|
|
dupiate forum
|
 |
Wasze hobby - .:=ANIME&MANGA=:.
Aither - Czw Lip 28, 2005 12:27 Temat postu: .:=ANIME&MANGA=:. Tak wiec skoro zauwazyla iz jest sporo osob ktroe sie tym interesuja i maja o tym jakies pojecie chcialabym wiedziec... jakie anime lub tez jaka manga was fascynuje :) Co zbieracie jakies kultowe mangi animki... nie wiem jakies gadzety, karty do gry, koszulki, dlugopisy lub cos w tym stylu :)
Jakich macie swoich ulubionych rysownikow, co lubicie w ich kresce i czy nasladujecie ich styl :) a moze wypracowaliscie swoja kreske ? :D moze sami cos rysujecie? :) moze wyrabiacie figurki z modeliny lub cos w tym stylu... no czas na ujawnienie sie :) ciekawi mnie to jakich Otaku mamy na forum :)
Czarnulka - Czw Lip 28, 2005 12:31
Otaku :rotfl:
?o rany,jakie nazwy :P Ja na początku nie wiedziałąm nawet co oznacza topic :P ;)
Appo - Czw Lip 28, 2005 12:35
Hmmm... mam kilka tomów Gundam W, 1 tom Naruto, 1 om Bepopa , wydanie kolekcjonerski Gits + trochę anime na cd .
Naruto oglądałem do 142 odcinka ;)
Więc małe zainteresownie tematem jest ;)
Bardzo lubię kreskę Satoshi Urushihary :D Kiedyś sam rysowałem ale po jakimś czasie się skończyło ;)
Appo - Czw Lip 28, 2005 12:37
SośnicaClanOtaku ;) hehehe.... Appo & Aither :D
frohike - Czw Lip 28, 2005 15:18
mnie wogole to nie bawi
Dev - Czw Lip 28, 2005 15:41
mnie tez...
trunks - Czw Lip 28, 2005 18:12
Moja pasja zaczeła się od DB i DBZ, ktore widzialem dwukrotnie. Obecnie oglądam Naruto i tak jak Appo jestem z nim na bieżąco.
Jeśli chodzi o inne anime godne polecenia, to jest to napewno FullMetal Alchemist - jest po prostu świetne, fabuła ciekawa i bardzo wciągająca, anime to porusza wiele poważnych tematów i daje do myślenia. Jest tu wszystko - humor, łzy, akcja...po prostu miodzio :oczami:
Ludzie - nie piszcie, ze Was nie bawi, jeśli nie znacie ;)
morigan - Czw Lip 28, 2005 21:15
Samurai Deeper Kyo - to potęga jak dla mnie, animka zniewalająca, odcinkowa, co jeszcze... Hellsking tez jest mocarne.
Co do dalszych animek odcinkowych... ogladałam Lain, Lowe Hina, Oh! My goddness (te dwie to anime dla dziewczyn), NGE (moj avator) i jeszcze kupe innych, choc juz tytuly mi sie wybiły bo albo japonskie albo angielskie.
Moja milosc do mangi i anime zaczeła się gdy mialam chyba z 8-9 lat, i leciał Gigi, yataman, kapitan houk (nie mam pojecia jak sie pisze te nazwy) i inne. Oczywiscie przyznaje sie bez bicia jako mała dziewczynka nałogowo ogladalam Czarodziejke z ksiezyca, od tego tez nauczylam sie rysowac postacie mangi :) Pokemony czy DB ogladam do dzis, choc zadko. Uwazam ze zadna bajka nie chanbi ani Reksio, ani Bolek i Lolek ani Super Swinka :P (tez animka).
Co do magazynow kiedys było takie pisemko jak Animegaido ale krotko, mam pare numerow, pozniej przyszlo Kawaii a aktualnie fajny jest magazyn Mangazyn.
