|
|
dupiate forum
|
 |
Dział Kulinarny - bomby kaloryczne :)
Dev - Czw Mar 17, 2005 18:00 Temat postu: bomby kaloryczne :) Hmm zna ktos z was jakies potrawy/mieszanki itp itd ktore zawieraja duza ilosc kalorii ?
ostatnio testowalem ryz+tunczyk . Duzo weglowodanow i bialka tez trochu :) Strasznie zatyka.. i szybko sie brzydzi :/ . Czekam na przepisy :mg:
p.s aha wszelakie fast foody nie wchodza w gre
Piotrulek - Czw Mar 17, 2005 19:40
Dev, Tona ziemniakow to jest sporo kalorii.
frohike - Czw Mar 17, 2005 20:15
ja mysle ze czego bys nie zjadl tone to bedzie mialo kalori :lol:
ANIUS - Czw Mar 17, 2005 21:42
wielkiego tłustego nalesnika z dzemem, bita smietana i polenego czeklada polecam:)
Dev - Czw Mar 17, 2005 22:47
ludzie przeciez tony kartofli nie bede jadl :[
chodzi mi o jakies NORMALNE przepisy..
Dzieki Anius, choc to chyba za mdłe bedzie :D
kisia - Czw Mar 17, 2005 23:19
Dev, czy Tobie chodzi może o bomby kaloryczne, aby zwiększyć przyrost mięśni ??? Jeżeli tak to powinny to być potrawy bogate w węglowodany z niską zawartością tłuszczu.
Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 07:13
kisia, Czyli ziemniaki są w sam raz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kaszanna - Pią Mar 18, 2005 07:34
Widać po mnie niestety że bomby kaloryczne nic nie dają.
Dev, makaron, przede wszystkim makaron. I inne mączne jedzonko: kluski, pyzy. Z sosikami, z mięskiem. Porcje mniejsze ale częściej.
Dev - Pią Mar 18, 2005 07:45
Cytat: | Dev, czy Tobie chodzi może o bomby kaloryczne, aby zwiększyć przyrost mięśni Jeżeli tak to powinny to być potrawy bogate w węglowodany z niską zawartością tłuszczu. |
nie koniecznie o przyrost miesni :) chodzi ogolnie o mase.
No to chyba mega bomba bedzie jak polacze ryz+makaron+ cos sie wymysli :D
CHoc smak moze byc lekko dziwny.. :rotfl: :rotfl:
ANIUS - Pią Mar 18, 2005 08:21
A wlasnie ,ze nie bedzie mdly moj nalesnik. Dodaj owocow do niego, banana (ma duzo kalorii jak na owoc i pasuje do czekolady) albo kiwi , albo pomaranczke...mniam:P
Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 09:18
Dev, Nie katuj się słodyczami,wszak jesteś pełnoletni,a więc pieczona w piwie golonka tak z 1,3kg z chrzanikiem i musztardką,żeberka w kapuście,grochówa i krupnik.W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień.Potem 3 dni odpoczynku i..."od nowa Polsko Ludowa".
kisia - Pią Mar 18, 2005 14:36
Cytat: | W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień. | i urosnie Ci piękny brzuszek piwny :]
Dev - Pią Mar 18, 2005 14:37
Cytat: | A wlasnie ,ze nie bedzie mdly moj nalesnik. Dodaj owocow do niego, banana (ma duzo kalorii jak na owoc i pasuje do czekolady) albo kiwi , albo pomaranczke...mniam:P |
banany to podstawa :] ale teraz sie takie drogie zrobily :/
ehh.. jak bede mial czas itp to sproboje ten Twoj przepis :D
Cytat: | Dev, Nie katuj się słodyczami,wszak jesteś pełnoletni,a więc pieczona w piwie golonka tak z 1,3kg z chrzanikiem i musztardką,żeberka w kapuście,grochówa i krupnik.W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień.Potem 3 dni odpoczynku i..."od nowa Polsko Ludowa". |
Nie pije piwa...chyba ze od swieta :]
Tymbardziej z jedzeniem... bleee
ANIUS - Pią Mar 18, 2005 15:30
to tlko dodam, zebys robil ciasto pol/pol woda mineralna gazowana i mlekiem- bedzie bardziej puchate ciasto.....mniam :brawo:
Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 16:36
kisia, A o co temu młodemu czlowiekowi chodzi,bo kompletnie nie rozumię.Mając 19 lat i będąc zgrabnym i całkowicie sprawnym mlodzieńcem szukać "bomb kalorycznych".Nie wiem kompletnie po co??
