|
|
dupiate forum
|
 |
Polityka - zblizaja sie wybory na kogo pojdziesz głosować?
mefkm - Sro Sie 29, 2007 20:05 Temat postu: zblizaja sie wybory na kogo pojdziesz głosować? jak w temacie??
ja prawdopodobnie popre PO, wolabym SLD ale niestety nie maja szans na rzadzenie, a kazdy glos przeciwko niePrawu i nieSprawiedliwosci jest wazny
moze jakas mała ankieta, nie wiem jak cos takiegu tu wstawic, ale moze ktos wie i bedzie mu sie chcialo wstawic takowa z nazwami partii - oraz z opcja nie wiem i nie pojde
pozwolilem sobie na wrzutke ankiety
Alinka - Sro Sie 29, 2007 20:27
ja pojde na wybory:D jesli bede w tym czasie obecna w swoim miescie..
ostatnio tez glosowalam na PO, no ale wyszlo... bo to pewnie z góry wszystko przesądzone jest :P
mefkm - Sro Sie 29, 2007 21:11
tez glosowałem na PO i na Donalda i moi znajomi tak samo - moze z posrod nich znam jedynie ze 3 osoby ktore zle wybrały heh - zbładziły ale obiecały teraz to naprawic, tak wiec sam nie wiem kto na ten smieszny twor głosowal, skad maja nadal tak duze poparcie
PO troche mi sie nie podoba z zachowania, p. Rokita powinien rzadzic ta partia pewnie do wczesniejszych wyborow juz dawno by doszlo, a moze zamist unosic sie duma mogli polaczyc sily z PiS i razem cos dobrego dla kraju zrobic - bo inaczej nie widze mozliwosci na osiagniecie wiekszosci w sejmie, wg badan stat. glosy narodu rozkladaja sie prawie po rowno miedzy PO i goowno, tzn PiS
desperado - Sro Sie 29, 2007 21:17
ludzie wszyscy to zlodzieje , polska to jeden wielki paradoks, za komuny wszyscy kradli rowno teraz na wyscigi.
luciddreamer - Sro Sie 29, 2007 22:21
mefkm napisał/a: | ja prawdopodobnie popre PO, wolabym SLD ale niestety nie maja szans na rzadzenie, a kazdy glos przeciwko niePrawu i nieSprawiedliwosci jest wazny |
litosci, wybacz, ale podejscie niezbyt roztropne (czytaj: glupie).
osobiscie zaglosuje na UPR ;) jak zwykle zreszta :P
trunks - Sro Sie 29, 2007 22:30
mefkm napisał/a: | ja prawdopodobnie popre PO, wolabym SLD ale niestety nie maja szans na rzadzenie |
luciddreamer napisał/a: | litosci, wybacz, ale podejscie niezbyt roztropne (czytaj: glupie) |
racje, ja glosuje na LiD....nie ma co sie patrzec na sondaże, tylko glosowac zgodnie z przekonaniami.
PO umówili sie z PiS w sprawie niepowolywania komisji sledczych przed wyborami. To takie PiS-bis...
mefkm - Czw Sie 30, 2007 00:22
Cytat: | litosci, wybacz, ale podejscie niezbyt roztropne (czytaj: glupie). |
czyli co mam glosowac na z gory przegrana sprawe, bosze ja nie chce zyc w panstwie rzadzonym przez twinsystem, masacra - a lewica - sorrki ale po rzadach millera troche mnie zdeguscila, a lepiej zeby sie wylonila wiekszosc - chociaz fakt jest obawa ze teraz sobie PO z PiS spiskuje bo juz PO troche pokazalo, ze blizej im do PiS niz do SLD czyli blizej do glupoty, a szkoda
trunks - Czw Sie 30, 2007 07:41
prawdziwa alternatywa to niestety tylko lewica....o innych partiach typu UPR nie ma co gadac, bo to margines i nie zanosi sie na zmiane tego....
luciddreamer - Czw Sie 30, 2007 10:41
widzisz, ty twierdzisz ze margines i wiele osob niestety tak uwaza, choc w wiekszosci zgadza sie z programem gospodarczym danej partii. A potem ida z "pradem" i glosuja na PO (do ktorej nic nie mam, ot nie zgadzam sie z programem) czy PZPR (tzw. LiD, gdzie panosza sie najwieksze szumowiny sceny politycznej). Pamiec ludzka jest bardzo zawodna, zeby nie pamietac co sie dzialo chocby kilka lat temu... prosze Cie ;)
trunks - Czw Sie 30, 2007 12:09
luciddreamer napisał/a: | PZPR (tzw. LiD, gdzie panosza sie najwieksze szumowiny sceny politycznej) |
wiedze, ze jestes podatny na propagande. Szumowiny moga zdarzyc sie w kazdej partii, a lgną one do tej, która jest u władzy, bądź ma najwieksze szanse na wygraną. Jeśli twoj UPR doszedł by do władzy to tez znaleźli by sie w nim w koncu ludzie, którzy by patrzyli tylko zeby sie nachapać. Ważne jest, zeby dana partia chciala sie oczyszczac z tych ludzi. Lewica nie blokowała komisji sledczych, a ludzie skompromitowani jak Miller, Jakubowska, Penczak, Sobotka, Nikolski itp zostali odsunięci, lub siedzą. To samo ze starym betonem partyjnym jak Oleksy czy Jaskiernia. Na listach wyborczych SLD pojawilło sie wiecej młodych twarzy.
PiS broni ludzi ze swojego wąskiego kręgu wzajemnej adoracj i blokuje powolanie komisji sledczych, bo boją sie prawdy, ktora zapewne jest dla nich kompromitująca.
luciddreamer napisał/a: | choc w wiekszosci zgadza sie z programem gospodarczym danej partii |
hmm mowisz np. o UPR ? No z niektorymi punktami ich programu sie zadzam, ale w wiekszosci sa to rzeczy dosc nierealne do wprowadzenia jak np. likwidacja podatkow. Mikuś troche przesadza, to wszystko łasdnie wygląda ale tylko teoretycznie :)
luciddreamer - Czw Sie 30, 2007 12:48
trunks napisał/a: | No z niektorymi punktami ich programu sie zadzam, ale w wiekszosci sa to rzeczy dosc nierealne do wprowadzenia jak np. likwidacja podatkow |
widzisz, tak to wlasnie jest z ludzmi, ze cos tam uslyszeli ale dokaldnie nie wiedza o co chodzi , ale na wszelki wypadek sie nie zgadzaja :P UPR nie chce zniesienia wszystkich podatkow.
trunks napisał/a: | Lewica nie blokowała komisji sledczych, a ludzie skompromitowani jak Miller, Jakubowska, Penczak, Sobotka, Nikolski itp zostali odsunięci, lub siedzą. To samo ze starym betonem partyjnym jak Oleksy czy Jaskiernia. |
to sprawdz sobie kogo chca wystawic w nastepnych wyborach, Miller, Oleksy... ;)
lewica nigdzie na swiecie nie zrobila dobrze, nigdzie i nigdy! a w Polsce niestety do lewicy glownie ciagna ludzie ktorzy chca sie dorobic, rzadko ideowcy. Wiadomo ze zadna partia czysta nie jest i nie bedzie, ale trzeba popatrzec co robili wczesniej, co mowili... ludzie lewicy wyladowali w wiezieniu, ale dopiero przy koncu kadencji, kiedy wiadomo bylo ze i tak sie nie wykreca, teraz PIS robi identycznie. Totez tak sobie mysle ze PIS i SLD (LiD) dzialaja i mowia dokladnie tak samo ^_^
magusia24 - Czw Sie 30, 2007 13:50
Ja tez prawdopodobnie zaglosuje na PO jak wczesniej zreszta.Ale szczerze watpie aby po objeciu przez nich wladzy zmienilo sie cos w tym naszym kraju na lepsze. Kazda partia przed wyborami obiecuje nam gruszki na wierzbie a potem.... potem i tak nic sie nie dzieje :zdegustowany:
luciddreamer - Czw Sie 30, 2007 16:57
magusia24 napisał/a: | Ale szczerze watpie aby po objeciu przez nich wladzy zmienilo sie cos w tym naszym kraju na lepsze |
to ja bym na twoim miejscu zostal w domu. Jak nikomu nie ufasz to lepiej w dzien wyborczy zasiasc przed telewizorem z piwkiem w reku i smiac sie az do bolu brzucha (czego ci nie zycze) :)
klaus - Czw Sie 30, 2007 18:00
w ankiecie powinno jeszcze być "głosuje na kogokolwiek byle przeciw obecnym" :hyhy:
magusia24 - Czw Sie 30, 2007 19:05
luciddreamer napisał/a: | to ja bym na twoim miejscu zostal w domu. Jak nikomu nie ufasz to lepiej w dzien wyborczy zasiasc przed telewizorem z piwkiem w reku i smiac sie az do bolu brzucha (czego ci nie zycze) |
A co moze nie mam racji?? Zawsze wiele nam obiecuja a po wyborach nic nie zmienia sie na lepsze. Zreszta temat rzeka a w tym topicu mamy sie tylko wypowiedziec na kogo zaglosujemy :P
Piotrulek - Czw Sie 30, 2007 20:14
klaus napisał/a: | w ankiecie powinno jeszcze być "głosuje na kogokolwiek byle przeciw obecnym |
ale glosujac przeciw obecnym glosujemy na kogoś ...wiec podajcie na kogo...
trunks - Czw Sie 30, 2007 20:50
ale Liga i Samoobrona ponoć mają startować razem w postaci dwugłowego LiS-a :P
MacSen - Sob Wrz 01, 2007 16:07
Eeee Wy jeszcze wierzycie że LiS... czy inne zwierzę polityczne coś zmieni??? :zdziwko:
Dobrzy jesteście. Jak na razie obejrzałem spoty reklamowe partii startujących w tych śmiesznych wyborach i że tak ujmę, nikt z nich nie zasługuje na oddanie głosu na nich.
Bo niezależnie co wybiorę i tak będzie szambo i i tak nic się nie zmieni. Poza nazwiskiem premiera i ewentualnym układem sił na ul. Wiejskiej bo sejmem tej szopki no wybaczcie nie nazwę.
Tak jestem negatywnie do nich nastawiony. Zresztą jak to kiedyś usłyszałem albo przeczytałem (nie pamiętam)
"Warszawę należy otoczyć wielkim wysokim murem i zalać to betonem."
No bo jakby nie patrzeć my bez tych komediantów jako naród poradzimy sobie zaś oni bez nas są niczym...
bog - Sob Wrz 01, 2007 16:11
a nie lepiej wyjechać....
darkenstein - Sob Wrz 01, 2007 16:19
ja mam w <ciach> wybory I tak nic to nie zmieni moge zaglosowac na kogos za kase mi za friko tez nikt nic nie daje .
