dupiate forum

Dział sportowy - Euro 2012 w Polsce i Ukrainie ?

Danielo - Sob Kwi 14, 2007 10:11
Temat postu: Euro 2012 w Polsce i Ukrainie ?
18 kwietnia poznamy organizatora Euro 2012, my startujemy z Ukraicami , Węgry-Chorwacja, Włosi.
Wybór gospodarza euro 2012 będzie pokazywany w eurosporcie i chyba w tvp .
Jak zostaniemy wybrani razem z Ukrainą same korzysci gospodarcze będą.
Rozbudowa dróg, szczególnie autostrad których prawie nie mamy :]
Nie mamy hoteli komunikacji metro jest tylko w Warszawie a tak nie szybkiego z miasta do innewgo miasta szybkiej kolei.
Co najważniejsze nie mamy anie jednego porządnego stadiony w Polsce może oprócz tego w Kielcach a jest stanowczo za mały pojemnosc 15.tys.
Pokazywane są wirtualne prezetacje stadionów których nie mamy. Na samym początku jesteśmy spaleni jak dostaniemy euro2012 można powiedziec o małym cudzie. Czekam na wasze komentarze :)

Gmeras - Sob Kwi 14, 2007 20:27

moze i wspólnie z Ukraina będziemy organizatorami i dostaniemy na to duże dofinansowanie z uni na te cele wiec mamy jakieś szanse ;)
FlashMan - Wto Kwi 17, 2007 11:02

Środa, 11.20 - wszystkiego się dowiemy :)
MajkeL - Wto Kwi 17, 2007 11:12

Jeśli Nas wybiorą to bedzie ogromny sukces...
Trzymam kciuki ;)

PS.
Kod:
W dokumentacji przekazanej do UEFA w poszczególnych kandydaturach znalazły się poniższe miasta.

Polska i Ukraina
Polska: Warszawa, Poznań, Gdańsk, Wrocław, Kraków, Chorzów
Ukraina: Lwów, Kijów, Dniepropietrowsk, Donieck; w rezerwie pozostaje Odessa

Węgry i Chorwacja
Węgry: Budapeszt, Szekesfehervar, Gyoer, Debreczyn
Chorwacja: Zagrzeb, Split, Rijeka, Osijek

Włochy
Rzym, Mediolan, Bari, Florencja, Neapol, Palermo, Turyn, Udine
dodatkowo - Bolonia, Cagliari i Genua (jeśli w ME 2012 zagra 24, a nie 16 zespołów).

trunks - Wto Kwi 17, 2007 11:59

pewnie i tak wygrają Włosi. Jak powiedzmy bedzie remis, to decydujący głos ma Platini, a on postawi na Włochów, bo ma do nich sentyment grając kilka lat w Juve
kobi - Wto Kwi 17, 2007 13:27

Boniek już zna wynik, nie jedzie do Cardiff bo wie, że wtopimy :P Zresztą on i tak jest za Włochami :kwasny:
trunks - Wto Kwi 17, 2007 14:41

dokladnie kobi, tez czytalem ten wywiad ze Smolarkiem seniorem i mysle, ze cos w tym jest :)
p4cz3k - Wto Kwi 17, 2007 14:48

szkoda tylko ze jesli polska wygra :P to final jest planowany w kijowie
FlashMan - Wto Kwi 17, 2007 16:04

Planowany..., plany mogą się zmienić. Oby się zmieniły :)
frohike - Sro Kwi 18, 2007 06:54

p4cz3k napisał/a:
szkoda tylko ze jesli polska wygra to final jest planowany w kijowie

hmm final powinien odbyc sie na stadionie ktory przyjmie najwiecej osob i spelnia najwysze zalecenia

kobi - Sro Kwi 18, 2007 08:27

Finał przede wszystkim powinien odbyć się na stadionie ;) A póki co to mamy boiska z ławkami dookoła nich :/ Co z tego, że są piękne plany, wizualizacja na najwyższym poziomie? Nie dostaniemy organizacji i co? Plany pójdą się pier... kochać a nowe stadiony (plany) powstaną znowu za 4 lata przy okazji kolejnego zgłoszenia :kwasny:

Ale ME i tak będą u nas bo se je kupiliśmy :rotfl:

FlashMan - Sro Kwi 18, 2007 11:35

Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie!!! Hurrrrra!!!
kobi - Sro Kwi 18, 2007 11:35

Jea :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:

W końcu zagramy na ME :rotfl:

Danielo - Sro Kwi 18, 2007 11:41

Super :D:D:D wreszcie cos Listkoludki zrobili hahaha Pięknie :D
Monique - Sro Kwi 18, 2007 11:51

ja bym sie tak nie cieszyla... bedziemy sie wstydzic.. pozniej po nas tak pojada.. ze to masakra bedzie.. moze najpierw niech drogi wyremontuja..
kisia - Sro Kwi 18, 2007 11:53

jak ten tłum ruszy po naszych DWÓCH autostradach to będzie masakra :przestraszony:
Monique - Sro Kwi 18, 2007 12:00

kisia, dokladnie tak.. wgole bedzie masakra.. gdzie oni chca ich przyjac.. dajcie spokoj.. wstyd tylko.. a jeszcze wyjdzie tak ze nasz kochany rzad.. zalatwi nam super euro bedzie afera za afera
Danielo - Sro Kwi 18, 2007 12:03

goscinna Polsko- Ukrainska zaprosimy na wódeczke hahah :D
Monique - Sro Kwi 18, 2007 12:06

Danielo, nic innego nie mozemy zaoferowac.. gdzie jest jakis na eropejska skale lub swiatowa.. chociaz o tej nie wspomne stadion u nas??
FlashMan - Sro Kwi 18, 2007 12:12

Ja tam wierzę w Polskę i Ukrainę. Dadzą sobie z tym wszystkim radę.
Monique - Sro Kwi 18, 2007 12:24

FlashMan, ty slyniesz z kolalnego patryjotyzmu.. wiec.. wiedzialam ze bedziesz wierzyc.. :)
kobi - Sro Kwi 18, 2007 12:24

Ale marudzicie :P Wybudujemy autostrady, stadiony, lotnisko we Włoszczowej i nawet kosmodrom :P
Mamy doświadczenie w zaprzepaszczaniu pieniędzy z Unii bo nie potrafimy za nie wybudować dróg, ale tym razem jak damy dupy za przeproszeniem to będziemy fatalnie wyglądać w oczach świata. Dlatego sprężymy się i podołamy temu wszystkiemu bo w sytuacji awaryjnej Polak potrafi ;)

Monique - Sro Kwi 18, 2007 12:25

kobi, oczywiscie.. naturalnie.. nie mozna bylo niczego innego powiedziec..
kisia - Sro Kwi 18, 2007 12:28

mimo ze do Euro jeszcze 5 latek to jakos czarno to widze
Dorothea - Sro Kwi 18, 2007 12:45

kisia napisał/a:
mimo ze do Euro jeszcze 5 latek to jakos czarno to widze

mam dokladnie takie samo odczucie :/

Jordan - Sro Kwi 18, 2007 12:52

ehhhh polski optymizm.... wszystko sie wybuduje, Portugalia nie miala nic a czasu mieli jeszcze mniej i jakos wybudowali 7 czy 8 stadionow i setki km autostrad. Ale Polak tylko potrafi marudzic...
Nawet nie wiecie jaki to sukces i jakie plusy z tego wynikaja dla Polski... wreszcie ktos w Europie zauwazy że jest taki kraj jak Polska i nie bedzie to pracodawca W UK czy Irlandii.

To najwieszy sukces Polski od obalenia komunizmu.

p4cz3k - Sro Kwi 18, 2007 13:19

Jordan napisał/a:
Portugalia nie miala nic a czasu mieli jeszcze mniej i jakos wybudowali 7 czy 8 stadionow

portugalia miala 2 duze stadiony - i poziom zaplecza 1 ligi portugalskiej jest calkiem wysoki

jest to ostatnia szansa dla polski aby sie wykazac, olimpiada sie nie udala, jednak sporty zimowe wymagaja troszke wiecej niz sam snieg i krajobraz gorski, jesli pokarzemy ze potrafimy cos zorganizowac wowczas otworza sie nowe mozliwosci (i nie mowie tu o MS bo to przesada) ale np finaly LM czy UEFA, jest to rowniez ogromna promocja dla regionu, wiec 3mam kciuki aby sie nam udalo,

