|
|
dupiate forum
|
 |
Polityka - V RP
Bot - Pon Paź 22, 2007 09:01 Temat postu: V RP No i po wyborach.
Z wyników ankiety forumowiczów / wyniki prawdziwe
- PO 45% [ 15 głosów ] / 41,24%
- LiD 24% [ 8 głosów ] / 13%
- PiS 18% [ 6 głosów ] / 32,19%
- PSL 3% [ 1 głos ] / 9,17%
Prawie podobnie jak wyniki wyborów.
No to jak.. witamy w V RP :cwaniak:
kobi - Pon Paź 22, 2007 10:03
khaman napisał/a: | witamy w V RP |
A może od razu XVII? :P Dla mnie jest po prostu RP, lepsza czy gorsza, ale zawsze RP. Było źle przez ostatnie 2 lata, teraz jest szansa na naprawę i powrót na właściwą drogę, by w końcu nie wstydzić się za swój rząd ;) Czy PO to wykorzysta? Zobaczymy. Ale jedno jest pewne: pisiory zrobią wszystko by wrócić do władzy :zdegustowany:
katarzyna35k-ce - Pon Paź 22, 2007 10:09
kobi napisał/a: | pisiory zrobią wszystko by wrócić do władzy | no ja na pewno do tego nie dopuszcze
kyob - Pon Paź 22, 2007 11:19
Gratuluję wyborcom PO w szczególności:
1) przedsiębiorcom, którzy nie zostawili państwa na pastwę losu i nadal będą płacić podatek dochodowy i wyższy VAT
2) emerytom i rencistom za ich zrozumienie dla państwa i poparcie dla podatku od emerytur i rent
3) widzom TVP, którzy w tych trudnych chwilach nie zapomnieli o publicznej telewizji i sumienie będą płacić abonament RTV
4) wyborcom, którzy prawie jednomyślnie opowiedzieli się za utrzymaniem subwencji dla partii
5) podatnikom, którzy popierają inicjatywę państwa "h t t p;//w w w platforma.org/aktualnosci/newsy/art108,dziesiec-zobowiazan-platformy-.html"]"30% dla Ciebie, a reszta na bezpłatną opiekę medyczną"
6) importerom za ich wytrwałość i utrzymanie ceł
7) wolnościowcom za ich wkład i wsparcie dla urzędników, aby im pomysłów nie zabrakło w umilaniu życia obywatelom
8) zwolennikom koncesji i zezwoleń - urzędnicy będą wam wdzięczni
9) pracownikom najemnym za ich głos dla inicjatywy "pracodawca to krwiopijca" i utrzymaniu sprawiedliwych (wysokich) kosztów pracy
10) oraz wszystkim tym, o których zapomniałem wspomnieć gratuluję przyłożyliście się do budowania nowej socjalistycznej RP!
PO (wcześniej UD,UW,SKL,AWS) historia lubi się powarzać...
p4cz3k - Pon Paź 22, 2007 11:45
"Daily Telegraph": Polacy głosują za zmianami, upadek awanturniczych bliźniaków.
jedyne co mnie cieszy w tych wyborach to porazka leppera i giertycha...a co zrobi PO ? zobaczymy
troyek - Pon Paź 22, 2007 15:17
kyob, dzięki ;) nie trzeba było. :D
Aessa - Pon Paź 22, 2007 16:23
kyob, tak, tak, nam też jest strasznie przykro, że Twoja partia nie wygrała, ale możesz już skończyć z tymi bezsensownymi postami na temat każdej innej partii poza Twoją, i tak wyników wyborów nie zmienisz więc odpuść sobie. :)
Arex30 - Pon Paź 22, 2007 17:58
kyob, dziękuję .
jeśli uważasz że mogło być lepiej to dlaczego 41% społeczeństwa wybrał tak a nie inaczej. Wytłumacz mi proszę jak pięciolatkowi. Bo nie bardzo cie rozumie. Czy historia nie lubi sie powtarzać ;) więc masz szanse za kilka lat przy ponownych wyborach. Możesz kampanie wyborczą rozpocząć już teraz. Ja się cieszę. Będzie inaczej.