Tom@k - Sob Wrz 01, 2007 21:50
darkenstein, niech tak mysli tylko 10000 tysiecy Polakow, a napewno jest ich wiecej, i juz nie ma tylu glosow przeciwko PiS. jesli sie ma juz te 18 lat i prawo do glosowania, to warto z niego skorzystac.. ja sam bym zaglosowal na PO, jakbym mogl :P
darkenstein - Sob Wrz 01, 2007 22:05
Tom@k,
mnie polityka nie interesuje oszukuja mnie juz 40 lat z tym poprostu nie da sie wygrac juz lepiej zagrac w lotto zeby zapewnic sobie lepsza przyszlosc zrozumcie w tym kraju nie ma sprawiedliwosci te glosowania to wielki pic jak chce sie miec lepiej to sie jedzie tam gdzie moze Ci byc dobrze ( moze wyjade)a nie probuje sie zmienic czego nie da sie zmienic popatrzmy w przeszlosc czy w polsce kiedykolwiek bylo dobrze ? ja jakos nie pamietam :( oczywiscie jakos sobie tu radze ale to wszystko jest na krawedzi rzad ma nas poprostu w (...) jak kaze ludziom zyc za 800 zl paranoja banda debili .
trunks - Sob Wrz 01, 2007 22:19
darkenstein, weź po prostu zagłosuj przeciw PiS - na LiD lub PO obojetne, ale zeby tylko sie rząd zmienił :/
kobi - Sob Wrz 01, 2007 22:37
Ekhm... może wrócicie do tematu Zblizaja sie wybory na kogo pojdziesz głosować? :P :offtopic:
Dyskusje o tym kto i jak rządzi, proponuję przenieść h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?p=232559#232559]TUTAJ
FlashMan - Nie Wrz 02, 2007 20:33
Polski obóz władzy jest zarażony wirusem przenoszonym co cztery lata na następnych rządzących... Niezależnie kto będzie sprawował władzę to i tak będzie źle. Nie wiem od czego konkretnie może to być zależne. Może od złego rozplanowania... wszystkiego? Rządziło SLD czy też AWS było głośno o korupcji, rządzi PiS jest głośno o rządach przypominających te panujące obecnie w Rosji czy też Białorusi, kto sprzeciwi sie władzy, ten ma kłopoty.
Najlepiej byłoby nie pójść na te wybory, ale głupim jest ten, kto nie wybiera, a później marudzi jaki to rząd nie jest. Dlaczego więc nie poszło sie na wybory?!
Przepraszam za ominiecie tematu... ;)
trunks - Nie Wrz 02, 2007 22:02
FlashMan, po prostu przeciw pis głosuj i tyle ;)
FlashMan - Pon Wrz 03, 2007 10:14
Zostają jednak tylko dwie opcje...
Ci, których korzenie sięgają komunistycznych rządów (LiD)..., no i ci, których przywódca ma ładna córkę..., Kasię. ;)
trunks - Pon Wrz 03, 2007 11:26
FlashMan napisał/a: | Ci, których korzenie sięgają komunistycznych rządów (LiD) |
a jakie to ma teraz znaczenie ? Pozatym taka Partia Demokratyczna, ktora jest tez w LiD należała w przeszłości do opozycji antykomunistycznej
FlashMan napisał/a: | no i ci, których przywódca ma ładna córkę..., Kasię |
i pozatym nic konkretnego nie ma do zaproponowania
luciddreamer - Pon Wrz 03, 2007 12:09
Cytat: | a jakie to ma teraz znaczenie ? Pozatym taka Partia Demokratyczna, ktora jest tez w LiD należała w przeszłości do opozycji antykomunistycznej |
hahaha, PD to UW tylko ze zmieniona nazwa... wiec wiesz.... :P poza tym OFFTOPIC lol, podobaja mi sie tutejsi admini ;)
trunks - Pon Wrz 03, 2007 21:01
luciddreamer napisał/a: | PD to UW tylko ze zmieniona nazwa. |
no i co z tego, przeciez UW wywodzi sie ze środowisk opozycyjnych, wiec dobrze napisalem...
vkimi - Pon Wrz 03, 2007 21:08
kiedyś brałem na wybory swoją siostrę (teraz ma 7 l. ), no i ona sobie zakreślała krzyżyk .. mnie to waliło .. kto dostanie.
A od paru lat .... w ogóle, nawet w ten sposób.
Może jakby frekwencja wyniosła 3% to ... stałoby się coś ..
trunks - Pon Wrz 03, 2007 22:34
vkimi napisał/a: | Może jakby frekwencja wyniosła 3% to ... stałoby się coś .. |
no tak wtedy wygrałby pis, ktory ma bardziej zdyscyplinowany elektorat. Robcie tak dalej, róbcie, tylko potem nie narzekajcie ze jest źle :/
Arex30 - Wto Wrz 04, 2007 00:04
A na mnie kto bedzie głosował?
dlaczego mnie nie ma w Ankiecie ?
luciddreamer - Wto Wrz 04, 2007 00:43
trunks napisał/a: | no i co z tego, przeciez UW wywodzi sie ze środowisk opozycyjnych, wiec dobrze napisalem... |
moze i opozycyjnych, tak jak PIS ;) hehehe, ale to socjalisci, a ci to klamcy sa! ;)
Arex30 napisał/a: | A na mnie kto bedzie głosował?
dlaczego mnie nie ma w Ankiecie ? |
a co obiecujesz? ;)
madziar - Wto Wrz 04, 2007 08:07
Według sondażu PBS DGA dla "GW" z 1-2 września br. PiS uzyskało poparcie 30 proc. ankietowanych ( w badaniu z 25-26 sierpnia otrzymało 22 proc.), PO 26 proc. (31` proc.), LiD 13 proc. (12 proc.), LiS 6 proc. (5 proc.), PSL 5 proc. (5 proc.). Podział mandatów w Sejmie przedstawiałby się według wrześniowego sondażu następująco: PiS 174, PO 149, LiD 75, LiS 36, PSL 24, mniejszość niemiecka 2.
To chyba oznacza jedynie zmianę dla LiD. Ciekawe po co wybory? Chyba, żeby PiS uzupełniło kasę, którą ostatnio kazali im zwrócić.
trunks - Wto Wrz 04, 2007 08:36
luciddreamer napisał/a: | ale to socjalisci, a ci to klamcy sa! |
wieksi socjalisci są w PiS-ie ! Oni są bardziej liberałami....zastanow sie co piszesz....jakbys nazwał program "solidarne państwo" ?
madziar napisał/a: | Według sondażu PBS DGA dla "GW" z 1-2 września br. PiS uzyskało poparcie 30 proc. ankietowanych |
niewieże w prawdziwosc tego sondażu...
vkimi - Wto Wrz 04, 2007 08:37
trunks napisał/a: | Robcie tak dalej, róbcie, tylko potem nie narzekajcie ze jest źle |
Kto narzeka, ten narzeka ..
A narzekają chyba głównie ci, co głosowali ..
luciddreamer - Wto Wrz 04, 2007 08:55
Cytat: | wieksi socjalisci są w PiS-ie ! Oni są bardziej liberałami....zastanow sie co piszesz....jakbys nazwał program "solidarne państwo" |
proponuje udac sie na kurs czytania ze zrozumieniem ;) ale i tak pewnie zaraz admin usunie tego posta i twojego tez hehe.
Admike - Wto Wrz 04, 2007 09:21
na 100% nie będę głosował na drób:cenzura: i ich partię,jak również wykluczam takiego wysokiego debila i jego ziomków :cenzura: :wsciekly:
trunks - Wto Wrz 04, 2007 11:40
luciddreamer napisał/a: | proponuje udac sie na kurs czytania ze zrozumieniem |
tylko, ze ty piszesz tak, ze nie wiadomo o co ci chodzi...
luciddreamer napisał/a: | ale to socjalisci, a ci to klamcy sa! |
co to niby mialo znaczyc ? Przeciez to stwierdzenie nie ma sensu....to tak jakbym napisal, ze nie mowisz prawdy, bo masz nicka luciddreamer :oczami:
magusia24 - Wto Wrz 04, 2007 14:16
madziar napisał/a: | Według sondażu PBS DGA dla "GW" z 1-2 września br. PiS uzyskało poparcie 30 proc. ankietowanych | ja tez w sondaze nie wierze ale w tym kraju wszystko jest mozliwe :zdegustowany: Wcale sie nie zdziwie jak znowu PiS wygra :suchy: :dobani:
Aessa - Wto Wrz 04, 2007 16:35
madziar napisał/a: | Według sondażu PBS DGA dla "GW" z 1-2 września br. PiS uzyskało poparcie 30 proc. ankietowanych ( w badaniu z 25-26 sierpnia otrzymało 22 proc.), PO 26 proc. (31` proc.), LiD 13 proc. (12 proc.), LiS 6 proc. (5 proc.), PSL 5 proc. (5 proc.). Podział mandatów w Sejmie przedstawiałby się według wrześniowego sondażu następująco: PiS 174, PO 149, LiD 75, LiS 36, PSL 24, mniejszość niemiecka 2. |
To dziwne, bo ja znalazłam sondaże, w których PIS miał ok. 20%, PO ponad 30%, LID 15% jakoś... I widziałam różne sondaże ale we wszystkich te wyniki były +/- 1-2%. :zdziwko:
Lepper - Wto Wrz 04, 2007 16:47
Drodzy Panstwo
Oczywiscie na osobe, ktora najbardziej na to zasluguje. Andrzej Lepper :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:
Całuje rączki
luciddreamer - Wto Wrz 04, 2007 19:51
trunks napisał/a: | co to niby mialo znaczyc ? Przeciez to stwierdzenie nie ma sensu....to tak jakbym napisal, ze nie mowisz prawdy, bo masz nicka luciddreamer |
jak nie ma sensu?! socjalizm z definicji klamie bo mowi ze kazdemu da rade dac ile ktos potrzebuje (mowi ci to cos?), a to wierutne klamstwo jest. Nigdy nie da sie zrobic tak zeby wszyscy byli bogaci i szczesliwi z tego co maja. Niestety socjalisci robia dokladnie na odwrot, obiecujac ze dadza ci zasilek czy inne swiadczenie powoduja ze dzieje sie coraz gorzej, oducza ludzi pracowac, walczyc o swoje bo "nam sie nalezy". czy teraz rozumiesz co chce powiedziec/napisac?
wracajac do tematu, PD (UW) to socjalistyczna partia, dokladnie tak samo jak PIS (choc ci wola sie nazywac solidarnym ugrupowaniem), jak rowniez SLD, PSL, SO, LPR (choc tutaj sa dwie frakcje, liberalna - slabsza i socjalna - mocniejsza). o PO dyskutowac nie bede bo znam zbyt wiele osob nalezacych tam, ale tylko po to zeby sie dorobic ^_^
trunks - Wto Wrz 04, 2007 22:30
luciddreamer napisał/a: | socjalizm z definicji klamie bo mowi ze kazdemu da rade dac ile ktos potrzebuje (mowi ci to cos?) |
ja...to wypisz wymaluj "solidarne państwo" :)
Tak teraz rozumiem o co ci chodziło, dokonałeś pewnego skrótu myślowego, troche krzywdzącego dla socjalistów-ideowców, bo "kłamca" ma wydźwięk negatywny, a oni naprawde wierzą w to co mówią i chcą, aby ludziom żyło sie lepiej (mówie oczywiscie teoretycznie o ideowcach...ciekawe ilu takich jeszcze jest :P).
