Problem z powerpoint-em 2007 |
Autor |
Wiadomość |
MacSen
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 00:25 Problem z powerpoint-em 2007
|

Imię: Matthias
|
Kurcze mam problem.( no co nikt nie jest wszechwiedzący)
Czy ktoś z Was kiedykolwiek wstawiał film do powerpointa?(zwłaszcza 2007)
Nie chodzi mi oto że nie potrafię ... bo potrafię i wstawiam ale nie jestem w stanie tej prezentacji tak ustawić żeby film leciał normalnie. Po prostu wstawiony film odtwarza się jakby było włączone przewijanie i to bardzo szybkie przewijanie. w skutek czego film trwający normalnie 20 minut odtwarzany jest w jakieś no powiedzmy 3~4 minuty
Pytam bo mnie już tu nosi a jakoś ta nieszczęsną prezentację muszę zrobić
Jak to ustawić. |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 09:24
|

Imię: Mjeetek
|
Cały ten nowy Office to jakieś zło. Żeby coś tam znaleść trzeba po googlach szukać.... Dobrze, że w domu tego nie potrzebuje.
Może coś tutaj: h t t p;//office.microsoft, c o m/pl-pl/powerpoint/HA100777161045.aspx |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 09:48
|

|
khaman napisał/a: | Cały ten nowy Office to jakieś zło. Żeby coś tam znaleść trzeba po googlach szukać.... Dobrze, że w domu tego nie potrzebuje.
Może coś tutaj: h t t p;//office.microsoft, c o m/pl-pl/powerpoint/HA100777161045.aspx |
To co tam jest dotyczy problemów z odtwarzaniem typu brak filmu.
JA ten film mam tylko że jest on za szybko odtwarzany. |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 17:08
|

|
Up...
Jednak znalazłem rozwiązanie.
Nie ten kodek - po prostu PP dostaje szmergla jak filmy kompresowane są z użyciem ffdshow. Muszą być potem ponownie przetworzone na AVI z kompresją do MPEG-4
Dziwne ale skoro działa :/ |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 23:48
|

|
proponuję przekonwertować takiem programikiem: youtube downloader, jak narazie z niczym nie mial problemów co konwertowałem a jakość 1 klasa :D no i mało zajmuje :D
co do offica, ja polecam 2003, używam od 2003 i żadnych problemów :) |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 00:00
|

|
Co do 2003ofissa i kompresji za pomocą ffdshow to jest identyczny wynik.
Ale NWM. Zaś co do filmów to one są mojego autorstwa więc wszelkie jutubo podobne programy odpadają.
Zresztą i tak jest już po kłopocie. |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 17:07
|

|
MacSen, myslę, że krótkie filmiki do PP (made by microsoft ) najlepiej przekonwertować do RM, ewentualnie WMV.
Chyba, że wymagane jest avi?. Dawno nie robiłem nic w PP. |
Ostatnio zmieniony przez fekete Czw Gru 18, 2008 17:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 20:32
|

|
fekete,
RM odpada... z powodu formatu
Zresztą i tak jest już problem rozwiązany.
Wcześniej podałem sposób jak to zrobiłem.
Ale za to mam teraz dziebko inny problem.
Jak uzyskać i czym PIP (Picture in Picture) ponieważ zależy mi na równoległym wglądzie w konkretny material filmowy. (3-y kamery jeden obiekt i tylko różne ujęcia)
Coś w tym stylu h t t p;//img360.imageshack.us/img360/5827/obraz001bx8.jpg (to jest akurat zrobione w power poincie- testowałem na tym działanie filmów)
---Ehhh że też mi się zachciało bawić w filmowca :/... |
Ostatnio zmieniony przez MacSen Czw Gru 18, 2008 20:41, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
fekete
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 22:07
|

|
Niestety, w czasie edycji filmów nigdy nie uzywałem efektu PIP, nie miałem takiej potrzeby. Jeżeli nie jest to konieczne, nie stosuj zbyt wielu efektów specjalnych, to naprawdę odwraca uwagę od treści filmu. |
|
|
|
|
MacSen
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 23:32
|

|
fekete, Cały myk polega właśnie na tym że równolegle się muszą te filmy odtwarzać. Fakt wygląda to bardzo efekciarsko ale tylko wtedy widoczne są wszystkie detale .Odtwarzanie po sobie akurat w tym konkretnym przypadku traci na sensie. |
|
|
|
|
|