Noemi - Pon Paź 22, 2007 18:26
No to czekamy na "cud"! zazdroscić wiary albo dziwić się naiwności???
praz - Pon Paź 22, 2007 21:10
khaman napisał/a: | No to jak.. witamy w V RP |
zasmuce Was ;) nadal mamy III RP, IV to tylko slogan blizniakow
a PO niech sie nie cieszy ze swego zwyciestwa bo wielu jak ja glosowalo na nich tylko dlatego by odsunac PIS od korytka, tzw. mniejsze zlo
Harcerka - Pon Paź 22, 2007 21:28
zgadzam sie:)
ja sie nie spodziewam wiekszych zmian w stosunku do tego co mamy:)
Gmeras - Pon Paź 22, 2007 21:49
praz napisał/a: | asmuce Was ;) nadal mamy III RP, | miałem tez to pisać lecz zignorowałem bo dużo ludzi akceptuje VIkadencje czyli VRP :P
katarzyna35k-ce - Wto Paź 23, 2007 08:41
"na co wasze spory głupie wszak oni i tak maja nas w d<ciach>e " :rotfl:
P 2.6 Reg :=P
milkman - Wto Paź 23, 2007 10:56
nastała ero-RP Tuska! Nieście dobrą nowinę i miłujcie się...
tuchałowa - Wto Paź 23, 2007 11:57
Noemi napisał/a: | No to czekamy na "cud"! | Ja na nic nie czekam :P
Liczę na rozsądek tych ludzi, że może zajmą się czymś więcej niż aborcją czy lustracją...że nie będzie p.Fotygi i że, gdy zdecydują się na koalicję, telewizja trwam nie będzie transmitowała tego jako pierwsza...i takie tam :]
I jak narazie nie ma co przewidywać, wiadomo, to są politycy, widomo jacy oni są, ale z posród tej całej kompanii naprawdę wydają mi się najbardziej logiczni.
;)
Po za tym frekfencja od ostatnich wyborow wzrosła o 15 %. Z tego też powinniśmy się cieszyć :oczami:
katarzyna35k-ce - Wto Paź 23, 2007 17:43
tuchałowa napisał/a: | Liczę na rozsądek tych ludzi |
chyba wiekszosc z nas na to liczy ....
kyob, widac zal d.... sciska ;)
fekete - Wto Paź 23, 2007 19:26
Noemi napisał/a: | No to czekamy na "cud"! | No to czekamy Noemi :spi: . :) .
kobi - Wto Paź 23, 2007 19:29
fekete napisał/a: | No to czekamy Noemi :spi: |
Tak, tak, nic nie róbmy, czekajmy, może przyjdzie :P A takiego wała! Ruszyć dupska i pracować na ten cud :P
Pomożecie? Pomożemy! ;)
fekete - Wto Paź 23, 2007 20:03
kobi napisał/a: | Pomożecie? Pomożemy! | Może zmienić to hasło? Już to kiedyś przerabialiśmy, tylko że wtedy te słowa płynęły z ust Gierka :).
trunks - Wto Paź 23, 2007 21:59
Noemi napisał/a: | No to czekamy na "cud"! zazdroscić wiary albo dziwić się naiwności??? |
hehe cudów nie ma, ale chyba nie głosowałaś na PiS ? ;)
Bot - Sro Paź 24, 2007 09:56
trunks napisał/a: | ale chyba nie głosowałaś na PiS |
Nawet jak głosowała to jej prywatny wybór :P
Ja nie oczekuje cudów tylko że będzie normalniej. Wiadomo, że każda partia to co ma w planach to wyborcza kiełbasa. Ostatnie wybory były wyborem mniejszych łgarzy i normalniejszych ludzi. Może obecni spełnią przynajmniej 1/4 tego co obiecują, to już i tak byłby cud.
