|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Kwiaciarnia
Tomeczek - Pią Mar 30, 2007 12:28 Temat postu: Kwiaciarnia na tarnogórskiej? Witajcie
jestem tutaj nowy i mam pytanko , jakis czas temu zauwazylem ze na tarnogorskiej otworzyla sie jakas duza nowa kwiaciarnia pod nazwa kupkwiaty - czy ktos wiec cos o niej? jakie ceny , czy sa lepis niz roza??
chaoss - Pią Mar 30, 2007 14:15
h t t p;//w w w kupkwiaty, p l/
tyle wiem, a z uslug samej kwiariacni jeszcze nie korzystalem
kisia - Nie Kwi 22, 2007 23:40
chaoss napisał/a: | z uslug samej kwiariacni jeszcze nie korzystalem |
a ja korzystałam i moge polecić.
Byłam pod wrażeniem, jak i osoba której wręczałam kwiaty,kompozycją bukietu. Dziewczyna naprawde sie postarała. Tomeczek napisał/a: | czy sa lepis niz roza | czy sa lepsi ? nie wiem , na pewno nie gorsi, jak dla mnie sa zdecydowanie bliżej niż kwiaciarnia Róża
kk - Czw Wrz 27, 2007 23:19 Temat postu: Kwiaciarnia Witam
W sobotę wybieram się na ślub kolegi, wypadałoby młodej parze kupić jakiś ładny bukiet.
Którą z gliwickich kwiaciari Możecie polecić?
Żeby mieli ładne, świeże kwiaty, nie zdzierali nadmiernie dużo, a za byle przybranie, nie "kasowali" więcej niż za kwiaty.
Z góry dziękuję za porady, sugestie, propozycje
MajkeL - Pią Wrz 28, 2007 00:11
Ul. Tarnogórska na przeciwko przystanku autobusowego w stronę T.G. (obok sklepu spożywczego).
Jeśli natomiast nie spodoba Ci się cena naprzeciwko tej kwiaciarni jest nastepna kwiaciarnia ;)
kk - Pią Wrz 28, 2007 00:29
MajkeL napisał/a: | Ul. Tarnogórska na przeciwko przystanku autobusowego w stronę T.G. (obok sklepu spożywczego).
Jeśli natomiast nie spodoba Ci się cena naprzeciwko tej kwiaciarni jest nastepna kwiaciarnia ;) |
Możesz troszke sprecyzować lokalizację? Przy Tarnogórskiej jest kilka przystanków w stronę TGór ;) Czy owa kwiaciarnia jest blisko centrum, czy może w okolicy jakiegoś skrzyżowania?
Z góry dzięki
kisia - Pią Wrz 28, 2007 01:22
kk, masz koło siebie, a dokładnie koło KOMFORTU na świetojańskiej 57 nazywa sie "Słoneczniki". Maja czynne pn-py 9-19, sod 9-18,niedz 10-15. juz za 25 zł mozna kupic sliczną wiazanke slubna i nie tylko :)
kk - Pią Wrz 28, 2007 11:38
kisia napisał/a: | kk, masz koło siebie, a dokładnie koło KOMFORTU na świetojańskiej 57 nazywa sie "Słoneczniki". Maja czynne pn-py 9-19, sod 9-18,niedz 10-15. juz za 25 zł mozna kupic sliczną wiazanke slubna i nie tylko :) |
Wyobraz sobie, ze dzisiaj rano spacerujac z pieskiem, myslalem sobie wlasnie o tej kwiaciarni "...nieduza, na uboczu, pewnie maja rozsadne ceny..." :D
kisia - Pią Wrz 28, 2007 11:40
kk, zamówić wcześniej tez możesz i nawet jak sobie zażyczysz dostarszą Ci ja do domu :)
kk - Pią Wrz 28, 2007 11:54
kisia napisał/a: | kk, zamówić wcześniej tez możesz i nawet jak sobie zażyczysz dostarszą Ci ja do domu :) |
Z dostawa - nie bede przesadzal - daleko nie mam i chetnie sie przejde :D
MajkeL - Pią Wrz 28, 2007 12:06
kk napisał/a: | Możesz troszke sprecyzować lokalizację? Przy Tarnogórskiej jest kilka przystanków w stronę TGór Czy owa kwiaciarnia jest blisko centrum, czy może w okolicy jakiegoś skrzyżowania?