Ja mam poglądy liberalne co do gospodarki i bardziej chrzescijansko-konserwatywne co do spraw hmm "obyczajowych"....jednak przy tej drugej kwestii nie jestem hardkorowcem i dlatego bez wyrzutów popieram LiD :)
luciddreamer napisał/a: | o PO dyskutowac nie bede bo znam zbyt wiele osob nalezacych tam, ale tylko po to zeby sie dorobic |
im partia ma wiecej władzy i im lepsze perspektywy, tym wiecej karierowiczów bedzie do niej lgnelo...niewazne czy to PO, PiS, SLD....wiec to normalka....fajnych masz swoją drogą znajomych :P
Lepper napisał/a: | Oczywiscie na osobe, ktora najbardziej na to zasluguje. Andrzej Lepper |
prosze o POważne wypowiedzi....;)
madziar - Sro Wrz 05, 2007 06:51
Aessa, zmienia się to codziennie. ponoć po konferencji prasowej z prokuraturą ludzie uznali, że Kaczmarek kłamie, a PiS to ostoja prawdomówności. Jakoś nikt nie wierzył, ze PiS prześcignie PO, bo miało w ostatnich wyborach taką przewagę, a potem co się stało? ... i wszystkim kopary opadły. Rydzyk powie iść na PiS i pójdą.
trunks - Sro Wrz 05, 2007 07:15
madziar napisał/a: | ponoć po konferencji prasowej z prokuraturą ludzie uznali, że Kaczmarek kłamie, a PiS to ostoja prawdomówności |
ale chyba tylko ciemnota jest w stanie to łyknąć :). Konferencja wyreżyserowana bardzo sprawnie, robiła wrażenia....wrażenie było też takie, ze prokuratorzy byli osobiście nastawieni przeciw Kaczmarkowi hehe ale to zrozumiałe. Wogle jak tłumaczyli wszystko jak sie Kaczmarek zachowuje itd. chocby, ze trzyma ręke pod brodą co oznacza poddenerwowanie i rozważanie czegoś, a on przez komorke rozmawial.....może z panem prezydentem ? Czemu nie sprawdzą bilingow ?
luciddreamer - Sro Wrz 05, 2007 07:20
Cytat: | Ja mam poglądy liberalne co do gospodarki i bardziej chrzescijansko-konserwatywne co do spraw hmm "obyczajowych"....jednak przy tej drugej kwestii nie jestem hardkorowcem i dlatego bez wyrzutów popieram LiD |
widzisz, ja co prawda nie mam podobnie, ale prawie (trudno mnie nazwac chrzescijaninem). i wlasnie dlatego bede glosowal na UPR. LiD nie jest ani partia liberalna w gospodarce, ani konserwatywna w obyczajach, podobnie PO ;) ale wiem, nie oddaje sie glosu na partie ktora i tak nie ma szans, a wlasnie nie ma przez takie myslenie :P
trunks napisał/a: | fajnych masz swoją drogą znajomych |
tych sie nie wybiera ;) znam dowch poslow z PO, jednego z PIS, jednego z LSD i powiem ci ze niczym sie nie roznia miedzy soba. Choc jeden z PO wydaje sie byc najbardziej rozsadnym czlowiekiem, reszta nie ;)
Aessa - Sro Wrz 05, 2007 11:21
madziar zwracam honor, wczoraj we wiadomościach widziałam ten sondaż... :zdegustowany:
Jestem wściekła i nie mogę zrozumieć dlaczego w innych krajach znajdywali się ludzie, którzy robili zamachy na głowy państwa, a u nas nie ma nikogo, kto by chciał do kaczek postrzelać? :zly: :mur:
A w ogóle to jakoś nie wierzę w tą sondę, zbyt mało wiarygodny jest dla mnie fakt, że w przeciągu paru dni PIS zyskał takie poparcie. :looka: Dlaczego nie pokazują w TV rozmów z ludźmi, którzy sądzą, że PIS jest tą ostoją sprawiedliwości i prawdomówności? Już nie wspominając o tym, że gdy w innych stacjach telewizyjnych wyniki sondaży pokazywały prawie 10% przewagę PO nad PISem to w TVP1 I TVP2 wyniki były odwrotne... :idiota:
trunks - Sro Wrz 05, 2007 14:30
a telewizji publicznej to juz wogle nie trawie. Wszystkie wiadomosci przekazywane w sposób jednostronny...
magusia24 - Sro Wrz 05, 2007 14:48
Aessa napisał/a: | Jestem wściekła i nie mogę zrozumieć dlaczego w innych krajach znajdywali się ludzie, którzy robili zamachy na głowy państwa, a u nas nie ma nikogo, kto by chciał do kaczek postrzelać? |
Aessa zlosc pieknosci szkodzi a w twoim stanie nie jest to wskazane ;)
Aessa - Sro Wrz 05, 2007 15:12
magusia24 w moim stanie jestem podatna na nerwy. :P
Kalka - Sro Wrz 05, 2007 22:26
Ja raczej nie wybieram się na wybory i to z prostej przyczyny - uważam, że z tej ekipy nie mam kogo wybierać. Niech więc wybiorą za mnie inni bo ja mogłabym sobie tylko kostką rzucić......
katarzyna35k-ce - Czw Wrz 06, 2007 09:23
Cytat: | Niech więc wybiorą za mnie inni bo ja mogłabym sobie tylko kostką rzucić...... | tylko mam nadzieje ze pozniej nie bedziesz narzekac kogośmy Ci wybrali!
WQłasnie takie podejscie kiedys miałam i bardzo tego załuje bo dzis wiem ze warto isc na wybory i zagłosowac bo inaczej dziejej sie to co obecnie rzadza panstwem nie te osoby ktore powinny!
trunks - Czw Wrz 06, 2007 09:53
kazdy nieoddany głos to woda na młyn PiS-u....tylko przypominam...
magusia24 - Czw Wrz 06, 2007 10:59
katarzyna35k-ce napisał/a: | Cytat:
Niech więc wybiorą za mnie inni bo ja mogłabym sobie tylko kostką rzucić......
tylko mam nadzieje ze pozniej nie bedziesz narzekac kogośmy Ci wybrali!
WQłasnie takie podejscie kiedys miałam i bardzo tego załuje bo dzis wiem ze warto isc na wybory i zagłosowac bo inaczej dziejej sie to co obecnie rzadza panstwem nie te osoby ktore powinny! |
Zgadzam sie z toba Katarzynko!! To takie proste nie isc a potem narzekac!! Kalka czy zdajesz sobie sprawe ile ludzi ma tekie podejscie jak ty?? A potem wszyscy musimy znosic rzady takich ludzi ja Kaczynscy :mur:
Aessa - Czw Wrz 06, 2007 11:42
Ja wczoraj znów oglądałam sondaż i wynikało z niego, że PO ma poparcie 32% polaków a PIS 25%... Wyniki, które podała madziar były pokazywane zaledwie dzień wcześniej...
MajkeL - Czw Wrz 06, 2007 12:03
Aessa, sondaż sondażowi nie równy więc jeszcze nie raz będziesz zaskoczona.
Aessa - Czw Wrz 06, 2007 14:09
MajkeL ja nie jestem zaskoczona, bo tak samo było przed wyborami poprzednimi, wszystkie sondaże pokazywały, że wygra PO a wygrał PIS...
Kalka - Czw Wrz 06, 2007 20:43
magusia24 napisał/a: | katarzyna35k-ce napisał/a: | Cytat:
Niech więc wybiorą za mnie inni bo ja mogłabym sobie tylko kostką rzucić......
tylko mam nadzieje ze pozniej nie bedziesz narzekac kogośmy Ci wybrali!
WQłasnie takie podejscie kiedys miałam i bardzo tego załuje bo dzis wiem ze warto isc na wybory i zagłosowac bo inaczej dziejej sie to co obecnie rzadza panstwem nie te osoby ktore powinny! |
Zgadzam sie z toba Katarzynko!! To takie proste nie isc a potem narzekac!! Kalka czy zdajesz sobie sprawe ile ludzi ma tekie podejscie jak ty?? A potem wszyscy musimy znosic rzady takich ludzi ja Kaczynscy :mur: |
Generalnie co by nie zrobić i kogo by nie wybrać to potem oni sobie robią z kimś tam koalicje (np. z kimś na kogo absolutnie bym nie głosowała) i wychodzi na to samo - nigdy nie przewidzisz kto będzie rządził. A co do narzekania to przeważnie jeśli już narzekam to na konkretne posunięcia, zachowania a partia polityczna nie ma tu znaczenia.
trunks - Czw Wrz 06, 2007 21:45
Aessa napisał/a: | wszystkie sondaże pokazywały, że wygra PO a wygrał PIS... |
dlatego nie mozna sie sugerowac sondażami. PSL jest wszedzie niedoszacowany, bo ma < 5%, a zapewne jak zwykle przeskoczy próg wyborczy.
vkimi - Nie Wrz 09, 2007 17:27
Zasady PiS
OSZCZERSTWA
Rządzi PiS a Polakom wstyd.
Fotę zrobiłem przy ul. Daszyńskiego.
trunks - Nie Wrz 09, 2007 18:40
smutne ale prawdziwe
Piotrulek - Nie Wrz 09, 2007 18:43
no coż pozostaje tylko LiD... i bardzo dobrze...popieram i glosuje
Harcerka - Nie Wrz 09, 2007 20:36
ja rowniez:)
vkimi - Nie Wrz 09, 2007 21:00
tylko dodam, że to 'ukryta' kampania PO.
veronica - Nie Wrz 09, 2007 23:09
vkimi napisał/a: | Zasady PiS
OSZCZERSTWA
Rządzi PiS a Polakom wstyd. |
ja to samo widziałam dzisiaj tylko nie "oszczerstwa" było a "POGARDA"
jakoś nie podoba mi się taka forma reklamy, nijak to do mnie nie przemawia, a raczej budzi wstręt do tych co za tym stoją (czyli chyba PO) no ale i tak na nich oddam swój głos :znudzony:
madziar - Wto Wrz 11, 2007 08:04
Wczoraj Sekielski i Morozowski powtarzali wystąpienie Giertycha w sejmie (to było coś), jak zdemaskował Kurskiego, ale miał minę. Do tego kurski przyznał się wczoraj, że wszystko pod publikę robi i że to jest właśnie polityka, czyli kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa.
