|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - arena jaki autobus?
*motylek* - Nie Gru 17, 2006 20:56 Temat postu: arena jaki autobus? yoo yoo :> :hyhy: mam szybkie pytanie jakim autobusem dojade do areny...i skad:> nie znam tamtych rejonow od strony autobusowej takze trudnosc ze zanlezeniem busa jadacego w tamte strony jest ;-) podajce nr linnii jak sie ktos z was orientuje ;-) :padam:
ziutek997 - Nie Gru 17, 2006 21:00
Z tego co wiem to nie ma autobusu którym można dojechać pod sam sklep. Najbliżej chyba będzie spod Centralnego - np. autobus lini 57
*motylek* - Nie Gru 17, 2006 21:12
no gdzies tam by wyladowac niedaleko cmentarza :) zaraz obadam na kzkgop...dzieki ziutek :* obym dojechala tam ;)
ziutek997 - Nie Gru 17, 2006 21:22
*motylek* proszę bardzo :)
Frycek - Nie Gru 17, 2006 21:26
699,259,57,692 , 280
wszystko co staje na centralnym i kolo ronda - a pozniej trzeba sie nadryptac spory kawalek
kobi - Nie Gru 17, 2006 21:30
Można wysiąść przystanek wcześniej i podreptać na skróty przez pola ;)
siebawie - Nie Gru 17, 2006 21:58
kobi napisał/a: | Można wysiąść przystanek wcześniej i podreptać na skróty przez pola ;) |
...... no a robią tam teraz nawet nową, ładną drogę :hyhy:
Basiorek - Nie Gru 17, 2006 22:38
przez pola... i błoto po kolana :)
kisia - Nie Gru 17, 2006 22:55
*motylek* napisał/a: | zaraz obadam na kzkgop |
sorki, ale po co zakładać topik z zapytaniem skoro się wie gdzie można szukać odpowiedzi :kwasny:
kobi - Nie Gru 17, 2006 22:57
Basiorek, nie jest tak źle ;) Chociaż już jakiś czas temu tamtędy dreptałem, ale nie sądzę by się aż tak zmieniło. Zresztą teraz nawet lepiej będzie bo zamarznie błoto :D
*motylek* - Pon Gru 18, 2006 21:54
kisia no niestety anie mialam ani pkt zaczepnego, bo nie wiedzialam nawet jak wogole nazywa sie przystanek kolo cmentarza a tak analogicznie do 57 znalazlam inne ;-) i dojechalam dzis tam :) i nadreptalam sie :kwasny: dzieki za pomoc :*
siebawie - Pon Gru 18, 2006 22:39
Basiorek napisał/a: | przez pola... i błoto po kolana :) |
... a byłaś ostatnio? właśnie tą drogę z błotem po kolana robią. wysypali dość grubą warstwę kamienia i czegoś jeszcze i prawdopodobnie asfalcik będzie :)
Basiorek - Pon Gru 18, 2006 22:56
mam nadzieję :] bo ciutkę daleko się tak spaceruje spod cmentarza :]
Wojtulek - Pią Gru 22, 2006 22:59
siebawie napisał/a: | prawdopodobnie asfalcik będzie | Nie bedzie asfalciku ale zrobili tam chodnik z kostki... ale ja sie caly czas zastanawiam dlaczego oni nie zrobiom tam na arene autobus, przystanegk zrobili a busa niema
ZWM is my home - Sob Gru 23, 2006 00:18
... no własnie ciekawe kiedy uruchomiona zostanie tam jakas linia autobusowa? Przystanek juz gotowy pod Arena. ciekawe czy bedzie to linia "Made by Arena" czy moze KZK? Moze ktos ma jakies info z jakichs przeciekow?
szyja - Wto Sty 02, 2007 13:06
dzisiaj na Pl. Piłsudskiego we wiacie przystankowej widziałam plakat informujący, że treaz do Areny można dojechać nowoutworzonymi busami 701 (Trynek III - Arena) i 703 (Osiedle Obrońców Pokoju - Arena), tyle, że na przystanku nie było rozkładu jazdy tych busów, a na stronie KZKGOP-u też nie ma...
Danielo - Wto Sty 02, 2007 20:40
Powini coś Pl.Piastów puscic :P a najlepiej żeby był darmowy z Sośnicy:P
szyja - Sro Sty 03, 2007 15:57
właśnie jest na Pl. Piastów, z Sośnicy to może z czasem :P
ale nadal nie ma zadnych informacji o tym busach. w ogole widzial ktos z was, zeby takie busy jezdzily?
ZWM is my home - Pią Sty 05, 2007 16:25
wg strony KZK GOP linie 701 i 703 do Areny zaczynają kursy od jutra tj 6.01.2007r.
