|
|
dupiate forum
|
 |
Świat Kobiet - Klapa - najgorszy kosmetyk w Waszych rekach
ANIUS - Wto Sie 16, 2005 22:05 Temat postu: Klapa - najgorszy kosmetyk w Waszych rekach To moze mala lista TOP 100:)
Najgorszy kosmetyk Forumkow:)
1. ...Kto zacznie?
Czarnulka - Sro Sie 17, 2005 00:15
hmmm
1.puder (nienawidzę tapety :kwasny: )
frohike - Sro Sie 17, 2005 00:23
2. taka czarna obwodka wokol ust - porazka
poprawcie mnie jak to sie nazywa
Dev - Sro Sie 17, 2005 00:27
węgiel ?? :D
frohike - Sro Sie 17, 2005 00:29
e no nawet na tym sie nie znasz
Dev - Sro Sie 17, 2005 00:30
:hyhy: :hyhy:
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 07:13
frohike napisał/a: | taka czarna obwodka wokol ust - porazka
|
kontorowka do ust, moze byc tez w innym kolorze niz czarna :) :) :) :) (a tak nawiasem beeee kontorowke dobiera sie pod kolor szminki, czy ktos kto ma czarna kontorowke ma czarna szminke? :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: )
Szamanka - Sro Sie 17, 2005 07:37
czerwona szminka,niebieski cien do oczow i w tym kolorze tusz do rzes
bleee,katastrofa
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 12:58
Szamanka napisał/a: | niebieski cien do oczow i |
eeeeeee:) ja mam piekne niebieskie cienie do powiek :orany:
Szamanka - Sro Sie 17, 2005 13:00
ANIUS, ja mowie wedlug siebie.....mnie to np absolutnie nie pasuje
jedynie na karnawal :hyhy:
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 13:06
tak nawiasem mowiac, myslalam, ze bedziemy tu zamieszczac konkretne kosmetyki wlacznie z podaniem marki :) ktore nas rozczarowaly, a mialy byc takie wspaniale:)
Asienka - Sro Sie 17, 2005 14:29
ja za czesto nie uzywam firmowych kosmetyków, ale pamietem kiedyś sylwestrowy tusz do rzęs z drobinkami brokatu gdzie cały brokat zostawał w środku i nie była grama na szczoteczce :) acha to było z AVON
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 14:46
Asienka napisał/a: | nie uzywam firmowych kosmetyków |
Asienka a dac Ci pstryczka w nosek? :D
nawet najnajnajgorsza szmineczka od pana jozka z targu jest jakiejs marki:) to mialam na mysli, aby ostrzec inne kobitki przed wyrzuceniem pieniazkow w blotko, mniejszych, czy wiekszych:)
Dana - Sro Sie 17, 2005 16:13
Bielenda -recepturka na pazurka-guma do włosów
chciałam miec ładne pazurki z moich upartych włosów a były tłuste strąki - moja kreatywność padła wraz z moją konstrukcją misternie układaną za pomoca tej gumy -włosy wyglądały jakby zaatakował mnie łojotok złośliwy :przestraszony: nigdy więcej !
ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:02
aaa zakladalam ten temat, zeby sobie ponarzekac np na szampon!!!
Co za g... z tej szaumy!!!
Kupilam 2 (bo w wielopaczku byly) czerwone szaumy do wloskow farbowanych i szlag mnie trafia, bo wcale nie myje wlosow, pieni sie troszke w miejscu, hgdzie naloze i koniec przyjemnosci, (marna ta przyjemnosc!!!), grrrr, wlosy na drugi dzien mam jakbym wcale nie myla, bardziej przetluszczone niz przed myciem.... aaaaaaa feeeeee
cinque - Pon Sie 22, 2005 12:07
Normaderm Vichy
koszmar koszmar koszmar
zeżarł mi całą skórę z twarzy
kaszanna - Pon Sie 22, 2005 12:13
Może miał zeżreć? ;)
cinque - Pon Sie 22, 2005 12:18
kaszanna napisał/a: | miał zeżreć? |
mógł uprzedzić ;)
strasznie wysusza skórę, dopiero po mocnych kuracjach nawilżających, po klikunastu dniach, cera w miarę dochodzi do siebie... a problemy skórne wracają....
kaszanna - Pon Sie 22, 2005 12:26
Hmmm skoro ma usuwać problemy skórne to teoretycznie musi skóra zejść. A nie lepiej sobie seansik kwasami owocowymi zrobić?