Gmeras - Sro Paź 24, 2007 17:11
oglądałem opinie w tv i mówili tam ze jeśli PO zawiedzie młodzież to będzie ich gwóźdź do trumny i że dlatego będzie sie PO starać :)
Bot - Sro Paź 24, 2007 20:32
Gmeras napisał/a: | dlatego będzie sie PO starać :) |
No a czy będą to zobaczymy...
praz - Sro Paź 24, 2007 20:52
tuchałowa napisał/a: | o za tym frekfencja od ostatnich wyborow wzrosła o 15 %. Z tego też powinniśmy się cieszyć :oczami: |
nie ma sie z czego cieszyc... jak jest dobrze to ludzie nie mysla o wyborach tylko spedzaja niedziele w inny przyjemniejszy sposob, jak jest zle to ida glosowac bo innego wyjscia nie ma
katarzyna35k-ce - Sro Paź 24, 2007 21:56
praz napisał/a: | jak jest dobrze to ludzie nie mysla o wyborach tylko spedzaja niedziele w inny przyjemniejszy sposob, jak jest zle to ida glosowac bo innego wyjscia nie ma | nie zgodze sie z toba, ostatnio nie byłam głosowac bo olałam nasz kraj i stwiedziłqam ze tu sie nic nie zmieni.teraz byłam bo mam dosc wstydzenia sie za swojego prezydenta i jego paczki
Gmeras - Czw Paź 25, 2007 06:40
katarzyna35k-ce napisał/a: | teraz byłam bo mam dosc wstydzenia sie za swojego prezydenta | za prezydenta jeszcze będziesz sie wstydzić 3 lata :P
katarzyna35k-ce - Czw Paź 25, 2007 10:12
Gmeras napisał/a: | za prezydenta jeszcze będziesz sie wstydzić 3 lata |
no fakt
Gmeras - Czw Paź 25, 2007 22:03
chyba jedyna możliwość trybunał stanu :P
Arex30 - Pią Paź 26, 2007 08:15
Gmeras, niekoniecznie .....
Trybunał konstytucyjny a właśiwie odpowiedzialności konstytucyjnej .... lub stwierdzenie niepoczytalności..... :)
najbardziej prawdopodobne jest to pierwsze jednak drugi było by .... zakończeniem kariery obu braci .....................
Ja sądze że tak naprawde to oni zostali skrzywdzeni w dzieciństwie występując w filmie gdzie rozbuchali ich żądze dążenia do zagarnięcia niemożliwego...........
:)
Coyote - Sro Paź 31, 2007 21:54
Gmeras napisał/a: | trybunał stanu |
Trubunał stanu jedynie by się dało zastosować przeciwko "oszołmowi"- Macierewiczowi.
Kaczyńscy jako tako, za dużo wzgledem prawa nie narozrabiali... Chociaz niestety sam mam inne odczucie...
Bot - Czw Lis 01, 2007 16:58
Coyote napisał/a: | Kaczyńscy jako tako, za dużo wzgledem prawa nie narozrabiali.. |
spoko, coś się i na nich znajdzie :hyhy:
Coyote - Czw Lis 01, 2007 17:04
khaman napisał/a: | spoko, coś się i na nich znajdzie |
khaman, wiesz... :P Na każdego coś można znaleźć :P Na Ciebie, na mnie...
Kwestia czasu- kwestia forsy...
Arex30 - Sob Lis 03, 2007 09:46
Coyote napisał/a: | za dużo wzgledem prawa nie narozrabiali | :szok: no co ty .... błagam nie ..... czy ty wiesz cos ty napisał...... matko....... Coyote napisał/a: | Kwestia czasu- kwestia forsy... | a nie jest to przez przyadek robione z zamiarem złamania prawa......
Coyote - Sob Lis 03, 2007 11:03
Arex30 napisał/a: | no co ty .... błagam nie ..... czy ty wiesz cos ty napisał...... matko....... |
Dowody Arex- w tym jest problem, to co dla nas jest niby oczywiste, dla sądu bez dowodów nie ma znaczenia.