Frycek - Pią Mar 18, 2005 17:25
Mase to bedziesz Cytat: | nie koniecznie o przyrost miesni chodzi ogolnie o mase |
masa ci przybedzie ...ale brzuszkowa :lol:
Dev - Pią Mar 18, 2005 17:34
Cytat: | to tlko dodam, zebys robil ciasto pol/pol woda mineralna gazowana i mlekiem- bedzie bardziej puchate ciasto.....mniam |
wiesz.. ja chyba poprosze dziewczyne o pomoc:D bo czuje ze jak ja sie zabiore sam za to to sobie nie pojem...... :rotfl:
Cytat: | kisia, A o co temu młodemu czlowiekowi chodzi,bo kompletnie nie rozumię.Mając 19 lat i będąc zgrabnym i całkowicie sprawnym mlodzieńcem szukać "bomb kalorycznych".Nie wiem kompletnie po co?? |
hm kisia Ci chyba nie odpowie bo skad ma wiedziec :twisted: kazdy powod w koncu moze byc dobry
To jest zreszta niewazne po co mi... :roll: Czekam na dalsze przepisy..
Frycek wiem ze masa na brzuchu tez przybedzie.....no ale cos za cos.. brzuch zbije po maturach i bedzie lajtowo :mg:
Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 17:49
Dev, Skoro nie kisia to może ty mi odpowiesz po co ci ta bomba kaloryczna??
Dev - Pią Mar 18, 2005 17:55
potrzeba mi posilkow ktore maja wielkie ilosci kalorii, wiec szukam jakis ciekawych przepisow......bo ile mozna jesc ciagle to samo :?
frohike - Pią Mar 18, 2005 18:25
Dev, troszke mnie zdziwiles bo biorac pod uwage twoje poprzednie posty o silowni itp wydawalo sie ze jestes kumaty w tych sprawach.
Po pierwsze poszperaj na stronkach o tematyce kulturystycznej.
Po drugie po takich posilkach to tylko tluszczu nabierzesz, a z tłuszczu nigdy miesnia nie zrobisz.
Po trzecie mozliwe ze nie chodzi ci o mase aby robic z tego miesnie i wtedy dwa wczesniejsze punkty sa niewazne.
Dev - Pią Mar 18, 2005 23:48
Cytat: | Dev, troszke mnie zdziwiles bo biorac pod uwage twoje poprzednie posty o silowni itp wydawalo sie ze jestes kumaty w tych sprawach.
Po pierwsze poszperaj na stronkach o tematyce kulturystycznej.
Po drugie po takich posilkach to tylko tluszczu nabierzesz, a z tłuszczu nigdy miesnia nie zrobisz.
