dupiate forum

Świat Kobiet - Klapa - najgorszy kosmetyk w Waszych rekach

ANIUS - Wto Sie 16, 2005 22:05
Temat postu: Klapa - najgorszy kosmetyk w Waszych rekach
To moze mala lista TOP 100:)
Najgorszy kosmetyk Forumkow:)

1. ...Kto zacznie?

Czarnulka - Sro Sie 17, 2005 00:15

hmmm
1.puder (nienawidzę tapety :kwasny: )

frohike - Sro Sie 17, 2005 00:23

2. taka czarna obwodka wokol ust - porazka

poprawcie mnie jak to sie nazywa

Dev - Sro Sie 17, 2005 00:27

węgiel ?? :D
frohike - Sro Sie 17, 2005 00:29

e no nawet na tym sie nie znasz
Dev - Sro Sie 17, 2005 00:30

:hyhy: :hyhy:
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 07:13

frohike napisał/a:
taka czarna obwodka wokol ust - porazka

kontorowka do ust, moze byc tez w innym kolorze niz czarna :) :) :) :) (a tak nawiasem beeee kontorowke dobiera sie pod kolor szminki, czy ktos kto ma czarna kontorowke ma czarna szminke? :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: )

Szamanka - Sro Sie 17, 2005 07:37

czerwona szminka,niebieski cien do oczow i w tym kolorze tusz do rzes

bleee,katastrofa

ANIUS - Sro Sie 17, 2005 12:58

Szamanka napisał/a:
niebieski cien do oczow i

eeeeeee:) ja mam piekne niebieskie cienie do powiek :orany:

Szamanka - Sro Sie 17, 2005 13:00

ANIUS, ja mowie wedlug siebie.....mnie to np absolutnie nie pasuje

jedynie na karnawal :hyhy:

ANIUS - Sro Sie 17, 2005 13:06

tak nawiasem mowiac, myslalam, ze bedziemy tu zamieszczac konkretne kosmetyki wlacznie z podaniem marki :) ktore nas rozczarowaly, a mialy byc takie wspaniale:)
Asienka - Sro Sie 17, 2005 14:29

ja za czesto nie uzywam firmowych kosmetyków, ale pamietem kiedyś sylwestrowy tusz do rzęs z drobinkami brokatu gdzie cały brokat zostawał w środku i nie była grama na szczoteczce :) acha to było z AVON
ANIUS - Sro Sie 17, 2005 14:46

Asienka napisał/a:
nie uzywam firmowych kosmetyków

Asienka a dac Ci pstryczka w nosek? :D
nawet najnajnajgorsza szmineczka od pana jozka z targu jest jakiejs marki:) to mialam na mysli, aby ostrzec inne kobitki przed wyrzuceniem pieniazkow w blotko, mniejszych, czy wiekszych:)

Dana - Sro Sie 17, 2005 16:13

Bielenda -recepturka na pazurka-guma do włosów

chciałam miec ładne pazurki z moich upartych włosów a były tłuste strąki - moja kreatywność padła wraz z moją konstrukcją misternie układaną za pomoca tej gumy -włosy wyglądały jakby zaatakował mnie łojotok złośliwy :przestraszony: nigdy więcej !

ANIUS - Nie Sie 21, 2005 21:02

aaa zakladalam ten temat, zeby sobie ponarzekac np na szampon!!!
Co za g... z tej szaumy!!!
Kupilam 2 (bo w wielopaczku byly) czerwone szaumy do wloskow farbowanych i szlag mnie trafia, bo wcale nie myje wlosow, pieni sie troszke w miejscu, hgdzie naloze i koniec przyjemnosci, (marna ta przyjemnosc!!!), grrrr, wlosy na drugi dzien mam jakbym wcale nie myla, bardziej przetluszczone niz przed myciem.... aaaaaaa feeeeee

cinque - Pon Sie 22, 2005 12:07

Normaderm Vichy
koszmar koszmar koszmar
zeżarł mi całą skórę z twarzy

kaszanna - Pon Sie 22, 2005 12:13

Może miał zeżreć? ;)
cinque - Pon Sie 22, 2005 12:18

kaszanna napisał/a:
miał zeżreć?

mógł uprzedzić ;)
strasznie wysusza skórę, dopiero po mocnych kuracjach nawilżających, po klikunastu dniach, cera w miarę dochodzi do siebie... a problemy skórne wracają....

kaszanna - Pon Sie 22, 2005 12:26

Hmmm skoro ma usuwać problemy skórne to teoretycznie musi skóra zejść. A nie lepiej sobie seansik kwasami owocowymi zrobić?
A może uczulenie po prostu?