kobi - Sob Lis 03, 2007 11:23
Coyote napisał/a: | dla sądu bez dowodów nie ma znaczenia |
Dowody dowodami, znajdą się na 120%, ale co zrobić gdy sądzony ma władzę nad sądami? :niepewny:
Coyote - Sob Lis 03, 2007 11:37
kobi napisał/a: | Dowody dowodami, znajdą się na 120%, ale co zrobić gdy sądzony ma władzę nad sądami? |
Heh czy on to trudno powiedzieć... Później może wyjść jakaś afera z tego że, to wcale nie Bracia K. tym sterowali. Może WSI wiedziało za dużo ? ;)
Na początku wszytko wydaje się takie proste... Ale jak się przypatrzec...
kobi - Sob Lis 03, 2007 13:21
Coyote napisał/a: | Ale jak się przypatrzec... |
...to ręce pana od dyktafonu sięgają daleko. Może to on tym wszystkim steruje? ;)
Ja jednak widzę coraz więcej dowodów na moją teorię, że to Masoni rządzą naszym krajem. Trzeba się do nich zapisać czym prędzej ;)
Arex30 - Sob Lis 03, 2007 14:24
Coyote, jesli chcesz to mogiemy kiedyś pewne sprawy przedyskutowac po za forum.....
Coyote napisał/a: | to co dla nas jest niby oczywiste | oczywiste jest eż dla innych tylko inni nie chca działać bo im płaci państwo i koło sie zamyka......
niestety pewna teoria sie coraz bardziej sprawdza....... Teoria podziału polski na wpływy w latach po stanie wojennym a okrągłym stole gdzie wszystko zostało oficjalnie zatwierdzone........
Nie wążne kto jak ale ważne ile ........
Coyote - Sob Lis 03, 2007 16:36
Arex30, danke ^^
Co do- Arex30 napisał/a: | niestety pewna teoria sie coraz bardziej sprawdza....... Teoria podziału polski na wpływy w latach po stanie wojennym a okrągłym stole gdzie wszystko zostało oficjalnie zatwierdzone........ | zgodzę się.
Ale popatrzmy na coś jeszcze. Kiedy zaczeła się nienawiść między Tuskiem a Kaczyńskimi ? Oni, jak i inni walczyli w jakiś sposób o demokracje w Polsce.
Demokracje sterowaną ? Zastanawiające są także okoliczność śmierci Barbary B.
ABW, która nic nie ma do ukrycia, miała wyemitowac fragmenty z rewizji w domu Barbary B. I co pokazała ? 10s filmu, jak funkcjonariusze wychodzą z samochodów.
Drugą sprawą jest mąż tej pani- jakoś zbytnio nie rozpaczał po stracie żony...
Następną sprawą jest także wypadek śmigłowca Millera. Sam Miller powiedział, że ktoś go chiał "chyba zabić". Gościa nie lubie, no ale jednak sprawiedliwosc powinna tyczyć wszystkich, a nie tych na stołkach. Można tu tak węszyć węszyć, ale wątpie że, dojdziemy do tego co jest prawdą a co fikcją- oraz; kto, co, gdzie, kiedy, jak.
Najciekawsze jest jednak, to co robią Bracia K. Walczą z układem ? Z jakim układem... ?
PS. Zapomniałem, powiedzieć o dymisji Sikorskiego, z niewiadomo jakich powodów [ sprzeciwił się czemuś ? ], oraz bezczelnym usunięciu Kazia.
Coyote - Sro Lis 07, 2007 06:18
Wiem że, post pod postem ale nie bedę edytował pierwszego.
Tak więc nowinka z gazet dzisiejszych itp.
Niektórzy coś weszyli, że taki numer bedzie miał miejsce- pogratulować ^^
Premier kazał zniszczyć dokumenty w ABW
"Gazeta Wyborcza": Dwa dni po przegranych wyborach premier wydał zarządzenie o niszczeniu dokumentów przez ABW. Dziennik spekuluje, że to może być sposób na pozbycie się dowodów operacji służb specjalnych.
Jarosław Kaczyński wydał zarządzenie 23 października. Pismo mówi, jak ABW ma kwalifikować, przechowywać i niszczyć zarówno jej własne dokumenty, jak i te, które do Agencji wpłynęły, na przykład od CBA, z którym ABW współpracuje.