Nie było kasy na służbę zdrowia i nagle znalazla się. A ludzie niech się potem martwia. Oni zrobią wybory, wydadzą kupę kasy, a przeciętny obywatel będzie nadal się martwił jak koniec z końcem złączyć. Żenada.
trunks - Wto Wrz 11, 2007 13:22
madziar napisał/a: | kurski przyznał się wczoraj, że wszystko pod publikę robi i że to jest właśnie polityka, czyli kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa. |
to wiadomo nie od dziś....nikt tak jak on nie potrafi tak otwarcie klamac z usmieszkiem....no ale jego motto jest takie, ze ciemny lud sie nabierze
Aessa - Wto Wrz 11, 2007 13:41
PO raczej straciło swoje szanse na wygranie wyborów... Nie wiem co im wpadło do głów żeby prowadzić tak agresywną i nie ma co ukrywać przyziemną kampanię wyborczą... Zachowuję się tak, jakby nie mieli zamiaru wygrać tych wyborów, najpierw długi czas nie robią nic, teraz z kolei prowadzą kampanię w ten sposób, aby wygrał PIS, bo dzięki niej przewaga PO nad PISem zmniejszyła się do 0. Ehh... ?udzę się, że może jeszcze LiD ma jakieś szanse, ale lewica pewnie jeszcze przynajmniej jedną kadencję nie obejmie rządu...
Arex30 - Wto Wrz 11, 2007 14:10
Aessa, agresywna i skierowana do młodych myślących i chcących....
Aessa - Wto Wrz 11, 2007 15:30
Arex30 no to niestety nie odgrywa swojej roli.
Arex30 - Wto Wrz 11, 2007 19:34
Aessa napisał/a: | no to niestety nie odgrywa swojej roli. | no cóz może nie potafisz jej prawidłowo ocenić
Ja też chce wystartować do sejmu jednak nie mam kasy :D a do partii nie należę .....
Ale Hasła wyborcze już mam.
Aessa - Wto Wrz 11, 2007 21:56
Arex30 to nie chodzi o mnie, bo ja i tak chciałam głosować na PO, ale jednak ten ich pomysł na kampanie nie ocenia prawidłowo dużo polaków skoro poparcie dla nich tak kolosalnie spadło...
madziar - Sro Wrz 12, 2007 06:43
Czy ja mam tylko takie wrażenie, czy PO nie ma pomysłu na kampanię, nie ma programu i nie wie co robić? Tam jest daleko posunięta demokracja, nikt nie rządzi w tej partii, normalnie love, peace & understanding. Dzieci kwiaty.
trunks - Sro Wrz 12, 2007 08:04
madziar napisał/a: | czy PO nie ma pomysłu na kampanię |
nie ma konkretnego pomysłu, jej pomysłem jest krytyka PiS...
madziar napisał/a: | Tam jest daleko posunięta demokracja |
z tym sie nie zgodze.....Tusk zawsze chce miec ostatnie słowo - chociażby sytuacja z Jankiem Rokitą, który jest dyskryminowany przez to, ze ma własne zdanie...
Aessa - Sro Wrz 12, 2007 12:18
Czy ja dobrze zrozumiałam wiadomości? :niepewny: Rokita z żoną mają startować z listy PIS? :zdziwko:
MajkeL - Sro Wrz 12, 2007 12:52
madziar napisał/a: | Czy ja mam tylko takie wrażenie, czy PO nie ma pomysłu na kampanię, nie ma programu i nie wie co robić? |
Wystarczy wejść na stronę PO i zapoznać się z programem..... proste...
Aessa napisał/a: | Czy ja dobrze zrozumiałam wiadomości? Rokita z żoną mają startować z listy PIS? |
Aessa wydaję mi się że zbyt emocjonalnie podchodzisz do kampani wyborczej (oczywiście masz do tego prawo).
Nie należy kierować się emocjami i podejmowac dezycję bez przemyślenia.
Proponował bym troszkę popatrzeć wstecz (do dwóch lat) i podjąć wnioski co do których osób (bądź partii) ma się większy szacunek i zaufanie, a program wyborczy lub poglądy są komuś bliskie......
madziar - Sro Wrz 12, 2007 13:09
MajkeL napisał/a: | madziar napisał/a:
Czy ja mam tylko takie wrażenie, czy PO nie ma pomysłu na kampanię, nie ma programu i nie wie co robić?
Wystarczy wejść na stronę PO i zapoznać się z programem..... proste... |
MajkeL, popatrz, ze ja na to nie wpadłam :P
Aessa, ja czytałam, że Nelly Rokita chce startować z listy PSL, ale okaże się co jest plotką.
Aessa - Sro Wrz 12, 2007 13:15
MajkeL napisał/a: | Nie należy kierować się emocjami i podejmowac dezycję bez przemyślenia. |
Ale jakie ja decyzje podejmuję? Przecież ja tylko zapytałam czy dobrze zrozumiałam. :zdziwko:
Aessa - Sro Wrz 12, 2007 13:16
madziar ja nawet nie wiem kto to jest Nelly Rokita, ale strzelam, że żona. :P
trunks - Sro Wrz 12, 2007 14:48
Nelly Rokita powiedziala, ze chcialaby z listy PSL startować....
Coyote - Sro Wrz 12, 2007 21:44
trunks napisał/a: | Nelly Rokita powiedziala, ze chcialaby z listy PSL startować.... | Pomyłka- z listy PiS.
Prawda jest taka, że Polacy maja tu teraz tragizm sytuacyjny- na kogo nie oddadzą głosu, nie będzie to dobry wybór. Na razie mamy jedynie doczynienia z jedną wielką "Teorią Chaosu". Nagle PiS znalazło pieniądze dla lekarzy... A wcześniej jakoś ich nie było. Dziwne. PO też nie lepsze- szkoda się rozpisywać.
W zaistniałej sytuacji zaproponowałbym sposob oddawania glosow, podobny do typowania totolotka- na chybił trafił.
Sorki Trunks, Nelly faktycznie chce coś zrobic, ale jest to chyba połączenie. Sam się gubie w tym wszystkim ;)
trunks - Sro Wrz 12, 2007 22:05
Coyote napisał/a: | Sorki Trunks, Nelly faktycznie chce coś zrobic, ale jest to chyba połączenie |
z kim ? :)
Rano byla mowa, ze z PSL-u chce startować....to Putra coś gadał, ze niby z PiS-u, ale jemu nie wierze
Coyote - Sro Wrz 12, 2007 22:18
Tzn. Ona chce łączyć. Dowód tutaj :P
Cytat: | - Chcę łączyć PO, PiS i PSL. Żeby zbudować wspólną Polskę, nie możemy jej dzielić. Przed wyborami można się kłócić, ale po wyborach trzeba zbudować solidną koalicję, by dobrze rządzić krajem - powiedziała w TVN 24 Nelly Rokita, żona posła PO Jana Marii Rokity. Nelly Rokita mówiła o stanie polskiej polityki i swoich planach na najbliższe miesiące.
Jej zdaniem głównym problemem polskiej polityki jest mała ilość kobiet w świecie polityki. Rokita zapewniła, że zamierza budować drużynę i zachęcać mężczyzn do współpracy z kobietami, od poziomu polityki lokalnej począwszy. Dodała, że jej mąż akceptuje w pełni jej polityczne wybory, chociaż, "nie spodobałoby mu się na pewno wstąpienie do LPR czy SLD".
- Nie jestem zadowolona z kierownictwa Platformy, ponieważ Donald Tusk jednoosobowo decyduje o składzie list wyborczych w całym kraju. Zastanawiam się jednak, czy moje miejsce jest już Sejmie, czy też powinnam zająć się na razie tylko lokalną polityką - stwierdziła Nelly Rokita. Zapewniła, że wystartuje w wyborach parlamentarnych, tylko wtedy gdy na listach wyborczych znajdzie się więcej kobiet.
|
?ródło: h t t p;//wiadomosci.onet, p l/1604577,11,item.html
MajkeL - Sro Wrz 12, 2007 23:12
Cytat: | Rano byla mowa, ze z PSL-u chce startować....to Putra coś gadał, ze niby z PiS-u |
Ja bym jej polecał lepiej Partię Kobiet ;)
trunks - Czw Wrz 13, 2007 07:23
hehe partia kobiet za małą na popularność
madziar - Czw Wrz 13, 2007 08:47
MajkeL, raczej Nelly Rokita zdaje sobie sprawę, że partia kobiet nie przekroczy progu wyborczego, więc pewnie dlatego nie bierze jej pod uwagę.
Ja widzę, że PO chce przegrać na własne życzenie (nie żebym ich popierała, ale obserwuję ich rozmienianie się na drobne)
Aessa - Czw Wrz 13, 2007 08:55
PIS nawet dzisiaj ogłosił, że może powstać koalicja PO z PISem... Kurcze, skądś to znam, czy tak samo nie mówili dwa lata temu przed wyborami? :zdziwko: :rotfl:
MajkeL - Czw Wrz 13, 2007 10:26
Aessa napisał/a: | PIS nawet dzisiaj ogłosił, że może powstać koalicja PO z PISem |
Ja tam nie widzę koalicji PO-Pis :kwasny:
Jesli PO wygra to bardziej prawdopodobna jest koalicja PO-PSL
Wiem, wiem w sondażach PSL jest poniżej progu wyborczego, ale jak znam życie przekroczą próg 5%.
Aessa - Czw Wrz 13, 2007 10:43
MajkeL nikt takiej koalicji nie widzi i także takowej nie będzie. I choć ja bym tego chciała to PO pewnie wyborów nie wygra...
luciddreamer - Czw Wrz 13, 2007 22:00
Piotrulek napisał/a: | no coż pozostaje tylko LiD... i bardzo dobrze...popieram i glosuje |
dlaczego macie taka krotka pamiec? zaczynam tracic wiare w ludzi :(
trunks - Czw Wrz 13, 2007 22:24
luciddreamer, a napewno słyszales, ze UPR chce startować razem z LPR i z PR Marka Jurka......i co Ty na to ???
luciddreamer - Czw Wrz 13, 2007 22:57
upr startuje z list lpr, aby sie dostac do sejmu, nie popieraja sie programowo, co w tym zlego?
i wiesz, wole chyba katolickich debili od klamliwych debili. niby niewielka roznica, ale zawsze.... ;)
desperado - Czw Wrz 13, 2007 23:19
na kogo tu glosowac , wszyscy to k.... i smiecie
trunks - Pią Wrz 14, 2007 09:45
desperado napisał/a: | na kogo tu glosowac , wszyscy to k.... i smiecie |
niewyłączając nas zapomniales dopisać ! :oczami:
luciddreamer - Pią Wrz 14, 2007 11:00
trunks napisał/a: | niewyłączając nas zapomniales dopisać ! |
wypraszam sobie :>
trunks - Pią Wrz 14, 2007 21:33
luciddreamer, jak wszyscy to wszyscy :P
magusia24 - Sob Wrz 15, 2007 13:27
Aessa napisał/a: | I choć ja bym tego chciała to PO pewnie wyborów nie wygra... |
Mnie tez sie tak wydaje.I wbrew temu co mowi Tusk uwazam ze wycofanie J. Rokity z polityki przyczyni sie wlasnie do przegranej PO w wyborach.
trunks - Sob Wrz 15, 2007 20:20
e tam Rokita jedynie fajnie gadał i nic pozatym, w jakiej dziedzinie on był ekspertem ? Premier bez teki jak Gosiewski....
