dupiate forum

Nasze miasto - Zima atakuje :(

Frycek - Sob Lis 20, 2004 07:38
Temat postu: Zima atakuje :(
Brak mi slow aby skomentowac to co sie wczoraj dzialo, latajace galezie ,smieci,drzewa ktore sie przewracaly ,metalowe slupy ktore sie polamaly!!

Cos okropnego....patrzylem tylko kiedy cos przywali w moj samochod...

Patrze przez okno a tu ludzie sobie lataja :roll: :wink: tzn. moze nie lataja ale proboja isc i stoja w miejscu.

Nie pamietam juz takiej wichury....w ciagu 30 minut zawitala do nas zima....

U mnie w bloku polecialy 2 okna !! razem z sasiadem zabijalismy i zabezpieczalismy okna na klatce bo je wywalilo....straz pozarna kursowala non stop....

szkoda gadac....

ANIUS - Sob Lis 20, 2004 08:22

na nowym swiecie drzewo przywalilo jadacy samochod, kierowcy nic sie nie stalo
kisia - Sob Lis 20, 2004 09:25

Cytat:
na nowym swiecie drzewo przywalilo jadacy samochod, kierowcy nic sie nie stalo

na Okrzei ponoć stało sie tak samo :cry:

na całe szczęście u nas nie było wypadków śmiertelnych.

trauti - Sob Lis 20, 2004 19:45

Na drodze z ?abed na Kopernik przy Kąpielisku połamane drzewa tuż przy drodze... az strach myślec...
S-A-S-I-K - Pon Gru 20, 2004 22:59

hmmm...... :shock:

pamietam_ten_dzien...._jakos_powialo_troche.....
i_bylo_troszke_nieprzyjemnie...
razem_z_dyszka_prawie_latalysmy_razem-z_przystankiem....
ale_takich_sytuacji_to_u_nas_nie_bylo_raczej :shock:

hmmm_czyzby_sosnica_byla_taka_bezpieczna...... :?: :P

h0lek - Sro Gru 22, 2004 16:05

S-A-S-I-K napisał/a:
hmmm...... :shock:

pamietam_ten_dzien...._jakos_powialo_troche.....
i_bylo_troszke_nieprzyjemnie...
razem_z_dyszka_prawie_latalysmy_razem-z_przystankiem....
ale_takich_sytuacji_to_u_nas_nie_bylo_raczej :shock:

hmmm_czyzby_sosnica_byla_taka_bezpieczna...... :?: :P

to te ogromne plyty azbestowe maja wlasciwosci wyciszajace srodowisko :P

LuKaSh - Sro Gru 22, 2004 16:25

chcieliśmy zime, to mamy zime :D ale nie pamiętam, żeby ostatnio taka wichura była :P nawet duży wiatr był.. ale bez przesady :D
kisia - Sob Gru 25, 2004 23:57

no i zima sobie poszła :jupi:
chociaż z drugiej strony święta bez śniegu tracą troszke swój urok :(

S-A-S-I-K - Nie Gru 26, 2004 12:27

Cytat:
to te ogromne plyty azbestowe maja wlasciwosci wyciszajace srodowisko

to_powiadasz_ze_na_Zatorzu_tez_spokojnie_bylo :?: :twisted: :wink: :P

heh_a_tak_swoja_droga_to_Azbest_woli_Sikornik :P

pozdrawiam_Azbesciaka_(morderce_ktory_czai_sie_wszedzie)_choc_raczej_tu_nie_zaglada_ :]

S-A-S-I-K - Nie Gru 26, 2004 12:35

Cytat:
no i zima sobie poszła
chociaż z drugiej stronny święta bez śniegu tracą troszke swój urok

e_tam_ja_wole_jak_sniegu_nie_ma :D
jakos_generalnie_za_opadami_nie_przepadam

frohike - Nie Gru 26, 2004 13:43

ja uważam ze idealnie jest tak minus 10, bez wiaterku, ładny śniezek, dzieci za oknem lepia bałwana, słoneczko ładnie świeci.

tak sobie wyobrazam zime a nie to co było kilka dni temu, ta namiastka śniegu, nawet nie dałoby sie na tym wytrzepać dywanu

S-A-S-I-K - Nie Gru 26, 2004 14:55

Cytat:
ja uważam ze idealnie jest tak minus 10, bez wiaterku, ładny śniezek, dzieci za oknem lepia bałwana, słoneczko ładnie świeci

hmmmmm_ale_katastrofa_jest_pozniej_ten_snieg_gdy_zaczyna_sie_topic
ble_chlapa_nie_nie_nie

heh_

czerny_scenariusz :P

frohike - Nie Gru 26, 2004 15:07

ale jak jest dobrze to chlapy nie ma po jednym dniu a ile radosci dla oka jest gdy czlowiek tak sobie patrzy na sniezek
ze tak czysto na dworze,
nie ma tej szarzyzny, smieci.

po prostu pieknie

S-A-S-I-K - Nie Gru 26, 2004 16:51

e

ja_tam_nie_lubie_opadow_i_juz :P

kisia - Pon Gru 27, 2004 01:17

patrzac na temperatury z ostatnich paru dni, całkiem realna wydaje sie prognoza 20 stopni w plusie w styczniu :mg:
darkenstein - Pon Gru 27, 2004 02:03

no to w styczniu jedziemy nad morze na IV spotkanie forumowe zamiast na basenie bedziemy w strojach nad woda :lol:
Asienka - Pon Gru 27, 2004 08:27

Ja bym wolała aby śnieg padał a nie taki deszcz buuu
LuKaSh - Pon Gru 27, 2004 10:29

Cytat:
20 stopni w plusie w styczniu

słyszałem, że pod koniec stycznia ma być 20 stopni w plusie :D

S-A-S-I-K - Pon Gru 27, 2004 11:48

Asieńka napisał/a:
Ja bym wolała aby śnieg padał a nie taki deszcz buuu

co_racja_to_racja
opadow_nie_lubie_ale_juz_lepszy_snieg_niz_deszcz :(

frohike - Pon Gru 27, 2004 17:07

a ja lubie zime za to ze dzrewka i kwiatki nie kwitna i nie psikam caly czas.
S-A-S-I-K - Pon Gru 27, 2004 18:45

hmmm_ja_juz_sie_przyzwyczailam_do_mojego_kataru_heh
wydaje_mi_sie_ze_mam_uczulenie_na_siersc_ :] mojego_zwierza_(Jamala_ktory_jest_krolikiem)

ANIUS - Pią Gru 31, 2004 12:37

szaro brudno, a feeeeeee
chyba mi brakuje troszke slonka i bialego puchu... :?

Fenix - Nie Sty 02, 2005 20:15

No mi też brakuje śniegu ale niestety mamy to co mamy a może jescze spadnie śnieg.....
Gmeras - Nie Sty 02, 2005 20:28

Ta zimo szybko przyszła szybko poszła ;) moze jeszcze sie w tym roku doczekamy sniegu ale i tak wole druga połowe wiosny ;)
frohike - Nie Sty 02, 2005 20:39

w gorkach jest troszke sniegu ale tylko wysooooko
Mariusz - Nie Sty 02, 2005 21:16

Gmeras napisał/a:
Ta zimo szybko przyszła szybko poszła ;)

A była w ogóle ?;-)

Gmeras - Nie Sty 02, 2005 21:34

Była niedługo ale była
Jak atakowała to musiała byc ;) ;D

kisia - Pon Sty 03, 2005 00:08

ja tam za śniegiem nie tęsknię, mogłoby być tylko jeszcze troszke cieplej
ANIUS - Wto Sty 04, 2005 15:50

a dla mnie.... mze byc cieplo, ale nie to co jest dzisiaj...mozna pływac, leje od rana, od 6 20 jak wyszlam z domku...do teraz koszmar a feeee :evil:
Gmeras - Wto Sty 04, 2005 18:20

Ech ... paskudna dzis pogoda jest :( ... poszedłem na miasto i spowrotem szybko i cały mokry wróciłem jak bym niemusiał to bym siedzial z (...) w chałupie cały dzień ;)
Mariusz - Wto Sty 04, 2005 19:28

I zimno jak nie wiem ... :( brrrr :(
kisia - Wto Sty 04, 2005 19:31

Z racji tego,że zblizają sie ferie, to śniegu mogłoby napadać tyle by dzieci miały udane ferie. Jakos to zniosę.
Gmeras - Wto Sty 04, 2005 19:32

Kiedys sniek na ferie chciałem miec teraz powiem ze mi to obojetnie ;) ale jak patrze czasami z okna moglo by być biało gorzej jak wychodze na dówr brrr ;) zima tez ma swoje uroki ;)
MajkeL - Wto Sty 04, 2005 23:54

.........ładna Jesień tej Zimy....... ;-)
kisia - Sro Sty 05, 2005 00:03

:shock: ładna jesień ??? co ładnego jest w zimnym deszczu i mrożnym wietrze ???
S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 00:44

przynajmniej_wieczor_przyjemny...
chodniki-co_prawda_mokre_ale_zimno_nie_jest
:]

frohike - Sro Sty 05, 2005 07:02

ach narzekacie.
zmienia nam sie klimat wiec nie marudzic albo zamrozic sie na 200lat i jak sie obudzicie to moze wtedy bedzie wam odpowiadal klimat :lol:

S-A-S-I-K - Sro Sty 05, 2005 12:45

Cytat:
ach narzekacie

przeciez_nie_narzekam
:spoko:

Mariusz - Sro Sty 05, 2005 14:36

Sasik, nie kłóc się :-) To kobiety z reguły marudzą, że to i tamto :-) A jak wybrać się na zakupy ... nie dziękuję :D I od szowinistów mnie nie wyzywać :))
PAKuS - Wto Sty 11, 2005 17:19

zamiast zimy namy lato :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kisia - Wto Sty 11, 2005 18:13

Cytat:
zamiast zimy namy lato
nooo do lata to jeszcze trochę brakuje ale jest super, czekam na te +20 w styczniu :) patrząc na dzisiejszą pogode to jest to całkiem realne :D
Asienka - Wto Sty 11, 2005 20:34

Ja cos słyszałam że może jednak zima do nas zapuka :)
LuKaSh - Wto Sty 11, 2005 21:07

Niby zima ma być w ferie.. :D
MajkeL - Wto Sty 11, 2005 23:42

......słuchy niosą ze śnig spadnie w tym tydniu w okolicach weeckendu..... ;-)
Pozdrowienia dla górali spot samiućkich Tater....... Hey ;-)

Dana - Wto Lut 08, 2005 00:20

Zima atakuje - Szczególnie akumulator serce mojego pojazdu :evil:
kisia - Wto Lut 08, 2005 08:15

wczoraj podawali , że już 90 osób zamarzło nam w Polsce :cry: :cry: :(
Szamanka - Sob Sty 07, 2006 22:25

Chyba temat nadal aktualny,

z tego co mi wiadomo, nie zle Pani Zima dala w kosc gliwiczanom i nie tylko.Slyszalam, ze zapowiadane sa mrozy.

Jak Waszym zdaniem radzi sobie z tym problemm miato?.....czy drogi sa przejezne?...czy jest mozliwosc parkowania na ulicy?