drogie panie z jednej strony podzielam wasz pesymizm lecz z drugiej staraj sie dostrzegac te lepsze strony, faktycznie jak napisal jordan portugalia poradzila sobie lecz jednak to jest troszke inny kraj i inna mentalonosc i rowniez nieco inne naklady finansowe, polacy otrzymaja niezly zastrzyk gotowki (nie pamietam dokladnie ale jest to kwota okolo 40 mld do podzialu z ukraina) i zapewne mozna kupic za to cos wiecej niz waciki, nalezy sie cieszyc tym iz dano nam szanse ... teraz juz nie bedziemy mogli sie migac od budowy stadionu narodowego (70.000 tys miejsc) ( mecz otwarcia ma na nim zostac rozegrany - czyli zapewne polska badz ukraina zagraja ), dodatkowo ma zostac wybudowany stadion "baltic arena" zapowiada sie calkiem ciekawie (40.000 tys miejsc) ... stadion w poznaniu podobno juz jest w trakcie przebudowy (okolo 45.000 tys miejsc) i kilka innych ... teraz pozostaje kolejna kwestia ... czy wladze pilkarskiej europy przeglosuja projekt aby w euro bralo udzial wiecej druzyn niz do tej pory ... wowczas krakow i chorzow rowniez zostana dolaczone do miast w ktorych beda rozgrywane mecze...

wraz z taka impreza na pewno zanotujemy wzrost gospodarczy ... juz kilka minut po ogloszeniu wynikow indexy na gieldzie warszawskiej zaczely wariowac (na + oczywiscie :P) o hotele bym sie nie martwil ... w koncu to ogromne koncerny hotelarskie beda chcialy sie pokazac ... i zaczna inwestowac w okolicach ... autostrady i drogi ? faktycznie to nasza bolaczka...ale mysle ze sie uda ... to samo z modernizacja taboru kolejowego ... cieszy mnie rowniez plan rozbudowy polaczen lotniczych ... i terminali ... do tej pory jedynie okecie i balice cos reprezentowaly

jest zapewne wiele "niepewnosci" ale tak jak flashman jestem dobrej mysli...polacy potrafia sie zmobilizowac :) bedzie dobrze :]

Anula - Sro Kwi 18, 2007 13:34

Jordan napisał/a:
to sukces i jakie plusy z tego wynikaja dla Polski... wreszcie ktos w Europie zauwazy że jest taki kraj jak Polska i nie bedzie to pracodawca W UK czy Irlandii.

To najwieszy sukces Polski od obalenia komunizmu.

:super:
dokładnie, bardzo sie ciesze że sie udało, teraz trzymać kciuki za całokształt prac z tym związanych.

Danielo - Sro Kwi 18, 2007 13:35

Stadion to my mamy jeden porządny w Kielecach ale mały pojemnosc 15tyś robili 1,5 lub 2 lata wiecej o stadiony bym sie nie martwił ! Bardziej sie martwie o drogi autostrady lotniska,kolei. Od dzis moze sie skonczy masowa emigracja za granice:P
Danielo - Sro Kwi 18, 2007 13:36

Wreszcie sie ten temat obudził :D
kobi - Sro Kwi 18, 2007 13:47

Ano postaramy się i zrobimy to wszystko. Jeżeli teraz to zaprzepaścimy to następnej okazji nie będzie. Chociaż oczywiście zdarzą się sytuacje, że będą kłótnie jak i kto ma coś zrobić - jak to zwykle u nas bywa.
p4cz3k napisał/a:
modernizacja taboru kolejowego ... cieszy mnie rowniez plan rozbudowy polaczen lotniczych ... i terminal

Nawet jeśli ktoś powie, że go ME nie obchodzą bo nie interesuje się piłką to na takich rzeczach na pewno każdy zyska ;) Lepsza infrastruktura przyciągnie więcej inwestorów do naszego kraju :) Z ME związanych będzie, mniej lub bardziej, sporo nowych miejsc pracy :)

