Gliwickie Forum Dyskusyjne

Informacje od Administratora - nowy Serwer

Frycek - Sob Sty 13, 2007 13:50
Temat postu: nowy Serwer
Od dzisiaj ForumGliwice, c o m chodzi na nowym serwerze w zwiazku z tym
bardzo prosze o wszelkie uwagi dotyczace
-szybkosci
-awaryjnosci
-itd...

Gmeras - Sob Sty 13, 2007 14:38

Cytat:
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpdgJqPw) is not within the allowed path(s): (/home/1forumgliwice) in /home/1forumgliwice/public_html/includes/usercp_avatar.php on line 256


podczas zmiany avataru :)

Aither - Sob Sty 13, 2007 15:19

Cytat:
Bład wysylania email'a
Może został podany zły adres e-mail, w przeciwnym razie Administrator pownien sprawdzic przyczyne lub wylaczyc wysylanie email'i przez forum.

w czasie wysylania posta... nie pokazuje sie zawsze ale co jakis czas :P

trunks - Sob Sty 13, 2007 15:22

w sumie chodzi dobrze :)
krystian - Sob Sty 13, 2007 17:09

czy tylko ja mam taki problem, czy wy rowniez...podczas wlaczania forum musze podac login i haslo mimo, zaznaczonej opcji "pamietaj moje haslo"
De_Luca - Sob Sty 13, 2007 17:33

taaaak ja też tak mam, nawet musze sie 2 razy logować...
PAKuS - Sob Sty 13, 2007 17:53

teraz na forum nie ma naszaj galeri a przedrem ona nie działała
Frycek - Sob Sty 13, 2007 18:12

galeria bedzie odtworzona - ale to potrwa

jednak rozmawiamy tutaj o forum :)

Major - Sob Sty 13, 2007 19:01

Podobnie jak wyzej, forum nie loguje po wlaczeniu, tylko trzeba podawac login. Raz mi sie zdazylo, ze mimo dobrego hasla i loginu logowal sie ale po zalaczeniu strony dalej mialem okienko do podania loginu i hasla.
kobi - Sob Sty 13, 2007 21:03

Może to nie jest problem, ale nie było mnie przez 3 dni i wcięło wszystkie pw. Po zalogowaniu pojawiło się info o nowej wiadomości, ale skrzynka pusta więc nie wiem kto do mnie napisał przed zmianą serwera a to pewnie to było przyczyną zniknięcia wszystkich wiadomości :/
Arex30 - Sob Sty 13, 2007 22:17

A jak sie logowałem w czwartek miałem 301 nieprzeczytanych a już teraz tylko 100....... a nieczytałem??
Polskielitery czasem wyglkądją \jak znaki zapytania :D

PAKuS - Sob Sty 13, 2007 23:10

krystian napisał/a:
podczas wlaczania forum musze podac login i haslo mimo, zaznaczonej opcji "pamietaj moje haslo"


a jedna Mi też się to zdarzyło
forum jednak nie zapamiętuje i cojakiś czas musze się logować

Frycek - Nie Sty 14, 2007 08:32

Jesli chodzi o pm to niestety wszystkie usuniete zostaly przy przenoszeniu bazy
polskie literki - skutek uboczny niestety
nad logowaniem jeszcze pracujemy - chociaz powiem ze ja si eloguje ciagle i jest ok
wyczyscie cookisy i usunieice z ulubionych sobie zakladke i wstawcie ja jeszcze raz

Frycek - Nie Sty 14, 2007 08:33

Jesli chodzi o pm to niestety wszystkie usuniete zostaly przy przenoszeniu bazy
polskie literki - skutek uboczny niestety
nad logowaniem jeszcze pracujemy - chociaz powiem ze ja si eloguje ciagle i jest ok
wyczyscie cookisy i usunieice z ulubionych sobie zakladke i wstawcie ja jeszcze raz

asik - Nie Sty 14, 2007 12:46

też mam problemy z logowaniem.
Lukasz - Nie Sty 14, 2007 13:39

U mnie narazie w tym względzie bez żadnych problemów. Wszystko działa dobrze :)
Frycek - Nie Sty 14, 2007 13:57

asik napisał/a:
też mam problemy z logowaniem.

a logujecie sie przez w w w forumgliwice, c o m czy forumgliwice, c o m

sprawdzcie roznice


glownie chodzi mi o szybkosc :)

trunks - Nie Sty 14, 2007 15:11

to ktory szybszy bo u mnie w zasadzie bez roznicy ? Uzywam opery
Frycek - Nie Sty 14, 2007 15:37

trunks napisał/a:
to ktory szybszy bo u mnie w zasadzie bez roznicy Uzywam opery

nie nie, nie o szybkosc tutaj chodzi

domena to w w w forumgliwice, c o m - tak trzeba wchodzic z poczatkiem www

Basiorek - Nie Sty 14, 2007 16:31

również mam problemy z logowaniem
Major - Nie Sty 14, 2007 16:37

wchodze przez www zawsze i ani mi nie loguje, ale dziala napewno szybciej niz na poprzednim serverze.
Tonio - Nie Sty 14, 2007 17:15

ja tez mam problemy z logowaniem
De_Luca - Nie Sty 14, 2007 18:08

ja z firefoxa nie mogłam sie zalogować- ale przez explorer za 1szym razem
krystian - Nie Sty 14, 2007 19:02

ja mam firefosa i juz wszystko u mniej jest ok. dzisiaj sie poprawilo. loguje sie za pierwszym razem i zapamietuje wpisane haslo i login
Frycek - Nie Sty 14, 2007 20:02