Zima zaatakowala i to na dobre

jasiu101 - Sob Sty 07, 2006 22:33

Moja ulica jest tylko przejezdna:p nie mozna zaparkowac auta .... ( no oprocz mojego malucha :p ktory stoi od dluzszego czasu w tym samym miejscu :p pod oknem :p -> atak zimy go przykryl:p i nie da sie jezdzic :P ) obok mojej ulicy gdzie jest weteryniarz(bracka) nie wolno wjechac bo ludzie mieszkajacy na niej wsypali caly snieg na droge ... pozatym dojazd do Bzykiego mam spokojny , trudniej z parkowaniem ale to nawet mozna ominac:p i kolejnie dojazd do jasnej tez w miare spokojny :d a jak slyszalem zima taka ostatnia była w gliwicach 18 lat temu :p czyli jak mialem półtora roczka :d :D < jak ten czas szybko leci :P > moja ocena w skali od 1-10 jest 6 z + :P
Mariusz - Sob Sty 07, 2006 22:38

Najgorszy jest ten zalegający śnieg ...
Został zepchnięty pługami, ale to z tym ? Jak zrobi się z tego bryła to będzie topnieć do czerwca ...
Mogliby to gdzieś wywieść ...

jasiu101 - Sob Sty 07, 2006 22:40

Najlepiej zeby snieg wywiezc do krajow :p ktore dawno nie widzialy sniegow :P
rafal - Nie Sty 08, 2006 09:43

ludzie masakra !!! zima znow jak co roku zaskoczyla drogowcow .... pare dni temu Chorzow a szczegolnie boczne ulice byly prawie nie przejezdne normalen jaja a juz nie gadam co bylo na wszystkich osiedlach nie dalo sie podjechac dobrze ze taki snieg to u nas rzadkosc szczegolnie starsi ludzie maja zle
Dorotka - Nie Sty 08, 2006 10:07

wczoraj byłam szoferem na imprezce kolegi mojego męża - raaaany, to było traumatyczne przeżycie ;) wożenie imprezowiczów samo w sobie bywa zabawne ale to wczorajsze :zdziwko: jak już Wam się wydaje, że przyzwyczailiście się do zimowych warunków na drogach to proponuję przejechać się z Andersa na Czwartaków :przestraszony: kosmos, tyle lodu to nawet chyba na tafli nie ma
Mariusz - Nie Sty 08, 2006 11:40

Hehehehe szczególnie jak mówi kierowcy co ma robić, itp :D
Krzysio - Nie Sty 08, 2006 13:49

Mariusz napisał/a:
Najgorszy jest ten zalegający śnieg ...
Został zepchnięty pługami, ale to z tym ? Jak zrobi się z tego bryła to będzie topnieć do czerwca ...
Mogliby to gdzieś wywieść ...

u mnie na osiedlu lezy pelno takich brylek kilkumetrowych :/

Major - Nie Sty 08, 2006 14:20

Ulica Andersa jest chyba jedną z lepiej odśnieżonych ulic w Gliwicach. Jeżdże tamtędy codziennie i jakoś trudności przejazdu tam niezauważyłem.
Krzysio - Nie Sty 08, 2006 14:27

teraz to duzo ulic jest odsniezonych :P nawet te na ktorych ruch jest z czestotliwoscia dwoch aut na dzien ;)
problemem jest ten snieg na poboczach, na takich wioskach jak sosnica, mozna zapomniec o wywiezieniu tego sniegu, predzej to juz by do sosnicy zwozili ten snieg z centrum :P ale i tak nikt tego nie zrobi, bo nie ma kto zaplacic za wywozke sniegu

kisia - Nie Sty 08, 2006 21:15

ło matko - 8 stopni jest :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony:
Dorothea - Nie Sty 08, 2006 21:19

kisia, a w nocy ma byc 15 :przestraszony:
Bary i swinki - Nie Sty 08, 2006 21:25

no było tyle dzisaj z rana jak ze studniówki wracałem po 30min mi już nie było zimno poprostu nic nie czułem :P garnitur nie jest najcieplejszym ubraniem a taksówek oczywiście nie ma o 5.30 dopiero na mickiewicza dwie stały :P
Dorothea - Nie Sty 08, 2006 21:28

Bary i swinki, byłes w samym garniturze :przestraszony: ?
Major - Nie Sty 08, 2006 21:29

Ja miałem jeszcze płaszcz, szal i kapelusz :D Wtedy mi było ciepło :)
Bary i swinki - Nie Sty 08, 2006 21:52

jeszcze miałem płasz jesienny szalik i rękawiczki ale to mi dużo nie dało :P
kisia - Nie Sty 08, 2006 22:01

Bary i swinki napisał/a:
a taksówek oczywiście nie ma o 5.30 dopiero na mickiewicza dwie stały

bary taksówki się nie szuka tylko dzwoni po nią, wtedy się mniej płaci ( chyba) albo coś poknociłam, kiedyś mi Asieńka mówiła jak to jest
u mnie jest juz - 10 :przestraszony:

kobi - Nie Sty 08, 2006 22:13

Oj zimno jest :/ Właśnie wróciłem z miasta :/ I jeździłem samochodem po lodzie :przestraszony:
Gmeras - Nie Sty 08, 2006 22:15

dobrze ze snieg jeszcze nie sypie ;]
Major - Nie Sty 08, 2006 22:15

w taką pogode raczej nie posypie :D Kurcze zimno rzeczywiscie, a ja z psem musze wyjść.
Dorotka - Nie Sty 08, 2006 22:52

Major napisał/a:
Ulica Andersa jest chyba jedną z lepiej odśnieżonych ulic w Gliwicach

Andersa tak, ale zjedź z niej na to osiedle ;) chciałam zaparkować na Czwartaków, ostatecznie skręciłam w prawo zamiast w lewo (się znaczy moje autko skręciło bez mojej zgody) i zaparkowałam pod jakimś sklepem. Normalne lodowisko, sabaki się rozjężdżały, nie mówiąc o ludziach i autkach ;)

Major - Nie Sty 08, 2006 23:26

A gdzie jest Czwartaków ? To te domki jednorodzinne ?
Byłem na dworze. Dobrze że się dresu nie pozbyłem i nań gacie założyłem :P bo -15*C na Waryńskiego.

Dorotka - Nie Sty 08, 2006 23:33

w Ostropie -12* :przestraszony: na Czwartaków skręca się z Andersa w prawo, tak na wysokości jednostki wojskowej, na to osiedle pomiędzy Andersa a Kozielską :)
Rafalka - Pon Sty 09, 2006 09:31

A mnie dobudziła własnie Straz pozarna - przyjechala na sygnale sciagac sople z bloku :)
Frycek - Pon Sty 09, 2006 14:35

no ale sie troche ocieplilo :)
Szamanka - Wto Sty 10, 2006 14:04

Ciekawe skad tym zimnem tak w Gliwicach powiewa :zdziwko:

15 stopni na minusie, to juz dosyc jest, choc pamietam kilka lat temu na swieta bylo w nocy jakos przeszlo 20 na minusie :D

u mnie jakos dzis w nocy bylo tylko -10 :zalamany:

Coz to za zimna, skoro nie daje w kosc :hyhy:

Krzysio - Czw Sty 12, 2006 00:05

rok temu 8 stycznia bodajze bylo ponad + 10 stopni :| a teraz taka lipa, snieg i mroz :dobani:
kaszanna - Wto Sty 17, 2006 11:47

Odśnieżanie chodników na osiedlach - co to jest? Gdyby nie to że Gaba ma trójkołowca (wózek) który mogę pchać jak taczkę to nawet na spacer byśmy nie wyszły. Ścieżki na chodnikach takie wąskie że każdy bawi się w modelkę na wybiegu ;)
cinque - Sro Sty 18, 2006 10:32

Bzyki napisał/a:
rok temu 8 stycznia bodajze bylo ponad + 10 stopni a teraz taka lipa, snieg i mroz

faktycznie... zupełnie do tego stycznia nie pasuje.... :rotfl:

koło mnie chodniki zadziwiająco dobrze poodśnieżane, czyżby zaczęła pracować wyobraźnia?
no i znów świeży snieżek, jak ja się cieszę :D

kobi - Sro Sty 18, 2006 10:33

Brrr... znowu paskudny śnieg :/ Dzieciaki mogą se poszaleć, ale one nie martwią się odśnieżaniem auta i przebiciem się nim przez miasto :/
Dorothea - Sro Sty 18, 2006 11:00

Znowu napadało pełno białego paskudztwa!!!!!

Od przyszłego tygodnia maja przyjsc mrozy - 20 stopni bleeeeeeeeeeee

MajkeL - Sro Sty 18, 2006 14:04

Dorothea napisał/a:
Od przyszłego tygodnia maja przyjsc mrozy - 20 stopni
, a ja słyszałem że już w tym tygodniu ma być ponad -20 :szok:
Lukasz - Sro Sty 18, 2006 14:06

Przeraża mnie to -20. Stanie na przystanku przy takiej temperaturze to nie to co tygryski lubią najbardziej
Dorothea - Sro Sty 18, 2006 14:11

MajkeL, wczoraj mowili, ze ma byc troszke ocieplenia w tym tygodniu a potem mrozy.Ale co program w TVN to inna prognoza, wiec nie wiem gdzie to słyszałes, bo ja na w programie pierwszym......
kobi - Sro Sty 18, 2006 14:17

Będzie -24 w nocy w następnym tygodniu :/ Na szczęście w dzień już cieplej bo tylko -17 :D
Admike - Sro Sty 18, 2006 14:54

kobi napisał/a:
Będzie -24 w nocy w następnym tygodniu :/ Na szczęście w dzień już cieplej bo tylko -17 :D

ups... :/ Houston mamy problem... :/

Gmeras - Sro Sty 18, 2006 15:00

i kto gada o ociepleniu sie klimatu ;d
p4cz3k - Sro Sty 18, 2006 16:26

Cytat:
i kto gada o ociepleniu sie klimatu ;d

chuck norris

Olaa - Sro Sty 18, 2006 18:53

p4cz3k, :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mnie osobiscie dobil ten snieg rano....a raczej ta dodatkowa warstwa..zawsze uwielbialam snieg..ale kiedy jest sie chorym.. w szkole ogrzewania nie ma i caly dzien w takiej temperaturze..eh..a na dodatek trzeba liczyc sobie dodatkowe od 5-10 min gdzies idac- na przebicie sie przez ta papke sniezna :kwasny:

voyteck - Sro Sty 18, 2006 19:03

Nienawidze zimy - mogłoby jej wogóle nie byc , albo taka z temperaturami max +5C najniżej - to by mi pasowało :hyhy:
Czarnulka - Sro Sty 18, 2006 19:13

Z soboty na niedzielę na być -30* :] Ja chyba zamarzne po studniowce wracajac do domu...po alkoholu na dodatek :/
Krzysio - Sro Sty 18, 2006 19:19

ja lubilem zime do czasu, juz nie lubie od kiedy musze 2 h dojezdzac do szkoly, dzis mi palce od nog prawie odpadly, a jutro musze przed 7 z domu wyjsc :przestraszony:
tragedia z cieplego wyrka prosto na zimna ulice :/ chyba musze ubrac 10 par skarpet

Rafalka - Sro Sty 18, 2006 19:31

Jak narazie nie nazekam moze byc gorzej (roztopy i mzawka).
Taki mrozik bardzo zdrowy przy spacerowaniu. :)

Krzysio - Sro Sty 18, 2006 19:39

jejku, roztopy nienawidze, bloto, brudna woda, bloto, tragedia :] jedynie piekne w roztopach jest to ze czuc wiosne :D
voyteck - Sro Sty 18, 2006 21:13

=CzArNuLkA= napisał/a:
Ja chyba zamarzne po studniowce wracajac do domu...po alkoholu na dodatek

Czarnulka , po alkoholu to moze juz nie bedziesz zwracac za bardzo uwagę na mróz :]
A Ja mam prace porytą i musze na giełde jechac w niedziele - nie jest fajnie tam stac o 6 rano jak jest poniżej -10C*

Szamanka - Sro Sty 18, 2006 21:14

Jeszcze nie macie co narzekac

Slyszeliscie ile w Rosji jest mrozu ? :kwasny:

trzeba prosic niebiosa, by jakos to sie rozeszlo po swiecie :D

Gmeras - Sro Sty 18, 2006 21:21

no trudno zyjemy w klimacie umiarkowanym wole takie mrozy niz churagany lub tornada ;D
Iza - Sro Sty 18, 2006 23:38

Szamanka napisał/a:
z tego co mi wiadomo, nie zle Pani Zima dala w kosc gliwiczanom i nie tylko.Slyszalam, ze zapowiadane sa mrozy.