Aessa - Sob Wrz 15, 2007 20:45
trunks a Kaczyński w jakiej dziedzinie jest tym ekspertem? Czekaj, już wiem! W puszczaniu ściemy i składaniu obietnic bez pokrycia. Ale w sumie... To tak jak cała reszta...
madziar - Nie Wrz 16, 2007 06:57
Kaczyński wraz z naszym wieszczem świetnie zna się np. na Dziadach :hyhy:
ansc - Sob Wrz 22, 2007 11:20
A gdzie w ankiecie jest Partia Kobiet?
tutaj jest spot tej partii
h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=EcE93_L64t4&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Epolskajestkobieta%2Eorg%2F
Chyba już wiem na kogo pójdę głosować hahaha
Piotrulek - Sob Wrz 22, 2007 11:32
ansc napisał/a: | Chyba już wiem na kogo pójdę głosować hahaha |
nic do ukrycia...ale i nic do pokazania...
ansc - Sob Wrz 22, 2007 11:36
Piotrulek napisał/a: | ansc napisał/a: | Chyba już wiem na kogo pójdę głosować hahaha |
nic do ukrycia...ale i nic do pokazania... |
Bo kobieta jest jak owoc ;)
Piotrulek - Sob Wrz 22, 2007 11:41
ansc napisał/a: | Bo kobieta jest jak owoc |
nie myślisz chyba o owocu zwanym"spadem"...
Piotrulek - Sob Wrz 22, 2007 11:58
ansc napisał/a: | „Kobieta jest jak owoc, który nie wyda z siebie słodyczy, dopóki nie utrzesz go w rękach. Czyżbyś nie wiedział, że ambra, jeśli się jej nie obraca w dłoniach i jej się nie rozgrzewa, skryje w sobie zawarty aromat?” |
czytalem to powiedzenie w innym temacie i zgadzam sie z nim calkowicie...ale nie w temacie o partiach politycznych...
ansc - Sob Wrz 22, 2007 12:28
Piotrulek napisał/a: | ansc napisał/a: | Chyba już wiem na kogo pójdę głosować hahaha |
nic do ukrycia...ale i nic do pokazania... |
To jest odpowiedź na twój post.
Aessa - Sob Wrz 22, 2007 13:01
ansc tej filmik jest super. :D
madziar - Pon Wrz 24, 2007 07:52
spot jest świetny i na dobrą sprawę w partii jest mnóstwo fajnych babek, które (jakby powiedział Max Kolonko) mają sukces :) . Kurcze czemu my się nie pchamy tak do tej polityki, jak faceci, moze w końcu byłoby lepiej :zdegustowany: .
Szamanka - Pon Wrz 24, 2007 11:06
madziar bo my kobiety, za madre za inteligentne, za wspaniale itd -jestesmy :D, by pchac sie do takiego bagna...poprostu szkoda by nas bylo :D :hyhy:
Bot - Pon Wrz 24, 2007 11:31
Oczywiście już jedna partia poPiSuje się pod partią kobiet:
Admike - Pon Wrz 24, 2007 13:26
po spotach reklamowych widać,że to będzie niesamowita kampania...takiego obrzucania błotem jeszcze u nas nie było :rotfl: a na wybory trzeba pójść tylko po to,żeby pis,lpr i samoobrona nie dorwały się znowu do władzy
Piotrulek - Pon Wrz 24, 2007 18:30
Admike napisał/a: | a na wybory trzeba pójść tylko po to,żeby pis,lpr i samoobrona nie dorwały się znowu do władzy |
w wojsku nie byla,a mądrze gada...brawo Admike
trunks - Pon Wrz 24, 2007 21:03
jak obstawiacie debate Kaczor - Kwach ?? Myśle, ze Olek nawet po kilku głębszych go zniszczy....choc z drugiej strony alkohol to pewnie na plus by mu podziałał :)
Olek - mordo ty moja ! :D
kobi - Pon Wrz 24, 2007 21:21
trunks napisał/a: | jak obstawiacie debate Kaczor - Kwach ? |
Kaczco skupi się na atakowaniu, nic konstruktywnego nie powie. A Kwachu? Bądźmy szczerzy, koleś pomimo wrażliwości na ukraińskie powietrze, ma łeb na karku i potrafi wybrnąć z każdej debaty ;)
trunks napisał/a: | Olek nawet po kilku głębszych go zniszczy |
;)
MacSen - Czw Wrz 27, 2007 19:10
I czym tu się emocjonować ...
Obaj są politykami ... a politykom się nie wierzy.
Po prostu będzie obszczekiwanie się jeden z drugim.
Po prostu ja opinii na ich temat nie zmienię
trunks - Czw Wrz 27, 2007 21:04
MacSen napisał/a: | Obaj są politykami ... a politykom się nie wierzy.
Po prostu będzie obszczekiwanie się jeden z drugim. |
polityk politykowi nierówny...kaczor do pięt mu nie dorasta...i nie mówie tylko o tym, ze jest niski :P. Obszczekiwanie i demagogia to raczej jego specjalność....
PS. nie moge sie powstrzymac - Mordo ty moja !....szlagier sezonu :D
Aessa - Pon Paź 01, 2007 15:01
Każda partia ma poparcie u jakiejś części ludzi, jedni większe, inny mniejsze. Ale z kimkolwiek bym nie rozmawiała nikt, naprawdę NIKT nie powiedział, że popiera PIS. Zwłaszcza młodzi ludzie są przeciwni tej partii. Jakim więc cudem wygrywa ona w sondażach, a co później za tym idzie w wyborach? Może ludzie głosują na nich i zwyczajnie wstydzą się do tego przyznać? Tak jak u nas na forum... Nikt nie napisał, że popiera Kaczyńskich... A jednak 4 głosy w ankiecie oddane są właśnie na ich partię. Jak to jest z nami? Boimy się do tego przyznać? Czy to może korupcja na wielką skalę i wyniki wyborów są fałszowane? Naprawdę nie potrafię tego zrozumieć...
kobi - Pon Paź 01, 2007 15:11
Aessa napisał/a: | Jakim więc cudem wygrywa ona w sondażach, a co później za tym idzie w wyborach? |
Mieszkańcy miast, zwłaszcza tych większych, popierają Platformę i LiD. PiSiory mają poparcie głównie wśród mieszkańców wsi i wschodnich rejonów Polski. No i nie bez znaczenia jest także wykształcenie i status społeczny czy też materialny. Najłatwiej jest wzburzyć tych, którym się nie powodzi - wystarczy znaleźć im wroga, źródło ich problemów (wykształciuchy, żydokomuna, oligarchia czy Bóg wie kto jeszcze) a sami pójdą za swoim zbawcą. Później dołączą się ci, którzy mają w tym interes, no i gotowe. 30% Polaków na nich zagłosuje :zdegustowany:
trunks - Pon Paź 01, 2007 23:01
tak przyznam, że Kaczyńskiemu poszło troche lepiej niz sie spodziewałem....ale Olek był wg mnie lepszy i powinno wzrosnąc LiD-owi....
kobi - Wto Paź 02, 2007 08:58
trunks napisał/a: | Kaczyńskiemu poszło troche lepiej niz sie spodziewałem |
Bo debata była ustawiona :P Nie pozwolili się rozkręcić Kwachowi bo by zjadł Kaczora :P
magusia24 - Wto Paź 02, 2007 10:26
Aessa napisał/a: | Każda partia ma poparcie u jakiejś części ludzi, jedni większe, inny mniejsze. Ale z kimkolwiek bym nie rozmawiała nikt, naprawdę NIKT nie powiedział, że popiera PIS. Zwłaszcza młodzi ludzie są przeciwni tej partii. Jakim więc cudem wygrywa ona w sondażach, a co później za tym idzie w wyborach? Może ludzie głosują na nich i zwyczajnie wstydzą się do tego przyznać? Tak jak u nas na forum... Nikt nie napisał, że popiera Kaczyńskich... A jednak 4 głosy w ankiecie oddane są właśnie na ich partię. Jak to jest z nami? Boimy się do tego przyznać? Czy to może korupcja na wielką skalę i wyniki wyborów są fałszowane? Naprawdę nie potrafię tego zrozumieć... |
Aessa przede wszystkim chodzi tu o frekwencje w wyborach. Na PiS glownie wlasnie glosuja kobi napisał/a: | mieszkańców wsi i wschodnich rejonów Polski | oraz osoby starsze tzw moherowe berety. Wlasnie te starsze osoby uwazaja to za swoj swiety obowiazek udzial w wyborach a mlodzi?? No coz wsrod mlodych ludzi istnieje przekonanie ze nie ma sensu isc na wybory bo i tak to nic nie zmieni :zdegustowany:
Dorothea - Wto Paź 02, 2007 10:30
magusia24 napisał/a: | ze nie ma sensu isc na wybory bo i tak to nic nie zmieni |
i własnie to jest błedne myslenie, bo gdyby Ci wszyscy młodzi poszli i zaglosowali na kogokolwiek innego niz PiS, wiec napewno Kaczory nie wygrałyby wyborow.
A tak jeden z drugim siedzi w domu , na wybory naginaja babcie i dziadkowie i znow PiS bedzie gorą
magusia24 - Wto Paź 02, 2007 10:43
Dorothea napisał/a: | i własnie to jest błedne myslenie, bo gdyby Ci wszyscy młodzi poszli i zaglosowali na kogokolwiek innego niz PiS, wiec napewno Kaczory nie wygrałyby wyborow. |
Dokladnie. Szkoda tylko ze nie wszyscy tak mysla :zdegustowany: A pozniej my wszyscy musimy znosic takich typkow w rzadzie jak Kaczynscy. Chcielismy demokracji to ja mamy ale coz z tego :/ Powinnismy brac przyklad chocby z Francji gdzie frekwencja wyborcza wyniosla 85%.