Po trzecie mozliwe ze nie chodzi ci o mase aby robic z tego miesnie i wtedy dwa wczesniejsze punkty sa niewazne. |
oj wy mnie nie rozumiec :mg: :mg: hehehe. Czy jestem kumaty w tych sprawach, wydaje mi sie ze tak :)
O tluszcz nie mam co sie martwic, zreszta jego zawsze mozna spalic :)
Mi chodzi tylko i wylacznie o jakies dobre, wysokokaloryczne przepisy i tyle :) nie wiaze sie to az tak z silownia, daje rade :mg:
ANIUS - Sob Mar 19, 2005 13:38
czepiacie sie chłopaka :!: :!: :!: :evil: ma ochote na coś kalorycznego, zeby zapchac brzuszek:) a wy od razu domysły ....że chce wygladac jak chodzace karczycho:) w dresie :rotfl: :rotfl: :rotfl:
AgnieszkaL - Sob Mar 19, 2005 13:38
pij mleko będziesz wielki
Dev - Sob Mar 19, 2005 15:10
Aniuś :mg: od dzis mianuje Cie na mojego boduguard-a aha i nie mozesz tego nie przyjac.... :mg:
Mleko ? heh.....ostatnio czytalem ze mleko przez faceta przeplywa jak przez sito :shock: byl caly artykul otym ale nie pamietam gdzie :mg:
Okej koniec tego OFFTOPICU....... teraz prosze o dalsze przepisy! :>
ANIUS - Sob Mar 19, 2005 15:22
Dev w końcu broniłam swojego naleśnika:P dzis wlaśnie planuje nalesniki na obiad...równiez kaloryczne, ale nie na słodko.
Proponuję:
ciasto naleśnikowe:
2 jaja
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej (przy gazowanej, bardziej puszyste bedą)
2 szklanki mąki
sól
proszek do pieczenia
wkład (mniam mniam):
starty ser mozarella
cebulka w kosteczkę
troszkę kukurydzy z puszki
(można dodać pieczareczki z cebulką podrumienione)
a wszystko to posypać szczypiorkiem
i jest wyśmienite kaloryczne mniam mniam
smacznego:)
kisia - Sob Mar 19, 2005 23:43
Koktajl bananowy
Potrzebne składniki:
- jeden banan
- kwaśne mleko lub maślanka
- lody waniliowe lub cytrynowe
- mielone orzechy (lub inna posypka)
- bita śmietana
Dev - Nie Mar 20, 2005 09:38
dzieki wam :mg:
LuKaSh - Nie Mar 20, 2005 10:00
Miodzio :D w Primaverze są fajne koktajle bananowe :D musze sobie zrobić :D
kisia - Nie Mar 20, 2005 20:38
Omlet na boczku z warzywami
fasola szparagowa żółta,
cukinia,
kukurydza,
papryka,
cebula ( lub inne jakie znajdziesz w lodówce)
przyprawy ziołowe
plastry wędzonego boczku, grubości ok. 1 cm
olej
jajka
śmietana
Lekko rozgrzać na patelni olej, dodać pokrojony w kostkę boczek,smażyć stale mieszając, aż się wytopi tłuszcz. Wsypać warzywa, smażyć do 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Jajka roztrzepać z przyprawami i ze śmietaną , wylać na warzywa. Smażyć 2- 3 minuty bez przykrycia. Gdy jajka lekko się zetną, przykryć patelnię i smażyć jeszcze parę minut, do całkowitego ścięcia się jajek.
Dev - Nie Mar 20, 2005 23:26
apetycznie to sie czyta.....az chce sie pobiec do kuchni :mg: tylko szkoda ze skladnikow brak pewnie umiejetnosci rowniez :mg: Ale cos z tych wszystkich wybiore i nakupuje potrzebnych rzeczy i jak bede mial czas to sobie zrobie :) MNIAM MNIAM MNIAM :) :) :) :) :)
FlashMan - Pon Mar 21, 2005 07:37
No, a ja normalnie jem i jem różnego rodzaju "bomby kaloryczne" i zgrubnąć nadal niemogę - ważę tylko 85/86 kg przy 191 cm... :( Pomóżcie... Znacie jakieś "atomowe bomby kaloryczne" ?