Co do filmow pełnometrazowych, Ghost in the shell jest filmem zniewalającym, ta kreska, te widoki!!! normalnie szok!Ninja Scroll to tez wypas no i oczywiscie Akira...
no dobra juz wiecej nie powiem :P
Aither - Czw Lip 28, 2005 22:12
Akira - od niego zaczelam swoja przygode jakies ladne 10 lat jak nie wiecej temu :) hehehehe :) potem byl GITS potem sie zaczelo wiecej tego pokazywac :) teraz mam ok 100 plyt cd [wszystko unlegal :P ] mam kilka kolekcjonerskich, wszystkie sailory [moje pierwsze mangi z kieszonkowego :D ]i oczywiscie KIZUNA :) czyli yaoi :] wydanie oryginalne sprowadzone z japoni :D osobiscie sama rysuje od ponad 10 lat co prawda nie wychodzi mi to tak jak powinno ale sie staram :] mam nadl szal... na jeden gadzet, ktory chce sprowadzic z japoni... niestety koszt jest ZA DUZY ale i tak to kiedys zrobie... mianowicie... kimono :] moim marzeniem jest przejsc sie w kompletnym kimonie przez zwyciestwa w godzinie szczytu, a szczytem byloby przeobrazic sie w Gejsze i zrobic to samo - przejsc sie po Gliwicach :] ROTFL chcialabym to kiedys zrobic :D
trunks - Czw Lip 28, 2005 23:46
morigan napisał/a: | Samurai Deeper Kyo - to potęga jak dla mnie |
mam 10 odcinkow i niestety zaprzestalem w pewnym momencie sciagac a stronka z ktorej sciagalem juz przestala to zamieszczac :kwasny:
Aither - Pią Lip 29, 2005 09:31
ja obecnie mam kilku stalych dostawcow plyt cd z animkami z calej polski :) Moj najwiekszy hicior to NGE w divixie :) kopia cudowna format nie gorszy i oglada sie calkiem przyjemnie :) swojego czasu bylam tlumaczem napisow :) ale zaprzestalam dzialanosci z powodu "rutyny" :D
Appo - Pią Lip 29, 2005 10:05
powiadasz że masz Evę w Divixie :D (napalony :D) ja mam gdzieś Enda :D
trunks - Pią Lip 29, 2005 11:12
Aither napisał/a: | Moj najwiekszy hicior to NGE w divixie :) |
Ajjj fajnie by było takie cos miec ;)
Appo - Pią Lip 29, 2005 11:13
byłem 1 w kolejce :P
Aither - Pią Lip 29, 2005 11:53
Appo mam enda mam rebirtfa tez :P ale juz w gorszej kopii :) hehehe a co do nge :) to wszyscy maja na to chetke :D zobacze w ktorej czesci plski sie teraz znajduja... to sie je sciagnie :) poki co zaczelam analize chobitsa :P takie shojo animka :) :D
Appo - Pią Lip 29, 2005 11:58
wiem co to the chobits ;)
porobno rewelacja ... kumpel ma na cd całość i mówi że się uśmiał przy tym :]
Rebirtha :D ... ale zgaduję że w baaardzo małej rozdzielczości? :D
Aither - Pią Lip 29, 2005 12:01
Appo nie jest zle da sie ogladnac... a chobitsa mam wszystko :) tez sie uhahalam jak przy mniej popularnych animkach jak dragon half [moja ulubiona :D ] czy tez typowe shojo anime pt Fushigi Yugi :D ROTFL nie no kapitalka buhheheheeeee
Marzena - Sob Sie 06, 2005 00:37
Otaku ze mnie żaden, lubię oglądać/ czytać, by dobrze spędzać czas. Przez to inaczej patrzę na filmy... ( wyrobiło mi to żyłkę krytyka ;) ). Większość japońskich serii, czy kinówek jest na wyższym poziomie niż niejeden film.
Nie mam jednego "ulubionego", te co przychodzą mi na myśl z dobrych do oglądania: Berserk, Cowboy Bebop, Evangelion, Azumanga Daioh, Full Metal Fumofu, Armitage, Great Teacher Onizuka.
"Czytadła" polecane: Boginki-goodeski; Akira; Onizuka; Cześć, Michael; Tu detektyw Jeż.
Najlepsza seiyu ( tak to się pisze?)- Hayashibara.