Jordan - Sro Kwi 18, 2007 13:49

Najwazniejsza autostrda A4 od zachodu do Krakowa prawie gotowa. Teraz trzeba ja puscic dalej na wschod na Ukraine co pierwotnie pewnie nie bylo planowane. Teraz druga od granicy koło Poznania w strone ?odzi i Warszawy - mniej wiecej w polowie budowy, najgorzej jest od Warszawy na poludnie i połnoc ale to wlasnie przyspieszy te prace. Bedzie ogromny zastrzyk gorówki, juz widze ogrom taniej sily roboczej naplywającej m. in . z Ukrainy :)
Jedno jest pewne wszyscy na tym zyskamy, nie tylko latwiej nam bedzie podrozowac po Polsce ale tez siec nowych hoteli, naplyw nowych turystow ktorzy poznaja nowy kraj na mapie i spory wzrost gospodarczy zwiazany z inwestyscjami nie tylko budowlanymi...

MajkeL - Sro Kwi 18, 2007 13:49

:hurra:
Wiedziałem że opłacało się trzymać kciuki ;)
Super, z organizacją wiąże się modernizacja i budowa nowych stadionów a także infrastruktury drogowej, oraz zaplecza hotelarsko-gastronomicznego.
Na 2 pierwsze inwestycje napewno Polsa i Ukraina dostanie pieniądze z UE i UEFA.

Już sie nie moge doczekać......... :hyhy: ......... gdzie można kupić bilety :D

Anula - Sro Kwi 18, 2007 14:04

MajkeL napisał/a:
gdzie można kupić bilety

jak sie dowiesz to mi tez kup ;) , nie przepuszcze takiej okazji, bede wszedzie gdzie tylko mozliwe :)

p4cz3k - Sro Kwi 18, 2007 14:05

bukmacherzy za kazde postawione 10 pln dawali 50 pln :=]

bilety beda zapewne losowane :P zarejestruje cala rodzine :D mame/brata/babcie/dziadka/ciotke i kogo sie tylko da :D

kobi - Sro Kwi 18, 2007 14:08

No i zaczęło się. Co prawda to nie nowe, ale teraz powróciło. Chorzów chce być wśród 4 miast kosztem jakiegoś innego. Argumentują to tym, że już mają gotowy stadion - pozostało tylko zadaszenie. No tak... po co inne miasto ma zyskać nowy stadion? Przecież jeżeli odbiorą organizację np. Gdańskowi to Baltic Arena nie powstanie. Tak to jest, że każdy myśli o sobie, zamiast razem :kwasny:
MajkeL napisał/a:
Już sie nie moge doczekać......... :hyhy: ......... gdzie można kupić bilety :D

Heh :D Mam zamiar zaliczyć jak największą liczbę meczy :D Ale ciężko będzie, ludzie są spragnieni takich imprez :)

Olaa - Sro Kwi 18, 2007 14:20

:hurra:
FlashMan - Sro Kwi 18, 2007 14:24

Ja chcę pójść na mecze Polski i Niemiec. To mnie wystarcza. No, naturalnie wielkim marzeniem byłoby obejrzenie na żywo finału... :oczami:
Danielo - Sro Kwi 18, 2007 14:31

Najpierw muszą Niemcy dostac żeby znami zagrac bo by jako gospadarze mamy zapewniony udział w Euro2012 :D
trunks - Sro Kwi 18, 2007 15:36

Osobiście jako Polaka cieszy mnie, że nasz kraj cos wygrał - czyli tą możliwość organizacji finałów. Jednak realnie patrząc wątpie, zeby udao sie wybudować aż tyle dróg co planują, bo juz teraz jest problem z ich budową w postaci braku materiałów i wykwalifikowanej kadry. A nie mozna zapomniec o Ukrainie, gdzie jest jeszcze gorzej z sieci a komunikacyjną. Stradiony powinno sie udac zbudować, bo ponoc 3-4 lata trwa budowa takiego obiektu...
katarzyna35k-ce - Sro Kwi 18, 2007 17:21

