|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Wózki widłowe
Dabanek - Czw Lut 10, 2005 16:06 Temat postu: Wózki widłowe Witam. Gdzie w Gliwicach można zrobić kurs na wózki widłowe. Aha no i jaka jest cena i czas trwania tego kursu?. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich.
frohike - Czw Lut 10, 2005 19:30
ja dokladnie nie wiem ale jakies mozna zrobic w urzedzie pracy
Dabanek - Czw Lut 10, 2005 19:44
Z tego co wiem to UP nie ma juz kursow wiec watpie ze oni mnie pokieruja. Dziekuje jednak za zainteresowanie.
kisia - Pią Lut 11, 2005 02:17
Dabanek, czasami wieksze firmy, które potrzebuja operatorów wózków widłowych same organizują takie kursy lub orientuja sie gdzie można je zrobic.
Kiedyś Zremb organizował takie kursy.
Jak nikt nigdzie Ci takich informacji nie udzieli, to zapytaj sie np w tesco jakiegokolwiek operatora takiego wózka gdzie robił kurs :)
kisia - Pią Lut 11, 2005 02:21
zobacz tutaj h t t p;//ckpmyslowice.republika, p l/kursy.html
ANIUS - Pią Lut 11, 2005 06:59
poszukaj w zakladzie doskonalenia zawodowego
Demmo - Pią Lut 11, 2005 09:49
wózek widłowy fajna sprawa :) też bym chętnie sobie zrobił na to papier bo zawsze może się przydac.. o ile to nie jest za drogie ;)
miałem okazję już zasuwać widlakiem i jak narazie jest w tym więcej frajdy niż pracy :]
Dabanek - Pią Lut 11, 2005 11:41
Dokładnie zabawa jest przednia. Ja tez mialem okazje w pracy jakis czas tym sie pobawic :D. Pracy zero a zabawy multum :lol:
PAKuS - Pią Lut 11, 2005 11:42
popytaj się w hipermarketach np:" MINIMAL "
a dalsze informacje sprubuję tobie zdobyć gdzie jeszcze moge takiekursy mieć
FlashMan - Pią Lut 11, 2005 15:17
A może ZREMB GLIWICE? Pewnie cos organizuje?!?!?!
Demmo - Pią Lut 11, 2005 20:31
jakby ktoś się dowiedział ile to kosztuje i ile trwa to niech da znac :)
Dabanek - Pią Lut 11, 2005 23:15
Dziekuje wszystkim za zainteresowanie juz znalazlem :D . Dla wiadomosci innych:
Centrum Nauki i Biznesu "Żak"
Gliwice ul. Zwycięstwa 14
tel. 332-64-64
Teoria tylko w soboty
Praktyka: umawiacie sie kiedy wWam pasuje.
Cena: 850 zł
Pozdrawiam.
PAKuS - Sob Lut 12, 2005 10:52
to świetnie że jóż znalazłeś i życze Ci powodzenia
kisia - Sob Lut 12, 2005 11:06
Cytat: | wózek widłowy fajna sprawa też bym chętnie sobie zrobił na to papier bo zawsze może się przydac.. o ile to nie jest za drogie
miałem okazję już zasuwać widlakiem i jak narazie jest w tym więcej frajdy niż pracy |
Cytat: | Dokładnie zabawa jest przednia. Ja tez mialem okazje w pracy jakis czas tym sie pobawic . Pracy zero a zabawy multum |
tylko uważajcie żeby wasze jeżdżenie nie skończyło sie tak jak na tym h t t p;//media.hugi.is/hahradi/fyndnar/STAPLERFAHRERKLAUSDERERSTEA.wmv]filmiku uprzedzam film zawiera drastyczne sceny, jest długi trwa około 8 minut, dlatego tez długo sie ściąga, jednak może być przestroga dla operatoró wózków widłowych, aha i jest po niemiecku ale w zasadzie tłumaczenie na polski nie jest potrzebne :D
PAKuS - Sob Lut 12, 2005 11:36
kisia napisał/a: | Cytat: | wózek widłowy fajna sprawa też bym chętnie sobie zrobił na to papier bo zawsze może się przydac.. o ile to nie jest za drogie
miałem okazję już zasuwać widlakiem i jak narazie jest w tym więcej frajdy niż pracy |
Cytat: | Dokładnie zabawa jest przednia. Ja tez mialem okazje w pracy jakis czas tym sie pobawic . Pracy zero a zabawy multum |