Kiedyś maniacko kolekcjonowałam Sailorki, ach co to były za czasy... Wcześniej cieszyłam się Yattamanem, Kalendarmenem, Gigi, Śnieżką, Sali i innymi... A przez Ostatniego Jednorożca, to nawet przeczytałam książkę... Ech... Mam piękne wspomnienia z tamtych czasów... :oczami:
kobi - Sob Sie 06, 2005 10:16
O tak! Yattaman i Sailor Moon to klasyka ;) Ale i tak dla mnie najlepszy jest Dragon Ball ;) Ma ktoś może na dysku/płytach? Z chęcią bym wciągnął całą serię :]
trunks - Sob Sie 06, 2005 13:26
Taak Dragon Ball stary ale jary :) ...na plytkach jednak go nie mam...za duzo odcinkow :/
Aither - Sob Sie 06, 2005 13:53
:] ktore serie ? :) znam maniakow co ssa DB :D
trunks - Sob Sie 06, 2005 17:46
najlepsze są DB i DBZ, bo GT to juz shit, ale co sie dziwic, jak nie była juz robiona przez Toriyame :/
kobi - Sob Sie 06, 2005 18:13
trunks napisał/a: | najlepsze są DB i DBZ, bo GT to juz shit |
Dokładnie.
Aither napisał/a: | znam maniakow co ssa DB |
To popytaj ich czy mają i załatwisz potem ;) Odwdzięczę się :hyhy:
Appo - Sob Sie 06, 2005 18:28
pamietam jeszcze plotki o AF :D
Appo - Sob Sie 06, 2005 18:29
kobi a co potrzebujesz? takich maniaków to ja na sieci chyba mam :D
kobi - Sob Sie 06, 2005 18:40
Appo napisał/a: | a co potrzebujesz? |
Potrzebuję mieć całą serię DB i DBZ na CD a jeszcze lepiej na DVD;) Mogłem zassać z jednej sieci, ale przeprowadziłem się i już nie mam tam dostępu :/
Appo - Sob Sie 06, 2005 18:41
ok pogadam :D
kobi - Sob Sie 06, 2005 18:54
Thx :)
trunks - Sob Sie 06, 2005 23:27
Appo napisał/a: | takich maniaków to ja na sieci chyba mam :D |
hehe no chyba w kazdej sieci tacy sie znajdą :)
Aither - Nie Sie 07, 2005 00:56
popytam o nie :)
[ Dodano: 2005-08-24, 23:42 ]
Kyaaaaa!!! :looka:
wlasnie mecze Hikaru no Go... mhm Tsukooooiii ^_^
amidamaru - Nie Lis 13, 2005 21:08
No to ja tez sie pochwale.Moze to nic wielkiego ale tak: widziałem DB trzy serie 3 razy,Yattamana,Yatodettamana(Calendar Man),Gigi la trottola,Tsubasa,Hellsing,Yu-gi-oh,Ruchomy zameck Howla,Yaiba,Rycerze zodiaku,MKR,SlayersPokemony wszelakie,Beyblade,Love Hina,Chobits i jakby co to reszte dopisze.Obecnie oglądam Shaman kinga, na płycie mam GITS'a ktorego nie mam kiedy obejrzec.Z mang mam DB od poczatku Zetki do konca i Hellsinga.Na kompie mam calego Zombie Powder troche Yu-gi-oh i Yaiby.
Aither - Pon Lis 14, 2005 00:08
hehehehe no prosze :)
Ja ostatnio zabralam sie za ogladanie serii Hikari no Go i kimi ga nozomu eien, i stare poczciwe onegai teacher :) a tak bo nie mam co robic w domu :]
Kiedys wkleje jakie mam tytuly :] moze ktos bedzie mial smaka na ogladniecie czegos :)
Aaaa chobita tez mam :D cedzilam przy tym jak glupia :D
Frycek - Pon Lis 14, 2005 06:44
o czym wy tu rozmawiacie :szok: :mur: :P
ja ogladalem Calendar Man i inne tylulki - podobaja mi sie w nich te miny :Pjakie pokazuja :mur:
Aither - Pon Lis 14, 2005 11:22
kyeeeee =_=; no co Ty... to nie anime... jak ogladniesz klasyke np. Akire [ :padam: ] czy GITS I czy II to pogadamy :P
Frycek - Pon Lis 14, 2005 11:25
A sa jeszcze takie bajki :zawstydzony: i tesz pisze ze manga anime :looka:
Aither - Pon Lis 14, 2005 12:18
Animki dziela sie na kategorie :P to co zostaje zakupywane przez polskie stacje sa dla dzieci zazwyczaj do 8 lat :P kiedys Ci pozycze co nie co z wyzszej polki... O juz wiem co :D hahaha spodoba Ci sie kreska jest okragla i bardzo wyzywajaca :) Satoshi Urushibara :hyhy: mam gdzies Plastic Little :] :evil: mrrrrr uwielbiam tego goscia :D
Tak poza tym mam tez mangi tego rysownika :] ajjj moje pereleczki kochane *_*
Frycek - Sro Lis 16, 2005 00:47
:zdziwko: :niepewny: :suchy: :)
Aither - Sro Lis 16, 2005 00:50
tia wiem i tak nie masz pojecia o czym mowie :P no ale coz... pocieszam sie ze na naszym forum pojawila sie osoba, ktora wie co mowie :)
i tutaj serdeczne pozdrowienia dla amidamaru :D P.S nie jestem sensei tylko senpai :D to roznica :P
frohike - Sro Lis 16, 2005 12:02
szukam dla kolegi bajki Dragon Ball
posiada ktos?