Dev - Pon Mar 21, 2005 07:50
silownia + trening na mase + duzo kasy na diete + odzywki + duzo cierpliwosci :mg:
Ja odkad zaczelem to przytylem z 63 kg do 81( wzrost 182). Zwyklym jedzeniem ciezko jest cokolwiek zdzialac :/
kaszanna - Czw Kwi 07, 2005 09:20
No dzięki, siłownia. Fajnie bym wyglądała z mięśniami :hyhy: Wolę już być wiotka jak nimfa :rotfl:
Aither - Czw Kwi 07, 2005 10:07
A mnie ni grzeje ni ziębi jak wyglądam... uwielbiam jeść... a atomówki kaloryczne... to bita śmietana i kremówki, ptysie i pączki, faworki i ciasteczka... ale najlepsza jest czekolada popijana martini :D
ANIUS - Pią Kwi 08, 2005 20:56
najlepszy jest marcepanik w czekoladzie wracaj z pracy :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Aither - Sob Kwi 09, 2005 11:59
dziś na "depresję" sobie zrobię dziś blok czekoladowy... ech bomastik...
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 00:57
Zjadłam dziś pół kilo wafelków w czekoladzie, czy to bomba kaloryczna? :niepewny:
Aither - Pon Gru 04, 2006 11:51
o rany nie zemdlilo Cie Kobieto ? :D
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 12:25
Szczerze mówiąc- nie, stać mnie na więcej :hyhy:
Aither - Pon Gru 04, 2006 12:38
o kurcze :D czyli co jak bede zapraszac na kawe i ciacho to zrobic dwie blachy? :D
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 15:15
tuchałowa napisał/a: | Zjadłam dziś pół kilo wafelków w czekoladzie |
phi, co to jest? :)
musisz jeszcze poćwiczyć :)
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 17:35
Basiorq, chcesz się zapisać na zawody kto zje więcej?
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:37
podejmuję wyzwanie :hyhy:
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 18:41
Ok, powiedz tylko kiedy i idziemy na zakupy do makro :hyhy: :upal:
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:48
nie mam karty ;)
ale to dobry pomysł :)
jaka będzie nagroda dla zwycięzcy?
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 18:53
Basiorek napisał/a: | nie mam karty ;) | Ja mam kartę, wiedziałam , że się wycofasz :rozpacz:
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:55
ja się czubku nie wycofuję :)
czekam na propozycję :)
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 19:06
Dobrze, propozycja jest taka, że podjedziemy w piątek popołudniu do makro, kupimy 2 opakowania grześków w czekoladzie i zobaczymy kto więcej zje :hyhy: I zaraz zgłoszę moderatorom, że mnie wyzywasz :zalamany:
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 19:19
nie gniewaj się :zdrowko:
to będzie :zakochani:
a tak poza tym to zaraz nas :krzeslem: za :offtopic: ;)
tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 19:21
Masz rację, :offtopic:
kisia - Pon Gru 11, 2006 01:47
w święta to dopiero będziemy bombardować się bombami kalorycznymi :przestraszony:
Appo - Pon Gru 11, 2006 23:10
Dzisiaj zjadłem 5 pączków, 2 drożdówki i 3 cheeseburgery i pół opakowania płatków fitness :P A i tak nie przytyję ani grama :(
tuchałowa - Pon Gru 11, 2006 23:19
Appo napisał/a: | A i tak nie przytyję ani grama | Bądź wdzięczny losowi :] Swoją drogą, nie mogę się już doczekać tego świątecznego bombardowania :hyhy:
Basiorek - Pon Gru 11, 2006 23:28
żebyś później nie jęczała :P
Appo - Pon Gru 11, 2006 23:31
tuchałowa napisał/a: | Bądź wdzięczny losowi |
Za co ? Za to że chcę przytyć, a nie mogę? :/
Olaa - Sro Gru 13, 2006 19:52
wczoraj zjadlam 2 obiady i pizze na kolacje :D dzisiaj na kolacje zjadam haburgera ale oczywiscie na pol < jak zawsze> i elegancko widelczykiem :P :D :rotfl: wiec przy powolnym jedzeniu sie najadlam :D
a teraz jeszcze do tego doszly duuze chipsy i znow pizza :rotfl:
aniol - Pon Lut 26, 2007 22:41
zrobiłam dziś czekoladowe naleśniki z nadzieniem owocowym polane bitą śmietaną... - doskonała bomba kaloryczna :D
Dev - Pon Lut 26, 2007 22:49
daj troche =p
Major - Pon Lut 26, 2007 22:58
aniol, nawet mi nie rob smaka, jak bardzo bym zjadl cos takiego. Ewentualnie opcja: nalesniki z nadzieniem serowym (twaróg) na nich bita smietana polana czekolada i do tego ananas i brzoskwinia z puszki :) mmmm
Arex30 - Wto Lut 27, 2007 08:49
No :mad:
Aj.