Info

1) usunac cookis
2) domena to w w w forumgliwice, c o m - tak trzeba wchodzic z poczatkiem www

i powinno byc ok

Arex30 - Nie Sty 14, 2007 23:16

u mnie wsio oka z ff i z op i ie i pod winem i pod ubuntu
kobi - Pon Sty 15, 2007 10:13

Kod:
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpv1xnKi) is not within the allowed path(s): (/home/1forumgliwice) in /home/1forumgliwice/public_html/includes/usercp_avatar.php on line 256


Nie można załadować nowego avka :kwasny:

Tobi - Pon Sty 15, 2007 12:32

Działa o wiele szybciej, ładowanie strony poniżej 3 s. :super:
p4cz3k - Pon Sty 15, 2007 12:34

wczoraj przez ponad godzine nie moglem sie zalogowac na forum, niby ktos mi mowil ze jestem zalogowany i widnieje na stronie glownej lecz mnie caly czas przekierowywalo na glowna jako wylogowanego :/
kisia - Wto Sty 16, 2007 02:00

kobi napisał/a:
Nie można załadować nowego avka

też nie mogę i teraz nie mam wcale :zly:

Olaa - Wto Sty 16, 2007 03:12

kisia, ja tak samo- mowi mi ze nie mam odpowiedniego rozszerzenia, choc mam :/
PAKuS - Wto Sty 16, 2007 11:30

to dobrze wiedzieć narazie i tem nie zmiamiam avatarka
Lukasz - Sro Sty 17, 2007 00:53

U mnie niestety tez nie można :kwasny:
Aither - Sro Sty 17, 2007 18:17

w d... jeza... co z tymi avatarami ? Frycek popraw to :zdegustowany:
Gmeras - Sro Sty 17, 2007 18:28

wrzucajcie narazie z innego serweru ;]
Aither - Sro Sty 17, 2007 18:29

nie chce mi sie ladowac na serwer ... ale chyba trza bedzie tak zrobic :D
Frycek - Sro Sty 17, 2007 21:28

Aither napisał/a:
d... jeza... co z tymi avatarami Frycek popraw to

zrobione:)

kobi - Czw Sty 18, 2007 12:36

Buuu nie ma dymków :(
kisia - Czw Sty 18, 2007 14:00

kobi napisał/a:
nie ma dymków

jakich dymków ? :niepewny:

asik - Czw Sty 18, 2007 14:09

kisia napisał/a:
kobi napisał/a:
nie ma dymków

jakich dymków ? :niepewny:



można było zobaczyć początkowy i końcowy post z danego tematu:>

dade - Czw Sty 18, 2007 14:11

Nie wiem czemu, ale na forum muszę logować się dwa razy ( wszystko wyczyszczone ), na początku myślałem że źle wpisuję, ale teraz śmiało to mogę wykluczyć.
Czy ktoś z was też ma ten problem ?


ps. nie jest to uciążliwe, po prostu chcę się dowiedzieć czy ktoś ma podobnie, czy to jednak coś u mnie ...

asik - Czw Sty 18, 2007 14:12

dade, ja też mam tak:)
Gmeras - Czw Sty 18, 2007 14:14

tez tak miałem ale po pewnym czasie przeszło chyba z 2 dni loguje mi sie automatycznie ;)
dade - Czw Sty 18, 2007 14:14

dobrze wiedzieć że I'm not the only one :)
Frycek - Czw Sty 18, 2007 14:48

Dymki juz sa
dade a wchodzisz przez w w w forumgliwice, c o m czy forumgliwice, c o m

kobi - Czw Sty 18, 2007 15:13

Cytat:
Dymki juz sa

I bardzo dobrze, dać mu piwa ;) :zdrowko:

dade - Czw Sty 18, 2007 18:06

Frycek napisał/a:
dade a wchodzisz przez w w w forumgliwice, c o m czy forumgliwice, c o m



zdecydowanie w w w forumgliwice, c o m

Tobi - Pią Sty 19, 2007 10:33

Frycu, co ty z tym www czy nie www? Ustaw na h t t p;//forumgliwice, c o m redirect 301 w pliku .htaccess (Google Twoim przyjacielem ;))
dade - Sob Sty 20, 2007 00:54

albo zrobic wirtualke na apaczu z index.html
Kod:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="refresh" content="0; URL='http://w w w forumgliwice, c o m'">

<body>

<a href="http://w w w forumgliwice, c o m" class=big>Jeżeli strona się nie przeładowała kliknij tutaj, żeby wejść na strone forum</a>

</body>


:D

Frycek - Czw Paź 04, 2012 19:00

Informuje ze od dnia 04.10.2012 forum zostalo przeniesione na nowy serwer , ktory jest szybszy i bardziej stabilny pod obsluge forum.

Forum zostalo takze zaktualizowane do najnowszej wersji
informuje takze ze zmienil sie takze adres e-mail do biura
. nowy adres to bok@forumgliwice, c o m

jesli zauwazycie jakies bledy daj znac



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group