Z góry dzięki |
Przystanek - Gliwice Radiostacja, kawałek za skrzyżowaniem Tarnogórska - Grottgera + Poniatowskiego
Jacek13 - Pią Wrz 28, 2007 18:38
Jedyna,najlepsza kwiaciarnia w mieście to RÓŻA.To wiedzą nawet dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hyhy: :hyhy: :hyhy:
MajkeL - Pią Wrz 28, 2007 19:05
kk napisał/a: | nie zdzierali nadmiernie dużo, |
Więc Jacek13, Róża odpada.
kk - Pią Wrz 28, 2007 19:12
kisia napisał/a: | ... koło KOMFORTU na świetojańskiej 57 nazywa sie "Słoneczniki". Maja czynne pn-py 9-19, sod 9-18,niedz 10-15. juz za 25 zł mozna kupic sliczną wiazanke slubna i nie tylko :) |
Byłem, obadałem - kwiaciarnia rzeczywiście niezła, obsługa miła i ceny przystępne :ok:
Kwiatki zamówione :kwiatek: Jutro zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Dorothea - Pią Wrz 28, 2007 21:24
kk napisał/a: | Jutro zobaczymy co z tego wyjdzie |
zapewne przesliczny bukiecik, czego bardzo Ci zycze
kisia - Pią Wrz 28, 2007 23:27
Jacek13 napisał/a: | najlepsza kwiaciarnia w mieście to RÓŻA | trudno sie nie zgodzić, niestety dla przeciętnego ludzika ceny już nie są takie najlepsze :(. Jednak jak mam zamawiać bukiet składkowy gdzie mój wkład to 1/4 czy tam inna mniejsza cześć to tylko w Róży.
Kalka - Pią Wrz 28, 2007 23:32
Jacek13 napisał/a: | edyna,najlepsza kwiaciarnia w mieście to RÓŻA. |
w pełni się zgadzam :)
Wieczorny - Nie Wrz 30, 2007 15:30
na tym forum NIE polecają agawy:
h t t p;//forum.gazeta, p l/forum/72,2.html?f=94&w=69706756
Jacek13 - Nie Wrz 30, 2007 15:35
Jednak zmieniłem zdanie.Najlepsze kwiaciarnie w mieście to ORCHIDEA :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Arex30 - Nie Wrz 30, 2007 15:44
Jacek13, przekupny jesteś
:D
kisia - Nie Wrz 30, 2007 16:08
Jacek13 napisał/a: | Najlepsze kwiaciarnie w mieście to ORCHIDEA | gdzie znajduje sie ta kwiaciarnia ?
Jacek13 - Nie Wrz 30, 2007 17:59
Arex30 napisał/a: | Jacek13, przekupny jesteś | Nie tylko krowa niezmienia poglądów.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jacek13 - Nie Wrz 30, 2007 18:02
kisia napisał/a: | gdzie znajduje sie ta kwiaciarnia | Kisia wstyd że niewiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jedna z nich jest na ul.Lipowej obok wejścia na "handelek". :hyhy: :hyhy: :hyhy:
kisia - Nie Wrz 30, 2007 19:58
Jacek13 napisał/a: | Jedna z nich | a to jest ich więcej ? :niepewny: Jacek13 napisał/a: | na ul.Lipowej obok wejścia na "handelek" | jeżeli to ta na rogu, to jak dla mnie nic rewelacyjnego :P Jacek13 napisał/a: | tylko krowa niezmienia poglądów | a co wpłynęło Jacku na zmiane Twych poglądów ?
kk - Nie Wrz 30, 2007 20:51
Kwiatki, a raczej bukiet wyszłysuper :D
Dziękuję Kisiu za polecenie tejże kwiaciarni :padam:
A bukiecik wyglądało tak:
h t t p;//80x86.ovh.org/kwiaty1_.jpg]
h t t p;//80x86.ovh.org/kwiaty2_.jpg]
kisia - Nie Wrz 30, 2007 21:13
kk ciesze się że pomogłam :)
Szamanka - Nie Wrz 30, 2007 21:45
kk widze ze sunia dobierala sie do zieleni :D
ladny bukiecik :)
Dorothea - Pon Paź 01, 2007 11:06
Wieczorny napisał/a: | na tym forum NIE polecają agawy: |
Kwiaciarnia "Agawa" oddział w Zabrzu wykonywała bukiet ślubny oraz
przystrojenie samochodu na nasz ślub 1.09.2007 Umowa opiewała na
kwotę "niecałe 300zł, no góra 300" jak zapewniały dwie osoby z
kwiaciarni (w tym szefowa na stałe rezydująca w Gliwickim oddziale)
po wnikliwym przekalkulowaniu naszego zamówienia. Po
wykonaniu wiązanki oraz stroików pani z kwiaciarni (ta sama szefowa)
z uśmiechem
powiedziała 500zł. Na komentarz iż nie tak się umawialiśmy - z
ironicznym uśmiechem odpowiedziała - duży samochód to i drogo
wyszło. Cóż było zrobić na nieco ponad godzinę przed ślubem. Ogólnie
nie polecam - Może malutkie bukieciki można u nich nabywać, gdyż
kompozycje wykonują prześliczne ale z poważniejszymi zamówieniami
radzę unikać aby zabezpieczyć się przed nieuczciwością i naciąganiem
na pieniądze. Pracownice kwiaciarni w rozmowie stwierdziły iż jest
to standardowe postępowanie szefowej, gdyżwie iż ludzie postawieni
pod murem nie mają możliwości manewru i musza zaakceptować cenę.