kobi - Sro Lis 16, 2005 12:41
frohike, już się chyba o to pytałem i nikt nie miał :/ Może coś się zmieniło?
trunks - Sro Lis 16, 2005 22:53
Ostatnio oglądałem The Story of Little Monica i było niezłe :)
Aither - Sro Lis 16, 2005 23:04
Dzis skonczylam serie "Shingetsutan Tsukihime" przyznaje ze dziwna historia :) duzo krwi i zagadek :) Wampiry i "Psy kosciola" :D ciekawe :D pelne tajemnic :)
amidamaru - Czw Lis 17, 2005 20:28
Aither-san opowiedz cos wiecej o tym anime... Moze sie skusze:D Czuje z wypowiedzi ze cos zblizone do Hellsinga?? :D A i arigato za pozdrowienia...:P
Aither - Czw Lis 17, 2005 22:52
amidamaru-kun, hm... zawriowana historia... opowiadajaca o chlopaki Shiki, ktory ma dziwna moc... ma "Death Eyes" :) superowa sprawa :) Kryje sie w nim zawodowy morderca :) widzi linie i miejsca w ktore musi wbic noz aby zadac czlowiekowi ostateczny cios. Pewnego dnia zabija jedna kobiete, kora hmm.... dziwnym trafem nie ginie... O_o aj zakrecona opowiasta jak nie wiem co :) prawde mowiac nie ma to nic wspolnego z hellsingiem ale warte obejrzenia :)
Wiek anime wiecej niz 16 :)
Teraz widzialam FLCL buhehehe kolejne dziecie "Ganinexu" :D eee tam i tak uwazam ze EVA wyszla im najlepiej :)
Aither - Sob Lis 19, 2005 16:36
Buheheheheheee skonczylam FLCL :) poskladalam sie w pol ale brakuje mi ostatniego odcinka :/ no ale....
Zaczelam w koncu Hiraku no GO :] Buheheheee jestem na 12 odcinku i czasem ciezko mi sie powstrzymac ze smiechu :) Polecam na dlugie i samotne wieczorki :)
Odsiwezylam sobie Plastic Little i Gitsa :)
Wciaz szukam Akiry :looka: niech tylko dorwe tego do kogo sie przykleila ta plyta.... :krzeslem: :krzeslem:
Ech ... stara a wciaz dziecko ^_^;
ciaaaa ne ^_^#
Niedźwiedź - Pią Gru 30, 2005 11:32
Hmmm... kiedyś się oglądało i czytało... pamiętam dobrze DB, DBZ, Sailorki, Yatamana - potem przyszedł czas na X, Cowboy Bebop, Ghost In Shell, Triguna i im podobne:) Teraz tak jakby nie mam na to czasu... a szkoda...
