|
|
dupiate forum
|
|
Dział Kulinarny - Świńskie ryjki
Fenix - Nie Lis 07, 2004 23:40 Temat postu: Świńskie ryjki Składniki:
- 0,5 kg parówek cienkich,
- 20 dkg pieczarek,
- 2 cebule,
- łyżka oleju,
- słoiczek koncentratu pomidorowego,v - sól,
- pieprz.
Jak przyrz±dzić?
Cebulę kroimy w drobn± kostkę, po czym smażymy na złoty kolor na małym ogniu .Dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie dodajemy parówki, które wcze¶niej musimy przygotować w następuj±cy sposób: każd± parówkę przecinamy na trzy czę¶ci, a na końcu każdej cz±stki nacinamy krzyżyk.
Podczs smażenia z parówki zrobi± się prawdziwe ryjki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, co kto lubi: sól, pierz, vegetę, oregano itp.
|
|
|