|
|
dupiate forum
|
 |
Osiedla i Dzielnice - Bezpieczeństwo na dzielnicach
misiek1175 - Pon Gru 05, 2011 15:32 Temat postu: Bezpieczeństwo na dzielnicach Witajcie!
W której dzielnicy naszego miasta wg. Was jest najbezpieczniej a w której o bezpieczeństwo trudno?
Gdzie nie warto wynajmować mieszkania itd.
Czekam na opinie.
Major - Pon Gru 05, 2011 19:20
misiek1175, os Warynskiego. Mysle ze to jedno z najspokojniejszych miejsc w Gliwicach. Ogolnie powinienes szukac miejsca gdzie blokowiska nie sa wyzsze niz 3-4 pieter.
Piotrulek - Pon Gru 05, 2011 19:30
Major napisał/a: | Ogolnie powinienes szukac miejsca gdzie blokowiska nie sa wyzsze niz 3-4 pieter. |
czy to znaczy ,ze patologia i inne przykrości mieszkają tylko w wieżowcach??
Major - Pon Gru 05, 2011 19:32
Piotrulek, nie, ale w wiezowcach masz duza rotacje ludzi, wielu odwiedzajacych, czesto ludzie nie znaja sie w jednej klatce, a co dopiero w bloku, co powoduje obnizenie zaufania do ludzi. Druga rzecz to wielkie budynki to jeszcze wieksza ilosc ludzi, co zmniejsza komfort zycia.
misiek1175 - Nie Gru 18, 2011 16:06
Super, wielkie dzięki za odpowiedzi! Masz rację z tymi blokowiskami, obecnie buduje się maks. 3-4 piętrowe bloki, mieszkania tam są drogie i patologię raczej nie stać, by tam mieszkać :)
kapyt45 - Nie Gru 18, 2011 17:03
Major napisał/a: | Piotrulek, nie, ale w wiezowcach masz duza rotacje ludzi, wielu odwiedzajacych, czesto ludzie nie znaja sie w jednej klatce, a co dopiero w bloku, co powoduje obnizenie zaufania do ludzi. Druga rzecz to wielkie budynki to jeszcze wieksza ilosc ludzi, co zmniejsza komfort zycia. |
Takie bloki, budownictwo z lat 80-tych są najgorsze, najwięcej w niej ludzi z marginesu społecznego.
Harcerka - Nie Gru 18, 2011 21:16
hmmm no nie pozwalaj sobie...
Frog - Nie Gru 18, 2011 21:50
JA mam nadzieje ze najbezpieczniej jest na OS. Pokoju gdzie bede wkrotce mieszkal ;)
kobi - Pon Gru 19, 2011 14:50
Czyli wysokie bloki gwarantują patologiczne sąsiedztwo? Ciekawe, ciekawe...
Piotrulek - Pon Gru 19, 2011 15:39
Major napisał/a: | Piotrulek, nie, ale w wiezowcach masz duza rotacje ludzi, wielu odwiedzajacych, czesto ludzie nie znaja sie w jednej klatce, a co dopiero w bloku, co powoduje obnizenie zaufania do ludzi. Druga rzecz to wielkie budynki to jeszcze wieksza ilosc ludzi, co zmniejsza komfort zycia. |
ta teoria zasługuje na temat pracy magisterskiej:"Ilość rodzin patologicznych w stosunku do ilości pięter w bloku"
kapyt45 napisał/a: | Takie bloki, budownictwo z lat 80-tych są najgorsze, najwięcej w niej ludzi z marginesu społecznego. |
jak mnie pamięc nie myli to lata 80 były wielkim schyłkiem budownictwa wielkopłytowego i osiedla juz nie powstawały...a kto w takim razie mieszka w blokach z lat 60 i 70??
Harcerka - Pon Gru 19, 2011 22:03
a jesli mieszkam na nizszej kondygnacji to jestem bardziej czy mniej patologiczna?
Frog - Wto Gru 20, 2011 00:28
Jak mieszkasz na PARTERZE to jestes juz w ogole SMIETANKA VIP PERSONA ! :D
kobi - Wto Gru 20, 2011 13:30
Kurcze... czyli jestem niemalże szczytem patologii i menelstwa :wstyd:
plusz0wy - Wto Gru 20, 2011 14:25
kobi napisał/a: | szczytem patologii i menelstwa :wstyd: |
zawsze miałem o Tobie podobne zdanie :rotfl:
Harcerka - Wto Gru 20, 2011 18:49
Kobi - z laski swojej nie przywlaszaj sobie tytulow;) :rotfl:
kobi - Sro Gru 21, 2011 10:13
Bo co? :P
Harcerka - Czw Gru 22, 2011 07:34
bo zaraz zaczniemy licytacje ktory menel parterowy lepszy...z centrum, kopernika, szobiszowic, zatorza?hmmm czy tu tez mnie czeka kolejna degradacja?
kobi - Czw Gru 22, 2011 09:03
Nie jestem jakimś tam menelem parterowym. Osiągnąłem 9. level :P
Piotrulek - Pią Gru 23, 2011 18:37
kobi napisał/a: | Osiągnąłem 9. level |
to w/g Majora i kilku innych warto się zastanowić nad swoim miejscem na ziemi...
Harcerka - Pią Gru 23, 2011 22:09
:) i jak blisko ziemi...
Kobi to niestety u mnie ten progres trwa dluzej...
z poziomu "zero" udalo mi sie skoczyc na poziom 1.
gdzie buduja teraz cos wyzszego?? kupie jakis niewielki "apartment" w jakims lux-dystrykcie....
kobi - Sro Gru 28, 2011 13:24
Harcerka, w Gliwicach to może niekoniecznie, ale co powiesz na takie coś we Wrocku? Tam to dopiero można być menelem na wysokim poziomie :D Podobno są jeszcze wolne miejsca więc się pospiesz. Co powiesz na 48. level menelstwa? Nikt Ci nie podskoczy ;)
Sky Tower prezentuje się ciekawie:
No i zgodnie z założeniem wysoki blok=duża rotacja, możemy być pewni sąsiedztwa podejrzanego elementu :)
Harcerka - Czw Gru 29, 2011 22:28
Jesli mam byc szczera to ja chetnie sie wprowadze na to pieterko:) sciany szklane:) lazienka z sufitem ze szkla;)))
jak dla mnie bajka;)
hmm a czy wtedy przed nazwiskiem trzeba przyodziac "men"? zamiast np "mgr"? :rotfl:
kobi - Sro Sty 04, 2012 09:00
Harcerka napisał/a: | hmm a czy wtedy przed nazwiskiem trzeba przyodziac "men"? zamiast np "mgr"? :rotfl: |
Haha dobre :D Prawie spadłem z krzesła :D
|
|
|