Jak Waszym zdaniem radzi sobie z tym problemm miato?.....czy drogi sa przejezne?...czy jest mozliwosc parkowania na ulicy?

moim zdanie to totalna porazka!drogi sa tragiczne a chodniki jeszcze gorsze!
szczerze to wole chyba autem jezdzic wolno niz piechotka !bo niestety jak wybieram sie z dzieckiem na spacer to jazda wozkiem to jak tor przeszkod z wielkimi przeszkodami!mam dosc tej zimy niech ktos zrobi juz lato :oczami: zimno jest ciagle tylko przybywa sniegu ile mozna to wytrzymac!!! :rozpacz:

Admike - Czw Sty 19, 2006 08:30

Szamanka napisał/a:
Slyszeliscie ile w Rosji jest mrozu ?

na "dalekim wschodzie Rosji" jest - 51... a w Moskwie to nawet słonią dają wódę na rozgrzewkę,ciekawe czy jak u nas będzie te "obiecane" - 20 :/ jakie w naszym kraju będą sposoby na pomoc ludziom i zwierzętom

Iza - Czw Sty 19, 2006 10:43

:help: znow pada ten straszny snieg :!: czy ta zima sie kiedys skonczy :?:
ciekawie bedzie jak beda roztopy znow wszedzie beda podawac ze grozi nam zalanie bo sluzby nie daja rady(jak zawsze) ciekawe dlaczego zima nasze Sluzby Drogowe zawsze saskoczy :hyhy: a mrozy maja byc strasze z tego co slyszalam :przestraszony: a ja jestem zmarzluchem wiec juz sie boje :kwasny:

Major - Czw Sty 19, 2006 10:48

To jest właśnie piękna zima, którą pamiętam tylko z dzieciństwa. Niech pada, czuć atmosfere miłą :) Najgorsza jest zima bez śniegu i mroźna i chyba takiej byście nie chcieli ?
jasiu101 - Czw Sty 19, 2006 10:49

Iza napisał/a:
czy ta zima sie kiedys skonczy ?

Tak ta zima sięskończy ... ale pewnie powróci znów po kilku miesiącach nieobecnośći :P

Iza napisał/a:
a mrozy maja byc strasze z tego co slyszalam

Dobrze słyszałaś ;)

Iza napisał/a:
a ja jestem zmarzluchem wiec juz sie boje

Nie masz się czego baać ;) ubierz się cieplej i siedz w domu :P trzymająć się kaloryfera :P

jasiu101 - Czw Sty 19, 2006 10:49

Major napisał/a:
Najgorsza jest zima bez śniegu i mroźna i chyba takiej byście nie chcieli ?

Jestem za :D zima bez śniegu to nie zima :D:D

cinque - Czw Sty 19, 2006 12:51

Major napisał/a:
To jest właśnie piękna zima, którą pamiętam tylko z dzieciństwa. Niech pada, czuć atmosfere miłą

prawda? jeden wreszcie nie narzeka... :rotfl:
piękna klasyczna zima!

Iza - Czw Sty 19, 2006 13:05

cinque napisał/a:
prawda? jeden wreszcie nie narzeka...
piękna klasyczna zima!

piekna zima jest dobra dla kogos kto nie musi nigdzie wychodzic tylko podziwia ja przez szybe! jak bylam dzieckiem to lubialam snieg bo to byla frajda sanki duposlizgi itd ale teraz mam dosc bo tego sniegu w tym roku jest zbyt duzo! piechota chodzic to straszne a autem tez ciezko wiec dlatego chce zeby sie juz skonczyla!

cinque - Czw Sty 19, 2006 13:07

Iza napisał/a:
piekna zima jest dobra dla kogos kto nie musi nigdzie wychodzic tylko podziwia ja przez szybe!

niekoniecznie :)
jestem żywym przykładem :)

voyteck - Czw Sty 19, 2006 13:33

cinque napisał/a:
niekoniecznie
jestem żywym przykładem

Taaak ? Ale chyba nie kopiesz dołów na dworze od rana do nocy - bo byś tak nie mówił - pomysl o ludziach pracujacych na zewnątrz - dla nich zima nie jest tym samym co dla kolesia pracującego w biurze na 5 piętrze i patrzacym na zime przez okno w pracy lub w swoim ciepłym autku

cinque - Czw Sty 19, 2006 13:53

voyteck napisał/a:
Taaak ? Ale chyba nie kopiesz dołów na dworze od rana do nocy - bo byś tak nie mówił

no cóż
przykro mi
ludzie ci muszą pracować zarówno w klasycznej zimie, jak i w klasycznym lecie, wiośnie i jesieni :)
ja nie muszę :P
ale przedzieram się przez zaspy i lody pieszo i dużo i jakoś mnie to nie zniechęca
bo po prostu kocham piękna zimę :)

wszystko ma swój sens, nie możemy mieć ciągle optymalnej pogody :)
jak ktoś woli cieplej, zawsze może się bliżej równika spróbować przenieść :P

Gmeras - Czw Sty 19, 2006 14:04

cinque napisał/a:
jak ktoś woli cieplej, zawsze może się bliżej równika spróbować przenieść

wtedy sie bedzie mowic ze za gorąco :ok: :rotfl:
tego lata terz było narzekanie ze gorąco było ;D

Dorothea - Czw Sty 19, 2006 14:27

Moze i piekna ta zima, ale niech sobie juz idzie i przestanie obdarowywac nas sniegiem, co chwile leci z dachu i na nowo łopata musi isc w ruch.Jak dobrze,ze dzis ja nie musiałam tego robic :D
Krzysio - Czw Sty 19, 2006 15:34

Gmeras napisał/a:
wtedy sie bedzie mowic ze za gorąco Ok! Rotfl
tego lata terz było narzekanie ze gorąco było ;D

jak jest lato to kiedy ta zima przyjdzie :zdziwko:
jak jest zima to kiedy to lato przyjdzie :zdziwko:

a ja lubie zime, ale nie lubie mrozow, zwlaszcza teraz kiedy musze rano wstawac :P
tak kilka stopni ponizej zera + duzo sniegu to zaj***sta sprawa :D

Major - Czw Sty 19, 2006 17:18

CIeszcie się, że nie macie zimy jak w Japonii. Z naszymi sprzętami i refleksem do odśnieżania to może byśmy jeszcze z domów nie wyszli.
Asienka - Czw Sty 19, 2006 18:42

ja nie lubie zimy wole lato :) i niech już troche poodmarza wszystko bo bym sie dzisiaj zabiła ze 100 razy. :przestraszony:
Szamanka - Czw Sty 19, 2006 18:54

Dorothea, napisala
Cytat:
co chwile leci z dachu i na nowo łopata musi isc w ruch

to najlepszy fittnes jaki znam...pracuja wszystkie miesnie :D ,brzuszek staje sie plaszczy, pupcia jedrniejsza...a jaki taniec wychodzi na sliskiej powierzchni

cudowne przezycie ;)

Dorothea - Czw Sty 19, 2006 18:54

Szamanka, mam gdzies taki fitness :dobani:
Aniczka - Czw Sty 19, 2006 20:11

No, mi dzis nozki odmarzly. takze zimne nozki jak ktos lubi to mam az dwie..Chyba jednak idzie ta zapowiadana ostra zima.Niestety moje buciki campusy z zeszlego roku przeciekaja i sa zimne jak krolowa lodu...Nie kupujcie campusow!!!!Ja za zima nie przepadam ale wole taka ze sniegiem niz jakies 2-3 stopnie powyzej zera, bo jest duza wilgotnosc powietrza i czlowiek bardziej marznie niz przy mroziku porzadnym.Umowimy sie wtedy na sniezki jak nam bedzie zimno. Przypomnimy se blogie dzecinstwo!!Hihihihi!
Rafalka - Czw Sty 19, 2006 20:38

Naprawde nie jest tak zle. :)
Spaceruje sobie dziennie i oby pogoda byla taka jaka jest. :)
Czyli zadnego wiatru, zawieruchy, odwilzy...
A rada dla marznacych - ubrac cieple: czapke, szalik, rekawiczki, golff, buty, leglinsy, kalesonki i nie patrzec na mode!! :rotfl:

Lukasz - Czw Sty 19, 2006 21:11

Ja dzisiaj miałem 30 minutowy spracerek i mam dość. Jestem cały przemarznięty :kwasny:
trunks - Czw Sty 19, 2006 23:10

w Moskwie jest jeszcze gorzej, juz nie mowiąc o Syberii ;)
Gmeras - Pią Sty 20, 2006 08:43

o dopiero dojdzie ;) w gliwicach nie ma byc wiecej niż -20 stopni ale w nocy :) w dzień ma byc cieplej ;]
Fenix - Pią Sty 20, 2006 09:02

Ja się tam mrozu nie boję ciepłe odzienie mam i wsio :hurra:
kobi - Pią Sty 20, 2006 09:31

Jak podały wczorajsze agencje prasowe, w Moskwie, pomimo siarczystych mrozów, poniżej -30st., rośnie sprzedaż... lodów :niepewny:
Mój wniosek: ludzie kupują je aby się ogrzać :D

MajkeL - Pią Sty 20, 2006 10:42

Nie mam pytań :szok: :przestraszony:

trunks - Pią Sty 20, 2006 14:32

lol no co za małą skale mają, odczuwalna zawsze jest wiele nizsza przy mrozie jak wiatr wieje :oczami:
Iza - Pią Sty 20, 2006 22:56

oh jak dobrze ze nie mieszkam w Suwalkach :hurra:
ale u nas podobno najgozej ma byc w nocy z niedzieli na poniedzialek!straszne!
mam dosc juz tego zimna!nogi odmarzaja chodzic sie nieda bo strasznie slisko ta pogoda to dla mnie wielka porazka :dobani: :(

Piotrulek - Sob Sty 21, 2006 08:42

Iza napisał/a:
dobrze ze nie mieszkam w Suwalkach

w suwalkach co roku jest zimno,a media tak napędziły psychozę strachu przed zimnem,że wczoraj moja sąsiadka robila zakupy na 3 dni bo mrozy miały uniemożliwić wyjście starszym ludziom z mieszkania,cóż ta telewizja robi z czlowiekiem??

Frycek - Sob Sty 21, 2006 09:04

podobno dzisiajsza noc z soboty na niedziele ma byc bardzo mrozna.
Patrzac co sie dzieje w dzien(odwilz) mozna sobie bedzie wyobrazic co sie stanie jak zlapie mrozek :mur:

Gmeras - Sob Sty 21, 2006 10:00

Wczorajsze metro napisało :]

Przy minus 110-160 st. - twierdzą specjaliści - normalizuje się ciśnienie, zwiększa się odporność organizmu i poprawia samopoczucie, goją się urazy i opóźnia starzenie.

:D :P

Major - Sob Sty 21, 2006 13:37

Gmeras napisał/a:
Wczorajsze metro napisało :]

Przy minus 110-160 st. - twierdzą specjaliści - normalizuje się ciśnienie, zwiększa się odporność organizmu i poprawia samopoczucie, goją się urazy i opóźnia starzenie.

:D :P

Ale chyba Fahrenhaita ?

Szamanka - Sob Sty 21, 2006 16:26

Dziwne :zly: , bo u mnie niby zimna a pada deszcz :zly:

:rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: , jesli tak dalej bedzie, to ze sniegu zostanie tylko wspomnienie :rozpacz:

jasiu101 - Sob Sty 21, 2006 16:29

Szamanka, nie płakusiaj będzie śnieżek ;) jeszcze :P
kobi - Sob Sty 21, 2006 17:05

Będzie paskudnie :kwasny: Teraz śnieg się topi, ale chwyci ostry mróz i nie trzeba będzie na lodowisko chodzić :kwasny:
Gmeras - Sob Sty 21, 2006 17:36

Major, wszystko w stopniach celsiusza ;]
Piotrulek - Sob Sty 21, 2006 17:41

Boże jak wy jęczycie z tą pogodą,chyba dobrze jest ,że nie ma tego zapowiadanego przez media mrozu,wszystko topnieje,robi się bryja i syfiarstwo i niech tak będzie... :hurra: :hurra:
Dorothea - Sob Sty 21, 2006 21:53

Piotrulek napisał/a:
się bryja i syfiarstwo i niech tak będzie...

