie z dopiskiem CITO oznacza,ze sprawa jest niecierpiaca zwłoki, i niie mozna z nia czekac bo cholera wie co za te trzy miesiące sie moze stac z pacjentem.Ja choruje na astme i mam wizyty co miesiąc, lub co dwa, jesli natomiast mam atak to przyjmuja mnie natychmiast a nie czekaja az sie udusze.
Jacek13 napisał/a: | Dzięki Dorothea za wsparcie |
prosze bardzo :D |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 16:12
|

|
Izula, w poradni na Zubrzyckiego przyjmuja dwie panie kardiolog Szkutnik i Frycz, obydwie pracuja w Zabrzu. Jesli chcesz moge sie na jutro dowiedziec o terminy wizyt( robie m.in EKG w tejze poradni) Jesli masz na skierowaniu CITO, na wizyte nie powinnas dlugo czekac. Osobiscie polecam dr Szkutnik. Mozesz zarejestrowac sie rozwniez telefonicznie 231 00 47 i prosisz z poradnia dziecieca. |
|
|
|
|
mikado
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 21:56
|

|
Poradni na Zubrzyckiego nie polecam , lekarze tam są nie zbyt przyjemni zwłaszcza pani Dr.Szkutnik miałam przykre doświadczenia z nią .
Za to polecam przychodnię Corpora-Med na ul.Raciborskiej mają duży wybór specjalistów w tym także kardiologa , przyjmują również prywatnie. :ok: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 22:13
|

|
Bożka napisał/a: | Osobiscie polecam dr Szkutnik |
mikado napisał/a: | Poradni na Zubrzyckiego nie polecam , .... zwłaszcza pani dr.Szkutnik |
stara śpiewka jeżeli chodzi o lekarzy, jednemu pomoga innemu nie |
|
|
|
|
izula
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:33
|

|
Wszystkim bardzo dziękuje za ODP.Dzwoniłam na Zubrzyckiego Pani z rejestracji była bardzo miła. Podała mi numery prywatne dr.Szkutnik i dr.Frycz.Już coś mam, jestem tylko ciekawa czy prywatnie też robią EKG.Dzięki jeszcze raz :) |
|
|
|
|
|