Mamy czas do 2012 roku ze zrobieniem autostrad i wybudowaniem hoteli.
Juz widze te afery po tych igrzyskach i szukanie rozkradzionych pieniedzy na budowe dróg czy innych spraw zwiazanych z funduszami przeznaczonymi na ten cel. Znow ktos sie wzbogaci :kwasny:

krystian - Sro Kwi 18, 2007 17:47

fajnie, ze nam sie udalo. tylko przychylam sie do slow Kisi. mamy tylko 2 autostrady z czego jedna jest nie skonczona a druga wiecznie remontowana. i jakos nie moga tego skonczyc jak do tej pory. poza tym...jesli bedziemy cos nowego budowac to pamietajmy, ze do kazdego kilometra drogi stoi w kolejce 1000 przekretasow co chca na tym zarobic. wiec moze lepiej budujmy na ostatni gwizdek, bo jak nie daj boze wybudujemy cos o rok wczesniej to moze sie okazac, ze w 2012 to co wybudowalismy zacznie sie sypac bo ktos kombinowal z materialami. jak to maja w zwyczaju nasi budowlancy kochani. niestety czarno to wszystko widze. podejrzewam, ze nasz kraj bedzie mial problemy z jednym stadionem a co dopiero z kilkoma na raz i jeszcze do tego drogi trzeba zrobic....no nie wiem;/ ciekaw jestem skad oni teraz pieniadze wezma. przeciez jeszcze nie tak dawno temu byla mowa o tym, ze nie mamy pieniedzy na nowe autostrady a przedewszystkim na nowe stadiony.
Grabarz - Sro Kwi 18, 2007 18:27

Cosik mam wrażenie, że w 2010 roku będzie szybka decyzja komu przekazać zaszczyt organizowania Euro 2012 :/
Kalka - Sro Kwi 18, 2007 23:06

Grabarz napisał/a:
Cosik mam wrażenie, że w 2010 roku będzie szybka decyzja komu przekazać zaszczyt organizowania Euro 2012 :/

Też mam takie wrażenie, choć byłoby super gdyby wszystko sie udało, wtedy dużo byśmy zyskali. Polacy są znani ze swoich zrywów i że jak chcą to mogą to może się uda. A ogólnie byłam w szoku, że nam te organizacje przyznali - musieli to przecież przeanalizować, kto jak kto, ale podejmując decyzje musieli przecież sprawdzić czy się da, czy jest to realne, wykonalne...

darkenstein - Czw Kwi 19, 2007 00:43

a ja juz widze ten bałagan w poznaniu po imprezie i poruszanie sie po miescie podczas imprezy :( ale tak poza tym ciesze sie ze to w moim miescie :)
kisia - Czw Kwi 19, 2007 00:43

krystian napisał/a:
jesli bedziemy cos nowego budowac

zastanawiam sie kto to ma budować jak większość budowlańców siedzi za granicą :rotfl:

Danielo - Czw Kwi 19, 2007 06:57

Kisia stawki sie dziwgną i pojda do roboty ale i tak moze brakowac ludzi :D Na budowie nie można oszczedzac pierwsze szybko sie <ciach>,naprawa,remont,drugie wiecej kasy pojdzie jak normalnie ! Już widze jak beda z koparek np paliwo sciagac hehe i robota bedzie stała w miejscu :D
trunks - Czw Kwi 19, 2007 15:07

kisia napisał/a:
zastanawiam sie kto to ma budować jak większość budowlańców siedzi za granicą

ponoc chinczyków chcą sprowadzać ;)

krystian - Czw Kwi 19, 2007 16:54

hmmm jeszcze wczoraj obiecywano nam zlote gory, pieniadze sa z funduszy unijnych przeznaczone na ten cel i takie tam bajery a tu dzis... h t t p;//biznes.interia, p l/news?inf=898491 czyli musimy gospodarowac z tego co juz dostalismy jako srodki unijne plus nasze wlasne srodki... no niezla wtopa bedzie w tym 2012 ;/
trunks - Czw Kwi 19, 2007 21:51

mogli przyznac Włochom :P
Jordan - Pią Kwi 20, 2007 12:08

no Tak lepiej od razu sie powiesić, po co starać sie coś stworzyć zbudować, lepiej siedziec po cichutku na zadupiu Europy i sie nie wychylać, może Rosja wtedy nie bedzie na nas zła.
Takie naród jak Polacy z ich optymizmem jest chyba tylko jeden na świecie.... :|