A może uczulenie po prostu?
cinque - Pon Sie 22, 2005 12:47
kaszanna napisał/a: | A nie lepiej sobie seansik kwasami owocowymi zrobić? |
dokładnie, teraz juz wiem o tym :)
uczuleń na kosmetyki nie mam żadnych, także to nie to
Normaderm po prostu ma tak silne działanie wysuszająco - złuszczające, tylko i wyłącznie, równie dobrze można sobie przetrzeć twarz paperem ściernym, taniej i szybciej ;)
kaszanna - Pon Sie 22, 2005 13:00
Uczulenia można dostać w każdej chwili ;) I na wszytko.
Jakoś do tej pory (tfu tfu) nie trafiłam na kosmetyk który bym nie poleciła.
kisia - Nie Wrz 25, 2005 01:47
oooo jakoś przeoczyłam temat :/
najgorszym kosmetykiem jaki kupiłam chyba lakier do włosów ( nie pamiętam firmy niestety), ale był koszmarny, po spryskaniu włosów robiły się z niego krople, nie dało sie rozczesać, a jeżeli udało mi się to zrobić to były białe :kwasny: Porażka, szkoda ze nie pamiętam firmy :( )
Szamanka - Pon Wrz 26, 2005 13:03
kisia, ja podobnie kiedys mialam taki lakier...to bylo straszne...wlosy wygladaly jak by je ktos klejem posklejal
niestety nazwe zapomnialam a lakier po pierwszym uzyciu poszedl do kosza
p4cz3k - Czw Wrz 29, 2005 11:17
dezodorant BOND - moj ojciec mnie tym teroryzuje ... omfg...wchodze po nim do lazienki..i sie dusze....OKROPNE!! :=]
Asia_:) - Wto Paź 04, 2005 10:38
wszystkie antyperspiranty
choc sama uzywam ale musze z tym wyjsc na balkon albo do salonu bo w malutkiej lazience nie wytrzymam
Frycek - Wto Paź 04, 2005 10:40
Asia_:) napisał/a: | bo w malutkiej lazience nie wytrzymam |
:( :/
Dorothea - Wto Paź 04, 2005 10:49
Tak zdecydowanie lakier do włosow był najgorszym kosmetykiem jaki kupiłam,sklejal włosy, wogole psikał jakos tak dziwnie niejednostajnym strumieniem i zostawiał białe slady na włosach, a ze moje sa czarne to wygladało to koszmarnie, lakier wyladował w smieciach a głowie niezwłocznie trzebabyło myc hihihihih
Dorothea - Wto Paź 04, 2005 10:51
i jeszcze jest taki dezodorant kupiony w Rossmannie nazywa sie Deo Mild and Soft, on nawet jako odswiezacz powietrza sie nie nadawał, paskudztwo :rotfl:
She - Sob Paź 15, 2005 21:47
Maseczka z zielonej glinki Clearasil Total Control, Kompletna porażka :/ trzymcie się od tego z daleka! pProducent twierdzi, że stosowana raz w tygodniu wraz z całą serią total control działa antybakteryjnie i przeciwtrądzikowo a efekt końcowy jest odwrotny. :dobani:
Dorothea - Sob Paź 15, 2005 21:52
She wiem cos o tym, kupiłam to mojej corce i nawet nie wiesz jak strasznie po tym wygladała......
Zupełnie o tym zapomniałam.....
She - Sob Paź 15, 2005 21:56
Dorothea nie wiem jak takie coś mogło dostać atest i pójść w obieg :/ no teraz wiem, że nie tylko ja sie na tym przejechałam :zdegustowany:
Mariusz - Sob Paź 15, 2005 22:02
Lakier do włosów ! Kompletna klapa !
To znaczy ja nie używam, ale jak moja mama zacznie psikać tym czymś w łazience to potem przez 2 godziny nie idzie tam wejść, bo nie ma czym oddychać ...
Dorothea - Sob Paź 15, 2005 22:13
Mariusz moze smierdzi ,ale dobrze utrwala, musi tak byc skoro mama go kupuje......
Admike - Czw Paź 20, 2005 10:53
jakaś woda po goleniu z szajsflejmu... od razu miałem po niej uczulenie :zly:
kisia - Czw Paź 20, 2005 11:33
Admike napisał/a: | szajsflejmu |
:przestraszony: a co to :?:
Admike - Czw Paź 20, 2005 12:04
kisia napisał/a: | Admike napisał/a: | szajsflejmu |
:przestraszony: a co to :?: |
przepraszam za nieścisłość... :zawstydzony:
ja tak nazywam pewna firmę,w której zamawia się kosmetyki z katalogu... znane mi są dwie:ta i afon...