Gmeras - Nie Sty 07, 2007 15:48
otworzyli linie do areny
linia autobusowa 701
Trynek III
Trynek II
Sikornik Osiedle
Sikornik Zimorodka
Gliwice Cegielnia
Gliwice Nowy Świat
Gliwice Wrocławska
Gliwice Plac Piastów
Gliwice Plac Piłsudskiego
Gliwice Kościół Podwyższenia Krzyża Św.
Gliwice Góry Chełmskiej
Gliwice Ogrodnictwo
Osiedle Gwardii Ludowej Kozielska
Gliwice Arena
a w droge powrotną
Gliwice Arena
Gliwice Arged
Gliwice Śliwki II
Gliwice Śliwki I
Gliwice Toszecka
Gliwice Dworzec PKP
Gliwice Dworcowa
Gliwice Górnych Wałów
Gliwice Cegielnia
Sikornik Zimorodka
Sikornik Osiedle
Trynek II
Trynek III
W dni wolne od pracy w centrum handlowym Arena Gliwice - linia nie kursuje.
rozkład jazdy na w w w kzkgop, p l
linia 703
Osiedle Obrońców Pokoju
Żerniki Olszewskiego
Gliwice Plac Sportowy
Gliwice Pomorska
Gliwice Radiostacja
Gliwice Poniatowskiego
Gliwice Dąbrowskiego
Gliwice Opolska
Gliwice Warszawska
Gliwice Toszecka
Gliwice Śliwki I
Gliwice Wyspiańskiego
Gliwice Góry Chełmskiej
Gliwice Ogrodnictwo
Osiedle Gwardii Ludowej Kozielska
Gliwice Arena
a w droge powrotną
Gliwice Arena
Gliwice Arged
Gliwice Śliwki II
Gliwice Śliwki I
Gliwice Toszecka
Gliwice Warszawska
Gliwice Opolska
Gliwice Dąbrowskiego
Gliwice Poniatowskiego
Gliwice Radiostacja
Gliwice Pomorska
Gliwice Plac Sportowy
Żerniki Olszewskiego
Szobiszowice Wiśniowa
Szobiszowice Paderewskiego
Osiedle Obrońców Pokoju
W dni wolne od pracy w centrum handlowym Arena Gliwice - linia nie kursuje.
Autobusy na ww. liniach kursować będą co 60 minut codziennie (w godzinach przedpołudniowych co 80 minut). Na tych liniach obowiązuje odpłatność zgodnie z Taryfą KZK GOP.
siebawie - Wto Sty 09, 2007 19:10
... się na Trynku gęsto teraz zrobiło od tych busików :rotfl: :rotfl: :rotfl:
szyja - Sro Sty 10, 2007 10:09
jakiej są marki?
Wojtulek - Nie Sty 14, 2007 00:32
widzialem ostatnio autobusik 703 na ul dabrowskiego w strone opolskiej, o 7 a autobusy takie normalne sa, nikopodlogowce
ziutek997 - Nie Sty 14, 2007 00:37
to są autobusy obsługiwana przez KZK GOP :) i nie są darmowe. Mi bardziej się podoba takie rozwiązanie niż dobrze nam znane "teskobusy". Co prawda Ci co nie mają biletów miesięcznych nie będą zadowoleni ale za to z autobusów można kożystać nie tylko w celu dojechania na zakupy :) Autobusy mają bardzo nietypową trasę i moą się niejednemu przydać :)
KMGKW - Sro Sty 24, 2007 19:24
Przejechałem się 701 trafił mi sie śliczny busik z numerem 18 traska fajna no i zakupy też udane :]
aniol - Sro Sty 24, 2007 23:33
Ja przyjechałam samochodem i nie kupiłam to co chciałam... :rozpacz:
Aither - Sob Sty 27, 2007 13:06
Ech... tak prawde mowiac to przypadla mi linia 701 i 703 w lutym :( masakra :P nie powiem zeby mi to pasowalo :P ale wole to niz 6 :D
Alinka - Sob Sty 27, 2007 14:42
Heh, wczoraj stalam na placu piastow w gliwicach i dziewczyna sie mnie pyta skad odjezdza autobus 701... a ja hmm a dokad on ma jechac.. a ona do Centrum Arena:P od razu przypomnial mi sie ten post :rotfl: pokierowalam ja na druga strone ulicy i zeby sie tam pytala:)
Aither - Pon Lip 30, 2007 11:29
dla ciekawskich linia 701 i 703 zostanie zawieszona / zlikwidowana i powstanie jeden autobus na wzor busow tesco zobaczymy jak to wypali... trasa prawdopodobnie na labedy (ale nie wiem dlaczego tam O_o )
kobi - Pon Lip 30, 2007 12:57
Aither napisał/a: | dla ciekawskich linia 701 i 703 zostanie zawieszona / zlikwidowana i powstanie jeden autobus na wzor busow tesco zobaczymy jak to wypali... trasa prawdopodobnie na labedy |
Czyli jak ktoś z centrum będzie chciał jechać do Areny to będzie musiał z buta poginać z Kozielskiej? Dobrze rozumiem? :niepewny:
Aither - Pon Lip 30, 2007 13:01
dokladnej trasy nie znam... sama sie zastanawiam ktoredy poleci :)
Gmeras - Pon Lip 30, 2007 21:34
Aither napisał/a: | ale nie wiem dlaczego tam | konkurencja tesco ?