Tylko smaka narobili
Ja poprosze odrazu 10 z dowozem do mojej pracy bo ja dzisiaj od rana do nocy siuedze i nie mam jak tego zrobić
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cisza: :rozpacz:
katarzyna35k-ce - Sro Lut 28, 2007 11:26
Ja za taka ogromna bąbe kaloryczna to uwazam taka zapiekanke z brokułami na ciescie francuskim zalewana sosem smietanowo-majonezowym i zapiekana z zołtym serem. Mniam ! ale tłuste to strasznie
Szamanka - Sro Lut 28, 2007 18:38
Tiramisu wlasnej roboty
ale nie pozwalam sobie odebrac tej przyjemnosci by je jesc......dlatego robie je dosyc rzadko.....:D
aniol - Czw Mar 01, 2007 18:16
Następnym razem dam znać jak będę robiła :D od dziś przyjmuje zamówienia na ilość :P
Arex30 - Czw Mar 01, 2007 21:41
aniol,
5 szt poprosze
FlashMan - Pią Kwi 27, 2007 17:21 Temat postu: Bomba kaloryczna Witam. Czy macie może jakieś godne polecenia i przede wszystkim łatwe w przyrządzeniu dania, które zawierają w sobie ogromną ilość kalorii (jak największa)? Potrzebuję, aby być doładowanym dużą dawką energii przy kilkakrotnym w tygodniu pływaniu. Nie chcę się faszerować jakimiś proszkami z siłowni, więc wolę coś naturalnego. Będę wdzieczny wszystkim za wszelakie sugestie i opinie. Pozdrawiam! :)
Arex30 - Pią Gru 14, 2007 22:07
FlashMan, i jak udało się coś opanować ?
kisia - Nie Maj 16, 2010 21:09
ponieważ pogoda jest fatalna, barowa, jest mokro i zzziiimmmnnnooo, zaserwowałam sobie bombę kaloryczną w postaci koktajlu truskawkowego z bitą śmietaną, taka robioną z kremówki, czyli gigantyczna dawka kalorii :D
trunks - Nie Maj 16, 2010 21:37
nieładnie kisia, nieładnie...;p
kisia - Nie Maj 16, 2010 21:43
trunks, ale za to jak smacznie :D
MacSen - Pon Maj 17, 2010 17:29 Temat postu: Re: Bomba kaloryczna
FlashMan napisał/a: | Witam. Czy macie może jakieś godne polecenia i przede wszystkim łatwe w przyrządzeniu dania, które zawierają w sobie ogromną ilość kalorii (jak największa)? Potrzebuję, aby być doładowanym dużą dawką energii przy kilkakrotnym w tygodniu pływaniu. Nie chcę się faszerować jakimiś proszkami z siłowni, więc wolę coś naturalnego. Będę wdzieczny wszystkim za wszelakie sugestie i opinie. Pozdrawiam! :) |
1/. Ryba z frytkami i masełkiem + sałatka
2/. Pierogi ruskie z zeszklonym masełkiem
3/. Zapiekanka ( chleb moczony w mleku smazony na złoto obłozony cieniutkimi plsterkami sera zółtego natarty czosnkiem i ogórek mało solny
4/. Wodzionka ( pyszna zupa z niczego tak naprawde)
5/. Żurek śląski z kiełbasą slaską ziemniaczkami i jajeczkiem
6/. Jedzenie głupiego jasia czyli ( Makaron ugotowany posypany białym serem polany zeszklonym cukrem i całość posypana cynamonem)
7/. Kurczak zapiekany z jarzynkami
Człowieku....tym sie tak najesz że hoho.
|
|
|