cinque - Pon Sie 22, 2005 12:47

kaszanna napisał/a:
A nie lepiej sobie seansik kwasami owocowymi zrobić?

dokładnie, teraz juz wiem o tym :)

uczuleń na kosmetyki nie mam żadnych, także to nie to
Normaderm po prostu ma tak silne działanie wysuszająco - złuszczające, tylko i wyłącznie, równie dobrze można sobie przetrzeć twarz paperem ściernym, taniej i szybciej ;)

kaszanna - Pon Sie 22, 2005 13:00

Uczulenia można dostać w każdej chwili ;) I na wszytko.
Jakoś do tej pory (tfu tfu) nie trafiłam na kosmetyk który bym nie poleciła.

kisia - Nie Wrz 25, 2005 01:47

oooo jakoś przeoczyłam temat :/
najgorszym kosmetykiem jaki kupiłam chyba lakier do włosów ( nie pamiętam firmy niestety), ale był koszmarny, po spryskaniu włosów robiły się z niego krople, nie dało sie rozczesać, a jeżeli udało mi się to zrobić to były białe :kwasny: Porażka, szkoda ze nie pamiętam firmy :( )

Szamanka - Pon Wrz 26, 2005 13:03

kisia, ja podobnie kiedys mialam taki lakier...to bylo straszne...wlosy wygladaly jak by je ktos klejem posklejal

niestety nazwe zapomnialam a lakier po pierwszym uzyciu poszedl do kosza

p4cz3k - Czw Wrz 29, 2005 11:17

dezodorant BOND - moj ojciec mnie tym teroryzuje ... omfg...wchodze po nim do lazienki..i sie dusze....OKROPNE!! :=]
Asia_:) - Wto Paź 04, 2005 10:38

wszystkie antyperspiranty
choc sama uzywam ale musze z tym wyjsc na balkon albo do salonu bo w malutkiej lazience nie wytrzymam

Frycek - Wto Paź 04, 2005 10:40

Asia_:) napisał/a:
bo w malutkiej lazience nie wytrzymam

:( :/

Dorothea - Wto Paź 04, 2005 10:49

Tak zdecydowanie lakier do włosow był najgorszym kosmetykiem jaki kupiłam,sklejal włosy, wogole psikał jakos tak dziwnie niejednostajnym strumieniem i zostawiał białe slady na włosach, a ze moje sa czarne to wygladało to koszmarnie, lakier wyladował w smieciach a głowie niezwłocznie trzebabyło myc hihihihih
Dorothea - Wto Paź 04, 2005 10:51

i jeszcze jest taki dezodorant kupiony w Rossmannie nazywa sie Deo Mild and Soft, on nawet jako odswiezacz powietrza sie nie nadawał, paskudztwo :rotfl:
She - Sob Paź 15, 2005 21:47

Maseczka z zielonej glinki Clearasil Total Control, Kompletna porażka :/ trzymcie się od tego z daleka! pProducent twierdzi, że stosowana raz w tygodniu wraz z całą serią total control działa antybakteryjnie i przeciwtrądzikowo a efekt końcowy jest odwrotny. :dobani:
Dorothea - Sob Paź 15, 2005 21:52

She wiem cos o tym, kupiłam to mojej corce i nawet nie wiesz jak strasznie po tym wygladała......
Zupełnie o tym zapomniałam.....

She - Sob Paź 15, 2005 21:56

Dorothea nie wiem jak takie coś mogło dostać atest i pójść w obieg :/ no teraz wiem, że nie tylko ja sie na tym przejechałam :zdegustowany:
Mariusz - Sob Paź 15, 2005 22:02

Lakier do włosów ! Kompletna klapa !
To znaczy ja nie używam, ale jak moja mama zacznie psikać tym czymś w łazience to potem przez 2 godziny nie idzie tam wejść, bo nie ma czym oddychać ...

Dorothea - Sob Paź 15, 2005 22:13

Mariusz moze smierdzi ,ale dobrze utrwala, musi tak byc skoro mama go kupuje......
Admike - Czw Paź 20, 2005 10:53

jakaś woda po goleniu z szajsflejmu... od razu miałem po niej uczulenie :zly:
kisia - Czw Paź 20, 2005 11:33

Admike napisał/a:
szajsflejmu

:przestraszony: a co to :?:

Admike - Czw Paź 20, 2005 12:04

kisia napisał/a:
Admike napisał/a:
szajsflejmu

:przestraszony: a co to :?:

przepraszam za nieścisłość... :zawstydzony:

ja tak nazywam pewna firmę,w której zamawia się kosmetyki z katalogu... znane mi są dwie:ta i afon...