A potem juz wiosna :D

Gmeras - Sob Sty 21, 2006 22:49

Piotrulek napisał/a:
Boże jak wy jęczycie z tą pogodą,chyba dobrze jest ,że nie ma tego zapowiadanego przez media mrozu,wszystko topnieje,robi się bryja i syfiarstwo i niech tak będzie...

obudzisz sie jutro i zmienisz zdanie :P dobrze ze niedziela ;) ale w poniedziałek kalesony na dupe trzeba zalozyc ;d

trunks - Sob Sty 21, 2006 23:13

narazie jest okolo 0, cos mi sie wydaje nieprawdopodobne, zeby spadlo do -13 w nocy
Aniczka - Nie Sty 22, 2006 10:45

A co dzis powiecie?? U mnie jest 20 stopni morzu na termometrze. W nocy tez musialo byc zimno bo wracalam o 1 do domu i nie czulam nog (w calosci, jak paralityk). szlam z pszczynskiej na sikornik....Chlopak do mnie mowil, ze kaminski mial gorzej,hehehe!!
Dorothea - Nie Sty 22, 2006 10:47

Aniczka, to cud,ze nie zamarzłas przez taki kawał drogi...... :D
MajkeL - Nie Sty 22, 2006 11:31

U mnie narazie -15 brrrrrr
madziar - Nie Sty 22, 2006 12:12

u mnie na dziesiątym piętrze rano było -19stC, a teraz -15st C w "moim gołębniku" ;) . A jeszcze wczoraj nie wierzyłam, że moze spaść tak nagle temperatura. Ale jak widać na załączonym obrazku M O Ż E!!! :]
miriam - Nie Sty 22, 2006 12:32

U nas na pierwszym piętrze w cieniu -10 w słońcu -5:)żeby tylko rosło!!!!:)
Iza - Nie Sty 22, 2006 13:02

Dzis pogoda da popalic!juz dawno chyba nie bylo tak zimno jak dzis :(
dlamnie to katastrofa bo nie lubie mrozu a ten dzis to przesada :!: :wsciekly:

Mariusz - Nie Sty 22, 2006 13:49

U mnie na 4tym piętrze jest -15 ;-)
trunks - Nie Sty 22, 2006 14:28

-9 w sloncu
Major - Nie Sty 22, 2006 14:31

U mnie o godz. 11 było -20, a od strony słonecznej -5.
De_Luca - Nie Sty 22, 2006 14:40

u mnie - 18 brrrrrr prawie zamarzłam
Krzysio - Nie Sty 22, 2006 19:33

hehe a ja nie spogladam na termometr :D wole sie nie zamartwiac zimnem, kilka stopni w ta czy w tamta, co to za roznica ? za 2 miesiace juz bedzie wiosna :D

hmm skoro zima tak daje sie we znaki to moze w lato bedzie z 40 stopni ? :D wtedy tez bedziecie narzekac ? :P

Szamanka - Nie Sty 22, 2006 19:38

Bzyki, dobrze gadasz :zdrowko:

Zima, ma byc zima

duzo sniegu i duzo mrozu

Wiem, ze dla niektorych takie warunki moga byc ciezke do przezycia.Ludzie ( ci biedniejsi) nie sa wogole przygotowani na taka pogode.Wiele miast i wsi poprostu ( bo inaczej tego nazwac nie mozna) cierpi.
Coz, prawa natury nie da sie zmienic.

Ana - Nie Sty 22, 2006 19:55

Bzyki napisał/a:
wole sie nie zamartwiac zimnem, kilka stopni w ta czy w tamta, co to za roznica ?

a kto dopiero narzekał na temperaturę n narzekalni? :P :rotfl: :rotfl:

Krzysio - Nie Sty 22, 2006 20:21

Ana napisał/a:
a kto dopiero narzekał na temperaturę n narzekalni?

jak sobie pomysle ze jutro 2 h bedzie mi doopa marzla a potem jeszcze 1 h bede sie rozmarazal w szkole :P

Rafalka - Nie Sty 22, 2006 21:57

Za oknem - 19,
w aucie wszystkie szyby w srodku zamarzniete :zly: a na zewnatrz nie :)
Dobrze ze odpalil :D

Appo - Nie Sty 22, 2006 21:58

h t t p;//wiadomosci.gazeta, p l/wiadomosci/1,53600,3124424.html?skad=rss
miriam - Nie Sty 22, 2006 23:06

Kurcze a jak mi jutro auto nie odpali??????chyba się zastrzelę...:(
voyteck - Nie Sty 22, 2006 23:07

Jak mi nie odpali to mam to w d.... i zostaje w domu :P
Rafalka - Nie Sty 22, 2006 23:11

Mam nadzieje ze odpali, a jak nie to pozostanie mi machac jak nie powiem co na drodze :D
MajkeL - Nie Sty 22, 2006 23:59

To się nazywa Zima przez duże Z (-25C)
voyteck - Pon Sty 23, 2006 00:00

o jakies 50 stopni za mało jak dla Mnie :/
Dorotka - Pon Sty 23, 2006 07:16

voyteck napisał/a:
Jak mi nie odpali to mam to w d.... i zostaje w domu

całkiem dobra myśl, moje niestety odpaliło i przyjechałam do pracy :niepewny: ale jak wrócę do domu po paru ładnym godzinach mrożenia fiestaszka to nie wiem :(

Appo - Pon Sty 23, 2006 07:41

-23stopnie u mnie ... ja pierniczę ... zima :D

edit :

" Decyzje o odwołaniu zajęć podejmują dyrektorzy szkół. Zgodne z rozporządzeniem ministerstwa edukacji lekcje można odwołać, jeśli temperatura na dworze na mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach poprzedzających zawieszenie zajęć wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. "

kobi - Pon Sty 23, 2006 08:28

Nie będę się :cenzura: powtarzał :wsciekly: Już wystarczająco nabluzgałem w narzekalni :wsciekly:
asik - Pon Sty 23, 2006 08:43

-26 u mnie.. masakra..
voyteck - Pon Sty 23, 2006 10:33

Dorotka napisał/a:
całkiem dobra myśl, moje niestety odpaliło i przyjechałam do pracy

Kurcze , moje tez odpaliło :/ ale cieżko kręcił rozrusznik ledwo ledwo :/
Teraz auto chodziło prze 30min pod pracą , dla rozgrzania się :ok:

Aither - Pon Sty 23, 2006 10:38

Dzis mi moj poslaniec odmowil posluszenstwa.... bylam rozczarowana :/
Lukasz - Pon Sty 23, 2006 12:43

Hehe. Nie jest zimno lecz rześko, jakby to powiedział mój nauczyciel wf-u z liceum :P
Krzysio - Pon Sty 23, 2006 13:14

ubralem 4 pary najgrubszych skarpetek, i to ledwo mi sie noga zmiescila do butow a mimo tego palce mi zmarzly :wsciekly: zima ok, mrozy won :P
Major - Pon Sty 23, 2006 13:22

W jednym padł akumulator, drugi tak zamarzl, że nawet wrzątek nie pomógł :kwasny:
De_Luca - Pon Sty 23, 2006 13:36

ja chce wioooooooosneeee!!!!!!!!! WIOSNA RZ?DZI!! BRRRRRRRRRRRRRRR........
Gmeras - Pon Sty 23, 2006 13:46

Appo napisał/a:
Decyzje o odwołaniu zajęć podejmują dyrektorzy szkół. Zgodne z rozporządzeniem ministerstwa edukacji lekcje można odwołać, jeśli temperatura na dworze na mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach poprzedzających zawieszenie zajęć wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. "

ale niestety to trzeba odrabiać ;)

MajkeL - Pon Sty 23, 2006 13:57

Gmeras napisał/a:
Decyzje o odwołaniu zajęć podejmują dyrektorzy szkół. Zgodne z rozporządzeniem ministerstwa edukacji lekcje można odwołać, jeśli temperatura na dworze na mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach poprzedzających zawieszenie zajęć wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. "

Z tego też powodu w Gliwcach zamknięto 4 szkoły.

Szamanka - Pon Sty 23, 2006 14:43

Polski biegun zimna znajdował się tej nocy w centralnej Polsce. W Sulejowie koło ?odzi termometry zanotowały 32,1 stopnia poniżej zera. Minus 32 stopnie było w Piotrkowie Trybunalskim, 30,4 w Toruniu, 29 w Bydgoszczy, 28 w ?odzi, w Olsztynie i Poznaniu 27 kresek poniżej zera.

ze az tak zima da w kosc, nie pomyslalam :kwasny:

Mróz sparaliżował za to komunikację na Śląsku. Chorzów, Bytom, Siemianowice, Świętochłowice, Sosnowiec - nie ma praktycznie miasta, gdzie nie byłoby dziś problemów z kursowaniem tramwajów. Pękają sieci trakcyjne, zamarzają zwrotnice. Tam, gdzie to możliwe awarie są usuwane, a tramwaje są opóźnione. Ale między Siemianowicami a Chorzowem od wczoraj tramwaje w ogóle nie kursują.

De_Luca - Pon Sty 23, 2006 15:00

ja nie wychyle już dzisiaj nosa z domu... ide zaraz kominek zapalić, herbatkę sobie zaparzyć i mnie wołami nie wyciągną sprzed kominka... brrrrrr
Lukasz - Pon Sty 23, 2006 15:02

Ja właśnie muszę się zbierać na autobus. I jakoś mi się nie widzi stanie na przystanku. Mam nadzieje że bus się nie spóźni.
Gmeras - Pon Sty 23, 2006 15:17

mi dzis autobusy pułktualnie przyjechały :P
Mariusz - Pon Sty 23, 2006 16:08

Ślisko na drogach, tyle powiem.
Prawie całą ul. Dąbrowskiego bokiem przeleciałem ...

Rafalka - Pon Sty 23, 2006 22:20

Dzisiaj tez moj wozik odpalil, ale cos sie mu pomieszalo (poprzymarzalo):
pokazywal godz 00:00, przejechane kilometry 88888,88 wskaznik paliwa tylko tyknol i pokazal totalne dno, a przeciez mialam cwiartke zatankowana :rotfl:
Wybaczylam mu najwazniejsze ze mnie przywiozl do pracy i odwiozl do domku.

:szok:
W pracy ze wzgledu na tak wysokie ujemne temperatury, dyrekcja zazadzila pisemnie iz:
swoje obowiazki pracownicze mamy ograniczyc do minimum- czyli tylko piorytetowe rzeczy, :ok:
nakazala nakarmienie cieplym posilkiem regeneracyjnym, :ok:

Chyba zeczywiscie jest zimno :rotfl: :rotfl:

Iza - Pon Sty 23, 2006 22:39

czy ktos wie ile jeszcze maja trwac te mrozy?? bo ja juz max mam dosc :!: :!: :!:
wyszlam dzis tylko na zakupy i tak zmarzlam ze potem godz sie ogrzewalam w domu nogi mialam zamrozone a o nosie juz nie wspomne :(
zima zima ale juz wystarczy tych mrozow :rozpacz:

Major - Pon Sty 23, 2006 23:10

Z tego co widzialem w symulacji frontów atmosferycznych wygląda na to, że mrozy powinny odpuścić do temperatury -7*C za około 3-5dni.
Rafalka - Pon Sty 23, 2006 23:13

Na przystankach autobusowych pojawyly sie koksowniki :ok:
trunks - Pon Sty 23, 2006 23:18

Rafalka napisał/a:
Na przystankach autobusowych pojawyly sie koksowniki

pewnie te, co zostaly jeszcze po zomo :) az sie przypomina stan wojenny :oczami:

asik - Wto Sty 24, 2006 07:54

-28 dzisiaj:>
zimnooooooooo..

voyteck - Wto Sty 24, 2006 09:30

asik napisał/a:
-28 dzisiaj:>
zimnooooooooo..