Dorothea napisał/a: | znow PiS bedzie gorą |
Tego sie niestety obawiam najbardziej :zalamany: Jesli oni znowu wygraja wybory to bedziemy mieli ....
trunks - Wto Paź 02, 2007 17:13
magusia24 napisał/a: | oraz osoby starsze tzw moherowe berety |
hehe dobrze powiedziane...taka smutna prawda :|
Piotrulek - Wto Paź 02, 2007 17:33
magusia24 napisał/a: | Dorothea napisał/a:
znow PiS bedzie gorą
Tego sie niestety obawiam najbardziej Jesli oni znowu wygraja wybory to bedziemy mieli .... |
nie ma sie czego obawiać...jeśli pojdziesz na wybory i oddasz glos na każdego innego byle nie pisiora...to mozesz być spokojna o swoj los...
magusia24 - Wto Paź 02, 2007 17:50
Piotrulek napisał/a: | jeśli pojdziesz na wybory i oddasz glos na każdego innego byle nie pisiora...to mozesz być spokojna o swoj los... |
No ja na wybory sie wybieram i nie mam zamiaru glosowac na PiS.
katarzyna35k-ce - Wto Paź 02, 2007 17:57
dostałam smsa wczoraj : zblizaja sie wybory schowaj babci dowod osobisty :rotfl:
Piotrulek - Wto Paź 02, 2007 18:05
magusia24 napisał/a: | No ja na wybory sie wybieram i nie mam zamiaru glosowac na PiS. |
i juz mozesz być spokojniejsza o przyszłość swoja i rodziny...
Bot - Wto Paź 02, 2007 18:30
A mnie martwi 10% w tej ankiecie (nie idę nie głosuję), to co piąty który może i powinien to zmienić :/
Gmeras - Wto Paź 02, 2007 19:40
khaman napisał/a: | A mnie martwi 10% w tej ankiecie (nie idę nie głosuję), to co piąty który może i powinien to zmienić :/ | niech nie idą i niech nie narzekają ;)
CrazyZELL - Wto Paź 02, 2007 23:18
Mam nadzieje, ze kaczki odleca.
Ciezko cos wybrac z tego "politycznego szaletu" ale zrobie wszystko, aby kaczki odlecialy tam, gdzie ich miejsce.
MajkeL - Czw Paź 04, 2007 16:57
h t t p;//zasadyzobowiazuja.up, p l/]"Zasady Zobowiązują"
CrazyZELL - Sob Paź 06, 2007 22:16
Akcja dobra, tylko chlopak sie przestraszyl premiera :(
Juz nie ma wolnosci slowa. KONIEC
Tfu
super_sonic - Sro Paź 10, 2007 12:04
"nie ma sie czego obawiać...jeśli pojdziesz na wybory i oddasz glos na każdego innego byle nie pisiora...to mozesz być spokojna o swoj los..."
na kazdego innego poza pisiorem, romusiem i jedrusiem
katarzyna35k-ce - Sro Paź 10, 2007 12:32
LID :)
Aither - Sro Paź 10, 2007 12:36
ja w tym roku stawiam na lewice :] sadze ze maja jeszcze najrozsadniejszy program mniej wiecej taki ktory moze sie uda spelnic :) konkretnie chodzi mi o to aby nie prywatyzowac sluzby zdrowia... nie po to place grube skladki aby potem isc do lekarza i placic za to ze mi do gardla zagladnie... jest tez kilka innych powodow, ale to uwazam ze jest w mojej sytuacji najwazniejsze ;)
kobi - Sro Paź 10, 2007 13:39
A może mały teścik? Można sprawdzić, na ile nasze poglądy zgadzają się z programami różnych ugrupowań (%) i na kogo powinniśmy zagłosować ;)
h t t p;//wybory2007.wp, p l/kalkulatorq.html
W moim przypadku sprawdza się, na czele LiD a na końcu pisiory i Liga :hyhy:
No dalej, przyznawać się :hyhy:
kaszanna - Sro Paź 10, 2007 13:50
Praktycznie równo (między 65 a 60%): PO, LiD, PPP i PSL (ciekawe, ciekawe).
PiS na ostatnim miejscu.
Dorothea - Sro Paź 10, 2007 14:32
jesooooo jestem troszke zdziwiona, ale coz napisze
PPP-70%
LiD -65%
PSL-60%
PO-60%
LPR-55 %
PiS 30%
Bot - Sro Paź 10, 2007 15:11
kobi napisał/a: | A może mały teścik? Można sprawdzić, na ile nasze poglądy zgadzają się z programami różnych ugrupowań (%) i na kogo powinniśmy zagłosować ;) |
Szkoda, że programy to często bajeczki wyssane z palca...
Gmeras - Sro Paź 10, 2007 18:17
Platforma Obywatelska - 60% zbieżnych odpowiedzi
Pozostałe partie:
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 55%
* Prawo i Sprawiedliwość - 55%
* Samoobrona RP - 50%
* Lewica i Demokraci - 45%
* Polska Partia Pracy - 40%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 35%
Aither - Czw Paź 11, 2007 09:56
Lewica i Demokraci - 68% zbieżnych odpowiedzi
Pozostałe partie:
Samoobrona RP - 68%
Polska Partia Pracy - 63%
Platforma Obywatelska - 63%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 57%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 53%
Prawo i Sprawiedliwość - 38%
czyli wygrywa ta partia na ktora chce zaglosowac :)
tuchałowa - Pią Paź 12, 2007 01:56
Mój wynik zgadza się w zupełności z moimi preferencjami wyborczymi..........
.pis-ostatnie miejsce ;)
frohike - Pią Paź 12, 2007 03:10
Prawo i Sprawiedliwość - 68% zbieżnych odpowiedzi
no to trzeba isc na nich zagłosować
Bot - Pią Paź 12, 2007 10:28
Cytat: | no to trzeba isc na nich zagłosować |
Jak ktoś będzie zabierał babci dowód to niech froszikowi też zabierze :rotfl:
mefkm - Pią Paź 12, 2007 11:43
PO i mam nadz. ze madrzy ludzie popra ta partie.
Arex30 - Pią Paź 12, 2007 12:47
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 75% zbieżnych odpowiedzi
Pozostałe partie:
Platforma Obywatelska - 65%
Polska Partia Pracy - 50%
Samoobrona RP - 50%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 50%
Prawo i Sprawiedliwość - 50%
Lewica i Demokraci - 45%
Aessa - Pią Paź 12, 2007 16:05
Cytat: | Cytat:
no to trzeba isc na nich zagłosować
Jak ktoś będzie zabierał babci dowód to niech froszikowi też zabierze |
Podpisuję się pod tym. :P
trunks - Pią Paź 12, 2007 23:45
a w dzisiejszej debacie Tusk zadziwiająco dobrze wypadł w porównaniu do Kaczyńskiego...no i dobrze, przyjął dobrą taktyke - wytykanie błędów i przekłamań, na które Kaczyński nie wiedzial co odpowiedziec i momentami sie gotował. Polityka najłatwiej rozliczyć z tego co zrobił, bo fakty i liczby są jakie są i nikt ich nie zmieni. Podwyżki cen żywności, 3 mln mieszkań, nowe autostrady, polityka zagraniczna, koalicja z Samoobroną...tutaj jest porażka tego rządu...i tylko trzeba było to wytknąć
Gmeras - Sob Paź 13, 2007 06:37
ja tam czekam na debatę kwasniewski tusk ;p
fekete - Sob Paź 13, 2007 10:19
Tusk zpytany o swój program powiedział, że liczy na cuda. Może powinien dogadać się z Rydzykiem ?
trunks - Sob Paź 13, 2007 12:57
Gmeras napisał/a: | ja tam czekam na debatę kwasniewski tusk ;p |
może bedzie mniej emocjonalna i bardziej merytoryczna....przynajmniej Kwasniewski chce, aby tak było. Ja tam dalej LiD popieram...
fekete napisał/a: | Tusk zpytany o swój program powiedział, że liczy na cuda |
ojej a musisz wszystko brac dosłownie ? Wiesz co oznacza powiedzenie "cud gospodarczy" ? ;)
Coyote - Nie Paź 14, 2007 12:28
:rotfl:
Bot - Nie Paź 14, 2007 18:21
Coyote, znaczy eebać kaczke? ;)
Coyote - Nie Paź 14, 2007 18:28
khaman, Znaczy się zgadłeś :P
Arex30 - Pon Paź 15, 2007 00:07
h t t p;//wybory2007.pkw.gov, p l/SJM/PL/KOMITETY/29.htm]Lista
tuchałowa - Pon Paź 15, 2007 01:57
Pornografia:zdegustowany:
kyob - Pon Paź 15, 2007 07:51
zanim oddacie głos zapytajcie siebie czy jesteście SOCJALISTAMI czy LIBERA?AMI
krótka dyskusja: ja - liberał oraz mój rozmówca socjalista
h t t p;//wknurowie, p l/dyskusja-liberala-z-socjalista/
Socjalista zamilkł, gdy zadałem następujące pytanie: Jak chcesz cokolwiek zmienić oddając władzę tym, którzy od 17 lat nie pozwalają nam czuć się szczęśliwym we własnym kraju?
Jestem ciekaw jak studenci ekonomii odnoszą się do socjalizmu (PIS,PO,LID,PSL,SO) i liberalizmu (UPR)
Czy według Was wykładowcy są za h t t p;//pl.wikipedia.org/wiki/Socjalizm]socjalizmem czy h t t p;//pl.wikipedia.org/wiki/Liberalizm]liberalizmem?
ps: autor ankiety zachował się jak TVPiS, czyli liberałom mówimy nie, bo jeszcze nas sprywatyzują mowa tutaj o UPR startujących z list LPR
ps2: kim jestem ekonomistą, przedsiębiorcą, wolnorynkowcem i dlatego nie głosuję na socjalistów nie pozwala mi na to moja wiedza i doświadczenie... :)
Aessa - Pon Paź 15, 2007 08:33
kyob a Ty tu przyszedłeś reklamować partię wyborczą czy w jakiejś konkretniej sprawie? :looka:
Coyote - Pon Paź 15, 2007 14:01
Zgodze sie z Aessa, podaj jakiś konkret...
kyob - Pon Paź 15, 2007 16:31
od 1990 roku konkrety się nie zmieniły - nie będę tutaj ich wklejał, bo trochę tego jest, dlatego zainteresowanych h t t p;//wknurowie, p l/polityczne_abc_UPR.pdf]zachęcam do lektury
Coyote - Pon Paź 15, 2007 17:55
Ten link to już kompletna reklama... :zdziwko: :/
fekete - Pon Paź 15, 2007 18:32
kyob, Korwin Mike jest szefem UPR, a w najbliższych wyborach kandyduje na posła w okręgu gdańskim jako nr 1 z listy LPR :) , ale jaja, co? Już mi się przestał podobać, kyob :] .
MacSen - Pon Paź 15, 2007 21:32
Rany... i czym tu się emocjonować.