Przestrzegam przed korzystaniem z usług kwiaciarni.
Jacek13 - Pon Paź 01, 2007 16:00
kisia napisał/a: | a co wpłynęło Jacku na zmiane Twych poglądów | Nowe miejsce pracy naszego PREZESA Frycka. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Kalka - Pon Paź 01, 2007 20:32
Jacek13 napisał/a: | Nowe miejsce pracy naszego PREZESA Frycka. :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Gdyby Frycek był głównym florystą w którejś z tych kwiaciarni to może i taka zmiana frontu miałaby sens a tak to przecież Frycek ma niewielki wpływ na wygląd bukietów :)
kisia - Czw Lis 15, 2007 01:46
kisia napisał/a: | koło KOMFORTU na świetojańskiej 57 nazywa sie "Słoneczniki" |
kwiaciarnia zlikwidowana
Tomeczek napisał/a: | jakis czas temu zauwazylem ze na tarnogorskiej otworzyla sie jakas duza nowa kwiaciarnia pod nazwa kupkwiaty | ta kwiaciarnia też już nie istnieje lub została przeniesiona
Frycek - Czw Lis 15, 2007 10:36
kisia napisał/a: | Tomeczek napisał/a:
jakis czas temu zauwazylem ze na tarnogorskiej otworzyla sie jakas duza nowa kwiaciarnia pod nazwa kupkwiaty
ta kwiaciarnia też już nie istnieje lub została przeniesiona |
kwiaciarnia ta dziala tylko internetowo , w dalszym ciagu wchodzac pod adres w w w kupkwiaty, p l mozna skladac zamowienia
Appo - Nie Lis 25, 2007 23:27
A wiecie czy została jakaś kwiaciarnia przy centrum miasta? Bo kiedyś na zajezdni DAKO miało kwiaciarnię 24h, ale jak widzę została ona ... sprzedana ;)
kisia - Nie Lis 25, 2007 23:44
Appo, ta kawiaciarnia nie wiem czy była w ogóle otwarta, a jeśli chodzi o kwiaciarnię w centrum, to jest na Dworcowej naprzeciw GCH, nazywa sie MIMOZA, na dworcu PKP tak jakby za kasami, na Pl. Krakowskim AGAWA, na Raciborskiej
kisia - Sob Lut 14, 2009 15:30
jest jeszcze Kwiaciarnia IZA na ul.Mikołowskiej 15 :D
kisia - Sro Kwi 28, 2010 14:40
aktualizując dane
Cytat: | jest jeszcze Kwiaciarnia IZA na ul.Mikołowskiej 15 :D | już nie ma
kisia napisał/a: | ORCHIDEA | nadal polecam
Mogę polecić również kwiaciarnie Róża, ale TYLKO w przypadku kiedy robią wiązankę na poczekaniu. Wiązanki na zamówienie, są zupełnie inne niż te, które się zamawia posiłkując się np zdjęciem z ich strony internetowej. Kwiatki sa często inne niz te na zdjeciu. Tłumacza sie tym, że nie każdy kwiat jest dostępny przez cały rok, z tym sie zgodzę, ale przy zamawianiu nie jest sie o tym informowanym, przez co nie ma sie możliwości wyboru innych kwiatów według swojego uznania. Kwiaty zamawiane z dostawa do domu, w moim przypadku nie dotarły na czas 4 razy, na 4 zamówienia.