Aither - Wto Lip 31, 2007 13:36
Gmeras, nie sadze zeby tutaj chodzilo tylko i wylacznie o konkurencje, prawde mowiac nie wiem jak sie dowiem dokladnie co i jak to sie podziele ta wiadomoscia :D
silesiaboy - Wto Lip 31, 2007 14:41
Aither napisał/a: | Gmeras, nie sadze zeby tutaj chodzilo tylko i wylacznie o konkurencje, prawde mowiac nie wiem jak sie dowiem dokladnie co i jak to sie podziele ta wiadomoscia :D |
ten busik ma nie tylko kursować na łabędy ale i na plac piastów. Co do busów z kozielskiej to myslę że nie ma na co narzekać... w końcu zrobili tam ten chodnik. Z takich ciekawości to nie wiem czy wiecie ale na koniec sierpnia ma się otworzyć tam stacja Carrefoura z najtańszym paliwem w gliwicach, no i na początku grudnia market sportowy decathlon...
Aither - Wto Lip 31, 2007 16:30
wole robic zakupy na arenie niz w centrum :) a bus... zacznie jezdzic to sie zobaczy jaka trasa bedzie mykac :)
Tom@k - Wto Lip 31, 2007 21:45
silesiaboy napisał/a: | w końcu zrobili tam ten chodnik |
no właśnie.. i z przystanku można dojść w 5 minut i bardzo dobrze:)
Cytat: | wole robic zakupy na arenie niz w centrum |
ja przeważnie też - mniej ludzi i lepsze sklepy.
Aither - Sro Sie 01, 2007 11:10
Tom@k napisał/a: | mniej ludzi i lepsze sklepy. |
mhm dla mnie wazniejsze jest to ze mniej ludzi :] moge na dluzej sie gdzies zatrzymac nie musze sie przeciskac przez tlumy nikt mnie nie popycha i szturcha i mniejsze prawdopodobienstwo o kieszonkowca :D brak tlumu - brak zlodzieja :D poza tym mam sentyment do tego sklepu :) :zawstydzony:
kobi - Sro Sie 01, 2007 11:15
Tom@k napisał/a: | silesiaboy napisał/a:
w końcu zrobili tam ten chodnik
no właśnie.. i z przystanku można dojść w 5 minut i bardzo dobrze:) |
Niby dobrze, ale co jeśli jesteś obładowany zakupami? Ty może dasz radę, ale co ma powiedzieć np. starsza osoba?
Zdecydowanie lepiej gdy bus podjeżdża pod sklep :)
Aither - Sro Sie 01, 2007 12:13
no ale... po co ma kobita z kozielskiej zadylac na arene z zakupami? :zdziwko: raczej po zakupy sie tam idzie a autobus i tak nie wraca przez kozielska wiec zostaje babci zadylac na piechte :]
ikaruska - Czw Sie 02, 2007 01:14
ziutek997 napisał/a: | Z tego co wiem to nie ma autobusu którym można dojechać pod sam sklep. Najbliżej chyba będzie spod Centralnego - np. autobus lini 57 |
kazdy autobus ktory staje na piwnej
kobi - Czw Sie 02, 2007 10:06
Aither napisał/a: | no ale... po co ma kobita z kozielskiej zadylac na arene z zakupami? |
To chyba logiczne, że z zakupami idzie się ze sklepu, nie wiem jak mogłaś inaczej pomyśleć :zdziwko:
Aither napisał/a: | autobus i tak nie wraca przez kozielska wiec zostaje babci zadylac na piechte |
No niestety :kwasny:
Anula - Czw Sie 02, 2007 10:16
teraz nie mam jak sie dostac do Skarbówki :/ zawsze jezdzilam 701 a teraz musze z Andersa dreptać.
