SZYBKIE TANIE CIACHO |
Autor |
Wiadomość |
Dorothea
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 23:59
|
Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica
|
Mariusz napisał/a: | Serników nie lubie |
Serniczki sa mniamniusne, ale jak zrobisz marchewkowe to zdaj relacje
klaus napisał/a: | ojej dziękuje |
to ja dziekuje za przepis :calus: |
|
|
|
|
Iza
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 23:30
|
Dołączyła: 15 Sty 2006 Skąd: Gliwice
|
klaus napisał/a: | a teraz przepis na torcik marchewkowy |
Klaus zrobila Torcik jest pychotka! Dzieki za przepis :super: |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 21:15
|
Dołączyła: 03 Gru 2005 Skąd: Gliwice
|
a kto mnie zaprosi na taki torcik? |
|
|
|
|
Iza
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 23:50
|
Dołączyła: 15 Sty 2006 Skąd: Gliwice
|
polecam pyszne kokosanki!!!
1/2 szkl mleka
1 szkl cukru
2 lyzki miodu
1/4 masla(5dag)
To wszystko roztopic w garnku-nie gotowac!
czekac az masa bedzie zimna,dodac do niej 2 szkl maki,1 lyzke proszku do pieczenia oraz wbic jajko wymieszac i wylozyc do formy! Piec w temp od 180 do 200 stopni przez okolo 30-45min (na zloty kolor)
Po wyjeciu czekac az ciasto wystygnie i pokroic w kwadraty lub prostokaty.
Masa kakaowa
1 margaryna lub maslo
1 szkl cukru
3 lyzki kakao
1 szkl mleka
Najpierw wlac mleko potem dodac margaryne i na koncu cukier i kakao.
To wszystko ugotowac!
Nastepnie prostokaty maczac w polewie(zimnej) i w kokosie!
Smacznego |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 08:28
|
Imię: Bożydar :]
Dołączył: 31 Lip 2005 Skąd: G-ce
|
Iza napisał/a: | polecam pyszne kokosanki!!! |
Moje ulubione ciacho :oczami: Zrobię wszystko dla kokosanek :hyhy: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 12:29
|
Dołączyła: 25 Wrz 2005 Skąd: Sośnica
|
kobi napisał/a: | Zrobię wszystko dla kokosanek |
Hmmm, musze zrobic kokosanki ;) |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 16:53
|
Dołączyła: 20 Paź 2005 Skąd: okolice radiostacji
|
Uwielbiam kokosanki, najlepsze robi ciocia z Rud R., dla nich moglabym zabic ;) |
|
|
|
|
Iza
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 23:02
|
Dołączyła: 15 Sty 2006 Skąd: Gliwice
|
kobi napisał/a: | Moje ulubione ciacho |
Moje teraz juz tez!!! :) pychotka :super: |
|
|
|
|
halinek
Wysłany: Wto Maj 23, 2006 23:19
|
Dołączyła: 05 Maj 2006 Skąd: gliwice
|
dzieki za przepisy, wyprobuje i dam smakoszowi do skosztowania:D |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 19:57
|
Dołączyła: 20 Paź 2005 Skąd: okolice radiostacji
|
Jesli ktos ma ochote na cos na szybko to proponuje paczusie z serka homogenizowanego:
1 serek waniliowy 125 g
3 jajka
1,5 szklanki maki
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
Wszystko razem wymieszaci klasc mala lyzeczka na rozgrzany w rondlu olej. Smazyc na zloty kolor, posypac cukrem pudrem. |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 10:23 Proste i szybkie ciasta:)
|
Dołączyła: 16 Cze 2005 Skąd: Gliwice - Kopernik
|
Macie jakieś wypróbowane przepisy na ciasta które zawsze wychodzą?:> a przy okazji nie trzeba się dużo napracować?:)
chętnie skorzystam z jakiś przepisów:) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 00:44
|
Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Dołączyła: 01 Lip 2004 Skąd: Gliwice
|
asik napisał/a: | ciasta które zawsze wychodzą?:> a przy okazji nie trzeba się dużo napracować |
moje ciastka zawsze dobrze wychodza z torebki :rotfl:, a sięganie po nie raką nie jest chyba cieżką pracą ;) :rotfl: |
|
|
|
|
DevilDoll
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 23:11
|
Imię: Paweł
Dołączył: 03 Sty 2007 Skąd: Gliwice
|
Babka bananowa
SK?ADNIKI:
2 śmiejące się oczka,
2 zgrabne nóżki,
2 kochane rączki,
2 twarde kontenerki z mlekiem,
2 jajka,
1 wyścielana futerkiem miska do mieszania,
1 twardy banan.
SPOSÓB PRZYRZ?DZENIA:
1 Spójrz głęboko w śmiejące się oczka.
2 Rozdziel ostrożnie dwie zgrabne nóżki dwiema kochanymi rączkami.
3 Ściskaj i masuj kontenerki z mlekiem bardzo delikatnie aż wyścielana futerkiem miska do mieszania będzie dobrze natłuszczona, sprawdzaj w regularnych odstępach czasu palcem.
4 Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracując nim w przód i w tył a także na boki aż do ubicia piany (dla lepszych rezultatów wyrabiaj w tym czasie kontenerki z mlekiem).
5 Gdy temperatura wzrośnie, wsuń banana głęboko do miski i nakryj jajami (pozwól aby wszystko przesiąkło - byle nie przez całą noc). Ciasto będzie gotowe aż banan stanie się całkiem miękki. Powtarzaj kroki od 3 do 5 lub zmieniaj miski do mieszania.
UWAGA!
Jeśli pieczesz w nieznanej kuchni wyczyść dokładnie przybory kuchenne przed i po użyciu.
Nie wylizuj miski do mieszania po użyciu.
Jeśli ciasto zbyt urośnie, ulotnij się z miasta |
|
|
|
|
|