llaneta - Sro Kwi 28, 2010 18:29
Jednak jeśli ktoś zatęskni za kwiaciarnią IZA to tu jest link do kwiaciarni internetowej prowadzonej przez Panią Izę h t t p;//w w w kwiaciarnia-iza, p l/
Frycek - Sro Kwi 28, 2010 19:53
kisia napisał/a: | Kwiaty zamawiane z dostawa do domu, w moim przypadku nie dotarły na czas 4 razy, na 4 zamówienia. |
a to dlatego ,ze ja juz tam nie pracuje :P
llaneta napisał/a: | Jednak jeśli ktoś zatęskni za kwiaciarnią IZA to tu jest link do kwiaciarni internetowej prowadzonej przez Panią Izę h t t p;//w w w kwiaciarnia-iza, p l/ |
Iza jest naszym partnerem :) i jej reklama znajduje się po prawej stronie tabeli
kisia napisał/a: | kisia napisał/a:
ORCHIDEA
nadal polecam |
zalezy kto robi bukiety - tez tam pracowalem :P
Basia K - Sro Kwi 28, 2010 20:54
Interesuję się właśnie tym tematem,bo potrzebuję bukietu na wesele.A że w rodzinie mam naprawdę kreatywne kwiaciarki,chcę miec coś porządnego :zawstydzony:
Róża raczej odpada ze względu na ceny :(
kisia - Sro Kwi 28, 2010 21:06
Basia K, swego czasu jak IZA miała jeszcze sklep na Mikołowskiej kupowałam u niej przepiękne wiązanki i nie drogie, spróbuj do niej napisać, możne zrobi Ci coś niepowtarzalnego bo wiem, że potrafi :)
Basia K - Czw Kwi 29, 2010 19:41
kisia napisał/a: | spróbuj do niej napisać |
Już to zrobiłam :D
Właśnie o niej też myślałam,ale nie widziałam jej już długo na Forum....
Solid_Wood - Czw Kwi 29, 2010 21:33
A ja oprócz Izy, którą serdecznie pozdrawiam (Iza, kiedy kawa? :) ), polecam Salon Kwiatowy Anabet na Barlickiego (w tej części od Zwycięstwa w kierunku Parku Szopena).
Namiary:
w w w anabet, c o m, p l
ul. Barlickiego 15
44-100 Gliwice
519-131-003
Basia K - Pon Paź 11, 2010 10:22
Aby wytłumaczyc się z mojego panikowania w sprawie kwiatów,pokażę Wam jakie m.in. bukiety zrobiły ciocie dla mojego Młodego
Nikaa - Pon Paź 11, 2010 19:53
No ale podobaja ci sie te bukiety?? czy?? bo nie za bardzo rozumiem
Basia K - Pon Paź 11, 2010 20:34
Ciocie są bardzo kreatywne,jeśli chodzi o bukiety.Potrafią również z niczego zrobic coś.
Jak w czerwcu szłam właśnie w tamte strony na wesele,to szukałam czegoś pomysłowego,by nie pójśc z "byle czym".
Wiesz,to tak jakbyś do cukierników obawiała się,że przyniesiesz zwykłą babkę piaskową,nie daj Boże jeszcze z zakalcem :rotfl:
Nikaa - Sro Paź 13, 2010 08:28
moze to pomyslowe jest.. ale ja bym takiego czegos nie dala.. ale wiadomo sa gusta i gusciki
Solid_Wood - Pią Wrz 30, 2011 15:48
Cytat: | A ja oprócz Izy, którą serdecznie pozdrawiam (Iza, kiedy kawa? :) ), polecam Salon Kwiatowy Anabet na Barlickiego (w tej części od Zwycięstwa w kierunku Parku Szopena).
Namiary:
w w w anabet, c o m, p l
ul. Barlickiego 15
44-100 Gliwice
519-131-003 |
Mała zmiana, kwiaciarnia przeniosła się dwa domy dalej, aktualny adres to ul. Barlickiego 19
kobi - Pon Paź 03, 2011 13:04
Solid_Wood, masz coś wspólnego z Anabet? ;)
Ale tak w ogóle, to również mogę polecić. Bukiety i obsługa pierwsza klasa :)
Frycek - Pon Paź 03, 2011 13:11
Prosze mi tu reklamy nie robic :P bo zaraz tam wjade :P na kwiaciarnie :P
Solid_Wood - Pon Paź 03, 2011 18:42
kobi, tylko tyle, że znam właścicielkę. I czasami siedzę u niej na kawie, bo kącik kawowy dla gości przy kominku jest! :-) hehe
Frycek, oj, tam, oj, tam :-) wpadaj, Beti się ucieszy. W końcu wszyscy mamy taki sam wątek historyczny w swoim CV, więc zawsze znajdzie się wspólny temat do plotkowania haha
kobi - Pon Paź 03, 2011 23:20
Solid_Wood, no to pozdrów ją od tych w gipsie i podziękuj za piękne bukiety ;)
Solid_Wood - Wto Paź 04, 2011 11:07
kobi, nie mam pojęcia o co chodzi, ale oczywiście jej przekażę :-)
|
|
|