"Gazeta Wyborcza" tłumaczy, że zasadniczo wszystko ma być przechowywane co najmniej 50 lat. Tymczasem premier zrobił wyjątek, ale - jak zastrzega dziennik - tylko dla tak zwanych dokumentów legalizacyjnych. Są to dokumenty fałszowane po to, by ukryć tożsamość funkcjonariuszy przy konkretnej akcji. Jak dodaje gazeta, dzięki zarządzeniu Jarosława Kaczyńskiego, mogą być one niszczone na bieżąco, praktycznie bez śladu. Ekspert sejmowej speckomisji napisał w analizie sporządzonej dla "Gazety Wyborczej", że premier, zezwalając na niszczenie dokumentów legalizacyjnych, przekroczył swoje uprawnienia. Dodał, że zarządzenie może pomóc w zatarcie śladów nielegalnych działań służb. Również takich, o których publicznie wiadomo.
Cytat- onet, p l
I co wy na to ? :cwaniak:
Bot - Sro Lis 07, 2007 13:16
Coyote napisał/a: | Dwa dni po przegranych wyborach premier wydał zarządzenie o niszczeniu dokumentów przez ABW. Dziennik spekuluje, że to może być sposób na pozbycie się dowodów operacji służb specjalnych. |
Historia lubi się powtarzać... Jeśli zezwolił na zniszczenie to coś ukrywa, bo inaczej miałby jakiś powód? Chyba nie
Noemi - Sob Lis 10, 2007 15:54
Era samoobrony zakończona :D
Appo - Pon Lis 26, 2007 04:18
A skoro mowa była o ex-premierze i ABW:
h t t p;//w w w tvn24, p l/12690,1529865,wiadomosc.html
a) PiS naprawdę obawia się, że PO wykorzysta spec-służby przeciwko opozycji
b) PiS obawia się, że PO dowie się co pozostało po inwigilacji opozycji przez PiS w czasach władzy.
Jak dla mnie bardziej prawdopodobna jest wersja B. :/
Coyote - Pon Lis 26, 2007 06:40
Appo napisał/a: | b) PiS obawia się, że PO dowie się co pozostało po inwigilacji opozycji przez PiS w czasach władzy. |
Dokładnie ^^ Jakby prawda wyszła na jaw, to by nie było za miło.
Powiedzcie mi jak to jest, że w państwie Polskim prowokacje są zabronione- a CBA je stosuje ?
Appo - Pon Lis 26, 2007 14:08
"Władza może wszystko" :/
Aessa - Sro Lut 27, 2008 15:11
100 dni nowego rządu minęły... To niby niewiele i trudno oceniać na tej podstawie, ale moim zdaniem jest lepiej niż było. Żadnych cudów obecna władza nie osiągnęła, ale i w kraju i za granicą ma olbrzymie poparcie. Władze innych państw chwalą Tuska za błyskotliwość i otwieranie się na nowe propozycje, mimo tego J. Kaczyński dalej bojkotuje: "Dopuście nas do władzy, będziemy dalej budować IV RP!" :D Co Wy na to?
Coyote - Pią Lut 29, 2008 13:59
Ja powiem tak- w 100 dni nie da się wiele osiągnąć. W dodatku, strajki oraz prosby o natychmiastową podwyzkę płac są co najmniej chore.
A co do samego Donia- to oszczędza on nam wstydu jaki polacy mieli za rządów PiŚmiaków.
Aessa - Pią Lut 29, 2008 14:51
No właśnie te strajki, które spadły na rządy Tuska na pewno dobrze mu nie zrobią. W dodatku tak się złożyło, że wszyscy zaczęli strajkować jak na zawołanie, ludzie nie zdają sobie sprawy, że nie da się wszystkim dogodzić, lekarze chcą podwyżek, pielęgniarki, górnicy, nauczyciele i teraz czym powinien się rząd kierować w wyborze komu dać a komu nie? Da jednym, innym nie i już będzie źle, zawsze ktoś będzie pokrzywdzony.
Coyote - Pią Lut 29, 2008 15:42
Starsi ludzie wiedzą co się dzieje w przypadku gdy wszyscy dostają podwyżki.
Chcemy mieć znowu portfele wielkości walizki, bo pieniądz Polski nic nie będzie wart?