Meggi - Pon Paź 24, 2005 15:35
Avon -dezodoranty w kulce <większość> zostawiają plamy na odzieży i pdrażnają moją skórę...
A!! VON!! Z tym paskudztwem! Moge wymieniać negatywne skótki w nieskończoność <koleżanki namiętnie kupowały a potem chodziły do dermatologa po pomoc>
kasia - Sob Sty 07, 2006 23:41
Maseczka winogronowa AVON i Zel do mycia twarzy grejfrut z zielona herbatą tez AVON :kwasny: - nogdy więcej...
Aither - Pon Mar 20, 2006 19:18
krem nawilzajacy ziaja rumiankowy bezzapachowy... twarz mi puchnie i czerwienieje mam uczucie jakby to byl jakis kwas wyzerajacy mi skore, piecze jak kurcze mac :) nie polecam... chyba ze to kwestia uczuclenia - ale alergikiem nie jestem :)
Szaganka - Pon Mar 20, 2006 20:47
jakoś na Avonie nie przejechałam się, bo jeśli już, to kupuję te kosmetyki z wyższego przedziału cenowego. Za to wszystkie kosmetyki Oriflamy strasznie mnie uczulają :( Szkoda, bo zapach niektórych naprawde mi się podoba :/
kisia - Nie Maj 07, 2006 14:52
samoopalacz firmy Dax Cosmetics Extra Bronze jak juz pisałam z topiku o samoopalaczach, po godzinie skóra śmierdzi jak po solarium :przestraszony: :mad: NIE POLECAM tego kosmetyku :kwasny: :zdegustowany:
Aither - Nie Maj 07, 2006 14:58
fuuuuuu...
to ja powiem tylko tyle ze krem nawilzajacy Ziaja rumiankowy bezzapachowy uczula... bleh
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 14:59
Aither napisał/a: | Ziaja rumiankowy bezzapachowy uczula |
tak ,słyszałam o tym juz od niejednej osoby
Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:02
Cos jest z tą firma Ziaja mnie strasznie uczyliła seria ich kosmetyków Tin Tin
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:04
Ale nie wszystko z Ziaji jest do niczego, ja uzywam płynu do demakijazu oczu i bardzo sobie go chwale, oraz Ziaja aretinaQ krem na szyję i dekolt jest wspaniały
Aither - Nie Maj 07, 2006 15:10
ten krem potrafi "spalic" skore... robia sie czerwone placki jakby mi kto zelazko przystawil do twarzy... z z Ziaji mam jeszcze tonik rozany... nie jest zly ale czasem piecze po nim skora...
Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:32
To chyba , zle skoro piecze po nim skora, mnie tez pieklo po tej serii Tin Tin, ale bagatelizowalam to az mialam straszne "liszaje" na twarzy, a skora schodzila mi z twarzy płatami :/
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:37
Alinka, czyli za bardzo Ci wysuszyło skore, moze żle dobrałas?
Moze to było do skory tłustej a Ty masz suchą lub mieszaną...
Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:40
mozliwe,mi wszystko wysusza skore :( ja te kosmetyki dostalam od kolezanki, ale co jednemu sluzy innemu moze zaszkodzic.. nie mam czasu przejs sie do dermatologa, a powinnam ah
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:43
Alinka napisał/a: | wszystko wysusza skore |
wiec masz wrazliwą i takich własnie kosmetykow powinnas uzywac, do skory wrazliwej, albo jeszcze lepiej do skory alergocznej i skłonnej do podraznien.
kisia - Nie Maj 07, 2006 15:47
Alinka napisał/a: | co jednemu sluzy innemu moze zaszkodzic |
dokładnie
Alinka, moze nie powinnaś tego bagatelizować :?:
Alinka - Nie Maj 07, 2006 16:04
dziekuje za rady, ja zawsze myslalam ze mam cere tradzikowa albo tłusta, eh widze ze tylko sobie szkodze :niepewny:
kisia - Nie Maj 07, 2006 16:07
Alinka, w salonach kosmetycznych mają często aparaci do sprawdzania rodzaju skóry i myślę ze kosmetyczka też jest w stanie dobrać Ci kosmetyk :)
ale wróćmy do tematu bo nam sie zaczyna mały OT robic :)
Bożka - Nie Maj 14, 2006 15:53
Plyn do kapieli brzoskwiniowy firmy Avon i krem z wyciagiem pszenicy tejze firmy, spuchlam jak balon .