tylko uważajcie żeby wasze jeżdżenie nie skończyło sie tak jak na tym h t t p;//media.hugi.is/hahradi/fyndnar/STAPLERFAHRERKLAUSDERERSTEA.wmv]filmiku uprzedzam film zawiera drastyczne sceny, jest długi trwa około 8 minut, dlatego tez długo sie ściąga, jednak może być przestroga dla operatoró wózków widłowych, aha i jest po niemiecku ale w zasadzie tłumaczenie na polski nie jest potrzebne :D |
ten filmik co KISIA podała o On nawet szybko Mi się sćiągnoł
glewitz - Sob Lut 12, 2005 12:10
Cytat: | tylko uważajcie żeby wasze jeżdżenie nie skończyło sie tak jak na tym filmiku uprzedzam film zawiera drastyczne sceny, jest długi trwa około 8 minut, dlatego tez długo sie ściąga, jednak może być przestroga dla operatoró wózków widłowych, aha i jest po niemiecku ale w zasadzie tłumaczenie na polski nie jest potrzebne |
jeżeli ma być szczery, to myślałem, że będzie wiele drstyczniejsdzych scen, a przy niektórych to nawet sie uśmiałem (np. przy tym gościu przepołowionym na poł wokół którego było nie za wiele krwi i który ciągle żył :shock: )
Wieczorny - Wto Lis 13, 2007 21:26
słuchajcie, jako że temat jest mega stary i trochę się pozmieniało:
1. czy możecie polecić jakąś firmę w gl. która organizuje taki kurs?
2. ew. jakie są koszty na chwilę obecną?
3. - i dla mnie najważniejsza sprawa. czy po takim kursie będę miał tylko papier, czy także umiejętności? wiecie o co biega.
pozdr.
koralik - Pią Lut 22, 2008 08:31
kurs wozkow widlowych mozna zrobic w zdz na ulicy wyszynskiego cena kursu to 700zł z tym ze zaswiadczenie ktore dostajesz po zakonczeniu kursu jest unijne wiec obowiazuje w calej uni europejskiej. 15 godzin jezdzisz na wozkach i oni sie tam potrafia dostosowac do klienta :) wiem bo robilem tam kurs.
Aessa - Pią Lut 22, 2008 13:57
Wieczorny zacznijmy od tego, że jeżdżenie wózkiem widłowym to naprawdę nic trudnego, po kilku próbach na pewno załapiesz o co chodzi. Kolejna rzecz to taka, że wiele firm organizuje dla swoich pracowników (np: magazynierów) taki kurs nieodpłatnie, tzn firma pokrywa koszty kursu. A co do kosztów... Nie miałam pojęcia, że takie "prawo jazdy" na wózek kosztuje aż 700 zł. Jest to dla mnie aż nieprawdopodobne (oczywiście nie podważając tego, co napisał koralik, bo tak jak pisałam nie wiem ile kosztuje ten kurs), ponieważ jazda takim wózkiem to naprawdę prosta sprawa, nauka nie wymaga wielkich starań, więc nie wiem kto wymyślił za to taką cenę. :zdziwko:
koralik - Pią Lut 22, 2008 17:33
Po pierwsze kurs nie jest drogi oczywiscie ze mozesz zrobic taniej kurs tylko co z tego jak nie dostaniesz certyfikatu TUV ?? a tam jest mozliwosc uzyskania tak jak napisalem wyzej certyfikatu unijnego poza tym jest tez mozliwosc skorzystania z nauki na wymiane butli gazowych w wozkach widlowych. A po drugie moja mila Pani Urzad Pracy sponsoruje takie kursy :) tylko trzeba isc ... no i masz racje firmy tez sponsoruja swoim pracownika takie kursy. Tam jest duzo chetnych osob. I nie trzeba wplacac calej gotowki tylko mozna rozlozyc to sobie na raty. Poki sie nie pojdzie i nie przekona samemu mozna pisac i narzekac.. Aha i jeszcze jedno zadna firma nie zatrudni Cie bez certyfikatu a Ci "na slowo" sa zatrudniani nie do dobrych firm tylko jakis szmatławych. Pozdrawiam goraco ! i tak jak napisalem mozna narzekac ale chyba lepiej sie samemu przekonac nie?
Wieczorny - Pią Lut 22, 2008 17:49
dzięki !
daro2001 - Nie Wrz 06, 2009 13:34
Zobacz na stronce DAP Gliwice tam coś jest o kursie na wózek
|
|
|