Dopiero co nas z tego balcerowicz wyciągnoł a teraz znowu to samo o.0
Aessa - Pią Lut 29, 2008 15:52
Coyote racja, ale prawda jest taka, że wszyscy chcielibyśmy dobrze zarabiać, każdy myśli pod kątem siebie. Ludzie myślą: "Dlaczego ja mam zarabiać dwa razy mniej od osoby, która wykonuje podobną pracę w tym samym wymiarze godzinowym?" I nie ma się też co dziwić, ceny cały czas skaczą w górę, za wszystko, żywność, rachunki a my ciągle zarabiamy tyle samo. Ludzie, którzy wcześniej ledwo wiązali koniec z końcem teraz po każdym podniesionym rachunku za prąd czy gaz nie dają sobie rady. Nie ma na to dobrego rozwiązania, Tusk nie ma ani takiej władzy, aby obniżyć opłaty, ani takiej, aby dać wszystkim podwyżki.
Coyote - Pią Lut 29, 2008 16:01
Odpowiedz jest prosta- na to trzeba czasu.
fekete - Pią Lut 29, 2008 20:37
Obecny premier jawił się w mediach przed wyborami jako zbawca państwa polskiego. Czyżby sądził, że na podstawie obietnic wyborczych uniknie groźby strajków i żądań podwyżek płac w niektórych resortach? To jeszcze nie udało sie żadnemu rządowi :] .
Aessa - Pią Lut 29, 2008 20:45
fekete napisał/a: | Czyżby sądził, że na podstawie obietnic wyborczych uniknie groźby strajków i żądań podwyżek płac w niektórych resortach? |
Wydaje mi się, że nikt nie podejrzewał, że nagle zwali się taka lawina strajków, ale cóż, przynajmniej PIS ma ubaw i podstawy do wytykania PO błędów. :]
kobi - Pią Lut 29, 2008 21:04
Aessa napisał/a: | nikt nie podejrzewał, że nagle zwali się taka lawina strajków, ale cóż, przynajmniej PIS ma ubaw i podstawy do wytykania PO błędów |
Tylko, że te strajki są poniekąd wynikiem rządów pisiorów :P
Aessa - Pią Lut 29, 2008 21:06
kobi napisał/a: | Tylko, że te strajki są poniekąd wynikiem rządów pisiorów :P |
Zgadzam się z tym, ale w naszym kraju jest tak, że to, co wydarzy się za kadencji danego rządku jest przypisywane do jego dokonań lub błędów i mało kto patrzy na to czy winę za to ponoszą poprzednicy.
kobi - Pią Lut 29, 2008 21:38
Aessa napisał/a: | ale w naszym kraju jest tak, że to, co wydarzy się za kadencji danego rządku jest przypisywane do jego dokonań lub błędów i mało kto patrzy na to czy winę za to ponoszą poprzednicy. |
Dokładnie. Dlatego pisiory "zyskują" podwójnie bo oprócz strajków przy rządach PO, to za pisiorów gospodarka miała się hipersuper i to była ich sprawka a nie SLD i AWS'u :kwasny:
100 dni to za mało by cokolwiek stwierdzić i wystawić oceny. Poczekajmy aż będzie 300 :)
Aessa - Pią Lut 29, 2008 21:43
kobi napisał/a: | Dlatego pisiory "zyskują" podwójnie |
Na szczęście póki co nie zyskują (przynajmniej tak pokazują sondaże, które często bywają sprzeczne z rzeczywistością), według najnowszych PO ma poparcie 66% polaków, a PIS 23% (oczywiście wśród osób, które mają zamiar iść na wybory).