Dorothea - Pią Kwi 20, 2007 12:13

ciekawe jakie pociągi od nas bedą jezdziły na tą Ukraine, przeciez tam mają inne tory
buahahahah

szalonaa_87 - Pią Kwi 20, 2007 13:34

spokojnie :D bez paniki wiecej optymizmu :P przecież nie ma tu wcale aż tak źle :)) mysle że jesli sie sprezymy do cos moze byc z tego EURO 2012 :))
frohike - Pią Kwi 20, 2007 15:58

Dorothea napisał/a:
ciekawe jakie pociągi od nas bedą jezdziły na tą Ukraine, przeciez tam mają inne tory
buahahahah

w rosji jakos sobie z tym radza wiec i nasi sobie poradza

trunks - Pią Kwi 20, 2007 22:14

szalonaa_87 napisał/a:
mysle że jesli sie sprezymy do cos moze byc z tego EURO 2012

jestes szalona mówie ci :P

Dorothea - Pon Kwi 23, 2007 12:25

Cytat:
w rosji jakos sobie z tym radza wiec i nasi sobie poradza

mam taką nadzieje i gorąco w to wierze ;)

katarzyna35k-ce - Pon Kwi 23, 2007 14:07

Dorothea napisał/a:
mam taką nadzieje i gorąco w to wierze

optymistka ;)

ja wątpie zeby ta impreza odbyła sie bez katastrofy w naszym kraju! przeciez to norma ze w PL sie wszystko pieprzy. :kwasny:

MacSen - Sob Kwi 28, 2007 08:35

:rotfl: A już myślałem że tylko ja czarno ta imprezkę w naszym wydaniu widzę.
ALe jest pociecha..też jedna. Może na Piaście będą w końcu poważne mecze :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Danielo - Wto Maj 01, 2007 22:26

Będą poważne na 3 ligoqym poziomie już niedługo.
kobi - Sro Maj 16, 2007 23:22

Hmmm... A może tak będą u nas wyglądały stadiony? ;)

h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=OA8WNLB37Ew&e

Dorothea - Czw Maj 17, 2007 12:25

buahahah wcale bym sie nie zdziwiła
Lionardo - Wto Kwi 22, 2008 18:58
Temat postu: CZY TAK BEDZIE WYGL?DA?O EURO 2012 ????
Sprawdz sobie stan stadionow euro 2012 na stronie w w w euros.za, p l/2012.html <- CZY TAK BEDZIE WYGLADALO EURO 2012??!!
trunks - Wto Kwi 22, 2008 22:36

hehe widze, ze koles ze stronki w Fallouta pogrywał, ale faktycznie zdjęcia przypominają jakies postnuklearne ruiny....gdzie on to znalazł :P
Morqana - Wto Kwi 22, 2008 23:01

Cóż.. z reguły nie jestem pesymistyczna, ale.... wydaje mi się, że nie ma szans żebyśmy zdążyli z tymi budowami :/ Włochy tylko zacierają ręcę, bo przecież jeśli nie wyrobimy się w czasie to oni przejmą Euro... Szkoda, bo znów będzie wstyd ! Aż szkoda :/
katarzyna35k-ce - Sro Kwi 23, 2008 08:57

niestety jak zwykle polaczki madre sa tylko w gadce ... nie bedziemy mieli euro2012
Szamanka - Sro Lip 21, 2010 17:37

W pracy juz mnie pytaja o Euro 2012, mama nadzieje, ze nie damy plamy.

Mozna juz zakupic bilety?

Czy Chorzow tez jest brany pod uwage?

GosiaO - Sro Lip 21, 2010 23:54

:/ Cos mi sie wydaje, ze nam to nie wyjdzie, a jak wyjdzie, to niedokończone i bedzie jeden wielki bałagan. :znudzony:
plusz0wy - Czw Lip 22, 2010 00:05

chorzów jest stadionem rezerwowym. Powiedzmy, że zajmuję się paroma sprawami z nim związanymi ;) Mogę powiedzieć tylko tyle, że jak wszystko będzie z nim dopięte do euro to będzie chyba cud :D Ale pewno ludzie na górze myślą, że skoro jest rezerwowy to nie trzeba się spieszyć :P
Karlus - Pon Sie 02, 2010 20:03

Ciekawe po ile te bilety będą :rotfl:
Najtańszy 100zł pewnie :hyhy:
Wiele inwestycji związanych z euro nie wypali, m.in. modernizacja linii kolejowych, infrastruktura około stadionowa.