Bar serwujący dobre obiadki |
Autor |
Wiadomość |
kk
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 22:40 Bar serwujący dobre obiadki
|

Imię: Krzysztof
|
Witam
Chciałem się zapytać Was, drodzy Forumowicze, który z gliwickich barów polecilibyście (albo zdecydowanie odradzili).
Szukam takiego, do którego zarówno można wpaść na obiadek jak i zakupić coś na wynos.
Powinien serwować dobre pierogi i nie tylko :-)
Będę wdzięczny za wszelkie porady oraz ceny (ile kosztuje na przykłąd porcja pierogów i ile sztuk w jej skład wchodzi )
Z góry bardzo dziękuję
--
Pozdrawiam - Krzysztof K (KK)
GG 1183795
ICQ 118815089
GSM 607532284
h t t p;//80x86.ovh.org |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 22:48
|

Imię: Marcin
|
hmmm wiec godnym polecenia ...i przedewszystkim nie drogim miejscem zeby cos szybko zjesc...jest "Bar Teatralny"...nie raz w drodze z uczelni do pracy...jadlem tam obiad :-), cen teraz nie pamietam - ale nei sa wysokie - ...na wynos rowniez serwuja...i nie przestrasz sie wygladem tego miejsca...bo moze nie jest to 5 * restauracja...ale jedzenie jest naprawde dobre...(z drugiej strony wiem ze rowniez przestrzegane sa tam wszelkiego rdz normy sanitarne) miejsce to miesci sie ... obok pogotowia...visa vi szpitala wojskowego i domu dziecka...
nastepnym miejscem ktore moge polecic to ... bar na ul. matejki...rowniez serwuja calkiem dobre pierogi...no i ceny sa rowniez nie wygurowane...
jesli masz wiecej czasu...lub idziesz z kims na obiad...to polecam "nalesnikarnie" kolo rynku...okolice salony muzycznego RagTime...czy jak sie to tam pisze;=]...choc tam ceny sa juz wyzsze...ale porcje nalesnikow rownie solidne...
nie czesto jadam na miescie...wiec...nie jestem obeznany...ale odradzam...lu caffe...czy jakos tak...w budynku promelu...obsluga upierdliwa..i w ogole nie mam milych wspomnien :=]
ewentualnie mozesz sie zalapac do stolowki studenckiej...na ul. pszczynskiej :-]
no to chyba tyle odemnie...jak sobie cos przypomne to dam znac ;=]
a w ogole polecam dzial...polecamy i odradzamy...tam toczyla sie dyskusja o kilku miejscach ;=] |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 22:59
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
do miejsc wymienionych przez Pączka moge jedynie dorzucić bar Smakosz na rogu D. Wałów i Zwycięstwa, kiedyś pracująć w Nowinach chodziłyśmy tam z koleżankami na obiadki ( blisko smacznie i tanio) teraz tam czasami co moja córka sobie zje. Ruskie pierogi sa bardzo dobre i kosztuja 5 zł :) |
|
|
|
|
ZWM is my home
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 23:57
|

|
Bar Sierakowicki na ul. Jana Pawła II przy skrzyzowaniu z ul. Nowy Świat (budynek m.in Radia CCM)!!! |
|
|
|
|
De_Luca
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 12:59
|

|
kolo rynku jeszcze polece archiburegera za 2,80 dostaniecie pysznego hamburgerka =D nigdy nie bralam tego za piątaka bo ten maly mi wystarczał =)) polecam |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 13:14
|

|
ZWM is my home napisał/a: | Bar Sierakowicki |
równiez polecam
Pierożki 4 zł 7 sztuk ale tak wielkich że trudno je wcisnąc :)
Zupki po 2,40 pyszniutke
Ziemniaczki 1,2 cena niesamowita tym bardziej patrząc na ilość
czesto sobie biore pół zupki, pół porcji klusek z klopsikamim i surówkę, i płace około 6 zł |
|
|
|
|
mathe
Wysłany: Czw Mar 30, 2006 17:32
|

|
A ja polecam Lotosa na chorzowskiej :) |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Czw Mar 30, 2006 19:47
|

Imię: Bożydar :]
|
mathe napisał/a: | polecam Lotosa na chorzowskiej |
Czasami przechodzę tamtędy, ale nieszczególnie zachęca by wejść :P |
|
|
|
|
mathe
Wysłany: Czw Mar 30, 2006 20:32
|

|
No fakt, może nie wygląda zachęcająco, ale jedzonko jest na prawdę dobre i ceny są przystępne:) |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 12:07
|
|
Dobre jedzonko na wynos serwuje Akropollis obok kina Bajka :hurra: :hurra: :hurra: |
|
|
|
|
Wojtulek
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 13:08
|

|
Polecam bar na robotniczej, bardzo dobre jedzonko "jak w domu" i nie drogo |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 15:21
|

|
Najlepszy to jestbar Teatralny na Z.Starego oraz bar Dworcowy na Dworcu ....Pyschocie :padam: |
|
|
|
|
kiju
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 14:56
|

|
Teatralny
Wiedeński na ?użyckiej
U Piotra w podziemiach sądu Administracyjnego |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 15:13
|

Imię: Bożydar :]
|
Cytat: | U Piotra w podziemiach sądu Administracyjnego |
Ostatnio tamtęd przechodziłem i tak nas zastanowiło jak tam jest. No i ciężko to zauważyć, schowane jest. |
|
|
|
|
Wojtulek
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 19:53
|

|
Cytat: | No i ciężko to zauważyć, schowane jest. |
Moze nie tak ciezko ale schowany ten barik jest. Bylem tam ale jedzonko niezbyt dobre. |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 13:04
|
|
Cytat: | Najlepszy to jestbar Teatralny na Z.Starego | Najlepsze lata to on ma za sobą.6_7 lat temu to on był najlepszy.Teraz to przemysłówka. :dobani: :dobani: :dobani: :dobani: :dobani: |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 17:43
|
|
Jacek13 napisał/a: | Najlepsze lata to on ma za sobą.6_7 lat temu to on był najlepszy.Teraz to przemysłówka. |
o tutaj się zgadzam,wlasnie 6-7 lat temu,gdy każdy klient za tych parę zlotych naprawde sobie pojadł,a teraz tey wygniotki zwane pierogami,to erzac prawdziwych pierogów... |
|
|
|
|
toluk
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 16:47 zubożenie fizyczne
|

|
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Nie Lip 16, 2006 13:27 Re: Bar serwujący dobre obiadki
|

|
kk napisał/a: | Witam
Chciałem się zapytać Was, drodzy Forumowicze, który z gliwickich barów polecilibyście (albo zdecydowanie odradzili).
Szukam takiego, do którego zarówno można wpaść na obiadek jak i zakupić coś na wynos.
Powinien serwować dobre pierogi i nie tylko :-)
Będę wdzięczny za wszelkie porady oraz ceny (ile kosztuje na przykłąd porcja pierogów i ile sztuk w jej skład wchodzi )
|
no chocby bar 'Frykas' przy ul. Wieczorka (na przeciwko plomby :)) |
|
|
|
|
dzierlatka
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 11:58
|

|
odświeżam temat.....Bar Wiedeński..tani...ul.?użycka...
zupa - 2zł..schabowy,ziemniaki,surówka - 10 zł..stołują się tam głównie studenci i pracownicy Polibudy....ale nie tylko...parking jest - można spokojnie podjechać autkiem... |
Ostatnio zmieniony przez dzierlatka Czw Sie 25, 2011 12:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|