Zimno max :kwasny: zaraz zamarznę w pracy :/

Iza - Wto Sty 24, 2006 10:19

voyteck napisał/a:
Zimno max zaraz zamarznę w pracy

Zimno to fakt :!:
Ale ciepla kawa i co najwazniejsze mysli o czyms przyjemnym i goracym :P
a napewno nie zamarzniesz :hyhy:

Admike - Wto Sty 24, 2006 10:56

o 5.30 rano w Opolu było - 26... :(
MajkeL - Wto Sty 24, 2006 13:25

Kod:
Kto zarabia na siarczystym mrozie?   

(...) Ręce zacierają sprzedawcy opału. Z półek znikły mrozoodporne płynny do spryskiwaczy, a taksówkarze nie mogą się opędzić od klientów - czytamy dziś w "Gazecie Wyborczej".

Podgliwicki skład opałowy nie nadąża z dostawami drewna. W ostatnich dniach sprzedaje dwa razy więcej drewna niż zwykle.
Nasze kopalnie pracują pełną mocą. Zapotrzebowanie na węgiel dość znacznie wzrosło - mówi Zbigniew Madej, rzecznik Kompanii Węglowej. (...)

Szamanka - Wto Sty 24, 2006 15:58

Przyjezdzajcie do mnie sie ogrzac :D

Dzis temperatura noca byla zaledwie...-17 :D

To tyle co w Gliwicach w dzien :D

Krzysio - Wto Sty 24, 2006 19:16

Szamanka napisał/a:
Dzis temperatura noca byla zaledwie...-17
To tyle co w Gliwicach w dzien

bardzo smieszne wiesz :chytry:
a nie przeciez to jest smieszne :rotfl:
jak sie ciesze ze przez najblizsze kilka dni nie musze wychodzic z domu, przynajmniej nie zmarzne :P kilka minut moge byc na mrozie, ale przy takiej tem juz po godz mi palce dretwieja :/

Rafalka napisał/a:
Na przystankach autobusowych pojawyly sie koksowniki Ok!

taaa, widzialem dwa :p jeden w zabrzu i jeden w katowicach i na zadnym z tych przystankow nie wsiadam ani nie wysiadam :dobani: na moim przystanku nigdy nie jest cieplo :rozpacz:

jasiu101 - Wto Sty 24, 2006 19:23

No i jest - 16 :P .... a w domciu 25 :D:D
Gmeras - Wto Sty 24, 2006 20:06

no ja sobie w bokserkach biegam po domu i mi ciepło :ok: :super:
Krzysio - Wto Sty 24, 2006 20:10

ze mna tak zle nie jest :P ide sie ubrac cieplej bo od siedzenia przed tym kompem zamarzam :p nie wiem czemu, ale w alto jak tez siedzie dluzej przy kompie to mi zwyczajnie zimno :|
miriam - Wto Sty 24, 2006 21:40

Moje autko padło..znowu...:(znajomy przyjechał z kablami i tylko tak go odpaliłam...ale nie będę codziennie rano po tego samego faceta dzwonic:(:(Jutro kupuje nowy akumulatorek....i KONIEC.....a moejmu bratu w Toruniu odpaliła 16-letnie Toyota!!!!Dlaczego???:(:(:(:(:(!!!!
voyteck - Wto Sty 24, 2006 21:58

miriam napisał/a:
Jutro kupuje nowy akumulatorek

za duzo ci to nie da przy takich niskich temperaturach - napewno lepiej - ale czy odpali - nie wiadomo - lepiej weź akumulator do domu i ładuj go - wtedy 100% rano odpalisz auto . Moje auto stoi pod domem i mam poprowadzone przewody pod maske i cała noc sie łąduje akumek :) ale jesli mieszkasz w bloku to problem z taką akcją :/

miriam - Wto Sty 24, 2006 22:15

Anooo..niestety w bloku:(poza tym ja nawet akumulatora wyjąć nie potrafię:):):)
p4cz3k - Wto Sty 24, 2006 22:20

kurcze powietrze w oponach mojego rowerka zamarzlo...jak ja dojade jutro na egzamin :(
trunks - Wto Sty 24, 2006 23:41

p4cz3k napisał/a:
powietrze w oponach mojego rowerka zamarzlo...jak ja dojade jutro na egzamin

w taki mroz rowerem jezdzisz ? Wow to "twardy" jestes :oczami:

voyteck - Sro Sty 25, 2006 17:51

miriam napisał/a:
ja nawet akumulatora wyjąć nie potrafię

człowiek sie uczy całe życie
To gdzie masz jakiegoś faceta - od wyciągania akumulatorów ?

miriam - Sro Sty 25, 2006 19:47

w pracy:):):)
Rafalka - Sro Sty 25, 2006 21:12

Bzyki napisal:
taaa, widzialem dwa :p jeden w zabrzu i jeden w katowicach i na zadnym z tych przystankow nie wsiadam ani nie wysiadam na moim przystanku nigdy nie jest cieplo

Uffff to dobrze ze Knurow nie jest jednak dzielnica Gliwic, jak to sugerowal jeden z forumowiczow :rotfl: :rotfl:

Prawie na co drogim przystanku stal koksik. :)
Nawet na tak dalekim osiedlu jak Szczyglowice postawili koksiaka. :D

voyteck - Sro Sty 25, 2006 21:27

miriam napisał/a:
w pracy:):):)

trzeba sobie radzic samej :kwasny: albo sie nauczyc :P

Dorotka - Sro Sty 25, 2006 21:33

voyteck napisał/a:
trzeba sobie radzic samej
Miriam - jakby co to daj znać, poradzimy sobie - niestety, jako że nie poradziłam się mojego męża "znawcy" zanim kupiłam moje autko i za to że kupiłam je przez internet to się dowiedziałam że mam sobie załatwiać z nim wszystko sama - nie uwierzysz jakich rzeczy jest się w stanie babka nauczyć :) szczególnie jak musi sobie radzić sama w zimie i to TAKIEJ :)
miriam - Sro Sty 25, 2006 22:25

Dorotka......no jakbym słyszała swojego:):):):)....póki miałam maluszka(teraz jest w rękach mojej mamy)to wiedziałam co i jak....jak pasek strzelił...co ciekło ,gdzie ciekło...wszystko sama robiłam....ale teraz przy tym to mam problem z otwarciem maski....jakos się go bardziej boję:):)Póki co...narazie odpalił...jak mrozy nie wrócą to będzie ok!!!!!
Iza - Sro Sty 25, 2006 23:19

Dzis juz bylo nawet fajnie! mam nadzieje ze te mrozy juz nie wroca :zalamany:
Gmeras - Czw Sty 26, 2006 14:27

z prognoz nie mają juz wrocic :)
Szamanka - Czw Sty 26, 2006 14:29

Do mnie za to powrocil nowy snieg, duzo nowego sniegu :D :hurra:
Iza - Pią Sty 27, 2006 23:20

O taka pogoda jak dzis byla to mi pasi :super:
lekki mrozik i jest :ok: mam nadzieje ze juz tak zostanie :hurra:

kobi - Sob Sty 28, 2006 12:28

W środę byłem w Suchej Beskidzkiej. Wieczorkiem jakieś -28st a następnego dnia ok. 10 rano było już tylko -10st... normalnie aż płaszcz rozpiąłem i bez czapki łaziłem - taki gorąc był :D

Poprawka, nie w środę, ale wtorek :zabawa: Moja pamięć szwankuje ostatnio :(

Krzysio - Wto Lut 07, 2006 14:38

znowu pada snieg :D :D :super: :super: :super:
Mariusz - Wto Lut 07, 2006 19:56
Temat postu: Zima !
Kolejna porażka służb drogowych !
Na ten atak zimy już mogli się przygotować. Dzisiaj z os. Waryńskiego wracałem niecałą godzine, i to jeszcze jakimiś bocznymi uliczkami. Po dordze zakopałem auto - dwa razy trzeba było użyć łopaty. TIR-y widząc jakie panują warunki starały się nie zatrzymywać przed sygnalizacjami tylko wolno jechać by nie mieć problemów z ruszaniem. Znajomi w autach tylnonapędowych dociążają tył ;) Ja też :) 2 razy worek po 10kg piachu :)
Ale jest jeden plus. Ludzie jeżdzą rozważniej i bezpieczniej. Każdy to chyba zauważa ;)

A jak wam się podobają warunki panujące na drodze ?;-)

Mariusz - Wto Lut 07, 2006 14:48

... a na drogach tragedia. Zima zaskoczyła drogowców po raz eNTy :)
Na uliczce osiedlowej na Waryńskiego zakopałem BMW. Na szczęście w bagażniku była łopata to udało mi się odkopać. Będę musiał znowu czymś tył dociążyć, bo masakra z ruszaniem jest.

Dorotka - Wto Lut 07, 2006 20:04

Mariusz napisał/a:
A jak wam się podobają warunki panujące na drodze
noooo nie wiem czy na pewno chcesz słyszeć tą całą łacinę ;) będzie tylko <ciach> <ciach?> i nudno będzie w temacie ;)
Krzysio - Wto Lut 07, 2006 15:05

Mariusz napisał/a:
... a na drogach tragedia. Zima zaskoczyła drogowców po raz eNTy :)

chodnikowcow tez :rotfl:

Major - Wto Lut 07, 2006 21:20

Ale drugiego tematu o zimie nie trzeba było otwierać. Ta sama rozmowa przecież prowadzona jest w temacie pokrewnym.

A co do warunków to rzeczywiście nie są najlepsze. Lód na jezdni plus sypki śnieg na lodzie tylko pogarsza całą sytuacje. Dzisiaj rondo koło centralnego cmentarza robiliśmy bokiem mimo, że wjechaliśmy na nie z prędkością 30km/h

kaszanna - Wto Lut 07, 2006 15:08

Jak ta zima się nie skończy to ja skończę chyba ze sobą. Wyobrażacie sobie pchać wózek z dzieckiem w takich warunkach? Nie dość że przejście na chodnikach wynosi 15 cm i nie daję rady pchać (jak dobrze że mamy wózek trójkołowy to przynajmniej jak taczkę można pchać) to jeszcze te zawieruchy dzisiaj. Aaaaaaa!
Dorothea - Wto Lut 07, 2006 15:09

Zima tego roku chyba nas juz nie opusci :( :rozpacz:
Gmeras - Wto Lut 07, 2006 15:14

W tamtym roku była łagodna w tym pokazała na co ją stac
sniegu sie nieobawiam tylko odwilzy :D

Lukasz - Wto Lut 07, 2006 15:46

No i znowu zaczęło się wypychanie samochodów przypadkowo napotkanych osób :)
Mariusz - Wto Lut 07, 2006 15:50

Teraz najlepiej mają małe autka, z przednim napędem.
Współczuje kierowcom TIRów, które mają duże obciażenie. Takie auto jak się zatrzyma pod małą górką to nie ruszy do przodu. No chyba, że ma dobre opony.

wolf - Wto Lut 07, 2006 17:58

Pogoda fajna, fajnie sie jezdzi i slizga, minus na parkingach, ale pozatym :ok:
Dana - Wto Lut 07, 2006 18:05

tona śniegu przerzucona - wyjechać z bramy wyjade ,ale czy dojade :hyhy: ulic nie bede odsniezać :kwasny:
Major - Wto Lut 07, 2006 18:15