Meggi - Pon Paź 24, 2005 15:35

Avon -dezodoranty w kulce <większość> zostawiają plamy na odzieży i pdrażnają moją skórę...
Admike napisał/a:
afon..
A!! VON!! Z tym paskudztwem! Moge wymieniać negatywne skótki w nieskończoność <koleżanki namiętnie kupowały a potem chodziły do dermatologa po pomoc>
kasia - Sob Sty 07, 2006 23:41

Maseczka winogronowa AVON i Zel do mycia twarzy grejfrut z zielona herbatą tez AVON :kwasny: - nogdy więcej...
Aither - Pon Mar 20, 2006 19:18

krem nawilzajacy ziaja rumiankowy bezzapachowy... twarz mi puchnie i czerwienieje mam uczucie jakby to byl jakis kwas wyzerajacy mi skore, piecze jak kurcze mac :) nie polecam... chyba ze to kwestia uczuclenia - ale alergikiem nie jestem :)
Szaganka - Pon Mar 20, 2006 20:47

jakoś na Avonie nie przejechałam się, bo jeśli już, to kupuję te kosmetyki z wyższego przedziału cenowego. Za to wszystkie kosmetyki Oriflamy strasznie mnie uczulają :( Szkoda, bo zapach niektórych naprawde mi się podoba :/
kisia - Nie Maj 07, 2006 14:52

samoopalacz firmy Dax Cosmetics Extra Bronze jak juz pisałam z topiku o samoopalaczach, po godzinie skóra śmierdzi jak po solarium :przestraszony: :mad: NIE POLECAM tego kosmetyku :kwasny: :zdegustowany:
Aither - Nie Maj 07, 2006 14:58

fuuuuuu...
to ja powiem tylko tyle ze krem nawilzajacy Ziaja rumiankowy bezzapachowy uczula... bleh

Dorothea - Nie Maj 07, 2006 14:59

Aither napisał/a:
Ziaja rumiankowy bezzapachowy uczula

tak ,słyszałam o tym juz od niejednej osoby

Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:02

Cos jest z tą firma Ziaja mnie strasznie uczyliła seria ich kosmetyków Tin Tin
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:04

Ale nie wszystko z Ziaji jest do niczego, ja uzywam płynu do demakijazu oczu i bardzo sobie go chwale, oraz Ziaja aretinaQ krem na szyję i dekolt jest wspaniały
Aither - Nie Maj 07, 2006 15:10

ten krem potrafi "spalic" skore... robia sie czerwone placki jakby mi kto zelazko przystawil do twarzy... z z Ziaji mam jeszcze tonik rozany... nie jest zly ale czasem piecze po nim skora...
Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:32

To chyba , zle skoro piecze po nim skora, mnie tez pieklo po tej serii Tin Tin, ale bagatelizowalam to az mialam straszne "liszaje" na twarzy, a skora schodzila mi z twarzy płatami :/
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:37

Alinka, czyli za bardzo Ci wysuszyło skore, moze żle dobrałas?
Moze to było do skory tłustej a Ty masz suchą lub mieszaną...

Alinka - Nie Maj 07, 2006 15:40

mozliwe,mi wszystko wysusza skore :( ja te kosmetyki dostalam od kolezanki, ale co jednemu sluzy innemu moze zaszkodzic.. nie mam czasu przejs sie do dermatologa, a powinnam ah
Dorothea - Nie Maj 07, 2006 15:43

Alinka napisał/a:
wszystko wysusza skore

wiec masz wrazliwą i takich własnie kosmetykow powinnas uzywac, do skory wrazliwej, albo jeszcze lepiej do skory alergocznej i skłonnej do podraznien.

kisia - Nie Maj 07, 2006 15:47

Alinka napisał/a:
co jednemu sluzy innemu moze zaszkodzic

dokładnie
Alinka, moze nie powinnaś tego bagatelizować :?:

Alinka - Nie Maj 07, 2006 16:04

dziekuje za rady, ja zawsze myslalam ze mam cere tradzikowa albo tłusta, eh widze ze tylko sobie szkodze :niepewny:
kisia - Nie Maj 07, 2006 16:07

Alinka, w salonach kosmetycznych mają często aparaci do sprawdzania rodzaju skóry i myślę ze kosmetyczka też jest w stanie dobrać Ci kosmetyk :)
ale wróćmy do tematu bo nam sie zaczyna mały OT robic :)

Bożka - Nie Maj 14, 2006 15:53

Plyn do kapieli brzoskwiniowy firmy Avon i krem z wyciagiem pszenicy tejze firmy, spuchlam jak balon .
Alinka - Nie Maj 14, 2006 17:01