Aither - Pią Gru 30, 2005 23:55
dostalam DVD GITS-a :) eee nie ma to jak ver. oryginalna i napisy... a nie dubbing hamerykanski :)
Amal - Sob Lis 18, 2006 15:13
staram sie rysować;p wychodzi mniej lub bardziej, lubie mangowe bluzeczki lub ogólnie ciuchy w tym stylu czy jakimś rysunkowym
no i mam kilka płyt z różnymi filmami;D
Appo - Nie Lis 19, 2006 02:21
a jakimi ? :D Ja ostatnio zassałem całą serię+kinówka Cowboy Bepop ... uwielbiam go :D
Aither - Nie Lis 19, 2006 10:17
ja a ciekawosci ogladam do Ayashi no Ceres i ostatnio Shamanic Princess takie sobie :P
Aither - Nie Lis 19, 2006 11:24
tak poza tym w necie jest teraz multum E-kursow rysownania mangi :) nie mowie ze sa dobre ale dla poczatkujacych to nawet dobre i tak z biegiem czasu kazdy rysownik wyrabia swoja kreske :)
Amira, pochwal sie swoimi osiagnieciami ja chetnie popatrze :)
Amal - Nie Lis 19, 2006 12:03
Aither napisał/a: |
Amira, pochwal sie swoimi osiagnieciami ja chetnie popatrze :) |
może lepiej nie;p
Aither - Nie Lis 19, 2006 12:08
:) no dobrze tez pokaze :D
Appo - Nie Lis 19, 2006 12:12
To wy się pochwalcie ja pooglądam :P
Aither - Nie Lis 19, 2006 12:48
mam tylko w domu jeden rysunek sprzed 4 lat :) prawde mowiac od tametego czasu juz nie siedze nad kartka a jak juz... to nic z mangowych rzeczy nie wychodzi :)
Drago - Wto Kwi 17, 2007 22:13 Temat postu: Manga/anime No właśnie. Co myślicie o mandze i anime? Ja osobiście oglądam pięć bajek anime - Hamtaro, król szmaamnów, Naruto, Oruan high shoool host club i "Chobits" czy jakoś tak XD
No ale do tematu - chcę wiedzieć - czy lubicie mangę i anime? Ja najbardziej chyba lubie (z anime) Naruto :rotfl: na Jetix o 21.05 leci XD
Starszym - może sie nie podobać - lae spotkałam sie z wielkoma starszymi osobami (20/25 lat) że lubią czasami pooglądać anime XD
No czekam na wasze opinie
Dla nieświadomych :oczami:
Naurto (postacie)
Naruto, Sakura, Sasuke, Rocky Lee, Ino, Hinata. Kakashi, Gaara, Kiba, Akamaru (pies), pakkun (pies, tenten, Neji, Shino, Temari (patrz - moj avek) - i tak dalej XD
O innych bajakch anime nie chce mi sie na razie pisać XD
trunks - Wto Kwi 17, 2007 23:07
hmm jest juz na forum temat o mandze i anime: h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1316&start=0 .
Ja osobiście lubie anime :)
Drago - Sro Kwi 18, 2007 10:06
aha XD nie zauważyłam XD
Ja najbardziej z Anime lubie Naruto - a z naruto najbardziej e...Temari rzecz jasna :D
trunks - Sro Kwi 18, 2007 15:26
naruto jest z grubsza spoko, choc ma za duzo odcinkow zapychaczy, ktore leciały ostatnio przez półtora roku...naszczescie w lutym anime powróciło do głównego wątku z mangi. Z dziewczyn w Naruto lubie Ino, a z gosci to podoba mi sie styl walki Neji'ego :oczami:. Teraz jednak bardziej od Naruto wole jakies ambitniejsze tytuły...
Alpha Centauri - Sro Kwi 18, 2007 19:45
trunks napisał/a: | Teraz jednak bardziej od Naruto wole jakies ambitniejsze tytuły... |
Jakie, jakie? Ja też czasem oglądam anime. Szukam czegoś ambitnego w stylu SF. W stylu Ghost in the shell powiedzmy.
Moim ulubionym jest Cowboy Bebop - gorąco polecam.
Marzena - Sro Kwi 18, 2007 20:35
Higurashi jest ambitne :]
trunks - Sro Kwi 18, 2007 22:27
np Elfen Lied, Fullmetal Alchemist czy Kimi ga nozomu ein
Aither - Czw Kwi 19, 2007 15:06
zalezy co dla kogo jest ambitne :) dla jednych EVA dla drugich dragon ball :)
trunks napisał/a: | Kimi ga nozomu ein |
ogladalam - mam - ale jakos zachwycona tym nie jestem :) taka do ogladniecia :)
martz - Sro Maj 14, 2008 10:39
podnoszę topic. trigun, fma, love hina, Janguru wa Itsumo Hare nochi Gū, przez to przebrnął każdy. nie mogę wyjść z podziwu dla anime "death note" no po prostu oglądałam już jakiś czas temu, ale do dziś jestem po wielkim wrażeniem. obecnie oglądam "gunslinger gilr". całkiem ciekawe, o dziewczynkach które są szkolone na idealnych morderców.