JoN - Czw Mar 13, 2008 20:33 Temat postu: Dojazd do CH Arena Witam
Orientuje sie ktos jak mozna dojechac do Areny z placu piastow?
Tzn jakimi autobusami - jesli takowe jezdza
pzdr:)
Reb - Czw Mar 13, 2008 20:37
Dojechać można bardzo łatwo, a mianowicie z Placu Piastów autobus lini 692,57,280,259 lub 93 i wysiąść na przystanku Osiedle Gwardii Ludowej Kozielska. A gdybyś się bał że zajedziesz za daleko to patrz w prawą strone będzie widoczne i na najbliższym postoju wysiądź. :)
JoN - Czw Mar 13, 2008 21:22
Dzieki Reb :)
Reb - Czw Mar 13, 2008 21:34
JoN, Cała przyjemność po mojej stronie :)
trunks - Czw Mar 13, 2008 22:50
a jeszcze są te darmowe nie ? 701 czy cos ?
Danielo - Pią Mar 14, 2008 04:35
trunks 701 i 703 wycofali jezdzi do Areny bus za friko ale nie wiem jaka ma trase:]
Reb - Pią Mar 14, 2008 06:41
Danielo, są ale co po nich jak jeździ co godzine albo i rzadziej. To wole wskoczyć w miejski i jestem za 10 min na miejscu.
Gmeras - Pią Mar 14, 2008 07:30
rozkład jazdy darmowego h t t p;//rozklady.wpk.katowice, p l/frame.php?h=h t t p;//w w w wpk.katowice, p l/rozklady_wpk/start.php?l=CGT
i druga linia
h t t p;//rozklady.wpk.katowice, p l/frame.php?h=h t t p;//w w w wpk.katowice, p l/rozklady_wpk/start.php?l=CGL
Kermitek - Pią Mar 14, 2008 07:32
Rozkład darmowych busów: h t t p;//rozklady.wpk.katowice, p l/frame.php?h=h t t p;//w w w wpk.katowice, p l/rozklady_wpk/start.php?l=CGT
Trunks: 701 & 703 nigdy nie były bezpłatne, no chyba, że taka była Twoja decyzja :P
trunks - Pią Mar 14, 2008 08:10
ja zawsze jezdze "bezpłatnie" ;p
motyka - Wto Kwi 15, 2008 21:43
To ja się podłączę ;)
W jaki sposób można dojechać spod dworca pkp głównego gliwickiego do ARENY?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki
pozdrawiam :)
krzys - Wto Kwi 15, 2008 22:23
wyłazisz z dworca i przed światłami, które masz na wprost w lewo(tam też są światła, ale ich nikt nie przestrzega prawie). Jak przejdziesz bedziesz mijać kiosk z torebkami. Tam też są światła.Przechodzisz. Obok Żabki potem przechodzisz. Idziesz jakieś 100-200m i masz przystanek. Jedziesz albo 57, 259, 692, wszystko co jedzie na Brzeinkę i zatrzymuje się na Gwardii Ludowej :)
Mam nadzieję, że pomogłem.
trunks - Wto Kwi 15, 2008 22:42
nom, a z Gwardii to w dół sie kieruj
taclive - Sro Kwi 16, 2008 20:00
Teraz to chyba wszystkie busy na Waryniaka i dalej jadą od dołu osiedla Gwardii?
Reb - Sro Kwi 16, 2008 20:35
taclive, dokładnie.
trunks - Sro Kwi 16, 2008 20:38
kozielską ....nom tak jak napisałem - w dół trza do areny zejsc
motyka - Czw Kwi 17, 2008 13:11
dzięki wielkie wszystkim za wyjaśnienia :D
Prezes - Nie Cze 21, 2009 10:13
:cool: no to bardzo ciekawie hehe. W każdym razie mam takie pytanie:
Czytałem już tu temat ale jest obecnie błędne to chyba bo nie wiem jak dojechać do areny z Gliwic. Wiem jak do Gliwic dojechać <lol2>, ale później idę na ten 2 przystanek, a tam nie ma nic co jedzie na Brzezinkę, a zatrzymuje się na Gwardii :D. Pomóżcie proszę.
[ Komentarz dodany przez: kisia: 22 Czerwiec 2009, 15:40 ]
Prezes, ten temat nie nazywa się "Wszystkie pytania Prezesa", wiec pisz proszę kolejne swoje pytania w odpowiednich tematach, bo nawet jeżeli są w nich jakieś niewłaściwe informacje to należy właśnie tam to zweryfikować.
Post zostaje scalony z właściwym tematem
Czarnulka - Nie Cze 21, 2009 11:19
Oczywiscie,ze jest coś takiego 57. Ale skad chcesz się dostać do areny?
|
|
|