Te zaspy są cudowne. Piękna zima nas nawiedziła. Tylko żałuje, że ne mam snowboardu pośmigałbym na nim gdzie kolwiek.
Lukasz - Wto Lut 07, 2006 19:41

Autobus z Placu Piastów na przystanek koło katedry jechał tylko godzinke. Przestaje mi się to podobać
frohike - Wto Lut 07, 2006 20:07

siedziac w domu fajnie to wszystko wyglada :)
kobi - Wto Lut 07, 2006 23:14

Nie będę się wypowiadał bo miałem :cenzura: przygodę, która popsuła mi plany :[
trunks - Wto Lut 07, 2006 23:27

ale teraz wygląda pięknie - tak biało i malowniczo :)
Gmeras - Wto Lut 07, 2006 23:32

a ja sobie podzwiwiam jak tir sobie miło zablokował bojkowską w poprzeg stoi i nie ma chęci ruszyć :D
MajkeL - Wto Lut 07, 2006 23:34

hehe.... a mówią że mamy klimat umiarkowany....... ;)
kisia - Sro Lut 08, 2006 02:10

z przerażeniem myślię o tym jakten śnieg będzie się topił :przestraszony: :zalamany:
Fenix - Sro Lut 08, 2006 02:22

No co znów bendzie powódź to normalne.....Heh
kisia - Sro Lut 08, 2006 02:26

kupie kajak :przestraszony:
Fenix - Sro Lut 08, 2006 02:33

jacht nie kajak.........
Major - Sro Lut 08, 2006 03:16

nie bedzie powodzi. Snieg sie bedzie powoli topil. Moze bedzie wiecej wody, ale powodzi nie bedzie.
Mariusz - Sro Lut 08, 2006 10:52

Major napisał/a:
nie bedzie powodzi. Snieg sie bedzie powoli topil. Moze bedzie wiecej wody, ale powodzi nie bedzie.

Skąd ta pewność ?

Teraz na głównych drogach robią się wielkie kałuże.
Najgorzej ma teraz okolica Nowego Światu, bo tam jest taki dołek i cała woda tam będzie spływać. Znowu szpital zaleje.

Gmeras - Sro Lut 08, 2006 11:02

i ni odwilz beee :D
Bot - Sro Lut 08, 2006 13:58

kisia napisał/a:
z przerażeniem myślię o tym jakten śnieg będzie się topił

Jak to co będzie.... założymy temat: Wiosna atakuje... ;) No i już lepiej kupić jakieś nieprzemakalne wysokie buty.....[/b]

Asia_:) - Sro Lut 08, 2006 14:07

bbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nie chcem wody po kolana........... sniegu tez juz mam dosc.................. :przestraszony:
Bot - Sro Lut 08, 2006 14:09

Asia_:), mąż cię będzie przecież przenosił nad kałużami ;)
Asia_:) - Sro Lut 08, 2006 14:51

nie da rady, jest slisko, moglby sie posliznac.....

zreszta jestem dla niego ciezkawa

Bot - Sro Lut 08, 2006 15:07

Asia_:), no co ty... ty cieżkawa? :P Zrobimy w biuro siłownie niech troche poćwiczy :D
Lukasz - Czw Lut 09, 2006 13:34

Nie da się normlanie przejść przez miasto, prawie każde przejście dla pieszych jest totalnie zalane :kwasny: Nogi całe mokre po takim spacerku
Krzysio - Czw Lut 09, 2006 14:54

no i znowu sniezyk pruszy :D dzizys, q**a, ja pie***le, co za pogoda :wsciekly:
Major - Czw Lut 09, 2006 15:45

Lukasz napisał/a:
Nie da się normlanie przejść przez miasto, prawie każde przejście dla pieszych jest totalnie zalane Nogi całe mokre po takim spacerku

Od tego są buty na zime, a nie obuwie sportowe :D

Szamanka - Czw Lut 09, 2006 16:56

Normalnie jestem w szoku widzac co sie dzieje za oknem ...tego juz nie mozna nazwac " padaniem sniegu".Dzis nawet sluzby miejskie( dobra u mnie wiejskie :hyhy: ) nie zdazyly " posprzatac" tego co nalecialo.
Nie powiem, wyglada naprawde pieknie...a jednak strasznie

Monique - Czw Lut 09, 2006 17:52

ja juz nic nie mowie.. jestem kolejna ofiara nie odsnierozych drog.. a mialam nie wsiadac za kierownice.. a jednak:( i co.. pech to pech..
Mariusz - Czw Lut 09, 2006 19:04

Hmm ... czyżby kolizja drogowa, moze wypadek ?
Monique - Czw Lut 09, 2006 19:08

Tak wlasnie.. moze nie taki duzy.. i nie wypadek.. ale nagle i ostre hamowanie.. spowodowalo ze uderzylam sie gdzie niegdzie..:( a to wszystko przez nieodsniezone drogi
Mariusz - Czw Lut 09, 2006 19:30

Czyli kolizja drogowa ;)
Wypadek zachodzi w momencie zagrożenia życia człowieka poprzez bezpośrednie, bądź pośrednie uderzenie drugim pojazdem mechanicznym;-) Grunt, że nic Ci się nie stało, a auto się wyklepie ;) Polak nawet z przystanku autobusowego zrobi auto :ok:

voyteck - Pią Lut 10, 2006 18:48

Mariusz napisał/a:
bądź pośrednie uderzenie drugim pojazdem mechanicznym

Ja pośrednio grzmotnąłem w tamtym roku w malucha - uh ale byla jazda - Biedna beemka - ale jej juz nie ma :kwasny: sprzedana - nie zezłomowana :P

Mariusz - Pią Lut 10, 2006 19:06

A z malucha coś zostało ? :rotfl:
voyteck - Pią Lut 10, 2006 22:21

Mariusz napisał/a:
A z malucha coś zostało ?

hmmm ............ mało :wstyd:
Rozprułem cały bok swojego auta i obróciło mnie 3 razy przy 70km/h na ul. wolnosci - normalnie bym tego w życiu nie powtórzył :]

Mariusz - Pią Lut 10, 2006 23:25

Wczoraj przedemną jechała stara Ibiza i chciała przejechać na drugą stronę szyn tramwajowych (przy małej prędkości) jak nim majtło to owinął się o jakieś 270stopni wjeżdzając na przeciwny pas. Miał szczęście, że auto jadące z naprzeciwka wyhamowało :)
asik - Pią Lut 10, 2006 23:29

byłam w górach u babci i tam śniegu po pas.. zupełnie nie widać żeby coś się topiło.. nie to co w krakowie i gliwicach.. można się przez przypadek nieźle wykąpać.. grrr..
trunks - Pią Lut 10, 2006 23:34

asik napisał/a:
wykąpać

chyba wkopać :)

asik - Pią Lut 10, 2006 23:35

trunks, wykąpać bo wszystko się topi:P
Iza - Sob Lut 11, 2006 14:03

Super teraz wygladaja drogi i chodniki :kwasny: mam dosc chce wiosne :D
wszedzie pelno wody to jest straszne pewnie znow beda powodzie :(

Mariusz - Nie Lut 12, 2006 17:59

Jechałem sobie dzisiaj do Pilchowic. Rybnicką w stronę Knurowa, potem w stronę Rybnika i na skrzyżowaniu w prawo ...
No i tak sobie jechałem, przejechałem pierwsze skrzyżowanie, gdzie w lewo skręcało się na Knurów, potem taki skręt w prawo pod kątem ... prosta, gaz w podłoge i jedziemy dalej ... a tam co ? Auta nagle zatrzymują, dziwnie się zachowują, kręcą w prawo, kręcą w lewo ... patrze na droge, a tu ..uj ! Zdarty asfalt ! Dziura na dziurze dziure pogania, no i tak do mostu się wlekliśmy. To najgorsza droga jakąkolwiek jechałem i nie polecam tej trasy. Jakiś kilometr jazdy na 1 biegu, nie więcej niż 30km/h.
Zastanawiam się czy to przez tą zimę, czy może były jakieś służby, które zrywały ten asfalt.
Na szczęście droga powrotna prowadziła przez Żernicę i było mniej dziur, ale znowu strasznie wąsko i troche ślisko.

Iza - Pon Lut 13, 2006 12:31

No tak drogi sa okropne :kwasny:
Most na ul Zabrskiej jest max dziura ale jest ogromna radze omijac ten most bo mozna kolo urwac!
Ciekawe kiedy drogowcy wezma sie za naprawe naszych drog bo po zimie to jest koszmar zawsze :zly:

kobi - Pon Lut 13, 2006 12:43

Iza napisał/a:
Most na ul Zabrskiej jest max dziura

Dziura na dziurze :/ Jadąc z pracy wolę nadłozyć drogi niż ryzykować urwanie koła lub zawieszenia :/ Ale niestety nieprędko go naprawią bo ruch tramwajowy by musiał być wstrzymany a i objazdy dla samochodów trzeba wyznaczyć - korki by się potworzyły niemiłosierne, zwłaszcza, że drogi są teraz pozwężane przez ten zalegający śnieg :/

Dana - Pon Lut 13, 2006 13:06

Mariusz napisał/a:
Zastanawiam się czy to przez tą zimę, czy może były jakieś służby, które zrywały ten asfalt.

służby zrywaja ten asfalt ,zeby kłaśń nowy ,a potem znów zerwać swoje partactwo i tak w nieskończoność - ja mam tamtędy trase do pracy :kwasny:

kisia - Pon Lut 13, 2006 13:08

trzeba poczekać z łataniem dziur, aż śniegi stopnieją :zly: :kwasny:
kobi - Pon Lut 13, 2006 13:11

kisia napisał/a:
trzeba poczekać z łataniem dziur, aż śniegi stopnieją

To jest łatanie tymczasowe, ale ono też jest potrzebne. O wiele taniej jest wysłać kilku panów z łopatami, którzy zaleją dziurę i udepczą asfalt niż płacić za szkody wyrządzone w samochodach :kwasny:

asik - Pon Lut 13, 2006 14:47

Dana napisał/a:
ja mam tamtędy trase do pracy

ja niestety też i za każdym razem się zastanawiam kiedy ktoś z moich znajomych z pracy uszkodzi samochód :kwasny:
normalnie jadę do pracy w 20 minut a przy takich warunkach to masakra czasem nawet koło godziny..grrr

na tym odcinku odkąd pamiętam zawsze był znak że uszkodzona nawierzchnia i tyle..
co prawda jakiś czas temu panowie próbowali łatać dziury ale było ich tak dużo że po godzinie i ogromnym korku (bo robili to oczywiście w godzinach kiedy ludzie wracali z pracy) zrezygnowali.. na drugi dzień zerwano asfalt.. ale co z tego jak teraz dziury są jeszcze większe i jeździ się gorzej niż na jakiejś polnej drodze..coś okropnego..

Mariusz - Pon Lut 13, 2006 15:41

Dana napisał/a:
służby zrywaja ten asfalt ,zeby kłaśń nowy ,a potem znów zerwać swoje partactwo i tak w nieskończoność - ja mam tamtędy trase do pracy :kwasny:

A no to masz przeje...walone codziennie tłuc się taką drogą ... porażka ... wrrr

voyteck - Wto Lut 14, 2006 20:38

Mariusz napisał/a:
To najgorsza droga jakąkolwiek jechałem i nie polecam tej trasy.

Racja - jechałem i nie prędko tam wróce
Ale co do najgorszej drogi to wpadnij do mnie do pracy - heheh wtajemniczeni kojarzą tą (ulice) nie wiem czy ulica to dobre okreslenie .
Drogi są co zime coraz gorsze , a drogowcy na wiosne łataja , łatają i co z tego . Moze teraz bedzie lepiej , jest obwodnica - cięzkie auta nie jadą przez centrum

Mariusz - Wto Lut 14, 2006 20:40

A co to za ulica ?
Żebym wiedział, że musze ją jakoś objechać innymi uliczkami :D

voyteck - Wto Lut 14, 2006 20:43

Mariusz napisał/a:
Żebym wiedział, że musze ją jakoś objechać innymi uliczkami

To droga ..........do nikąd , wiec napewno sie tam nie zapędzisz . No moze jak kupisz w koncu ta bejca to pary razy wpadniesz :)

Mariusz - Wto Lut 14, 2006 20:45

Ok :cool:
voyteck - Sro Lut 15, 2006 15:59

Cytat:
Już nie mówcie do mnie "przyszły policjant".