ogólnie Satoshi Kon mistrz wsród twórców pełnometrażówek. "tokio godfathers"- ryczałam jak bóbr! "millenium actress"- no cóż historia po prostu piękna! właściwie to na razie tyle. czy ktoś mógłby polecić mi coś w miarę.. hmm.. komediowego? tylko nie chobbits, i inne najpopularniejsze pozycje?
trunks - Sro Maj 14, 2008 12:08
no nareszcie ktos temat ożywił :)
martz napisał/a: | nie mogę wyjść z podziwu dla anime "death note" |
to anime jest faktyczne przezarombiste :). Popierałem na początku działania Light'a, ale potem za bardzo mu odbiło i zaczął zabijać za dużo niewinnych ludzi :P Jednak jak zginął było mi go szkoda, w końcu cel miał słuszny i nie bał sie go realizować...
martz napisał/a: | obecnie oglądam "gunslinger gilr" |
widziałem, jest ok, choc sie nim nie zachwycam....a teraz 2-gi sezon dobiega ku końcowi tak na marginesie...
martz napisał/a: | czy ktoś mógłby polecić mi coś w miarę.. hmm.. komediowego? |
polecam krótką seryjke Minami-ke (jest jeszcze 2-gi sezon Minami-ke Okawari) - fajny humor, oraz oav'ke Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan :D. No i jeszcze The Melancholy of Haruhi Suzumiya jak nie widziałaś ;)
Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 14:31
Moje ulubione to Death Note (L jest boski :rotfl: ), Ghost in the shell ( 2 filmy plus odcinki SAC), Paradise Kiss, Elfen Lied, Neon Genesis Evangelion, Hellsing i wieeele innych. Moje oglądanie anime zaczęło się od bajek na Polonia 1, General Daimos, Tygrysia maska....ehhh :)
Aither - Wto Sty 27, 2009 14:45
Ishikawa napisał/a: | General Daimos, Tygrysia maska....ehhh |
noooo kiedy to było ;) :]
Ishikawa napisał/a: | Neon Genesis Evangelion, Hellsing | no tutaj się zgodzę z przedmówcą :DDD
Ishikawa napisał/a: | Ghost in the shell | miodzio :)
Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 14:51
Na necie czytałam że ma powstac kinowa wersja NGE, na youtubie można było podziwiac swego czasu filmiki. Niewiem na ile to było prawdziwe....ale wyglądało ładnie :ok:
To samo się tyczy Yattamana :D tutaj filmik z trailera h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=jApjuPPnPUA Śmieszne nie ?
trunks - Wto Sty 27, 2009 21:17
taa tak samo mialo byc z poczciwym dragonballem....ale niestety z doswiadczenia widać, ze praktycznie zaden live action nie dorównuje anime....no powiedzmy higurashi jest dobry :)
fajnie, ze ktos w koncu napisał w tym temacie. Ja bym polecil jeszcze Code Geass (dwa sezony po 25 odcinków), powinno sie podobac fanom Death Note, gdyz główny bohater tez jest inteligentny, charyzmatyczny, chce zmienic swiat i posiadł pewną "zdolność", która mu to umożliwia.....w sumie moim skromnym zdaniem to anime jest lepsze od DN, a Lelouch to jedna z najbardziej "cool" postaci jakie mozna obejzec na ekranie....no i nie "stoczył sie" jak Raito... to teraz mój numer jeden (co po avatarze widac ;p)
Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 21:31
CZytam sobie recenzje Code..., ale na pierwszy rzut oka kreska mi sie nie podoba...ale sie nie zniechecam :)
Ale ten Yattaman wygląda całkiem śmiesznie hehe :) Jeszcze mi się przypomniała,że ma powstać kinowa wersja Cowboy Bepop...w rolę główną ma się wcielić sam Keanu Reevsa...Neo jako Bepop :oczami:
Zapomniałam dodac do anime któe lubie to Blood The Last VAmpire, Devil May Cry, Nime "zrobione" na podstawie gier Final Fantasy :) Battle Angel ALita, Chobits, i świetny Vampire Hunter D
Natomiast anime które negatywnie "zryło mi beret" to wszech i wobec podziwiana Akira, Ninja Scroll, Read or Die, Serial Exprimental Lain, Wolfs RAin ( no niedoszłam do końca:P ) i masakryczny Gantz.