Bo firma AVON chyba zaczyna schodzic z poziomu, z niektorymi produktami eh
Asienka - Nie Maj 14, 2006 17:31

Krem Normaderm Na Noc :| może nie totalna porażka, ale aby się skóra nawilżyła to trzeba dość dużą ilość nakłaść na buzię, i kremik 50 ml starczył mi tym sposobem na nieco ponad tydzień a kosztował dużżo $$$ :|
Monique - Nie Maj 14, 2006 17:57

Tin Tin.. sa straszne.. okropne.. mialam po nich czerwone plamy.. fujjjj juz nigdy wiecej..
atena - Pią Maj 19, 2006 16:51

A ja jestem bardzo zadowolona z obu wspomnianych kremow Normaderm Vichy! Ale byc moze zalezy to od oczekiwan i wynika z koniecznosci zapoznania sie z dokladnym opisem dzialania ;) A jezeli chodzi o preparaty Ziaji to rzeczywiscie niektore uczulaja-mnie tonik aloesowy-ale to pewnie dlatego, ze maja wyciagi roslinne, ktore bywaja wybitnymi alergenami!
szyja - Sob Lip 15, 2006 20:38

=CzArNuLkA= napisał/a:
hmmm
1.puder (nienawidzę tapety :kwasny: )

puder nie oznacza tapety. ja go uzywam tylko troche, zeby sie nie swiecic i wcale nie mam tapety :)

Dorothea - Sob Lip 15, 2006 20:44

szyja napisał/a:
puder nie oznacza tapety.

dokładnie, wszystko z umiarem i jest ok :ok:

kobi - Sob Lip 15, 2006 23:40

szyja napisał/a:
puder nie oznacza tapety

Puder, makijaż i inne takie tapety są po to by podkreślić w kobiecie piękno a nie je przysłonić :P

Dorothea - Sob Lip 15, 2006 23:43

kobi napisał/a:
by podkreślić w kobiecie piękno a nie je przysłonić

jezeli jest umiejetnie zrobiony i z umiarem to tak, jesli masz wszystkiego ponad, to fatalnie :dobani: :dobani:

kobi - Nie Lip 16, 2006 00:01

Dorothea napisał/a:
jezeli jest umiejetnie zrobiony i z umiarem to tak, jesli masz wszystkiego ponad, to fatalnie :dobani: :dobani:

Dokładnie :) A niektórzy wyglądają super nawet bez tego wszystkiego, z bałaganem na głowie i w ogóle, tak z samego rana :zawstydzony: :oczami: :wstyd:

kisia - Nie Lip 16, 2006 02:24

no i może zakończymy odbieganie od tematu :?: sio :lamer: :evil: :P
Monique - Nie Lip 16, 2006 09:21

chcialam powiedziec cos o kasmetykach kolasnyny.. do opalania.. tak naprawde to one nie za wiele chronia przed sloncem.. moja siostra posmarowala naszego Zuziolka tym i co spalila sobie Zuziolek ramionka.. i plakusiala pol nocki.. bo sac biedactwo moje kochane malenkie nie moglo..
Basiorek - Nie Lip 16, 2006 11:51

beznadzieja ( jak dla mnie) to wszystkie kosmetyki Vichy i Dax Cosmetics

Natomiast Kolastyny używałam, używam i nie mam zastrzeżeń :) Ale to chyba zależy od skóry, fototypu itp. I przede wszystkim apeluję o smarowanie dzieci filtrami powyżej 30 SPF, najlepiej kremami marki Bioderma czy La Roche Posay. Serio to nie jest duży wydatek ( ok. 50- 60 zł), a chyba zdrowa skóra, nie tylko dziecka, jest najważniejsza?

Akfilia - Nie Lip 30, 2006 16:39

Dla mnie beznadziejne są antyperspiranty kulkowe z Avonu, bo zostawiają białe ślady, zwłaszcza na ciemnych bluzkach :mad: a zawiodłam się bardzo na kremie Regulującym do twarzy z soją i trawą cytrynową też z Avonu. Zamiast miał regulować to moja twarz była jeszcze bardziej tłusta i to już chwile po nałożeniu :/ od tej pory zaczęły mi się większe problemy z przetłuszczaniem skóry, bo już i policzki, niestety...
Monique - Pon Sie 07, 2006 08:30

Akfilia, Ja tez uwazam ze kulki z avonu to dno.. moze ladnie pachnie ale nie jest trwaly i te okropne slady.. cos strasznego..
Basiorek - Pon Sie 07, 2006 11:40

dla mnie w ogóle cały avon jest :dobani: