dupiate forum

Lokale - BOHEMIAN CAFE vel RPA ew. SOBIESKI

Azbe - Pon Lut 09, 2009 15:16
Temat postu: BOHEMIAN CAFE vel RPA ew. SOBIESKI
Przeszukałem w sumie wszystkie strony i albo źle patrzyłem albo nigdzie tu nie ma wspomniane o lokalu Sobieskim ?? ?ohohoooo nie prawdopodobne.

Dla tych co nie wiedzą:
Lokal znajduje się w rogu pod arkadami gdzie jest(było?) chińskie żarcie czy szuflandia. Drzwi te same co do BigBlue, jednak nie schodzimy na lewo w dół tylko na prawo i na dzieńdobry bar.

Jeden z moich ulubionych lokali, zawsze posiedzenia urodzinowe przed moimi urodzinami tam sie staram robić. Nie ma wygodnych sof czy kanap w środku, są dobre drewniane krzesła na których możemy opprostować kręgosłupy zamiast przyjmować pozycje embrionów. Drewniane dębowe stoły, bo i na przeciwko mojego ulubionego miejsca wisi duży portret Sobieskiego. Ogólnie lokal nie oświetlony super fest mocno, raczej klimat zachowany ciemniejszego "starodawnego" lokalu gdzie światła było tyle co było pochodni na ścianach, kilka roślinek które dobrze pasują do reszty. Wszystko zachowane w drewnie i żelazie. Browarek po 6 zł (trochę odstrasza, ale nie spotkałem sie raczej żeby wólerka czy jakaś inna zaraza tam się złaziła). Ogólnie polecam Okocima mocnego w środku, pasuje klimatem. Jest szafa grająca w razie czego (kilka zł za ikilka kawałków, nie pamiętam jak to dokładnie leci), a jedyne czego mi tam brakuje żeby wszystko było jak ulał to litrowych kufli, ale będziemy o tym gadać z szefem w przyszłości :) :ok:

Noemi - Wto Lut 10, 2009 12:15

o dziekuje :) własnie ten lokal próbowałam przedstawic do spotkania forumowego<najbliższego> ;) i przypadkowo tu trafiłam ...
Azbe napisał/a:
Jeden z moich ulubionych lokali

mój tez :) pozdrawiam :)

Czarnulka - Sro Lut 11, 2009 01:53

Eee....krzesła niewygodne :P
Azbe - Sro Lut 11, 2009 11:54

dobre są te krzesła, nie garbimy sie! :D
Czarnulka - Sro Lut 11, 2009 15:52

Ja i tak się nie garbie a tyłek mnie zaraz boli i nie mogę sobie miejsca znaleźć ;) Poza tym jak czasem sie pewna subkultura dorwie do szafy grającej to można oszaleć...
Noemi - Czw Lut 12, 2009 11:26

ale jak ktoś zagra na pianinie można sie zakochac :P :)
trunks - Czw Lut 12, 2009 22:36

a Sobieską tam leją ? ;p
Azbe - Pią Lut 13, 2009 09:54

a leją :)
Kajka - Pią Lut 13, 2009 12:37

a jak jedzonko - raczej kuchnia polska czy jakieś mlodzieżowe menu
i desery - są dobre serniki ??? :)

Azbe - Pią Lut 20, 2009 07:25

tam chyba nie ma jedzonka, to jest bar ;)
Kajka - Wto Lut 24, 2009 09:35

w barze nie ma jedzonka
to jakieś niedopatrzenie
a pierożki - barszczyki kluseczki :)
widze że mi się tam nie spodoba

Azbe - Wto Lut 24, 2009 16:32

Kajka napisał/a:
w barze nie ma jedzonka
to jakieś niedopatrzenie
a pierożki - barszczyki kluseczki :)
widze że mi się tam nie spodoba

ale skąd Ci się wzięło że to jest bar z jedzeniem? przecież nigdzie napisałem że to lokal w którym leją piwko :)

Noemi - Wto Lut 24, 2009 18:32

jest tam kuchnia może mała ale na serniczek możesz liczyc :) :)
kisia - Czw Lut 26, 2009 18:44

Azbe napisał/a:
ale skąd Ci się wzięło że to jest bar
Azbe napisał/a:
tam chyba nie ma jedzonka, to jest bar
a no chyba stąd :P
Azbe napisał/a:
Dla tych co nie wiedzą:
Lokal znajduje się w rogu pod arkadami gdzie jest(było?) chińskie żarcie czy szuflandia. Drzwi te same co do BigBlue, jednak nie schodzimy na lewo w dół tylko na prawo i na dzieńdobry bar.
no i powiedz mi skąd Ty wytrzasnąłeś tą nieszczęsną nazwę SOBIESKI ? ? ? ? ? ? ?

