Świńskie ryjki |
Autor |
Wiadomość |
Fenix
Wysłany: Nie Lis 07, 2004 23:40 Świńskie ryjki
|
Imię: Krzysztof
Dołączył: 23 Cze 2004 Skąd: Gliwice - Targowa
|
Składniki:
- 0,5 kg parówek cienkich,
- 20 dkg pieczarek,
- 2 cebule,
- łyżka oleju,
- słoiczek koncentratu pomidorowego,v - sól,
- pieprz.
Jak przyrz±dzić?
Cebulę kroimy w drobn± kostkę, po czym smażymy na złoty kolor na małym ogniu .Dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie dodajemy parówki, które wcze¶niej musimy przygotować w następuj±cy sposób: każd± parówkę przecinamy na trzy czę¶ci, a na końcu każdej cz±stki nacinamy krzyżyk.
Podczs smażenia z parówki zrobi± się prawdziwe ryjki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, co kto lubi: sól, pierz, vegetę, oregano itp. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|