Coyote - Pią Lut 29, 2008 21:54
Aessa napisał/a: | przynajmniej tak pokazują sondaże |
I tu problem- każdy może sobie zrobić swój sondaż xP
Media lubia manipulowac, wiec od tego bym się trzymał z daleka xP
Aessa - Pią Lut 29, 2008 22:18
Aessa napisał/a: | przynajmniej tak pokazują sondaże, które często bywają sprzeczne z rzeczywistością |
;>
Coyote - Pią Lut 29, 2008 22:25
Eeee sorki xP Zaspany jestem. To oznacza, ze pora spać xP :rotfl: :wstyd:
fekete - Pią Lut 29, 2008 23:16
kobi napisał/a: | Poczekajmy aż będzie 300 | Może żeby było sprawiedliwie :) dajmy im też dwa lata, jak PIS-owi ?
luciddreamer - Pon Mar 31, 2008 00:41
Aessa napisał/a: | Coyote racja, ale prawda jest taka, że wszyscy chcielibyśmy dobrze zarabiać, każdy myśli pod kątem siebie. Ludzie myślą: "Dlaczego ja mam zarabiać dwa razy mniej od osoby, która wykonuje podobną pracę w tym samym wymiarze godzinowym?" I nie ma się też co dziwić, ceny cały czas skaczą w górę, za wszystko, żywność, rachunki a my ciągle zarabiamy tyle samo. Ludzie, którzy wcześniej ledwo wiązali koniec z końcem teraz po każdym podniesionym rachunku za prąd czy gaz nie dają sobie rady. Nie ma na to dobrego rozwiązania, Tusk nie ma ani takiej władzy, aby obniżyć opłaty, ani takiej, aby dać wszystkim podwyżki. |
i bardzo dobrze ze nie ma.
fekete - Pon Mar 31, 2008 20:53
Nie chodzi o władzę, on nie ma po prostu takich możliwości.
luciddreamer - Pon Mar 31, 2008 22:35
fekete napisał/a: | Nie chodzi o władzę, on nie ma po prostu takich możliwości. |
jak nie ma jak ma. Tusk to kolejny socjalista, tylko ze udaje liberala... nie dosc ze tak latwo oddaje niepodleglosc Polski parlamentowi europejskiemu, to jeszcze tworzy wokol siebie otoczke liberala. Gdyby nim byl to ok, moze cos by sie zmienilo na lepsze (sadze ze napewno), a co on robi? podwyzsza podatki. aaggggrrrr, jak mnie to wszystko wkurza, 4 lewicowe partie w sejmie :(
Major - Wto Kwi 01, 2008 00:54
kobi napisał/a: | , to za pisiorów gospodarka miała się hipersuper i to była ich sprawka a nie SLD i AWS'u |
Tak chcialbym zauwazyc, ze raczej zadnemu z rzadow nie mozemy zawdzieczyc tego ze nasza gospodarka pedzila. Jedyne co bylo to to, ze nasz kraj wyszedl jako tako z objec sowieckiego ustroju i z powodow dobrego polozenia geograficznego i jeszcze nadal taniej sily roboczej ten rynek niejako sam sie napedzal. Tutaj na cale szczescie zaden z rzadow duzej roli nie odegral. Rzad ten ruch moze jedynie lekko przychamowac lub lekko przyspieszyc pewnymi ustawami. Chyba ze diametralnie zmieni nam sie ustroj co jest chyba w chwili obecnej nie mozliwe.
Ja jestem ciekaw jak bedziemy pisac o rzadach PO za 4 lata. Tak naprawde chyba nie bylo rzadu na ktory nie mozna bylo narzekac i nie spodziewam sie ze i z tym tak sie nie stanie. Oni wszyscy sa cudowni w momencie kiedy jeszcze nic nie zrobili.
Aessa - Wto Kwi 01, 2008 01:05
Na pewno słyszeliście o tym zamieszaniu z małżeństwem mężczyzn homoseksualnych. Niesamowicie drażni mnie postawa tego przebrzydłego kaczora, nie dość, że wykorzystał ich wizerunki w cyt. "propagandzie antyhomoseksualnej" to jeszcze nawet nie ma zamiaru się z nimi spotkać, mimo tego, że to ONI przyjechali do niego w JEGO interesie, bo tak jak mówili, mogą postawić go za to przed sądem. Osobiście nie wierzę, że prezydent nie wiedział, że ta scena była przepleciona z jego wypowiedzią, wiedział na pewno, bo kto odważyłby się zrobić coś za jego plecami? Prawdę powiedziawszy nawet jak sprawa trafi do sądu to i tak nic mu nikt nie zrobi, ale dla zachowania jakichkolwiek pozorów godność powinien się z nimi spotkać. Pajac głupi. :zdegustowany:
fekete - Wto Kwi 01, 2008 01:23
luciddreamer napisał/a: | jak nie ma jak ma. | Nie ma, tylko dopiero przyznał się do tego juz jako premier :) .