Jednych kanciarzy zastąpią inni kanciarze choć w większości ci sami i tylko pod zmienionymi kolorkami. Zamiast czerwoni będą zieloni. I i tak to nas będą robić w ć.........a.
więc czym tu się emocjonować.
Zresztą mi dziś na linii TL powiedział coś takiego patrząc na kwestionariusz osobowy mój.(zacytuję to dosłownie) " Jeśli masz rozum to się ucz się jeszcze ile możesz i spieprzaj z tego kraju"
Nie trzeba komenta do tego.................
tuchałowa - Wto Paź 16, 2007 13:56
MacSen napisał/a: | " Jeśli masz rozum to się ucz się jeszcze ile możesz i spieprzaj z tego kraju" | Bardzo sensowne podejście...a gdzie patriotyzm ??? ;)
kyob - Wto Paź 16, 2007 15:06
fekete napisał/a: | kyob, Korwin Mike jest szefem UPR, a w najbliższych wyborach kandyduje na posła w okręgu gdańskim jako nr 1 z listy LPR :) , ale jaja, co? Już mi się przestał podobać, kyob :] . |
Nieprawda partii UPR przewodniczy Wojciech Popiela.
Aessa - Wto Paź 16, 2007 15:41
kyob my naprawdę nie potrzebujemy tu reklam żadnych z partii. Domyślam się, że jesteś członkiem lub zapaleńcem partii, o której piszesz i jest dla Ciebie "medalowa", ale niestety jesteś jednym z nielicznych. :)
kyob - Wto Paź 16, 2007 16:00
Kopernika także uznawano za szaleńca, bo odważył się podważyć rzecz oczywistą, że Ziemia nie jest w centrum wszechświata....
kiedy będziesz płacić podatki to może inaczej spojrzysz na pewne sprawy...
szkoda, że autor nie umieścił wszystkich partii w ankiecie, które startują w wyborach...
Aessa - Wto Paź 16, 2007 16:11
kyob jasne, a Twoja partia zniesie podatki, podniesie pensje o 100%, rozwinie polską gospodarkę do poziomu Stanów Zjednoczonych, a kraj będzie płyną mlekiem i miodem. Proszę Cię... :zdegustowany:
Autor ankiety umieścił partie, które mają jakkolwiek realne szanse na poparcie społeczeństwa, ogólnokrajowe poparcie Twojej partii mówi samo za siebie więc może skończ już z tymi bajkowymi opowieściami... :idiota:
Coyote - Wto Paź 16, 2007 16:59
kyob, reklama czy nie, interpretuj sobie to jak to chcesz, ale Twoja liczba postow o czymś świadczy. Poza tym, jakie doświadczenie ma Korwin-Mikke ?
Co zrobił dobrego ?
Dorothea - Wto Paź 16, 2007 17:41
ta Korwin Mikke uwaza ze niepełnosprawni to gorsza czesc spoleczenstwa, ze swoich dzieci nigdy nie posłałby do szkoły z dziecmi niepełnosprawnymi
brak słow
Gmeras - Wto Paź 16, 2007 18:41
a czy upr nie kandyduje z lpr ?
MacSen - Wto Paź 16, 2007 18:44
tuchałowa napisał/a: | MacSen napisał/a: | " Jeśli masz rozum to się ucz się jeszcze ile możesz i spieprzaj z tego kraju" | Bardzo sensowne podejście...a gdzie patriotyzm ??? ;) |
Patryjotyzm mówisz :rotfl: co to takiego. Mam być patryjątą w kraju który z obywatela robi durnia ostatniego a politycy odzywają się hasłami w stylu " spieprzaj dziadu"
Z całym szacuneczkiem ... patryjotą/patryjotką to sobie można być jak państwo dba a ludzi.... a jak na razie to .... Lekarz - od 7 -> 182 dni zależnie od badania ( a i tak trzeba za większość badań słono bulić)
Urząd Skarbowy + Zus + Inne = około 60% zysku idzie się kochać Co w zamian....emeryturka 700pln. Co że niby drugi filar..... tylko czemu budynki wszystkich urzędów są tak odpicowane. że niby z pieniędzy resortowych...... akurat.
Jak sobie nie założysz odpowiednich funduszy emerytalnych i/lub nie zainteresujesz się innymi formami oszczędzania.....to soreczki....to państewko będzie Cię w 4-y litery robiło że aż miło bedzie.
I co Dalej będziesz patryjotką.....gratuluje pomyślunku.
Aessa - Wto Paź 16, 2007 19:19
MacSen patryjotą to raczej nie ma szans zostać, raczej patriotą. ;] Poza tym Ty nie musisz być patriotą względem rządu i ludzi rządzących, ale względem państwa, naszej hisotrii. Wygląda na to, że nie wiesz w jakich warunkach żyli nasi dziadowie, nie wspominając o tym, jak Polska była w rozbiorach, gdyby było więcej tak myślących ludzi jak Ty dzisiaj nie byłoby ani Polski ani Polaków, byłbyś kimś innym i nikt nie powiedział, że żyłoby Ci się lepiej niż teraz. Rozumiem, że jak jesteś za granicą nie przyznajesz się do tego, że jesteś Polakiem? Najlepiej byłoby gdyby wszyscy wyjechali z kraju a polskie tereny zagarnęły inne państwa, w pierwszej kolejności Niemcy? :zdegustowany: Nie rozumiem jak można myśleć w tak idiotyczny sposób o swoim kraju i patriotyzmie. Ja się nie wstydzę, że jestem polką, wstydzi mnie i żenuje jedynie fakt, że są miedzy nami tacy pseudo Polacy jak Ty. :idiota:
Ale to nie ten czas i nie ten temat.
tuchałowa - Wto Paź 16, 2007 20:34
Za granicą będzie Ci z nieba kapać ;) Dla mnie patriotyzm to nie jest wdzięczność za niskie podatki i ZUS :]
Wiem, że może zmienię podejście za kilka lat, gdy będę musiała się martwić o ''porządną ''pracę....zobaczymy
Są to drugie wybory parlamentarne, w których mogę głosować i nie miała okazji jeszcze zawieść mnie partia rządząca, której ''zaufałam'' wybierając ją :P
Tak więc idę pełna nadziei na kolejne wybory.... :] Może to śmieszne podejście, jechać 130 km do Berlina specjalnie po to, ale nie życzę sobie, żeby ktos wybierał za mnie... ;)
A tak poważnie, to jest źle, ale nie jest najgorzej! Przynajmniej masz wybór ucieczki:D Równie dobrze, mógłbyś się żyć pod reżimem King Jong ILa...
Ja rozumiem, że można wyjechać z powodów ekonomicznych do innego kraju, ale tam ludziom wcale nie jest tak dobrze, jeżeli dla kogoś nie tylko pieniądze się liczą, to nie jest do końca szczęśliwy... ;) No i to jest niestety też przykre, gdy ludzie muszą opuścić swoją rodzinę...
Mozna powiedzieć, że ja też ''wyemigrowałam'' , najpierw w celach zarobkowych i trochę przygodowych, a raczej z naciskiem na to drugie, bo nie musiałam.. a potem edukacyjnych :] Ale wrócę...bo zaczyna mi brakować Polski...i powiem Ci, że nie jest , aż tak różowo, jak się wydawało :D
Gmeras - Wto Paź 16, 2007 20:36
h t t p;//wiadomosci.onet, p l/wybory2007/1624742,news.html młodzi do urn widać zmienne poglady Aessa napisał/a: | Nie rozumiem jak można myśleć w tak idiotyczny sposób o swoim kraju i patriotyzmie. Ja się nie wstydzę, że jestem polką, wstydzi mnie i żenuje jedynie fakt, że są miedzy nami tacy pseudo Polacy jak Ty. | ;) i dodając do tego że mamy demokratyczny kraj za który wywalczono a my z tego nie korzystamy.( My piszę jako ogół młodzieży). Polecam zaciekawienie sie polityką wschodnia i odpowiedzenie sobie czy u nas jest az tak źle
trunks - Wto Paź 16, 2007 20:45
ale PiS przy koncu kampanii zaczyna judzić i obrzucac błotem wykorzystując do tego celu podległe sobie służby, które powinny byc niby apolityczne....mam nadzieje, ze <ciach> przegrają z kretesem :/
kyob - Wto Paź 16, 2007 21:44
Aessa napisał/a: | kyob jasne, a Twoja partia zniesie podatki, podniesie pensje o 100%, rozwinie polską gospodarkę do poziomu Stanów Zjednoczonych, a kraj będzie płyną mlekiem i miodem. Proszę Cię... :zdegustowany: |
otóż mylisz się liberalizm nie podnosi pensji i nie daje 3mln mieszkań, ale daje możliwości ograniczając ingerencję państwa np. w działalność gospodarczą pozwalając ludziom pracować efektywniej
Aessa napisał/a: | Autor ankiety umieścił partie, które mają jakkolwiek realne szanse na poparcie społeczeństwa, ogólnokrajowe poparcie Twojej partii mówi samo za siebie więc może skończ już z tymi bajkowymi opowieściami... :idiota: |
to w takim razie po ta farsa (wybory) skoro z góry wiadomo kto będzie rządził?
Aessa - Wto Paź 16, 2007 23:38
kyob napisał/a: | to w takim razie po ta farsa (wybory) skoro z góry wiadomo kto będzie rządził? |
Widocznie Ci, którzy są w czołówce mają coś do zaoferowania, nie ma partii doskonałej, ale Twoja nie mieści się nawet w limitach wyborczych, więc o czym tu dyskutować?
Bot - Sro Paź 17, 2007 10:46
Moi drodzy forum nie jest miejscem agitacji wyborczej.
:wsciekly: :cisza: :cisza: :cisza:
Trzymajcie się tematu na kogo będę głosował Krótko i na temat.
mefkm - Sro Paź 17, 2007 14:07
khaman napisał/a: | Moi drodzy forum nie jest miejscem agitacji wyborczej.
:wsciekly: :cisza: :cisza: :cisza:
Trzymajcie się tematu na kogo będę głosował Krótko i na temat. |
ale mozna sobie trochę pożartować z politykow, np.
Założenie butów 30 sek.
Spacer do lokalu wyborczego 600 sek.
Oddanie glosu 120 sek.
Ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach BEZCENNE
chociaż to wyżej to na poważnie, bezcenne!!!
Bot - Sro Paź 17, 2007 15:40
mefkm, owszem że można ale np tutaj: h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?p=238168#238168]Ciekawe Teksty i Zdjecia...
trunks - Sro Paź 17, 2007 20:20
Aessa napisał/a: | Widocznie Ci, którzy są w czołówce mają coś do zaoferowania |
z tym sie nie zgodze...w czołówce są po prostu te partie, które mają przebicie w mediach, czyli te, które są obecnie w parlamencie (albo jak to było kiedys z Samoobroną była w mediach z powodu blokad i innych ekscesów). Pozatym ludzie niestety kierują sie często sondażami i nie chcą głosować na partie z niskim poparciem, zeby nie marnowac głosu - takie błędne koło. Gdyby nie publikowano wogle żadnych sondaży, to wynik wyborów byłby zapewne dosć różny od obecnego....