A tam - stwarzasz :)
Po co ci by to bylo ? Same problemy
A skonczylo by sie na tym ze bys sam dostał pałą , kiedys wieczorem - za to ze jestes Policja :]

Mariusz - Sro Lut 15, 2006 17:31

Cytat:
Już nie mówcie do mnie "przyszły policjant".

To tylko mój podpis.
Na WKU dostałem kategorię D (jestem alergikiem) i czar prysł.
Teraz zastanawiam się co będę robić w przyszłości ......
To tak OT :)

voyteck - Pią Lut 17, 2006 21:57

:hyhy: :hyhy: :hyhy: Deszczyk pada - Zima odpada :hyhy: :hyhy: :hyhy:
kisia - Sob Lut 18, 2006 13:42

voyteck napisał/a:
Deszczyk pada - Zima odpada

taaaa i snieg z dachów lawinowo opada :przestraszony:

voyteck - Sob Lut 18, 2006 14:06

kisia napisał/a:
taaaa i snieg z dachów lawinowo opada

Wszedzie i zawsze ten Śnieg - jak nie z nieba to z dachów :oczami:

Iza - Nie Lut 19, 2006 23:43

Dzis pogoda byla :super: juz tak fajnie cieplo i az czuc wiosne :hurra: :)
kisia - Pon Lut 20, 2006 01:46

Iza napisał/a:
Dzis pogoda byla :super: juz tak fajnie cieplo i az czuc wiosne

szkoda tylko że pod wieczór mrozek złapał i na ulicach niezła szklanka była :kwasny:

Frycek - Pon Lut 20, 2006 05:38

kisia napisał/a:
szkoda tylko że pod wieczór mrozek złapał i na ulicach niezła szklanka była

oj byla byla,na e-40 na wysokosci radiostacji , stuknely sie 4 autka - podejrzewam ze kierowca musial jechac za szybko i znioslo go na przeciwny pas,a pozostale dobily podczas hamowania.
Naprawde nie bylo Ciekawie na drodze.....

Szamanka - Pon Lut 20, 2006 05:39

Jesli wierzyc prognoza, to zima juz nie powinna zaatakowac....snieg powoli zamienia sie w bloto i wode :kwasny:

byle do wiosny :hyhy: jak powiadaja indianie :D

kobi - Pon Lut 20, 2006 08:46

Szamanka napisał/a:
byle do wiosny :hyhy: jak powiadaja indianie :D

Jeszcze będzie sroga zima - Indianie od 3 lat zbierają drewno ;)

Szaganka - Pon Lut 20, 2006 10:21

ODWILŻ ! ODWILŻ ! :hurra: Kapie zewsząd, szara breja (pochodna sniegu) znika w oczach :ok: Idzie W I O S N A :super: Będzie niedługo :super:

................ za parę miesięcy :niepewny: :( :zalamany: :rozpacz:

Major - Pon Lut 20, 2006 13:42

kisia napisał/a:
szkoda tylko że pod wieczór mrozek złapał i na ulicach niezła szklanka była

Gdyby nie te przymrozki to mielibyśmy powodzie. Obecnie pogoda jest taka jaka powinna być przy roztopach. W dzien słońce przygrzewa, co ma spłynąć to spłynie, nocą przychamuje, żeby zatory się nie robiły.

Poprostu trzeba uważać i dostosować prędkość do jazdy.
Dzisiaj koło 8 rano na ulicy łabędzkiej stuknely sie dwa auta. Uderzenie było chyba podczas hamowania, bo auto które już znajdowało się na lawecie miało stłuczony tył.

Szamanka - Pon Lut 20, 2006 14:22

:szok: ..snieg dzis padal przez chwilke :szok:
Mariusz - Pon Lut 20, 2006 14:55

Ślisko było tylko rano, ale tak koło 9 była już w miare możliwa droga ;)
Gmeras - Pon Lut 20, 2006 15:55

kłodnica podniosła sie o ok metra :]pozostało jej jeszcze jakies 3,5 - 4 metra do wyjscia z koryta ;]

tego co sluchałem w pogodzie to ciepełko to pozory chwilowe ocieplenie i znów ma wrócic mróz i snieg :]

wolf - Pon Lut 20, 2006 16:38

No to dobre nowiny przynosisz Gmeras, jestem za sniegiem :hyhy:
Gmeras - Pon Lut 20, 2006 17:18

snieg ok odwilż do dupy :dobani:
Dorothea - Pon Lut 20, 2006 17:20

Gmeras napisał/a:
odwilż do dupy

Ale kiedys przeciez musi nadejsc wiosenka :D

Gmeras - Pon Lut 20, 2006 17:22

wiem i wszystko ma swoje wady i zalety ;]
Krzysio - Wto Lut 21, 2006 14:04

widzialem wczoraj wiosne, tak sobie wieczorkiem wypadlem na dworek, zaciagnelem sie swiezym powietrzem i poczulem ja:] jak ja lubie takie wieczory, za nie dlugo marzec, jeden z moich ulubionych miesiecy, nie wiem wlasciwie czumu skoro nie lubie zimnych miesiecy :P moze dlatego ze w marcu mozna poczuc i zobaczyc wiosne ? :)
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 14:06

Bzyki napisał/a:
moze dlatego ze w marcu mozna poczuc i zobaczyc wiosne ?

dokładnie dlatego tez lubie ten miesiąc, zapowiada on koniec nielubianej przezemnie zimy

Gmeras - Wto Lut 21, 2006 17:34

marzec to lubie figlowac lubi wszystko na raz :D
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 18:10

Za oknem słońce, jest coraz cieplej, ale to jeszcze nie koniec zimy. Zima skończy się naprawdę 20 marca około godziny 19. Do tego czasu czekają nas jeszcze lokalne zamiecie śnieżne i opady śniegu, kilka centymetrów białego puchu na pewno spadnie. Prognozę opracowaliśmy do 27 lutego, nie wiadomo jeszcze, czym zaskoczy nas marzec.

W najbliższych dniach pojawią się opady śniegu z deszczem, temperatura sięgnie 3 - 4 stopni C. W środę będzie padał śnieg, ale już nie będzie mroźno, tylko nad ranem temperatury będą ujemne, do około minus 3 stopni. Niestety, może nam dokuczać zimny wiatr północny i lokalne zamiecie śnieżne. Od czwartku pojawi się więcej słońca, wiatr będzie umiarkowany, dlatego może się nam wydawać, że jest cieplej, chociaż temperatura w ciągu dnia sięgnie zera. W następnych dniach będzie podobnie, bez śnieżnych niespodzianek.

Ta zima nie należy do łatwych. Pod względem zalegania śniegu zalicza się do najcięższych od kilkudziesięciu lat. Od kiedy w grudniu spadł większy śnieg, tak leży do dzisiaj. Zima była ostra i nie ma żadnej pewności, że lato będziemy mieli słoneczne. Czasem po takich zimach przychodzi brzydkie, mokre lato.

Krzysio - Wto Lut 21, 2006 18:37

Gmeras napisał/a:
Czasem po takich zimach przychodzi brzydkie, mokre lato.

fuck :wsciekly: kolejny powod do wyprowadzenia sie z tego kraju :super:

Dorothea - Wto Lut 21, 2006 19:27

Dzisiaj jeden pan powiedział,ze wiosna przybedzie pozno i bedzie krotka a po niej przyjdzie zimne i rowniez krotkie lato.Przewidywane letnie temperatury to 20-22 stopnie
Major - Wto Lut 21, 2006 19:44

Dorothea napisał/a:
Przewidywane letnie temperatury to 20-22 stopnie

na rower wystarczy :D

Gmeras - Wto Lut 21, 2006 20:08

no bo jak by było +30stopni to by było narzekanie ze za goraco :D
voyteck - Wto Lut 21, 2006 20:12

Dorothea napisał/a:
Przewidywane letnie temperatury to 20-22 stopnie

Mi tam taka temperaturka idealnie pasuje :zdrowko:

Gmeras - Wto Lut 21, 2006 20:17

voyteck napisał/a:
Mi tam taka temperaturka idealnie pasuje
zalezy kiedy bo gdy smaze sie na plazy to wole wiesza ;)
Major - Wto Lut 21, 2006 20:22

:cisza: pobawie się w moda :P wracać mi tu do tematu :rotfl: o zimie, a nie lecie :P
Gmeras - Wto Lut 21, 2006 20:22

trzeba sie ogrzac no co ;] dla niektórych 21 to zimno :d
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:40

Gmeras napisał/a:
dla niektórych 21 to zimno :d

jeszcze jak zimno brrrrrrr

kisia - Wto Lut 21, 2006 22:56

br brrrr oj oj bardzo zimno.
Dorothea - Wto Lut 21, 2006 22:58

Miejmy nadzieje,ze te przewidywania ludzi od pogody sie nie potwierdzą, bo chce długiego i ciepłego lata.
Ale mam pewne obawy , bo ten pan co mowił o lecie, to kilka miesiecy temu mowił o zimie i jak do tej pory wszystko sie sprawdziło :kwasny:

MajkeL - Sro Lut 22, 2006 07:14

Dorothea, do lata będziesz musiała jeszcze zaczekać........
W tym tygodniu mają przyjść mrozy (ok. -10 °C)

Dorothea - Sro Lut 22, 2006 11:51

MajkeL napisał/a:
W tym tygodniu mają przyjść mrozy (ok. -10 °C)

Naprawde???

Jak ja to przezyje :przestraszony:

kobi - Sro Lut 22, 2006 11:53

Zima jest paskudna :kwasny: Rano była okropna szklanka na drogach :kwasny: Nie zazdroszczę tym, którzy musieli wybrać się w trasę :|
jasiu101 - Sro Lut 22, 2006 11:58

Dorothea, jak przezylas -20 :p to wytrzymasz i -10 :P
voyteck - Pią Lut 24, 2006 10:18

Kurcze, nigdy w zyciu nie mialem tak DOŚć tej zimy :help: co z tą wiosną ?
kobi - Pią Lut 24, 2006 10:40

voyteck napisał/a:
co z tą wiosną ?

Wiosna będzie, ale... latem :P I to deszczowa :P A potem od razu krótka, szara, dżdżysta jesień i znowu zima :rotfl:

Dorotka - Pią Lut 24, 2006 10:55

kobinku jak sobie będziesz z niej tak żartował, to naprawdę nie przyjdzie :wsciekly: przecież widzisz, że słonko wychodzi- trzeba je tylko ładnie poprosić, troszkę zachęcić i już ;)
kobi - Pią Lut 24, 2006 11:27

Dorotka, wychodzi, ale zaraz i tak się schowa :( Jeszcze za wcześnie na wiosnę, wszystko musi być po kolei... ;)
voyteck - Pią Lut 24, 2006 11:30

kobi napisał/a:
wszystko musi być po kolei...