Ten lokal to nadal Pod Arkadami lub bardziej BOHEMIAN Cafe rozmawiałam dziś z właścicielem

Azbe - Czw Lut 26, 2009 19:02

kisia napisał/a:

no i powiedz mi skąd Ty wytrzasnąłeś tą nieszczęsną nazwę SOBIESKI ? ? ? ? ? ? ?

stąd że od lat gadamy na to miejsce Sobieski i gadali tak ludzie przed moją kadencją :)

i nigdy nie spotkałem się żeby ktoś to miejsce nazwał bohemian cafe.

kisia - Czw Lut 26, 2009 19:29

ale tam nigdzie nie jest tak napisane, wiec jeżeli się o czymś pisze, to wypada gdzieś umieścić również faktyczną nazwę, zeby ludzie wiedzieli o co chodzi. Niby wszyscy o tym tak gadają, ale jakoś obsługa lokalu i szef nic o tym nie wiedzą :P
Azbe - Czw Lut 26, 2009 19:51

to chyba najwyższy czas ich uświadomić hahaha

i tak jak pisałem wyżej, nie spotkałem się u nikogo z taką nazwą jak bohemian cafe - ta nazwa jest mi całkowicie obca. :hyhy:

kisia - Czw Lut 26, 2009 19:58

Azbe napisał/a:
nie spotkałem się u nikogo z taką nazwą jak bohemian cafe
to jak będziesz zamawiał coś przy barze to zobacz co jest napisane, na wprost twoich oczu, na hmmm lodówce z napojami(czy czymś takim, nie pamiętam), albo poproś by Ci pokazali gdzie jest napisane Bohemian cafe :P
Azbe - Czw Lut 26, 2009 20:16

ta nazwa jakaś taka wiejska, ciotowata taka.

Sobieski - to brzmi dumnie :hyhy:

kisia - Czw Lut 26, 2009 20:18

Azbe, to jak przyjdziesz na spotkanie, bedziesz pod nim siedział :P
mi sie Bohemian Cafe podoba :P

Azbe - Czw Lut 26, 2009 20:39

ale oftopujesz, powinienem Ci bana za to dać :P hahaha

pod samym sobieskim są jedynie 2 stoliki i jest możliwość dosunięcia 1. zaraz obok jest filar i szafki więc to miejswce odpada na większe posiedzenie - raczej przeciwległy róg polecam ;)

kisia - Czw Lut 26, 2009 20:45

Azbe napisał/a:
pod samym sobieskim są jedynie 2 stoliki i jest możliwość dosunięcia 1. zaraz obok jest filar i szafki więc to miejswce odpada na większe posiedzenie - raczej przeciwległy róg polecam ;)
kurcze nic z tego nie zrozumiałam :niepewny:
Azbe - Czw Lut 26, 2009 20:56

oj kisia kisia, na ile matura z polskiego była zdana ? :P
kisia - Czw Lut 26, 2009 21:08

Azbe, u mnie dobrze, ale mam wątpliwości czy Tobie sie udało :P
Azbe - Czw Lut 26, 2009 21:10

ja zdawałem już nową - u mnie było czytanie ze zrozumieniem :P'

pod portretem Sobieskiego nie da rady usiąść większą gromadą bo jest tam akurat mało miejsca :)

Czarnulka - Czw Lut 26, 2009 21:11

Azbe napisał/a:
nie da rady usiąść

Nie da rady dłużej posiedzieć,bo zadek boli :P
Proponuje uczestnikom spotkania wziac ze soba poduszeczki ;)

kisia - Czw Lut 26, 2009 21:14

nio teraz zrozumiałam, dziękuję za wytłumaczenie starszej pani :rotfl:
co do Bohemian Cafe to czy dostane tam kamikadze, bo tak miło mi się rozmawiało szefem :D , że zapomniałam zapytać.

Azbe - Czw Lut 26, 2009 21:31

op boshhhhhhhhhh hmmm hmmm co za pytania hmmmmm [myśli] ... tak dostaniesz :)

czarnula to na kolanka komuś :hyhy:

kisia - Czw Lut 26, 2009 21:33

Azbe napisał/a:
co za pytania hmmmmm
no bo nie wszędzie leją :P
Czarnulka - Czw Lut 26, 2009 21:34

Azbe napisał/a:
czarnula to na kolanka komuś :hyhy:

Juz nie jestem małą,leciutką dziewczynka,zeby na kolanka wskakiwać ;)kisia, jestes bezbłędna z tym smerfastycznym napojem :P On w ogole na Ciebie dziala? ;>

kisia - Czw Lut 26, 2009 21:47

=CzArNuLkA= napisał/a:
On w ogole na Ciebie dziala?
nie wiem, nigdy nie pamiętam :rotfl: ale lubię sikać na niebiesko ;)
krzys - Sob Lut 28, 2009 10:00

mnie 3 serie kamikaze rozłożyły w czerwcu w Szuflandii, ale może przez to, ze wcześniej było paree piw ... Dobre to jest ! ...