Alinka - Nie Maj 14, 2006 17:01
Bo firma AVON chyba zaczyna schodzic z poziomu, z niektorymi produktami eh
Asienka - Nie Maj 14, 2006 17:31
Krem Normaderm Na Noc :| może nie totalna porażka, ale aby się skóra nawilżyła to trzeba dość dużą ilość nakłaść na buzię, i kremik 50 ml starczył mi tym sposobem na nieco ponad tydzień a kosztował dużżo $$$ :|
Monique - Nie Maj 14, 2006 17:57
Tin Tin.. sa straszne.. okropne.. mialam po nich czerwone plamy.. fujjjj juz nigdy wiecej..
atena - Pią Maj 19, 2006 16:51
A ja jestem bardzo zadowolona z obu wspomnianych kremow Normaderm Vichy! Ale byc moze zalezy to od oczekiwan i wynika z koniecznosci zapoznania sie z dokladnym opisem dzialania ;) A jezeli chodzi o preparaty Ziaji to rzeczywiscie niektore uczulaja-mnie tonik aloesowy-ale to pewnie dlatego, ze maja wyciagi roslinne, ktore bywaja wybitnymi alergenami!
szyja - Sob Lip 15, 2006 20:38
=CzArNuLkA= napisał/a: | hmmm
1.puder (nienawidzę tapety :kwasny: ) |
puder nie oznacza tapety. ja go uzywam tylko troche, zeby sie nie swiecic i wcale nie mam tapety :)
Dorothea - Sob Lip 15, 2006 20:44
szyja napisał/a: | puder nie oznacza tapety. |
dokładnie, wszystko z umiarem i jest ok :ok:
kobi - Sob Lip 15, 2006 23:40
szyja napisał/a: | puder nie oznacza tapety |
Puder, makijaż i inne takie tapety są po to by podkreślić w kobiecie piękno a nie je przysłonić :P
Dorothea - Sob Lip 15, 2006 23:43
kobi napisał/a: | by podkreślić w kobiecie piękno a nie je przysłonić |
jezeli jest umiejetnie zrobiony i z umiarem to tak, jesli masz wszystkiego ponad, to fatalnie :dobani: :dobani:
kobi - Nie Lip 16, 2006 00:01
Dorothea napisał/a: | jezeli jest umiejetnie zrobiony i z umiarem to tak, jesli masz wszystkiego ponad, to fatalnie :dobani: :dobani: |
Dokładnie :) A niektórzy wyglądają super nawet bez tego wszystkiego, z bałaganem na głowie i w ogóle, tak z samego rana :zawstydzony: :oczami: :wstyd:
kisia - Nie Lip 16, 2006 02:24
no i może zakończymy odbieganie od tematu :?: sio :lamer: :evil: :P
Monique - Nie Lip 16, 2006 09:21
chcialam powiedziec cos o kasmetykach kolasnyny.. do opalania.. tak naprawde to one nie za wiele chronia przed sloncem.. moja siostra posmarowala naszego Zuziolka tym i co spalila sobie Zuziolek ramionka.. i plakusiala pol nocki.. bo sac biedactwo moje kochane malenkie nie moglo..
Basiorek - Nie Lip 16, 2006 11:51
beznadzieja ( jak dla mnie) to wszystkie kosmetyki Vichy i Dax Cosmetics
Natomiast Kolastyny używałam, używam i nie mam zastrzeżeń :) Ale to chyba zależy od skóry, fototypu itp. I przede wszystkim apeluję o smarowanie dzieci filtrami powyżej 30 SPF, najlepiej kremami marki Bioderma czy La Roche Posay. Serio to nie jest duży wydatek ( ok. 50- 60 zł), a chyba zdrowa skóra, nie tylko dziecka, jest najważniejsza?
Akfilia - Nie Lip 30, 2006 16:39
Dla mnie beznadziejne są antyperspiranty kulkowe z Avonu, bo zostawiają białe ślady, zwłaszcza na ciemnych bluzkach :mad: a zawiodłam się bardzo na kremie Regulującym do twarzy z soją i trawą cytrynową też z Avonu. Zamiast miał regulować to moja twarz była jeszcze bardziej tłusta i to już chwile po nałożeniu :/ od tej pory zaczęły mi się większe problemy z przetłuszczaniem skóry, bo już i policzki, niestety...
Monique - Pon Sie 07, 2006 08:30
Akfilia, Ja tez uwazam ze kulki z avonu to dno.. moze ladnie pachnie ale nie jest trwaly i te okropne slady.. cos strasznego..
Basiorek - Pon Sie 07, 2006 11:40
dla mnie w ogóle cały avon jest :dobani:
|
|
|