Ludzie raczej nie głosują na program, bo kto czyta programy partii ??
Aessa - Sro Paź 17, 2007 20:59
trunks ja czytam i bez porównania jest dla mnie program właśnie np: PISu i PO do programu Samoobrony.
tuchałowa - Sro Paź 17, 2007 21:03
trunks napisał/a: | Gdyby nie publikowano wogle żadnych sondaży, | Gdyby te sondaże były chocciaż trochę wiarygodne...bo biorąc pod uwagę to, iż granica błędu statystycznego to jakieś 2-3 procent, to jednak 16 procentowa różnica na dwóch róznych portalach internetowych dotycząca poparcia tej samej partii w trym samym dniu raczej o wiarygodności nie świadczy....
Gmeras - Sro Paź 17, 2007 21:33
Aessa napisał/a: | do programu Samoobrony. | a co w programie samoobrony jest takiego złego ?
h t t p;//w w w zpunktumajacnauwadze.yoyo, p l/programy.pdf porównanie niektórych programów politycznych potrzebny odtwarzacz plików.pdf
trunks - Sro Paź 17, 2007 23:43
Aessa napisał/a: | ja czytam i bez porównania jest dla mnie program właśnie np: PISu i PO do programu Samoobrony |
tylko, ze w programie to każdy pisze, ze zrobi dobrze, a jak wychodzi to juz inna sprawa
tuchałowa napisał/a: | Gdyby te sondaże były chocciaż trochę wiarygodne. |
o tu masz racje - one są na konkretne zamówienie i wyniki są jakie są....stąd tak znaczące różnice między różnymi badaniami
Aessa - Sro Paź 17, 2007 23:47
Gmeras ja nie napisałam, że złego, ale zupełnie innego. :)
trunks, jasne, masz rację w 95% nie robią nic z programów, ale programy niektórych partii nie są nawet zachęcające.
kyob - Czw Paź 18, 2007 09:39
można w łatwy sposób zweryfikować obietnice przedwyborcze - mianowicie zapisać sobie na karteczce "głosuje na [tutaj wstaw co uważasz], ponieważ [wypisz powody]", a przed następnymi wyborami odszukaj swoje notatki i zweryfikuj swoje zapiski z rzeczywistością
warto czasem poczytać coś innego niż wp,onet,interia np. h t t p;//w w w gazetaprawna, p l/?action=showNews&dok=2071.178.0.39.1.1.0.1.htm]gazetaprawna, p l, h t t p;//w w w pit, p l/pages/i/4183.php]pit, p l, h t t p;//w w w money, p l/gospodarka/wybory2007/wiadomosci/artykul/nie;bedzie;rewolucji;w;gospodarce;chyba;ze;wygra;lpr,123,0,270203.html]money, p l, h t t p;//w w w bankier, p l/wiadomosc/Politycy-odpowiadaja-na-pytania-Czytelnikow-Bankier-pl-1650352.html]bankier, p l
ps: co do JKM to warto dodać, iż jest h t t p;//chakier.bblog, p l/wpis,ten;potwor;jkm,7073.html]potworem i h t t p;//pl.youtube, c o m/watch?v=K3BFNDPbh_M]mordercą
milkman - Czw Paź 18, 2007 12:15
Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem:
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 68% zbieżnych odpowiedzi
Pozostałe partie:
* Prawo i Sprawiedliwość - 63%
* Platforma Obywatelska - 53%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 43%
* Samoobrona RP - 38%
* Polska Partia Pracy - 28%
* Lewica i Demokraci - 23%
Ale mieszanka Korwin-Gertych to nie moja bajka:)
kobi - Sob Paź 20, 2007 10:24
Mamy ciszę wyborczą więc niestety trzeba było ukryć wyniki ankiety ;)
MajkeL - Sob Paź 20, 2007 11:37
......ale do głosowania można namawiać ;-)
Nie bądź Burek! Daj głos! :D
trunks - Sob Paź 20, 2007 23:25
głosujcie ludzie, trzeba coś w końcu zmienić ! I już dobrze wiecie o czym mówie ;) Nie, nie o skarpetkach...chociaż to też...i to częściej niż co 4 lata...a nawet niż co 2 lata :P
kisia - Nie Paź 21, 2007 16:16
ja już spełniłam swój obowiązek, ciekawe co z tego wyniknie
Piotrulek - Nie Paź 21, 2007 16:30
kisia napisał/a: | ja już spełniłam swój obowiązek, ciekawe co z tego wyniknie |
jesli go spełnilaś zgodnie z logiką to powinnas być spokojna,ja jestem spokojny zaglosowalem jak mi sumienie i rozum podyktował...
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 18:11
tez oddałem głos kandydaci na chybił trafił ale z partii która wybrałem
Coyote - Nie Paź 21, 2007 18:43
Pytanko- kiedy będą podane wyniki wyborów ??
kisia - Nie Paź 21, 2007 19:43
Piotrulek napisał/a: | jesli go spełnilaś zgodnie z logiką to powinnas być spokojna | no ale wiesz nie wiem jaką logiką inni sie kierowali, więc z niepokojem czekam na wyniki
kisia - Nie Paź 21, 2007 19:53
właśnie mówia na TVN, że o 20.25 będą wstępne wyniki
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 20:24
aktualne dane 20:30 ale to są przypuszczalne :) czyli wykonane przez ankieterów a oficjalne w późniejzym terminie kiedy zostana przeliczone wszystkie karty do głosowania :)
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 20:25
Jak podaje tvn24 to cisza wyborcza przedłużona zostaje do 21:00
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 20:26
Po 21:00 ale tego jeszcze nie wiedzą
trunks - Nie Paź 21, 2007 20:41
po 21...mam nadzieje, że PiS w dupe dostanie :P
kisia - Nie Paź 21, 2007 20:49
jak dla mnie to lekka porażka. Byłam kiedyś w komisji wyborczej i bardzo nas uczulali na to by kart nie zabrakło.Była jedna osoba, która miała samochód i jej obowiązkiem było odpowiednio wcześnie pojechac po karty, chyba nie moglo byc niej niż 50 kart, ale to zależało od tego ile uprawnionych do głosowania osób przypadało na obwód wyborczy.
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 20:59
denerwują mnie juz cisza wyborcza przedłużona po 21 :/
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 21:01
masakra
Te słupki co pokazali na TVN ale bez podpisu nie wyglądały zaciekawie........
nie moge sie doczekać na zakończenie tej piekielnej ciszy ...................
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 21:02
Arex30 napisał/a: | Te słupki co pokazali na TVN ale bez podpisu nie wyglądały zaciekawie........ | mogli bo nie złamali ciszy :]
kisia - Nie Paź 21, 2007 21:05
Arex30 napisał/a: | Te słupki co pokazali na TVN ale bez podpisu nie wyglądały zaciekawie | to był tylko przygotowany wykres, bez wprowadzonych danych, tak mi sie wydaje bo słupki proporcjinalnie malały.
Podali frekfencje w Warszawie 53,10 % z tego co zapamiętałm
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 21:10
kisia, ale ta różnica miedzy pierwszym a drugim nie była zbyt duza a przyjmujemy ze ten pierwszy to PO a drudgi PiS.......
Po jeśli jest na odwrót to W PiS du wyjeżdzamy z tego kraju.................
kisia - Nie Paź 21, 2007 21:17
Arex30, to chyba mówimy o innych wykresach, bo ten który ja widziałam proporcjonalnie równo malał
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 21:19
frekfencja 55,3%
Ja patrze na TVN24
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 21:24
22:55 ide spac
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 21:32
22:55 ogłoszenie wstępnych wyników.
:zly:
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 21:34
najbardziej mi sie spodobała reakcja reporterów
"CO!" :hyhy: ile to ci kasy tracą ci co prowadza wieczór wyborczy) :P
Harcerka - Nie Paź 21, 2007 22:21
hehehehhe:)
ale pokazali slupki wiec wnioskuje ze PO wyprzedzi PIS o ok 10%:)
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 22:23
a moze to pis wyprzedza po........... bo przeciez przedwyborcze sondaze były zmanipulowane............
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 22:28
Arex30 napisał/a: | a moze to pis wyprzedza po........... bo przeciez przedwyborcze sondaze były zmanipulowane............ | tak jak w 2 latach temu tez PO wygrywało w przedwyborczych sondażach :]
trunks - Nie Paź 21, 2007 22:34
skandal i tyle...winny powinien beknąć za to !
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 22:37
nikt nie przewidział frekwencji w mazowieckim ponad 60 % ;)
kisia - Nie Paź 21, 2007 22:56
PO 44,2 % PIS 31,3 % :D - według sondaży dal TVN
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 22:57
44,2PO
31,3PiS
12,2LiD
7,9PSL
Zostaje w kraju
Gmeras - Nie Paź 21, 2007 22:59
tez zadowolony :)
Arex30 - Nie Paź 21, 2007 23:00
W PiS DU===> Sezon polowań na kaczki rozpoczęty..........
:hyhy:
Harcerka - Nie Paź 21, 2007 23:17
hehehe kaczki kaczkami
ale kaczor donadl zostaje:)))
oby nie bylo tego co do tej pory:))) bo ja szczerze mowiac nie wierze w CUD-a))
a drugiej Irlandii nie zwojujemy:)))))
szkoda ze moj LID:)nie mial wiecej:(
trunks - Nie Paź 21, 2007 23:29
Harcerka napisał/a: | szkoda ze moj LID:)nie mial wiecej |
no szkoda...
Ale sie ciesze, że Kaczki odchodzą :)
Harcerka - Nie Paź 21, 2007 23:30
hehehe nie mow HOP:)))
Kwach rozlozyl Tuska na lopatki:))
mam nadzieje ze do czasu praktycznych rządów sie chlopina douczy jesli cce tu wprowadzac cuda))
Merii - Pon Paź 22, 2007 08:29
no i koniec z moherowymi beretami :D papa kaczuszki :hyhy:
Coyote - Pon Paź 22, 2007 08:32
Zdjecie na czasie :)
Bot - Pon Paź 22, 2007 09:03
No i po wyborach i po ankiecie. witamy whttp://w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?p=238818#238818]V RP
MajkeL - Pon Lis 05, 2007 00:27
Mała informacja:
TVP opóźniła wystąpienie "na żywo" Tuska
Triumfalne wystąpienie Donalda Tuska po ogłoszeniu wyniku wyborów TVP świadomie nadawała z kilkudziesięciosekundowym opóźnieniem - informuje "Newsweek".
h t t p;//wiadomosci.wp, p l/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9353980&rfbawp=1194200162.723&ticaid=14c34&_ticrsn=5]więcej
|
|
|