Trzeba będzie znaleźć ten lokal i zobaczyć co i jak ...

mała - Sob Lut 28, 2009 10:13

coraz bardziej kusi niebieski świat :hyhy: lokal jest na rynku :hyhy:
kisia - Nie Mar 01, 2009 02:04

niestety niebieskiego nie spróbowałam, więc nie wiem jak smakuje w tym lokalu. Co do krzeseł to nie narzekam, siedziało się dobrze, chociaż jednej osóbce nie było za wygodnie,ale kobietkom w ciąży często nie jest ;)
Uważam, że lokal jest w porządku, obsługa (pozdrowienia dla Pań kelnerek :D) często do nas zaglądała, mimo pełnego lokalu. Co do cen, to uważam, że nie są wysokie, ale za dużo nie zamawiałam.
Jedyna uwaga to toalety, za mało jak na dwa lokale bo chyba klienci z BigBlue też z nich korzystają ?

Noemi - Nie Mar 01, 2009 09:59

oni mają na dole ale z góry chyba tez korzystają bo nie ma klamki :P ;)
Kwiaciarnia IZA - Nie Mar 01, 2009 10:35

Tak lokal spoko tylko jak dla mnie (zboczenie zawodowe) za dużo sztuczności.
Może jakiś obrusik nie standartowy w ciepłych kolorach połaczenie kilku materiałów (widziałam gdzieś i całkiem fajnie i ciepły klimat robiło, jak by co to podpowiem...)

Pan Właściciel bardzo miły, wprowadził w arkana lokalu (i pytanie skąd jest nazwa SOBIESKI) ba nawet odprowadził do stolika:)
Ludzie mówili że chcą coś zjeść więc mimo małych utrudnien upichcili coś...
Urzekło mnie to poświęcenie i choć w planie tego nie miałam to przyznaję, iż zamówiłami strogonowa było dobre z małym ale...czuć było malizną ba nawet bardzo. Jedzonka było na dnie saleterki:(

Po za tym wszystko ok. pozdrawiam i mam nadzieje ze szef lokalu sie nie gniewa (sugerował pan zeby pisać co dobre i mniej dobre)

sebek - Nie Mar 01, 2009 11:17

żeby nie było, krzesło samo się rozleciało, to nie moja wina :P

co do lokalu, szkoda że nie ma rozdzielenia na pomieszczenie do palących i nie palących (mnie osobiście drażni zapach papierosów), po za tym ok, jak jakiś pomysł mi wpadnie do głowy to dam znać :]

Frycek - Nie Mar 01, 2009 11:23

Osobiecie wlasciciela nie poznalem.Lokal fajny-troszke ciemno ale mysle ze jeszcze sa tam lampki do wlaczenia:) Przestronny na wieksze spotkania.
CO do jedzenia to co zamawialem. Lody nie za bardzo smakowaly bardziej woda ,malo dodatkow ,bakalie twarde no i nie do konca to co mialo byc bylo. Cenowo to tak jak wszedzie. Powalila mnie cena Redsa -7zl :kwasny: ale z tego co mi moja zonka wytlumaczyla to podobno tak jest z tymi duzymi.

Moje spostrzezenie - Jesli lokal nie jest przygotowany na jedzenie to nie powinien go serwowac bo to pozniej szkodzi lokalowi.

Pochwala za dobre podejscie do klienta

Iza - to moze dogadaja sie z wlascicielem i zrobisz jakis ladny wystroj aby bylo przyjemniej:)))

Ogolnie Lokal na 7/10

kisia - Nie Mar 01, 2009 14:31

Frycek napisał/a:
jesli lokal nie jest przygotowany na jedzenie to nie powinien go serwowac
w zasadzie w menu było jedzonko i lokal posiada kuchnie, obecnie nie ma siły roboczej bo pani kucharka odeszła [*], ale ponieważ właściciel wyczytał, że ktoś tutaj pyta o jedzenie, zadbał o to by co nieco było.
Pan Jarek (właściciel) postarał sie jak mógł, co nie jest częste w lokalach, byśmy byli zadowoleni i nawet jeżeli na dzień dzisiejszy coś jeszcze kuleje, to myślę że nasze uwagi będą pomocne w dopracowaniu wszystkiego.

Frycek - Nie Mar 01, 2009 17:54

kisia napisał/a:
Pan Jarek (właściciel) postarał sie jak mógł, co nie jest częste w lokalach, byśmy byli zadowoleni i nawet jeżeli na dzień dzisiejszy coś jeszcze kuleje, to myślę że nasze uwagi będą pomocne w dopracowaniu wszystkiego.

Dlatego napisalem ze podziwiam podejscie do klienta nie czesto spotyka sie takich ludzi.