A u mnie wszystko musi byc zawsze na raz i pomieszane :znudzony:

Dorotka - Pią Lut 24, 2006 11:31

Kobi - wcale nie musi :( a nawet jak musi to przecież by było po kolei - zima była (no chyba, że ktoś nie zauważył) to teraz jak najbardziej po kolei czas na wiosnę :)
wolf - Pią Lut 24, 2006 12:03

Niech popada snieg za wczesnie na wiosne.
Szamanka - Pią Lut 24, 2006 16:18

Zimno...zimno...zimno

ja tez juz mam dojsc :mur:

i w dodatku wieje strasznie..... :mur:

teraz to ja juz chce wiosne.......

jasiu101 - Pią Lut 24, 2006 16:21

Szamanka napisał/a:

teraz to ja juz chce wiosne.......
ja chce od dluzszego czasu juz ta wiosne :P :D:D:D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P :P
kobi - Pią Lut 24, 2006 16:39

Szamanka napisał/a:
ja tez juz mam dojsc

Gdzie masz dojść? :niepewny: Do lata? I to pewnie piechotą? :D

Major - Pią Lut 24, 2006 19:17

To wyskakiwać mi tu na podwórko, stawać w kółku i odbębnić taniec deszczu. :rotfl:
Szamanka - Pią Lut 24, 2006 19:19

kobi, :krzeslem: , to byla literowka.... :kijemgo: :krzeslem:
kobi - Pią Lut 24, 2006 19:37

Szamanka, tyle się chwalisz, że śpiewasz... a nie skojarzyłaś piosenki :P

A co do tych przepowiedni to... serio słyszałem, że wiosna ma być do bani :zalamany: A mrozy mają jeszcze wrócić :zalamany:

voyteck - Pią Lut 24, 2006 20:03

kobi napisał/a:
A mrozy mają jeszcze wrócić

Oby nie poniżej -10stop . Wiesz takie temperatury w okolicach -5stop czy 0stop są do przeżycia . Ale to co było kilka tygodni temu to przegięcie max

kobi - Pią Lut 24, 2006 20:13

Dokładnie. Przy -15 jest granica, poniżej której źle się znosi mrozy :kwasny: Jak dla mnie to przesada, zdecydowanie wolę +30 :D
madziar - Sob Lut 25, 2006 08:39

a ja wolę mrozy i śnieg niż taką chlapę i brud na drogach i chodnikach. Świeży puszek jakby spadł to zaraz byłoby ładniej. A tak chodze po tym brudzie i zamiast kwiatków na wiosnę to wychodzą spod roztopów kupy psie.
Bożka - Sob Lut 25, 2006 08:45

madziar napisał/a:
a ja wolę mrozy i śnieg niż taką chlapę i brud na drogach i chodnikach. Świeży puszek jakby spadł to zaraz byłoby ładniej. A tak chodze po tym brudzie i zamiast kwiatków na wiosnę to wychodzą spod roztopów kupy psie.

Ja tez, lepszy swiezy snieg i mroz niz to cos co w tej chwili jest na chodnikach plus odchody psiakow :kwasny:

Szamanka - Nie Lut 26, 2006 20:50

:przestraszony: :szok: , znow napadalo, znow jest bialo

juz teraz nie wiem czy mam robic tak :hurra: , czy tak :niepewny: a moze tak :mur:

Zima wrocila, a jeszcze maja wrocic mrozy :kwasny:

Mariusz - Nie Lut 26, 2006 21:32

No super, super ... uważać na drogę pod wiaduktem, gdzie skręcając w lewo wjeżdza się na Tarnogórską (od centrum). Strasznie ślisko.
Harcerka - Nie Lut 26, 2006 21:35

hmm super ze bedze zima))))
hehe
kto sie na narty w next weekend wybiera/?

Dorothea - Nie Lut 26, 2006 21:55

No wiecie co......, poszaleli z tą zimą :mur: :mur:

Znowu mrozy :przestraszony:

Ja chce wiosne od zaraz :zdziwko:

madziar - Nie Lut 26, 2006 22:03

pojechałam po mamę a tu zima, ale fajnie bielusieńko, nasypało :)
wolf - Nie Lut 26, 2006 22:06

Super ze snieg pada.
A niech pada przynajmniej tyle niedzielnych kierowcow na drogi nie wyjedzie.

kobi - Nie Lut 26, 2006 22:09

Gorzej jak część z nich postanowi wyjechać :kwasny:
Harcerka - Nie Lut 26, 2006 22:11

super pada:)) juz autko biale:)))
przynajmneij znowu nie trzeba bedzie go myc:))))))

Mariusz - Nie Lut 26, 2006 22:11

wolf napisał/a:
Super ze snieg pada.
A niech pada przynajmniej tyle niedzielnych kierowcow na drogi nie wyjedzie.

Przynajmniej mniejsza szansa, że zasypane auta pokradną ... w nocy ;)

Dorothea - Nie Lut 26, 2006 22:13

A juz były suche chodniki i znowu pada to białe nieszczescie :mur: :mur: :wsciekly:
kobi - Nie Lut 26, 2006 22:21

Mariusz napisał/a:
Przynajmniej mniejsza szansa, że zasypane auta pokradną

To akurat nie jest zabezpieczeniem :P Kilka lat temu mówili w radio o gościu, który nie mógł uruchomić swojej camry bo mu aku padło i coś tam pozamarzało, ale i tak mu skradli :rotfl:

Gmeras - Pon Lut 27, 2006 07:26

sniezek :D
MajkeL - Pon Lut 27, 2006 08:33

coś Zima nie chce odejść.........
Szamanka - Pon Lut 27, 2006 14:04

MajkeL, a w dodatku przychodzi na nowo :D

nie wiem jak u Was, ale u mnie temperatura spadla dzis w nocy do -11 stopni :kwasny:

a w ogrodku juz widzialam pierwsze, malenkie przebisniegi ......moze wiosna juz za rogiem? :niepewny:

Gmeras - Pon Lut 27, 2006 14:39

u nas teraz jest na plusie znów topnieje ale jutro ma byc leciutki brozik :) jaies -2 ;]
Dorothea - Pon Lut 27, 2006 16:41

Gmeras, do konca tygodnia ma mrozic nawet do -18 :przestraszony: , a około ósmego marca ma juz byc na plusie 10 stopni
Gmeras - Pon Lut 27, 2006 17:53

no to ty nie mysl tym -18 ale tym +10 :D
Dorothea - Pon Lut 27, 2006 17:54

Gmeras, staram sie tak myslec, ale jakos ciagle marzne :(
madziar - Sob Mar 04, 2006 08:09

No i znów podsypało śnieżkiem :P
Gmeras - Sob Mar 04, 2006 10:51

ala taki be jesst :P
Szamanka - Sob Mar 04, 2006 15:01

Snieg... :przestraszony: ...snieg... :przestraszony: snieg... :przestraszony:

strasznie duzo sniegu :mur: :mur: :mur:

w tej chwili to chcialabym sie go pozbyc :zly:

Gmeras - Sob Mar 04, 2006 21:45

hu hu ha hu hu ha nasza zima zła :P

oj długa jest tegoroczna dawno takiej nie było :P

kisia - Sob Mar 04, 2006 22:57

Gmeras napisał/a:
oj długa jest tegoroczna

ano długa i prawde powiedziawszy mam już jej serdecznie dość :kwasny:

madziar - Nie Mar 05, 2006 00:40

a ja dziś kilka godzin na snieżku spedziłam i nawet nie zmarzłam, bo ważna jest dobra atmosfera i nastawienie. Nastawcie się ze zima jest równie piękna jak lato :P
kobi - Nie Mar 05, 2006 01:06

madziar napisał/a:
Nastawcie się ze zima jest równie piękna jak lato

Jasne :P Już biegnę w krótkim rękawku i spodenkach :P

madziar - Nie Mar 05, 2006 01:14

już tak nie biegaj bo się przeziębisz ;)
kobi - Nie Mar 05, 2006 01:21

madziar napisał/a:
już tak nie biegaj bo się przeziębisz

Pfff... nie choruję :P Więc nie strasz mnie żadną chorobą :P

Ale zima i tak ssie :kwasny:

kisia - Nie Mar 05, 2006 01:59

madziar napisał/a:

oczywiscie, piekna jest ale nie ciepła, a ja bardzo lubie słoneczko i ciepełko :)

wolf - Nie Mar 05, 2006 02:03

kisia napisał/a:
madziar napisał/a:

oczywiscie, piekna jest ale nie ciepła, a ja bardzo lubie słoneczko i ciepełko :)

Jak sie chce to i zima jest ciepla, wszystko od nastawienia zalezy, mi sie zima podoba, pierwszy raz zima jest super. :super:

jasiu101 - Nie Mar 05, 2006 18:54

wolf napisał/a:
kisia napisał/a:
madziar napisał/a:

Jak sie chce to i zima jest ciepla, wszystko od nastawienia zalezy, mi sie zima podoba, pierwszy raz zima jest super. :super:

zima jest super jak 3 inne pory roku :D:D <ale co zaduzo to nie zdrowo> chce juz wiosne :P

Kisiu a jak chcesz słoneczko to narysuj sobie na karteczce słoneczko i miej przy sobie ta karteczke :P bedzie Ci cieplej :P

Szamanka - Pon Mar 06, 2006 14:27

Spadlo bardzo duzo sniegu :kwasny: , prawie zostal sparalizowany ruch uliczny,( w tej chwili mowa o moich okolicach)....odwolano niektore kursy autobusow....a snieg jakos nie przestaje padac :kwasny:

Pani Zima pokazala swoje oblicze ....

Dorothea - Pon Mar 06, 2006 23:15

Szamanka napisał/a:
Pani Zima pokazala swoje oblicze ....

I troszke przesadziła :zly: :wsciekly: :cenzura: :mur:

Ana - Pon Mar 06, 2006 23:39

może by jej ktoś powiedział żed jest marzec?

może zapomniała że powinno dawno jej już nie być :przestraszony:

Dorothea - Pon Mar 06, 2006 23:44

Ana napisał/a:
może zapomniała

Nie zapomniała, tylko to taka msciwa bestyjka ;)

MajkeL - Sob Mar 11, 2006 13:56

Podobno dziś w nocy ma ostro sypnąć śniegiem........
MajkeL - Sob Mar 11, 2006 22:57

.............wiatr zmienił się więc tym razem nie sypnie, a jak już to może odrobinkę...
Szaganka - Nie Mar 12, 2006 09:59

kobi napisał/a:
Wiosna będzie, ale... latem :P I to deszczowa :P A potem od razu krótka, szara, dżdżysta jesień i znowu zima :rotfl:

Ty to wiesz jak człowieka pocieszyć Kobisiu :/

Dobrze chociaż, że spacerku na takim mrozie można się wtulić i ogrzać :oczami:
:zawstydzony:

Szamanka - Nie Mar 12, 2006 11:03

:mur: :mur: :mur:

znow sypie sniegiem

a milo byc tak pieknie :mur:

..i kiedy ja moj ogrodek przekopie...kwiatkow nasadze :niepewny:

Szaganka - Nie Mar 12, 2006 11:12

Szamanka napisał/a:
..i kiedy ja moj ogrodek przekopie...kwiatkow nasadze :niepewny:

tiaaaaaaaaaa :/ krokuski już powinny łebki wystawiać :oczami: a tu? ani widu ani słychu :zalamany:

Szamanka - Nie Mar 12, 2006 11:18

Szaganka, napisala
Cytat:
krokuski już powinny łebki wystawiać
..wystawialy....byly takie malenkie....a tu nagle jak nie spadnie tony sniegu z gory :mur: ...i nie ma.... :zalamany:
Szaganka - Nie Mar 12, 2006 11:28

a u mnie nie me śladu po nich :niepewny: idę na spacer na działeczkę, żeby sprawdzić ;)
Szamanka - Nie Mar 12, 2006 21:13

Szagus :hyhy: napisala
Cytat:
idę na spacer na działeczkę, żeby sprawdzić
...koniecznie z lopata...aby snieg odgranac :D

:kwasny: u mnie w ogrodku, jak nie bloto to snieg :kwasny:

Appo - Nie Mar 12, 2006 23:20

Zima zła... czekałem zaledwie 10 minut a tak zmarzłem, że hoho :/
voyteck - Pon Kwi 17, 2006 09:15

Koniec totalny zimy !
I mam nadzieje ze do Listopada sie nie pojawi :P