Aessa napisał/a: | ONI przyjechali do niego w JEGO interesie | E, naprawde w JEGO interesie ?
Aessa - Wto Kwi 01, 2008 01:30
fekete a w swoim? Co oni na tym zyskają oprócz rozgłosu, który już mają? Póki co zostali jedynie ośmieszeni i zignorowani. Myślę, że przyjechali do Polski w dobrej wierze.
Gmeras - Wto Kwi 01, 2008 07:23
Aessa napisał/a: | fekete a w swoim? | w interesie tvnu on im całą wycieczkę sfinansował :P
kobi - Wto Kwi 01, 2008 08:31
Aessa napisał/a: | ONI przyjechali do niego w JEGO interesie |
Sami nie przyjechali ;) Ktoś ich odnalazł, ktoś ich zaprosił. Po co? By mieć temat. Nie lubię Kaczorów, ale wg mnie to przegięcie, robią z igły widły. Kolejna papka medialna :zdegustowany:
Aessa - Wto Kwi 01, 2008 09:39
Gmeras napisał/a: | w interesie tvnu on im całą wycieczkę sfinansował :P |
Tego nie wiedziałam, myślałam, że oni sami zecydowali się na przyjazd. :zdziwko:
Coyote - Sro Kwi 02, 2008 14:49
kobi napisał/a: | Kolejna papka medialna :zdegustowany: |
Dokładnie! Ale musicie się z tym zgodzić, że dość skuteczna. Ile osób nie słyszało o dwóch gejach w orędziu prezydenta? Ha... TVN dobrze kombinuje... :ok:
katarzyna35k-ce - Sro Kwi 02, 2008 15:38
kobi napisał/a: | ale wg mnie to przegięcie, robią z igły widły. |
sory ale jakby to Twoje zdjecia ze slubu wykorzystano by jako propagowanie wszystkiego co złe, to bys juz 10 razy wytoczył proces . Wiec daruj sobie komentarze w stylu robienia z igły wideł, bo to co zostało pokazane w oredziu godzi w tych ludzi!
kobi - Czw Kwi 03, 2008 09:00
katarzyna35k-ce, no sorki, ale cała ta otoczka związana z ich przyjazdem to nic innego jak BIZNES! tvn sprowadza jakiś facetów z końca świata, robi na siłę gorący temat i oglądalność stacji wzrasta. To nic innego jak żerowanie na emocjach. Ci goście pewnie o niczym by się nie dowiedzieli, żyliby w błogiej nieświadomości, gdyby nie dziennikarze (bodajże zetki?) ich nie odnaleźli a potem tvn nie wyczuł afery i nie ściągnął ich. Nie bronię Kurskiego za wykorzystanie tych materiałów bo to nieetyczne, też go potępiam. Wykorzystanie jakiegokolwiek wizerunku, bez zgody danej osoby, jest niezgodne z prawem. Ale oburza mnie to co robi telewizja. Papkę. I mam do tego prawo. :zdegustowany:
katarzyna35k-ce - Czw Kwi 03, 2008 09:12
kobi napisał/a: | Ale oburza mnie to co robi telewizja. Papkę. I mam do tego prawo. |
oczywiscie ze masz prawo,ja mysle ze i bez interwencji zetki Ci panowie by sie o tym dowiedzieli o nagłosniła by to BBC albo inna stacja zagraniczna , a to ze TVN zasponsorował ich przyjazd moim zdaniem jest jak najbardziej na miejscu.Obojetnie jka by sie na to nie patrzec Kaczynski wykorzystujac to w swoim oredziu oraz niechecia spotkania sie z tymi Panami pokazał jakim"wspaniałym" jest dyplomata!
|
|
|