:hyhy:
trunks - Wto Sty 27, 2009 21:53
Ishikawa napisał/a: | CZytam sobie recenzje Code..., ale na pierwszy rzut oka kreska mi sie nie podoba...ale sie nie zniechecam |
tak, kreska Clampa jest dosc charakterystyczna, mnie na początku tez to razilo, ale samo anime staje sie bardzo wciągające, więc i do kreski sie przyzwyczaja :).
Yattaman film sie fajny wydaje hehe
Ishikawa - Sro Sty 28, 2009 20:55
Ze jeszcze wtrące ze 3 grosze ;)
Niewiem, czy ktoś z Was grał w grę "ONI" firmy Bungee :). Taka bardziej bijatyka, ale przechodziłam ja z 10 razy chyba :)
Jedyna gra jaka znam (oprocz Final Fantasy ) która ma filmiki i wstawki w stylu anime, to samo sie tyczy bohaterów. Dzieki niej jakos bardziej sie zaczełam wgłębiać w animowane tematy :)
trunks - Sro Sty 28, 2009 23:32
w tą gre nie grałem, ale co moge powiedziec od siebie, to że FF7 to jedna z najlepszych gierek w historii :)
Ishikawa - Sro Sty 28, 2009 23:35
FF 7 :D to fakt. Potem Advent Children i wogóle bajka:)
A gre Ci szczerze polecam, jak bedziesz miec okazje ja zdobyc :)
trunks - Sro Sty 28, 2009 23:50
ja juz w sumie nie gram w gierki z braku czasu....na oglądanie sie przerzucilem :)
Ishikawa - Sro Sty 28, 2009 23:54
Ja tez juz raczej nie, wole ksiazki ;)
Nawet dawno nic nie ogladalam. Mam chyba takie zrywy na anime, ze jak ogladam to jakies cale serie na raz , a potem długo,długo nic :)
trunks - Sro Sty 28, 2009 23:58
teraz jak styczen caly mam wolny to takie serie szybciej mi idą, a tak to nawet nie bardzo sie chce oglądać jak powiedzmy 8h w pracy przed monitorem sie siedzi....
Ishikawa - Czw Sty 29, 2009 00:01
To co teraz miażdzysz za anime ? ;)
trunks - Czw Sty 29, 2009 00:10
skonczylem wlasnie chaos;HEAd ...w sumie polecam, fajnie sie ogląda, głównego bohatera polubiłem (i głos jego seiyu)...Gatunek: tajemnica, psychologiczny, thriller, troche komedia....
Ishikawa - Czw Lut 19, 2009 22:28
Obejrzałam Rozen MAiden, 2 serie plus 2 OAVKi. Podobało mi się, ale chyba dla tyci młodszego widza.
Teraz ogladam 13 odcinek Witch Hunter Robin, wciagneło mnie :) Cos w stylu Darker than Black :)
trunks - Czw Lut 19, 2009 23:09
Rozen Maiden tylko 1-szą serie widzialem i tak jak mowisz....troche dla mlodszego widza....mam 2-gą serie i oavki na dysku, ale nie ciagnie mnie na oglądanie, mam pelno innych rzeczy ktore obejze w pierwszej kolejnosci....
WHR nie widzialem, a teraz Nanohe oglądam (tez w sumie dla mlodszych mozna powiedziec, ale jakos mi bardziej podchodzi). Wczesniej widziałem 'Bokura no' i moge polecic tą serie, calkiem ciakawa choc dołująca, duzo w niej smierci.
Ishikawa - Czw Lut 19, 2009 23:10
Z Rozena to ci OAVKi polecam, mniej cukierkowe jak reszta.
trunks - Czw Lut 19, 2009 23:49
jak to OAV :)
snkkrk - Sob Cze 06, 2009 17:21
:) h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=rgoBKEkb4Qk&feature=related :)
Aither - Sro Sie 05, 2009 12:49
ech Sailor Moon to kultowa seria dla mnie :)
troyek - Pon Wrz 07, 2009 20:23
obejrzałem Hellsing ostatnio, całość 13 odcinków i 6 OVA.. MIODZIO !
polecam
Aither - Wto Wrz 15, 2009 14:14
Hellsing stara seria ;)))) ale dobre ;) wolę anime niż magę ;0 ciężko się ja czyta :D
|
|
|